Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
El kell hogy keserítselek. megvannak a katasztrófa központok is, elégé jó műszaki felszerelésekkel, minden önkormányzatnak kell lenni katasztrófatervének. Az más kérdés, hogy hogyan működik, működtetik.
Az említett levélben a polgármester értekezleten van c tájékoztatás valószínűleg a katasztrófavédelmi bizottság ülése volt.
Csak kérdezem. A katasztrófavédelem szakembereit miért fizetjük?
Természetesen! De úgy tűnik, belegebedek mire végig kattingatom a felhalmozódott figyelőket...
Hol jártál ennyi ideig ? Se fórum sem börze , de az audiofil tallálkozóra remélem jössz !
Katasztrófaközpontok. Kiemeltem, mi a probléma. Meglátásom szerint központi, országos irányításra van szükség, ahol a központ döntése ellen nincs apelláta, nem pedig szétforgácsolt kis szervezetekre, akik ha akarnak, együttműködnek, ha akarnak, nem. Az víz sem csak a közigazgatási határig megy.
Az előző hozzászólásomba be akartam írni, hogy "cselekvési tervek", de aztán kivettem, mert rájöttem, hogy hülyeség. Ilyen nagy esőzésekre nem lehet statikus cselekvési tervekkel felkészülni. Minden helyzetben másra van szükség. Pl. meg kell becsülni, mekkora eső eshet, és annak megfelelően kell lerakni a homokzsákokat. Ha Bözsi néni házát semmiképp nem lehet megmenteni, akkor kérem szépen, az járulékos veszteség lesz, mert nincs rá se idő, se ember, se technika, hogy körberakják homokzsákokkal (amiken aztán amúgy is átbukik a víz). Na, mutass egy katasztrófatervet, ami ilyen részletességgel, statikusan, azaz előre ki van dolgozva. Nem akarom az ezeket elkészítő emberek hozzáértését megkérdőjelezni, de félek, hogy ezek kb. olyan tervek lehetnek, mint a Honvédségnél a tűzvédelmi terv, ahol első teendő a csapatzászló biztonságba helyezése, és minden más csak azután jön.
Üdv Köbüki!
Laci: A fórumot hanyagoltam, ez tény. A börzék viszont pont olyan hétvégékre estek, amikor én hazamentem. Az audio találkozóra még nem tudom, megyek-e, nagyban függ attól, hogy találok-e munkát...
Ezt viszont jól látod. Magyarországon az együttműködés . . . hááát, erre jó példa a 112. Hány éve nem működik? Egyébként a szervezetek megvannak. Az országos is. Csak . . .
És különben is, már 40 éve nem volt árvíz, (nem 30) miért pont most lenne, s lám, lőn.
A 112-vel mi a baj? A rendőri része azt csinálja, hogy kapcsolja az illetékes kapitányságot, vagy rendőrörsöt. Gondolom, a többi is hasonló. Esetleg, ha komplexebb gond van, akkor lehet, hogy közvetlenül veszik fel a segélykérést, és ők továbbítják pl. a tűzoltóknak és a mentőknek. Vagy ez az a rész, ami nem működik?
De egyébként mekkora a magyar honvédség létszáma, akik nem tisztek, hanem egyszerű közkatonák?Megüti az ezret a létszám?
Egyáltalán van még "egyszerű közkatona" (= honvéd rendfokozat)? Vagy most már mindenki minimum szakaszvezető?
Megbízható forrásból hallottam (aztán ki tudja mi igaz belőle) hogy azoknak a "katonáknak" a jó része még csak újoncok voltak akik most jelentkeztek frissen a katonaságba, semmiféle katonai képzésen nem vettek részt. Másrészt állítólag voltak kb 50-en.
Amúgy nem mindenki katona akin terepszínű ruha van...
Ráadásul az sincs az országban, hanem valahol a világban védi a hazát.
A mi esetünkben biztos, hogy nem gyerek volt, hanem erre szakosodott tolvaj!
A Zsolcait nem tudom, arról az újságban olvastam, de amennyiben tényleg gyerek lenne az elkövető, akkor elég balszerencsés lépés volt a sajtóhoz fordulniuk.
Sikerült az érettségi, most aztán nagyon boldog vagyok! Ezután végre azt csinálhatom amit nagyon szeretek! Ezt muszáj volt megosztani veletek
Persze, víz alá kerül, csak talán megkönnyítette volna a védekezést, ha a folyó felől jön az ár és nem a másik oldalról. Mivel gondolom az áruházak meg az M30-as lehajtó miatt megkerülte a falut. Pláne, hogy állítólag az áruházat jobban védték eleinte, mint a falut...
Már csak egy kicsit jobb időjárás kellene, és talán még nyaralni is lehetne!
Egyébként gratulálok!
Miért? Eddig nem azt csináltad?
Ha jól vetttem ki, akkor kb 30 000-ren kéne lenniük.E mellé még van egy akkora fegyverarzenálunk, hogy minden katonára jut egy vizipisztoly.Meg legalább két lego-tank.Szó szerint semmi nem fog történni, ha ne adj'isten megtámad minket egy ország.Ekkora haderő nem sok mit oszt szoroz.
Nézd meg a Szami által linkelt videót, 2:20 után láthatod, hogyan változott az elöntött terület nagysága. Valószínűleg sehogy nem úszták volna meg az árvizet Zsolcán.
Közel 20000 ember van a csapatoknál. A többi kb. 5000 fő valószínűleg az irodákban ül. Csúzliból nem hiszem, hogy hiány van; ha a sorkatonáknak volt elég, akkor a zsoldosoknak is van. Javarészt AMD-65 és AK-63 alkotja az állományt. Jármű is van bőven szerintem, mikor évekkel később visszamentem fotózni az akkor már bezárt kalocsai kiképző központhoz, megdöbbenve tapasztaltam, hogy egy csomó jármű továbbra is ott rohad a szabad ég alatt. Azt meg el kell felejteni, hogy ekkora haderő kevés az ország védelmére. Egyrészt, az atomkorszakban mi lenne elég? Atomfegyver nélkül? Másrészt meg erre való a NATO, a kölcsönös meg nem támadási és segítségnyújtási szerződésekkel.
Nem akarom az ördögöt a falra festeni, de a körülöttünk levő országok mindegyikének van hadserege (igazi hadsereg, nem olyan vicc mint ami nekünk van) és egyikük sem különösebben kedveli a magyarokat. Felvidék, Románia, Délvidéki magyarverések stb...
Erre sokan azt mondják hogy ne de EU meg NATO tagok vagyunk majd az megvéd... Nézzétek végig a történelmünket, mikor segített nekünk Európa?! Bezzeg a Török, Tatár idején jók voltunk. Ha nem lettünk volna, Európa ma nem keresztény földrész lenne.
Elméletileg egy nato tagország megtámadhat minket és ilyenkor a többi nem szólhat bele.Én nekem legalábbis így tanította a töritanárom.
Ilyenre gondoltam, de most úgy néz ki, hogy talán lesz itt helyben is. Ha nem akkor kereslek, addig köszönöm szépen.
Az az ajtó nem az enyém csak a gomb miatt tettem fel a képet.
Valószínűleg, ennek még nagyon újszülött feje van.De legalább kíváncsi és aranyos.
Köszönöm mindenkinek!
De igen eddíg is csináltam amit szeretek, viszont óvatossággal, hogy a suli is menjen. Amúgy hamarosan feldobom az egyik művement a Ki mit épített topikra |
Bejelentkezés
Hirdetés |