Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   1225 / 3601
(#) nagy hoho hozzászólása Jún 21, 2010 /

A kemence ajtómra szeretnék egy porcelán gombot tenni, nem hever valakinek a sufniban egy darab? A képen látható retesznek a gombjáról van szó.

02a_1_300.jpg

(#) szamóca hozzászólása Jún 21, 2010 /

(#) Gafly válasza bankimajki hozzászólására (») Jún 21, 2010 /

Érdeklődtem: Hozzátok leginkább Hajdúszoboszló (két klub is!), Nyíregyháza és Miskolc, nagyjából ebben a sorendben. A többi már csak rajtad múlik...
(#) poros válasza nagy hoho hozzászólására (») Jún 21, 2010 /

Szép ez az ajtó! Sajnálom ,hogy nincs porcelán gombom. Fel ajánlanám neked cserébe az ajtóért.
(#) szamóca hozzászólása Jún 21, 2010 /

(#) Attila86 hozzászólása Jún 21, 2010 /

Ezt a kis dögöt mutattam már?
Bővebben: KÉP
(#) Action2K válasza szamóca hozzászólására (») Jún 21, 2010 /

De nem ám! Meg azok a kamerák sem amikkel felvették. Pörögnek vagy 5000-el.
(#) Norberto válasza Attila86 hozzászólására (») Jún 21, 2010 /

S ezt is már PIC vezérli? :hehe:
(#) Action2K válasza Norberto hozzászólására (») Jún 21, 2010 /

Nem, ez már AVR-es.
(#) zenetom válasza Attila86 hozzászólására (») Jún 21, 2010 /

Aranyos lett a dobozolása
(#) Norberto válasza Action2K hozzászólására (») Jún 21, 2010 /

Csak tudnám, hogy oldotta meg Attila a külső hardverelemek növekedési folyamatát a mikrovezérlőben...? :heureka:
(#) Stadi válasza Norberto hozzászólására (») Jún 21, 2010 /

Adott nekik tápot...
(#) Rober_4 válasza szamóca hozzászólására (») Jún 21, 2010 /

És azt hallottátok, hogy levitték a zsolcai gyerekeket a Zánkai táborba pihenni, amíg rendeződik otthon az árvízhelyzet, és mialatt elmentek valami koncertet megnézni, addig kirabolták a szállásukat
Mi két éve ugyanígy jártunk Csillebércen, direkt megvárták, amíg valami közös program van, és nem vagyunk a faházaknál, és azalatt bementek vagy három faházba. Ha nem megy vissza valamelyik gyerek akkor az egész tábort kifosztják. Még jó, hogy nem történt komolyabb baj. :no:
(#) Norberto válasza Rober_4 hozzászólására (») Jún 21, 2010 /

Nyilván olyanok tették, akik tudtak a közös, távolabbi programról, és hogy ott ellesznek egy ideig a koncertezők.

Pofátlanság, gerinctelenség, fujjj, undorító, az ilyenek nem is emberek, gyerekeket kifosztani... valami igazi rokkantagyú fajankó találhatta ki, hogy ez mekkora jó buli lesz... gondolom, örültek annak az össz 3 - 4000 Ft-nak, amit a gyerekek holmijai közt találhattak. Suttyó parasztok! Az ilyet addig ütném, amíg lélegzik. :gonosz2:
(#) Attila86 válasza Norberto hozzászólására (») Jún 21, 2010 /

Idézet:
„Mivel a gyerekekre és értékeikre biztonsági őr felügyelt, a tábor vezetője szerint nem valószínű, hogy a tolvaj, aki négy szobában járt, kívülről jött.”

Csak nem valamelyik gyerek volt...
(#) Slope hozzászólása Jún 21, 2010 /

(#) Norberto válasza Attila86 hozzászólására (») Jún 21, 2010 /

Az végülis lényegtelen. Mindettől független a véleményem, hogy rokkantagyú fajankó, suttyó paraszt, aki ezt sunyin művelte. Különben meg a biztonsági őrök is emberek, és van köztük is olyan, aki csak álcázottan ember, s bármikor bármit bárkivel megtesz sunyin... lsd. saját példámat, amikor feltehetőleg az Auchan áruház bizt. őr szolgálati emberei bennevoltak a nagyértékű biciklim eltulajdonításában néhány éve...
(#) szamóca válasza Slope hozzászólására (») Jún 21, 2010 /

Már kétszer is volt.
(#) Slope válasza szamóca hozzászólására (») Jún 21, 2010 /

Bocsesz
(#) szamóca válasza Norberto hozzászólására (») Jún 21, 2010 /

Nem tudom mi lehet ott, de kaptam egy ilyen mailt.

Idézet:
„Jelentés a pokol tornácáról, Felsőzsolcáról.

Kedves barátaink !
Máté Ildikó "Árvíz Felsőzsolcán" :

Itt vagyunk az új Pannon tenger közepén. (Felsőzsolca, Toldi Miklós u.11.)

Azért ültem le írni nektek, mert amit a tv-ben és a hírekben láttok, hallotok közel sem adja vissza azt az áldatlan állapotot, ami itt van.

Amikor kitelepítettek bennünket, akkor a városból a cigányságot vitték a " menekült táborokba ". Mi magyarok egymáshoz menekültünk, és egymást fogadtuk be.

Kitelepített az, akit nyilvántartásba vesznek Miskolcon. Mi nem számítunk annak. Vannak olyan házak, amikben harmincan vannak a tetőtérben, mert a szomszédok átmenekültek az összedőlő
házaikból.
Míg a gátat építettük láttuk ahogy az apa a gyermekét hozza, a fiatal anya hátán meg egy lepedő a gyerek ruháival, és gázolnak a derékig érő vízben. Láttuk, ahogy a 80 éves bácsi minden erejét összeszedve vonszolja a földön a homokzsákot, hogy védje a vályogházát, amiből mára semmi nem maradt.
Láttuk a nagymamát, ahogy ölben hozták egy szál hálóinben papucs vagy cipő nélkül. Mindenét elvitte a víz. Láttuk ahogy az öreg nénike a kerítésbe kapaszkodik, hogy hagyják, ő itt akar meghalni, mert ez az élete. Láttunk csodálatos férfiakat, akik 13 fokos vízben állva sportcipőben meg melegítőben rakták a homokzsákot, amit az asszonyok adogattak nekik.
Láttunk egész utcákat megmozdulni, és összefogni. Láttunk 55 ezer homokzsákot megtölteni.

DE NEM LÁTTUNK EGY OLYAN EMBERT SEM, AKI TUDTA VOLNA, HOGY A GÁTAT HOVÁ RAKJUK.

A magyar azt mondja fáj a szíve vagy megszakad a szíve. Mi ezeket látva sírva zsákoltunk.
A városunk polgármestere szerint nálunk minen meg volt szervezve. Őt azonban el sem tudtuk érni. Egyszer ugyan felvették a telefont, amikor homokot kértünk, mert elfogyott, de közölték, hogy ők értekez-
letet tartanak, és nem érnek rá.
Jelenleg sok helyen nincs vezetékes víz, vagy nem megy el a szennyvíz, ezért vödrökbe végzik a dolgukat. Azt nem részletezem, hogy ezután a vödör tartalma hová kerül.
A vályogházak úgy rogytak össze, mint gyerekkori homokváraink, ha vízzel locsoltuk le őket. A 10-20 éves házakban meg beszakadtak a szobák.
Nálunk a napaliban most csattogott át a mélytengeri ipari búvár. Ezekről teszünk fel képeket is nektek, hogy lássátok, mert amíg mi nem láttuk, nem is tudtuk elképzelni, hogy ilyen lehetséges.
Amióta itt vagyunk egy alkalommal kaptunk három szál megsavanyodott kolbászt, meg egy kiló kenyeret, ami másnapra megposhadt, mert a víz miatt nagy a páratartalom. Gondolkoztunk
is hogy azokat a rákokat meg halakat kéne megenni, amik az udvarunkon vertek tanyát. A részünkre szánt élelmiszert sátrakban tárolják a 35 fokban, és mire hozzájutunk addigra megromlik.
Jó hír, hogy mindenkinek szép színe van, mert iszonyú erős a napsugárzás többen tarjagosra égtek.
Ivóvizünk szerencsére van, mert egy hölgy a saját ásványvizét szétosztotta közöttünk.
Bűz terjeng mindenütt, mert a befolyt víznek nincs útja, és elkezdett possadni.
Nagyon sokan egyik hónapról a másikra élnek, és nincsen pénzük arra, hogy szivattyút béreljenek, vagy nincs autójuk, illetve erejük, mivel idősek, hogy 40 kilóméteres kerülőúton jussanak be Miskolcra, ami légvonalban 3 kilóméter, csakhát beszakadt a híd és nem tudunk arrafelé közlekedni. Tömegközlekedés nincs.
A jó hír, hogy nyitva van a bolt, és lehetne vásárolni, de a kisboltokban nincs kártyás fizetési lehetőség, a város egyetlen kesautomatája meg még víz alatt volt.
Sok embert megharaptak a megvadult kutyák, de szerencsére a nagy ár elvonultával ez már nem fenyeget.
Este élesre töltött géppisztollyal járnak a rendőrök, mert a fosztogatást valahogyan meg kell fékezniük. A házainkból nem merünk elmenni, mert a kissebbség beígérte, hogy ha vissza térnek az üres házakba fognak beköltözni, és az Isten sem rakhatja ki óket. Félti mindenki azt a kicsit ami megmaradt.
Házhoz sem vizet, sem ételt nem hoznak, el kell érte menni az iskolába, ami innen vagy három kilóméter, és nem mered itthagyni a házad nyitottan, mert az ajtók a víztől bedagadtak, és nem lehet bezárni ...
Információnk semmiről nincs.
Nem tudjuk, hol lehetne ételhez jutni, nem tudjuk mi lesz velünk. Sokunk azért is marad egy helyben, mert a kocsija is vízben áll, vagy állt, és nem meri elindítani. Többek közt a miénk is.
Drága barátaink! Megkaptuk a segélyszállítmányaitokat, amit nagyon hálásan köszönünk.
A Máltai Szeretetszolgálati Központba továbbítottuk, hogy azok jussanak hozzá akinek szüksége a legnagyobb.
Miután azonban ide semmi nem érkezik, ezért kérünk benneteket, most már az ittmaradtakon segítsetek.”
(#) szamóca válasza Norberto hozzászólására (») Jún 21, 2010 /

A legtöbb esetben bizony az ő kezük is benne van.
(#) Stadi válasza szamóca hozzászólására (») Jún 21, 2010 /

Ezek kétséget kizáróan szomorú dolgok. De nem értem, ha egyszer 30-an vannak egy házban, akkor abból mondjuk öten miért is nem tudnak elmenni az adományokért??? Vagy ha már egyszer össze tudott fogni az utca a zsákolásnál, akkor most miért nem tud összefogni, mikor az adományok szétosztását kellene megszervezni egymás között? Nem arra kell várni, hogy a polgármester oldja meg a helyzetet (= a sült galamb repüljön a szánkba), hanem igenis össze kell fogni - ki így tud segíteni, ki úgy -, és megoldást kell találni legalább az alapvetőélelmiszer-ellátásra. A banknak meg kell szólni, hogy izibe' javítsák meg az automatát. Nem hiszem, hogy nagyon ellenkeznének (bár gyanítom, máshol is romlott el a környéken).
(#) Stadi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 21, 2010 /

Valaki van itt Miskolc környékéről? Mikor volt ott utoljára ekkora víz? Igaz, hogy 30 éve?

Mert a Szami által linkelt videón levő "elöntési vázlat" alapján én úgy nézem, Zsolca akkor is víz alá került volna, ha egy darab áruház nincs a környéken. Maximum azon lehet vitatkozni, mennyivel lett volna alacsonyabb a vízszint.
(#) szamóca válasza Stadi hozzászólására (») Jún 21, 2010 /

74-be.
Ez a segélycsomag szétosztás gyanítom hogy nem polgári szerveződés alapján megy, hanem az önkormányzati segítséggel. Persze van tudomásom szerveződésekről, akik saját embereikkel osztják szét a saját szállítmányaikat az emberek között.
Mindenesetre nem tudható mi lehet a valós helyzet, a média ehhez nem nyújt támpontot, hiszen nem függetlenek. Sajnos.
Az unokatesómék is ott laktak...
Összedőlt a házuk...
Banki kölcsön volt rajta...
Nincs munkája sem...
Képzeld magad bele a helyzetbe....

szerk: A beépített árterülettel kapcsolatosan lehet igazad van, mert összességében egy két km-es, olyan 200m széles csíkban töltötték fel. Az viszont elgondolkodtató hogy ilyen területekre adnak ki építési engedélyeket. És ezek az esetek elég gyakoriak. A fő gond inkább a gátrendszer fejletlensége, és a vízelvezetés megoldatlansága azon a környéken. Mivel ritka az ilyen nagy árvíz, (ekkora nem is volt még) ezért gondolom nem is tartották fontosnak ezek fejlesztését, ill. állagmegóvását.
(#) pucuka válasza szamóca hozzászólására (») Jún 21, 2010 /

Olaszéknál úgy csinálják, ha az autópálya ártéren megy keresztül, pl. a Volturno folyó torkolatában, hogy 18 km autópályát lábakra tettek, és nem összetúrták a homokot, mint az M30 asnál. és a töltés alatt 300 as betoncső van átfolyónak.

Gondolom, ha nem viszik házhoz az adományokat, akkor pl. személyi+lakcímkártya felmutatásával lehet átvenni az adagokat. De valószínűnek tartom, hogy meghatalmazással is át lehet őket venni, mert különben hogy jusson hozzá az, aki idős, és nem tud érte menni? Szóval ilyen értelemben gondoltam az összefogást: többen megbíznak egy embert (vagy többet), az elmegy, és felveszi. A fiatalabbaknak nem lehet gond az az oda-vissza 6 km gyalog sem, és ha autó nincs, akkor talicska biztos akad a cipekedéshez.

Mindent meg lehet oldani, csak akarni kell. A II. világháború után miből épült újjá az ország? Romokból, meg szemétből, meg sok-sok munkából. Meg abból, hogy segítettek egymásnak az emberek. Anélkül ui. nem ment volna.

Még annyit, hogy én a katonaság időben történő bevetését hiányoltam. Tudom, már nincs sorkatonaság (pedig zsákokat rakodni milyen jók lettek volna most), van viszont technikai eszközpark: gépek, szivattyúk, kétéltű járművek, amiknek a többsége valószínűleg nem csak papíron működőképes. Biztos vannak árokásógépek is, meg a hidászok-utászok is bizonyíthattak volna. Csak eléggé koncepciótlan volt a védekezés, ez kétségtelen (vízügyi szakemberek-technika-kézi munkaerő "országos" koordinálása).
(#) szamóca válasza Stadi hozzászólására (») Jún 21, 2010 /

Én láttam olyan felvételeket ahol a katonaság is részt vett a védekezésben. Miskolc utcáin pedig szállítójárműveken vittek kétéltűeket.
Az utászokat viszont hiányoltam én is. Lehet nincs is már ilyen szekció?
(#) Norberto válasza Stadi hozzászólására (») Jún 21, 2010 /

Nekem viszont olyanról van tudomásom, hogy a katonák ugyan eljutottak nagyjából a térségbe, de nem vitték őket célhoz, mert nem volt hozzá elegendő üzemanyag, úgyhogy lesátraztak a puszta közepén és várták az üzemanyag-utánpótlást, hogy eljuthassanak a gátakhoz. Úgy tudom, az a csapat végül egyáltalán nem jutott el a célig "időben".

A globális szervezettség hiányára meg nem igazán van ember, aki ne panaszkodott volna. Sajnos.

Tudom, hogy bevetették katonáékat is, de szerintem későn. Az első olyan napon mozgósítani kellett volna őket, mikor már százak-ezrek dolgoztak a gátakon. Itt a Haza védelméről volt szó, és ők pont ezért vannak.

Az építési engedély valóban érdekes volt a videó szerint: Béláék helyben elutasították, mert a vízügyi és blablabla, aztán felkerült az ügy a központba, ahol Jenőék már diplomatikusabbak voltak: ki lehet adni az engedélyt, ha a az önkormányzat ésatöbbi ésatöbbi. Erre Béláék: "Jaaa, ha ez így van, akkor tessék, itt az engedély".

A gátak kérdése: ha jó tudom, a jogszabály úgy szól, hogy az eddigi legmagasabb vízszint + x cm kell legyen a gát. Namost, egy ilyen kis átlagos vízhozamú patak vagy folyócska esetén, egy ennyire szétterülő vízmennyiség mellett mekkora legyen a gát? Van egyáltalán olyan értelmes méretű gát, ami ekkora víztömeget képes elvezetni? Inkább záportározókat kellene létesíteni (illetve ezeket is), csak kérdés, hogy mekkorát, hová, és miből?
(#) Stadi válasza Norberto hozzászólására (») Jún 21, 2010 /

Próbálnának meg felszerelés/utánpótlás nélkül Szibériában közlekedni, halálra fagynának a semmi közepén.

Azt hiszem, amit érdemes lenne elküldeni drága vezetőinknek, az inkább az kellene legyen, hogy alakítsanak ki egy olyan központi katasztrófa-elhárító parancsnokságot, amelynek állandóan rendelkezésére állnak megfelelő, döntésképes szakemberek, és baj esetén joga van mozgósítani a szükséges műszaki- és humán erőforrásokat, és természetesen mindezekhez megfelelő pénzügyi háttérrel rendelkezik.

Mai térinformatikai eszközökkel nem nehéz gyorsan modellezni, hogy mi a következménye annak, ha egy adott területen x mm csapadék hullik. Csak úgy tűnik, vagy nem feladata ez senkinek, vagy akinek az, annak (vagy a felettesének) nincs döntési-cselekvési jogköre az ügyben.
Következő: »»   1225 / 3601
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem