Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   1095 / 3609
(#) Rober_4 válasza Rober_4 hozzászólására (») Márc 20, 2010 /

Aha! Nem mindegy hányan csinálják! Akkor is problémásnak tartom ezt arányszámokban kifejezni, hisz nem az a lényeg, hogy percenként hány, hanem a megfelelő sorrend, de percenként két befújás nagyon kevés, ha csak arra gondolsz, hogy percenként kétszer veszel levegőt...
No meg a szívmasszás ritmusának is szerintem igazodnia kéne a természetes szívverés ritmusához, de legalábbis, ha ettől gyorsabb, nem hiszem, hogy elég alapos, márpedig ott nyomni kell, nincs mese.

Idézet:
„Egyszemélyes újraélesztés során 15 szívkompressziót két lélegeztetés követ. Kétszemélyesnél minden 5. kompressziót 1 lélegeztetés követ”

Forrás:
Bővebben: Link
(#) SALáta válasza Action2K hozzászólására (») Márc 20, 2010 /

Joga a biztnonsági őrnek annyi mint Neked. Megvan a szakma nekem, az már más eset ha rádtámadnak és véletlenül egy vascsövet valaki otthagyott és netán azzal védekezel. Máshol ha a szomszédodba betörnek és te látod le is lőheted...
(#) SALáta válasza llaci56 hozzászólására (») Márc 20, 2010 /

Sógorom is földművelő, ide hordja az antennát forrasztani, meg az összes haverja is. Ez is csak egy szakma, és még érettségije is van. Többet dolgozik mint mi, legalábbis többféle munkát, lehet mondani szerelő, sofőr, logisztikus, építőmunkás, segédmunkás, faipari munkás és még sorolhatnám....
(#) tungsram válasza SALáta hozzászólására (») Márc 20, 2010 /

Van egy idős ismerősöm aki nyugdíjas agrármérnök. Mondanák a fiatalok: ne tudd meg hányszor voltam nála a szőlőjében dolgozni. Metszeni, tetejelni, ősszel ablakolni stb. Az ott dolgozó emberektől akkor meg kellett volna kérdeznem, hogy mi a foglakozása. Hát nem mert mindenki csinálta a dolgát és ez így volt helyénvaló..Egyszer már leírtam az országban fel van borulva az értékrend. Nem véletlenül nem kedvelem a fővárost. Ország az országban minden hülyeségével együtt. A vidéki az paraszt, tirpák(legalább tudnák mi a jelentése) bunkó.
(#) llaci56 válasza tungsram hozzászólására (») Márc 20, 2010 /

Idézet:
„Metszeni, tetejelni, ősszel ablakolni”

Te tejelni is szoktál?
(#) SALáta válasza llaci56 hozzászólására (») Márc 20, 2010 /

Nem, azt írta te tejelni, nem ő tejelni. Amúgy az egy szőlész művelet. Hát igen a bor nem a hegyből jön kemény melő van vele. Én már ültettem napraforgót is géppel, jó móka. Könnyű vezetni ezeket a szuper kis masinákat (nem valami orosz csoda volt). Amúgy külön továbbképzés van ha új fajta gépet állítanak csatasorba. Ezeken az új traktorokon már GPS és minden egyéb technika megtalálható.
(#) SALáta válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 20, 2010 /

Gyakorlatilag a vetőgép számítógépes vezérlése csak megkönnyíti a munkát, magyarázta a sógor hogy mi is az értelme de én nem vagyok e szakma beli. Egyet tudok a tárcsázó gép tárcsáin finom húst lehet sütni. A főnöke is tud minden gépet kezelni.
(#) Balaa16 válasza Rober_4 hozzászólására (») Márc 20, 2010 /

Szia! Egy perc alatt összesen 3-szor kell ezt megcsinálni. 30 szívmasszázs, két befúvás, harminc szívmasszázs, két befúvás, harminc szívmasszázs, két befúvás. Nem akarok okoskodónak látszani. Én idén kezdtem el tanulni az elsősegélynyújtást (12 éves vagyok). Itt is ezt írják:Bővebben: Link
Ui: a tanárom azt mondta, hogy ez a legújabb
(#) tungsram válasza llaci56 hozzászólására (») Márc 20, 2010 /

Soha nem szégyelltem a paraszti származásomat. Nagyapámnak 16 hold szőlője volt míg a kommunisták el nem vették mert ő kulák volt. Maradt 800- öl . Már kis koromban is vonzódtam a vidékhez pedig én "ECHTE" Miskolci vagyok.. Én tudom becsülni a paraszti munkát..
(#) mark.budai hozzászólása Márc 20, 2010 /

Sziasztok! Számítógéppel van bajom. A laptop újratelepítése óta nem akar csatlakozni a wifihez, amikor csatlakozni akarok, egy idő után azt írja ki, hogy nem sikerült csatlakozni. A kézi diagnosztikai eszközben a hozzárendelés (társítás) teszten nem megy át. Most ezzel mit csináljak? Nem akarom újratelepíteni megint, mert már utálom, év eleje óta vagy 6-szor telepítettem.
(#) toncy hozzászólása Márc 20, 2010 /

tedd fel a wifi a drivert. vagy tegyel olyan windozt amire a lapitod integralva van. pl xp, vista 7 stb.
(#) mark.budai válasza toncy hozzászólására (») Márc 20, 2010 /

Az az igazság, már kétszeri is feltettem.
(#) tungsram válasza mark.budai hozzászólására (») Márc 20, 2010 /

Mit használsz op-ét?
(#) DuMatyi válasza tungsram hozzászólására (») Márc 20, 2010 /

Tóni, arany barátom, itt az arányokkal van a baj. Nekem is van több pesti rokonom aki erősíti a sztereotípiát Ezzel szemben pedig van olyan, aki szintén Budapesten él, de nyoma sincs olyan viselkedésnek, amit nem szeretünk, sőt inkább cáfolja a sztereotípiákat.

Nem lehet egyértelműen mindenkire ráhúzni a sztereotíp jelenségeket, DE itt szembe megyek a pszichológusokkal, szociológusokkal. A sztereotíp viselkedésnek igenis van alapja, sőt öngerjesztő. Mindannyiunkban él egy kép, egy minta milyenek a fodrászok, hegesztők, egyetemi tanárok. Ez az eddig szerzett benyomásainktól függ, máris van egy előzetes ítélet. Ha a nagy számok törvényét vesszük, akkor ezek az ítéletek kioltják egymást, azaz semlegesek - mert egyenlő arányban van pozitív és negatív tapasztalat. Mivel nem oltják ki, ezért van alapja az előítéleteknek.

A másik dolog a pygmalion hatás (Robi, hol vagy? ). A személy vagy csoport a vele szemben támasztott elvárásnak megfelelően kezd el viselkedni. Egy átlagos teljesítményű kisdiák ha állandóan negatív kritikát kap, rommlik az osztályzata. Amennyiben egészséges mennyiségű dícséretet kap, javul. A vele szemben támasztott képnek megfelelően viselkedik. Ha én nem szeretek egy embert/csoportot, ellenséges lesz velem szemben.

A városi ember éhen halna a vidék nélkül, a vidék nem működhetne város nélkül. Ja erre azt mondja a városi, hogy nagy ügy, majd importálom? Akkor másik ország vidékének kenyerét eszi, ráadásul kiszolgáltatott is lesz egy másik államnak. A vidéki meg azt mondja, hogy a városi "élősdi"? Megnézném, hogy mire mennénk pl. (jól) működő államberendezkedés nélkül.

Itt a kulcs az arányosságon van. Mennyi ember él pesten, mennyi pénzt kapnak az ország kasszájában. Emellett mennyire becsüljük meg egymást. Nem tudunk létezni egymás nélkül, és alapvetően mindenkinek más a feladata. A földműves nem ért az integrálszámításhoz, de ha leviszi a körfűrész az egyik ujját, akkor esetleg a városban varrják neki vissza olyanok, akik nem értenek a földműveléshez, de az orvostudományhoz annál inkább.

A városiak fényes elszigeteltségben élnek, és nem fogják fel mennyire függenek a vidéktől. A vidékiek, meg ha esetleg egy városi kiköltözik falura, fitymálva nézegetik és kiközösítik egy ideig. Mindenkinek a rovásán van valami, nagyrészt ez az eltérő életformának tudható be.
(#) Rober_4 válasza Balaa16 hozzászólására (») Márc 20, 2010 /

Nem találtam meg a linken
Természetesen változik ez a dolog, és mindig vannak felkapott újabb irányzatok, ez nem is baj. Viszont ha nincs meg a harminc mert lassú vagy, akkor is fújni kell, ha letelt egy bizonyos idő, ezt akartam hangsúlyozni, illetve azt, hogy ha ketten vagytok, akkor egészen másként kel csinálni. Elvileg sűrűbben lehet fújni, és nyomni, mert gyorsabbak is vagytok. Az a sz@r, hogy ilyenkor felmegy az adrenalin az emberben, remeg keze lába és nem jó ha ilyeneken gondolkodik, hanem ha baj van, csinálni kell, és kész!
Egyébként nagyon jó, hogy ilyeneket tanultok! Mindenkinek kötelezően tanulni kéne, és nyolcadik osztály elvégzéséhez kötelezővé tenném az elsősegélynyújtás ismereteit. Talán komolyabb embereket nevelnénk, akik tisztában lennének a korlátaikkal.
(#) tungsram válasza DuMatyi hozzászólására (») Márc 20, 2010 /

Idézet:
„A városiak fényes elszigeteltségben élnek, és nem fogják fel mennyire függenek a vidékt”

Talán itt van az alapvető probléma ami csak úgy nem oldható meg. Sajnos az urbanizáció hozta magával azt a jelenséget, hogy az emberek elkezdtek elhidegülni paralallel bezárkózás. Ezek nem házak értsd alatta panel vagy más építésú épület nem emberközpontúak. Aki ott lakik tudja. A vidék más mert az emberek nincsennek összezárva egy "GALAMDÚCBA". Tehát megmarad az egészséges életetszemlélet amitől a linkség messze áll. Jó pár éve egy bank riasztóját szereltük Pesten. Próbaüzem stb..A csaj elfelejtette amit az előtte kapott kódót a belépésre. ELcs.. A riasztó üvölt úgy kellett egy 14fokos létrán gyorsan leszednem, hogy elhallgasson.
Szerinted ki jött ki??? Na ez a nagyváros mint a miénk is. Nekem nem az ott élő emberekkel van gondom hanem aki "nem tud beállni a sorba", ha érted a célzást. Sajnos az erőszakos nehézipari fejlesztéseknek a 60 év alatt egy lett a vége: a vidék valahol teljes elásása. Élö példa: állásajánlatra az OSZTRÁK paraszt hamarabb visszaigazol az állásajánlatra mint aki itt él melettem 3!! km-re.
(#) Rober_4 válasza DuMatyi hozzászólására (») Márc 20, 2010 /

De kiokosodtál, itt vagyok, épp tanulok tőled
Most értem haza, vidéken voltam! Amikor tehetjük, kimegyünk apósomék víkendházába, szerintem tavasztól őszig ott leszünk, amikor csak tudunk. Még olvasgatok vissza, hogy képben legyek, de újabban eléggé fáradt vagyok értelmes hozzászólást írni...
Egyébként én így vidéki vagyok, vagy nem?
(#) DuMatyi válasza Rober_4 hozzászólására (») Márc 20, 2010 /

Vidéki, nem vidéki, rendes ember vagy. Ez számít.

Azért vártalak Téged, mert Te is tanultál a pygmalion hatásról. No meg a társaság miatt!

Tanultam, az biztos...
Persze Google segített: Önmagát megvalósító jóslat.
Nekem erről hibásan az ugrott be, ami a minap is volt a tévében, hogy műsor is lett belőle: amikor áramütéseket kell adni egy fazonnak egy csoportnak utasításokra, és sokan hajlandóak voltak elmenni a Halálosnak mondott adagig is.
Persze, egy ilyen Show-ban szerintem senki sem venné az egészet komolyan. Szerintem én is nyomnám ami a csövön kifér. :shocking:
Viszont az eredeti kísérlet az elgondolkodtató

Az áramütéses a Milgram-féle kisérlet. Hasonlóan ganyé a Zimbardo féle börtönkisérlet is. Állitólag Milgram felhivta Zimbardo-t a kisérlete publikálása után, hoyg hadd gratuláljon, immár nem az ővé a világ legbotrányosabb pszichológiai kisérlete. Ezt maga Zimbardo nyilatkozta. Beteg emberek ezek a pszichológusok...

Erről az önmegvalósító jóslatról meg mindig az jut eszembe, amikor bejönnek a kis csillogó szemű indián gyerekek az első osztályba, óriási nyelvi, és szociális lemaradásokkal, és miután szépen végigdolgozta a napot, akkor jön a szülő, aki jóformán írni olvasni sem tud, és "Maár megint micsinaász Pistike!" felkiáltással már le is kever egy nyaklevest. :no:
Sajnos ezek a gyerekek, mire nagyok lesznek vagy felveszik az otthoni ritmust, vagy megeszik őket...
A másik amit még akartam írni, hogy többen tanultunk, több (elég sok) évig nyelvet, és ezt mégsem sajátítottuk el, sőt most már meg sem tudnék oroszul szólalni. És ami ebből engem nagyon zavar, hogy rengeteg pedagógiai módszer, mondott csődöt, még rajtunk viszonylag "értelmes" embereken is. (Tehát az sem segítene rajtunk, ha még két évig tanulnánk.) Valami olyasmire akarok kilyukadni, hogy egy életen át tanulhatok pénzt időt elfecsérelve, ha azzal nincs igazából "célom".
Viszont az a "vidéki" aki megműveli a földjét, kertjét a fákat a növényeket, az értéket teremt, azokkal célja van. Ha te kimész Angliába dolgozni, akkor egy év múlva csak röhögsz rajtunk, hogy nem tudunk angolul. Tehát ki tudom önteni a pénzt az ablakon is, meg hasznosíthatom is, viszont ez RAJTUNK múlik. És ez az amit a mai oktatás szerintem nem vesz figyelembe.
(#) tungsram válasza DuMatyi hozzászólására (») Márc 20, 2010 /

Idézet:
„Beteg emberek ezek a pszichológusok...”

Nagyon betegek akiknek az életszerű dolgokhoz dolgokhoz halványlila fingjuk sincs. A börtönkisérletről még én is olvastam pedig ez tőlem távol áll. Ez még nálam is kiverte a biztit..
(#) DuMatyi válasza tungsram hozzászólására (») Márc 20, 2010 /

Áramütés? Mi naponta gyakoroljuk. Meg sem kottyan!
(#) Action2K hozzászólása Márc 21, 2010 /

Hogy ez a vasárnap is vidáman induljon:

A vak ember bemegy egy szombaton az étterembe. A pincér akarja hozni neki az étlapot, mire a vak ember:
- Ne hozzon nekem étlapot, mert úgysem látom, hozzon egy használt villát, megszagolom, és eldöntöm, hogy mit akarok.
A pincér hoz neki egy villát, a vak ember megszagolja.
- Oh, pörkölt nokedlivel, nagyon jó, azt kérek én is.
Megebédel, elmegy. Következő szombaton megint ugyanaz. Villa, megszagolja.
- Székelykáposzta, nagyon jó, én is azt kérek.
Ez így megy 5-6 szombaton keresztül, amikor a pincér elhatározza, hogy megvicceli a vakot, és mielőtt elmegy otthonról, egy villát a felesége bugyijához dörzsöl. A vak megint kér egy villát, odanyújtja neki az előkészítettet. A vak szagolgatja, majd megszólal:
- Jé, nem is tudtam, hogy a Marika itt dolgozik!
(#) tungsram hozzászólása Márc 21, 2010 /

Jó reggelt mindenkinek!!
(#) llaci56 válasza tungsram hozzászólására (») Márc 21, 2010 /

Akcio Laci csak elindította a napot, aztán elment aludni...
(#) tungsram válasza llaci56 hozzászólására (») Márc 21, 2010 /

Majd este meg éledni kezd amikor már mindenki megy vizszintbe..
(#) DuMatyi hozzászólása Márc 21, 2010 /

A hét zárolt topikja ez.[/OFF] Az a röhej, hogy egy ilyen készülék nem lenne kisebb, mint egy valódi jegyjukasztó, sőt talán nagyobb is lenne. Egy jegy ára 200-340 Ft várostól függően, egy ilyen készüléké a 60-100 eFt-ot kóstálja az egyedi alkatrészek miatt. Arra kiváncsi lennék, hogy Pestren hogy oldja meg pld. metro aluljáróban, ahol 4 ellenőr árgus szeme figyeli a bejáratnál. Számoljunk csak vidéki városokban mennyi ellenőr van - én 20 évig éltem Székesfehérváron, és ott összesen háromszor találkoztam ellenőrrel. akkor már inkább 3*6 eFt az összesen 18 ezer Ft a 20 év alatt. Pesten is szoktam utazni, és nem sűrűn van ellenőr a felszínen, eddig öttel találkoztam. Ez volt a nap vicce. A záró mondat különösen tetszett, ebből is látszik, az illető nem igazán szeret kertészkedni, sem sövényt nyírni. (Bokrosista...)
(#) Balaa16 válasza Rober_4 hozzászólására (») Márc 21, 2010 /

Igazad van.
Következő: »»   1095 / 3609
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem