Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2572 / 3569
(#) Ge Lee válasza szamóca hozzászólására (») Ápr 22, 2016 / 2
 
Ha már csak a nick kifigurázása megy eprecske, akkor közlök néhány tényt. Az egyik, hogy igenis vannak akik saját fórumot hoznak létre, mert mondjuk ez (sem) tetszik nekik. A másik, hogy én ilyet nem teszek, mert nincs rá szükségem. A harmadik, hogy nyugodtan listázd ki azt a hat és félezernyi hozzászólásomat, és vesd össze hogy mennyi belőle a kérdésekre adott válasz, meg mennyi belőle az olyan kérdés, ami az itt jelenlévő "tudás" általam történő elszívására irányult, és látható lesz a kontraszt. A negyedik, hogy egyetértés nem is lesz soha amíg 2 ember van a világon, de nincs is rá szükség. Viszont nem hinném hogy rosszul látom azt, hogy ha ez egy szakmainak tartott fórum, akkor nem biztos hogy az a jó megoldás ha elüldözzük azokat aki tudnak is valamit, csak mert néha csúnyát írnak, vagy nem értenek velünk egyet.
Más kérdés ha úgy van ahogy azt nekem az egyik moderátor régebben leírta, hogy hát ez igazából nem is szakmai hanem hobbi fórum, mert akkor valóban lényegtelen a színvonal, amit nem az tükröz hogy hangsugárzót vagy hangfalat ír valaki egy dobozra.
(#) nedudgi válasza Ge Lee hozzászólására (») Ápr 22, 2016 1 / 2
 
Ne csodálkozz, ha személyeskedésért kapsz a nózidra.
(#) Ge Lee válasza nedudgi hozzászólására (») Ápr 22, 2016 2 /
 
Amellett hogy ezen sem csodálkoznék, ha nem csak a neked tetsző hsz-eket olvasnád el, akkor azt is látnád hogy mire reagáltam (1:40 és 1:44-kor kelt hsz-ei). Szóval igen, ez is úgy kezdődött hogy a másik visszaszemélyeskedett.
(#) nedudgi válasza Ge Lee hozzászólására (») Ápr 22, 2016 /
 
Nem tudod, hogy mit olvastam el. Azt sem tudhatod, mi tetszik nekem. Elárulnád, miért támadsz?
(#) Ge Lee válasza nedudgi hozzászólására (») Ápr 22, 2016 /
 
Idézd azt a mondatot, amivel személyesen téged támadtalak. Értetlenségemnek adtam csupán hangot, mert ha sorban az összes hsz-t elolvastad volna, akkor abból teljesen egyértelmű hogy a személyeskedést nem én kezdtem, szóval a nózis dolgot nagyon rossz helyre címezted, hogy szándékosan vagy sem azt nyilván nem tudhatom, nem is vagyok rá kíváncsi.
(#) nedudgi válasza Ge Lee hozzászólására (») Ápr 22, 2016 / 1
 
Szamóca egy üzenetet továbbított, amire válaszoltál, megkérdőjelezhető hangnemben.
Minekutána nem vagy kíváncsi további részletekre, nem is terhellek tovább.
(#) szamóca válasza Buvarruha hozzászólására (») Ápr 22, 2016 / 2
 
Sejtem melyik esetre gondolsz. Mondjuk én azt a témát nem sűrűn látogatom megvallom őszintén, így csak felszínesen olvastam akkortájt is, (kitiltásra nem is emlékszek) de ez a kiűzetettés a paradicsomból, meg öri-hari elég gyerekesnek tűnik. A szakmailag elismert, és nagy tudású ember, nem feltételez egyben kompromisszumkészséget, empátiát, simulékony párbeszédpartnerséget, ez már nagyon sokszor bebizonyosodott. (pl. esetedben is, emlékezz csak vissza )
Most is az ellenpélda embereket tudom felhozni példaképp. Ők nem nevezik, állítják be a kérdezőt balgának, bugyutának, vagy még durvább valaminek, nyolcvanadszor is leírják, belinkelik a választ, nem fenyegetőznek emiatt az oldal elhagyásával.
A modi nem egy hálás poszt, hanem szükséges rossz a fórumon, nemcsak itt, mindenütt. Ha fellép valaki ellen, kompromittálódik, hiszen érdekek ütköznek néha elég keményen egymással, a kérdés csak az, hogy a felek hogyan, milyen habitussal tudják ezt levezetni.
Bevallom, az eltöltött hat moderátori évem alatt én is követtem el hibákat a moderációmat illetően. Visszanézve már máshogyan reagálnék azokra a hibákra. Csak én ezt bevállalom...
Mindenesetre azt mondanám, visszafogottabban, a konkrét kérdésre adott válaszokkal, személyeskedések nélkül fórumozók jól megvannak a mai napig, és nem akarnak forradalmat kirobbantani, mint az idők folyamán erre volt már példa itt. Szerintem ez volna a járható út.
(#) szamóca válasza nedudgi hozzászólására (») Ápr 22, 2016 /
 
Sajnos nem jól értelmezte a szöveget.
(#) ronin75 hozzászólása Ápr 22, 2016 /
 
Szerintem itt egy párbeszédnek kellene elkezdődnie, nem egy vitának (ismét). A vitával sem lenne semmi baj, ha mindkét oldal elgondolkozna a másik fél hozzáállásán, érvein.
Az oldal üzeltetőjének, moderátorainak azon, hogy kik is töltötték fel tartalommal az oldalt és hozzájuk hogyan viszonyul, esetleg idomul az oldal. Sokszor érzem azt, hogy jelenleg nem cél már az oldal "megmentése", fenntartása. Ezt sokszor megértem, (idő és pénz hiány, illetve anyagi érdekek).
Azért elég elovasni az oldal szabályzatát és rögtön átérzi az ember az oldal részéről történő hozzáállást.
Ne haragudjon meg egyik moderátor se, de ez a névtelenség is egy kicsit érdekes. Aki moderátor lesz, legalább a nicknevét vállalja el. Nem kell senkinek tudni, hogy ö személyesen a Jóska Pista. A fenyegető levelekre meg ott a törlés gomb.

Felhasználói részről jelenleg annyit lehet tenni, hogy hanyagolni az oldal látogatását, vagy csak olvasgatni.

Akinek pedig nem tetszik amit irtam, az fejtse ki a véleményét, ne a fészbukos unlike-ot nyomogassa, mert az a tudatlan tiniknek való.
(#) ronin75 válasza szamóca hozzászólására (») Ápr 22, 2016 /
 
Részemről respektálom azt egyébként, hogy Te legalább "ideálltál" elénk és hajlandó vagy a párbeszédre.
A hozzászólás módosítva: Ápr 22, 2016
(#) szamóca válasza Ge Lee hozzászólására (») Ápr 22, 2016 /
 
A dühből való válaszadás, eléggé süt a hozzászólásodból.
Ki kérdőjelezte meg a Te hozzászólásaid kérdés-felelet arányát? Vagy azért írod, mert úgy véled ezt valami rangnak kellene tekinteni?
Emlékszem, Te már többször is fenyegetőztél a fórum elhagyásával, témaelhagyással, mert neked nem tetszettek bizonyos dolgok. Meg kellene érteni, ez a fórum önkéntes segítségnyújtás mások számára, arra a kérdésre válaszolsz amelyikre akarsz, nem Neked szól mind.
Ráadásul rosszul is látod, mert bizonyos mértékig pedig tolerálva vannak azon "notórius segítségnyújtók" is, akiknek bele lehetne kötni a stílusába. De ők sem kapnak, kaphatnak mentességet, ezt meg kellene érteni.
A falazás meg nem engem minősít...
(#) szamóca válasza ronin75 hozzászólására (») Ápr 22, 2016 / 1
 
Hidd el, mindenki tisztában van azzal, hogy az itt összehordott tudásbázis milyen jelentős, és kiknek köszönhető.
A fórum megalkotója, fenntartója létrehozott egy szabályrendszert, ami valóban más (keményebb) mint a megszokott. Azonban nem feltétlenül rossz dolog az ilyen szabályozás. Ha végigolvasod, és elgondolkodsz melyiket miért írták, nem a rossz szándék süt ki mögüle. Ha épít valaki egy házat, és meghívja buliba az embereket, akkor úgy gondolom joga van ahhoz, hogy kitételeket szabjon, ki mit tehet a bulin a házában. Zoli létrehozta ezt a fórumot, mi idejöttünk, elfogadva a feltételeit, (mert ugye máshogy be sem léphettünk volna) hoztuk amink volt, jó hangulatot teremtettünk, igen vannak köztünk biztonsági emberek, akik ezeket a feltételeket próbálják betartatni, és ők konfrontálódnak a bulizók némelyikével, sőt a nagyon balhézókat ki is rakják a házból, de ez a többiek nyugalmának fenntartása, a ház érdekében történik.
Ez a névtelen modiskodási kényszert azért került bevezetésre, mert egy dolog a levelezős anyázás, de lassan már majd fizikális atrocitásig fajultak a dolgok.
Egyébként meg ha mindannyiunk jól végzi a tevékenységét, észre sem szabad lenne venni melyikünk moderál, mert ugyan mindegy.
(#) Kovidivi válasza szamóca hozzászólására (») Ápr 22, 2016 / 5
 
Szerintem jól végzitek a munkátokat. Én is lettem már többször moderálva, jogosan. Persze rosszul esett a fejre koppintás, de el kell fogadni. Ahhoz képest, ami segítséget, információt találok itt, bőven megéri, és így működik jól a rendszer. Fizetni sem kell, gyors is az oldal. A tagok is szuperek, bármilyen problémára kapunk választ. Ha autót vezet az ember, be kell tartani a KRESZ-t, ettől nincs káosz az utakon. A moderátoroknak meg nem kell ide kiállniuk, mert úgy érzem, mintha most sárdobálás menne egy ember ellen. Az életben sok más, fontosabb dolog is van, mint a gyűlölködés. Szépen süt a nap, ki kell menni grillezni, vagy sütögetni
A hozzászólás módosítva: Ápr 22, 2016
(#) Bakman válasza Kovidivi hozzászólására (») Ápr 22, 2016 / 1
 
Idézet:
„Szépen süt a nap, ki kell menni grillezni, vagy sütögetni”
Ott a pont!
(#) ronin75 válasza szamóca hozzászólására (») Ápr 22, 2016 / 1
 
Ezt én értem, csak mikor már a "kemény mag"-on kivül senki nem szertne bejönni a házba és bulizni, akkor lehet, hogy ott baj van vagy a bulihellyel, stb. Tudom, hogy személy szerint ezzel Te egymagad nem tudsz mit tenni, csak nekem az az érzésem, hogy nem vagyunk partnereknek tekintve. Nem tudom mennyire érezhető ez a "másik" oldalról. Nem a forradalom a cél, meg a szabályok enyhitése, hanem azok, akik sokat tettek az oldalért, azok magukénak érezzék kicsit az egészet.
(#) zolika60 válasza ronin75 hozzászólására (») Ápr 22, 2016 / 5
 
Attól hogy sokat jársz a barátodéknál és szívesen látnak, még nem lesz tiéd a háza.
(#) ronin75 válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 22, 2016 /
 
Nem is szeretném a házát. Hanem ha elmegyek a bulijába és viszek sütit, akkor kináljon meg, fogadjon barátként, stb.
(példálozhatunk hasonlatokkal, amik vagy jók vagy nem)
Amúgy Te miért nem jelentkezel moderátornak?
A hozzászólás módosítva: Ápr 22, 2016
(#) Norberto hozzászólása Ápr 22, 2016 / 2
 
Szerintem ez az oldal nem a modiké. Nem az alkotóé, úgy egészében, teljes tudással, mindennel. Ő, ill. ők csak a tudásukkal és rendfenntartó lehetőségükkel próbálják az alapszabályokat lefektetni és helyükön kezelni, ill. lehetőséget adni arra, hogy egy óriási tudásbázis létrejöjjön. A lehetőség melléktermékei a többi szolgáltatás, a közösségi élet esetlegessége, stb. A fórum (mint nyilvános, egészséges keretek között szabadon bővíthető felület és tudásbázis) mindenkié, ahogy az országút is, meg a többi "köz" javára szolgáló létesítmény vagy szolgáltatás. Nyilván, ahogy említve lett, vannak szabályok, mint a buliban a házigazda elvei, a közlekedésben a KRESZ, stb. Minimális etikett, illemtan, alapvető emberi értékrendek szükségesek, ha tetszik valakinek, ha nem, ebben nincs kegyelem, és szvsz. így is van rendjén.

Tehát minden egyes létező embernek, aki a fórumra írogat, önmagáénak kéne tekinteni a fórumot, és ilyen hozzáállással írogatni, kb. minden alkalommal megköszönve a lehetőséget magunkban, hogy egyáltalán ez most és itt létezhet. Nyilván nem az egészet kell magunkénak tekinteni, hanem csak a magunkra eső részét, szeletkéjét. Mindenkinek kivenni belőle a maga részét, hisz a tudásával, beírásaival is a fórum értékét növeli. Aki ezt nem fogja fel ép, józan paraszti ésszel, az menthetetlen, nem csak itt, az élet többi területén, mert nyilván máshova is ugyanazokat az elveit viszi magával.

Az első mondatos példámmal élve: ha elképesztően sok az utak és az erdők szélét szemétlerakónak képzelő majomszabású, attól még nem a közútkezelő és szemeteket összegyűjtő szervezet főnökei, emberei a purdék és a moslékagyúak, hanem _konkrétan és kizárólagosan_ azok, akik a szemetet odalökik. Tökéletesen pont ugyanígy működik ez a fórumon is.
A hozzászólás módosítva: Ápr 22, 2016
(#) Buvarruha válasza nedudgi hozzászólására (») Ápr 22, 2016 1 /
 
Idézet:
„Ha a moderátor azt mondja, hogy személyeskedés, akkor érdemes elgondolkodni azon, hátha igaza van.”


És akkor mivan? A hülyékkel semmi értelme normális hangon beszélni, mert nem értik, nem fogják fel ezért hívjuk hülyéknek őket... Egy pakisztáninak sem kezdesz magyarul beszélni, mert úgysem érti...

Egyébként nem foglalkozok már ezzel, az utóbbi időben nem is vesztem össze senkivel, de a fórummal sem nagyon foglalkozom.
(#) nedudgi válasza Buvarruha hozzászólására (») Ápr 22, 2016 /
 
Idézet:
„A hülyékkel semmi értelme normális hangon beszélni, mert nem értik, nem fogják fel ezért hívjuk hülyéknek őket...”
Ez is egy lehetőség. A másik az, hogy nem foglalkozol vele. Feltételezem, nem kötelez rá senki és semmi.
(#) Buvarruha válasza nedudgi hozzászólására (») Ápr 22, 2016 /
 
Már jóidelye nem foglalkozom vele nyugi, de a fórummal sem..
(#) zolika60 válasza ronin75 hozzászólására (») Ápr 22, 2016 /
 
A hasonlatok sosem jók, de mégis közelebb visznek a dolgok megértéséhez. Nem kért még eddig senki se rá, hogy legyek moderátor és azt sem hallottam, hogy keresnének, de szívesen vállalnám.
(#) Petyaa hozzászólása Ápr 22, 2016 /
 
Üdv mindenkinek! Vettem egy új bukósisakt (MT Imola Future) és sokkal jobban hallom benne a szélzajt mint a régivel, az is MT volt 2009 es modell. A régi M es méret volt, az új L-es a maszk miatt. Ami feltűnt hogy ebben vékonyabb a szivacsos bélés, ami ki is vehető.
Hogyan lehetne csökkenteni a zajt benne? 50-60körül már úgy érzem mintha valami légi csapás lenne mellettem.
(#) Buvarruha válasza Petyaa hozzászólására (») Ápr 23, 2016 3 /
 
Idézet:
„bukósisakt”

Zseniális.
(#) jani1987 hozzászólása Ápr 23, 2016 /
 
Téma váltás. Ma nem tudunk menni dolgozni mert nincs anyag. Németbe is előfordul az ilyesmi. Többen jelezték, hogy dobbantani akarnak.
(#) pjg válasza jani1987 hozzászólására (») Ápr 23, 2016 /
 
Ma mit jelent a dobbantás? A szoc rendszerben disszidálást jelentett.
(#) szamóca válasza pjg hozzászólására (») Ápr 23, 2016 /
 
Lelep, engedély nélkül távozik. Katonaságnál szeszért,csajért kimásztak a kerítésen, um. dobiztak.
(#) steelbird válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 23, 2016 / 1
 
Én is jeleztem már, hogy ha szükség van modira, mert kevés a létszám, akkor vállalom.
A hozzászólás módosítva: Ápr 23, 2016
(#) BarnaPili válasza jani1987 hozzászólására (») Ápr 23, 2016 /
 
Ilyen velünk is megesett. Ilyenkor nyújtottuk a maradék munkát,mint a rétest... Aztán mikor megjöttek az anyagok,lehetett nyomni ezerrel. Szombat van,Menj ki a városba,egyél egy fagyit,sasoljad a "médcheneket". Hol dolgoztok,melyik városban? Laboe-ban van a tengeralattjáró múzeum. Érdemes megnézni.
István
(#) szamóca hozzászólása Ápr 23, 2016 / 1
 
Következő: »»   2572 / 3569
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem