Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2661 / 3607
(#) Alkotó válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 2, 2016 /

Én a Béla nevű ismerőseimmel vagyok így, mindet Bélának hívom (és általában hallgatnak is rá).
(#) pjg válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 2, 2016 /

Az én lányom az összes macskát Bélának hívja.
(#) kameleon2 válasza pjg hozzászólására (») Nov 3, 2016 / 1

Erre még van egy régi vicc is. Amikor két ürülék beszélget. A városi mondja a vidékinek:
- Neked vidékinek milyen jó dolgod van!
- Miért? Kérdezi a vidéki .
- Mert téged szép óvatosan a kerti budiban a többi fölé helyeznek. Bezzeg mi a városban kipottyanunk a hatodikon és jó nagyot placcsanunk a földszinten!"
(#) kaqkk válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 3, 2016 /

Mondd meg a lányodnak hogy haragszom rá .
(#) zolika60 hozzászólása Nov 3, 2016 /

Érdekes dolgot tapasztaltam az előbb az oldalon. Egy témában kinyitottam a válasz ablakot egy hozzászólásnál. Aztán úgy gondoltam inkább privát üzenetet írok, így a hozzászóló nevére kattintva, az adatlapján kiválasztottam az üzenet küldése funkciót. Megírtam az üzenetet, elküldtem, majd visszalépve a témába azt látom, hogy a válasz ablakban is ott van az elküldött üzenet szövege.
(#) elektroncso hozzászólása Nov 3, 2016 /

Nagyon ügyes ez az ember!
A hozzászólás módosítva: Nov 3, 2016
(#) Ge Lee válasza elektroncso hozzászólására (») Nov 4, 2016 /

Birka türelmű a fickó az biztos. De szerencse is kell hozzá hogy a feltolt forgácsok szinte teljesen egyformák legyenek.
(#) pucuka válasza elektroncso hozzászólására (») Nov 4, 2016 /

Vajon az asszony mit szól hozzá, hogy az ebédlőben machinál?
(#) jdani hozzászólása Nov 4, 2016 /

Üdv.
Most szereztem tudomást róla, hogy a Linkin Park együttes, Magyarországon lép fel. Már nagyon régen szerettem volna ott lenni egy koncerten.
A 2017es Volt fesztivál első fellépői ők lesznek.
Gondolom járt már valaki ilyen fesztiválon.
Hogy is van ez? Ha egy együttes turnézik, akkor mondjuk eljön Magyarországra, egy este lenyomja a muzsikálást, és megy tovább. (hosszú előadás)
Hogy van ez az ilyen fesztiválon? Ott van több fellépő. Mindenki elénekel pár számot, és mennek dolgukra, vagy ugyanolyan hosszú, mint egy rendes turnén?
(#) Norberto válasza jdani hozzászólására (») Nov 4, 2016 /

Idézet:
„ugyanolyan hosszú, mint egy rendes turnén”

Mit értesz ugyanolyan hosszú rendes turné alatt?
(#) jdani hozzászólása Nov 4, 2016 /

Mondjuk az is igaz hogy nem voltam még rendes nagy koncerten, csak így falunap meg ilyenek, de az elképzelés :
Nagy turné fellépés az olyan hogy, megkezdik vagy este 7kor, és nyomják vagy este 11ig, sok szamot elénekelve.
Ami meg ilyen, ahol sok fellépő van, mindenki énekel vagy 5 számot, (abból is a legujjabbakat, amit nem is halottam még) és tipli, jön a másik fellépő.
(#) Buvarruha hozzászólása Nov 4, 2016 /

A moderátorokhoz szólnék. Nem lehetne megoldani a javítós topikokba egy sárga mezős részt néhány alap dologgal? Például a TV topika lehetne írni, hogy milyen infónak kell leírva lennie mindenképpen (tipus, méret felbontás ilyesmi), mik azok amiket előbb mérni kell kérdés előtt, meg, hogy figyeljenek a nagyfeszre stb..
(#) zolee1209 hozzászólása Nov 5, 2016 /

Sziasztok!

Szárítógéppel kapcsolatos lenne a kérdésem, de nem javítani kellene (?) és az észrevételem sem közvetlenül az elektronikáról szól, ezért gondoltam, itt megbeszélhető a dolog.

Itthoni okok miatt beszerzésre került egy használt szárítógép. Helyi boltból lett vásárolva, kondenzációs típus. Próbáltam utánanézni, mégis mennyire lehet ezeknek zárt a belső rendszere, ugyanis a gép belsejében a villamos dolgok körül gyönyörűen lecsapódik a pára, amit nem vélek egészségesnek... Ezek a gépek általánosságban ilyenek, vagy ennek van valami működési/ mechanikai nyűgje?
(#) botesz válasza zolee1209 hozzászólására (») Nov 5, 2016 /

Szia!Ez attól függ hogy hol látod a párát.Egyébként eléggé zárt a rendszer ha valahol kicsapódik akkor valami tömítés szokott kikopni.
(#) zolee1209 válasza botesz hozzászólására (») Nov 5, 2016 /

A gép hátulját nézve a bal alsó sarokban van egy kis "szerelőablak", azt levéve látható a gőz, ami a környező alkatrészekre ki is csapódik, majd az egy órás program végére a járólapon a gép előtt lesz egy kis tócsa. Hogy ez a hideg felületre kicsapódott pára-e, vagy a már összegyűjtött víz szivárog ki, nem tudom. Két ismerőst tudtam megkérdezni, nekik van-e ilyesmi észrevételük, azt mondták, nincs. Állítólag a gép szét lett szedve és ki lett takarítva eladás előtt, én nem ezt látom. A kondenzációs egységet kivette előttem, megmutatta milyen tiszta, mint az új. Ügyes volt, mert csak azt mutatta, ahol a gőzzel teli levegő kering, ahol a hűtő levegő menne, egy por, de nekem nincs erre alkalmas tisztító gépem. Hogy ez okozza-e az észlelt hibát, nem tudom. Hétfőn megyek reklamálni, oldja meg az eladó. Ha nem tudja, adja vissza a pénzt.
(#) botesz válasza zolee1209 hozzászólására (») Nov 5, 2016 /

Ha szét lett szedve akkor vagy rosszul rakta össze(Így már én is jártam van hogy csak másodjára lesz tökéletes) vagy szimplán csak ki vannak kopva a filc tömítések és ki jön a pára a zárt rendszerből.Egyébként milyen gép?
(#) zolee1209 válasza botesz hozzászólására (») Nov 5, 2016 /

Ez egy 2005 körüli "ELIN wtac 395". Ebben még nincs tapasztalatom, az automata mosógépet már rutinosan (és bosszankodva) javítom. Az is hasonkorú... Ezt viszont nem kívánom szervizelni, amíg nem muszáj, ugyanis az eladó megnyugtatott, hogy a gép tökéletesen üzemel és sokáig tenni is fogja a dolgát, mert ez német piacra készült...
(#) botesz válasza zolee1209 hozzászólására (») Nov 6, 2016 /

Elin???Te Jó Ég.....Antonio Merloni cucc az Isten mentsen meg tőle.Nagyon ratyi gépeik voltak.Többek között az Ardo is ami annyira rossz volt hogy levették a márkát a Palettáról.Reménykedj hogy jó lesz...
(#) gernerakos válasza botesz hozzászólására (») Nov 6, 2016 /

Elin kávéfőzönk van, 26 éves, működik hibátlanul.
(#) botesz válasza gernerakos hozzászólására (») Nov 6, 2016 / 1

Lehet de 26 éve az Elin nem Merloni volt.
(#) Frankye válasza Buvarruha hozzászólására (») Nov 7, 2016 /

Nem látom akadályát a dolognak. Írd meg, légy szíves, melyik topicba (link a legjobb), mit javasolsz feltenni, és megcsináljuk.
(Nem muszáj ide, jöhet akár privátban is.)
(#) Skori hozzászólása Nov 7, 2016 /

Sziasztok! Valaki akinek Digi-s netje van meg tudná mondani, hogy a csomaggal kapott vezetékes telefonon működik-e a hívó szám azonosítás/kijelzés? Tehát ha vennék egy hívószám kijelzésre alkalmas telefont, akkor annak működne-e ez a funkciója?
Esetleg külön lehet építeni, vagy venni ilyen hívószám kijelzőt?
(#) xule válasza Skori hozzászólására (») Nov 7, 2016 /

Kiírja a számokat a megfelelő készülék.
(#) Gafly válasza Skori hozzászólására (») Nov 7, 2016 /

És lehetett kapni külön hívószám kijelzőt.
Pont úgy lehet a telefon elé tenni, mint régen a faxot (van To Line és To Tel RJ11 lyuka).
Ha nagyon szépen kérsz, akkor adok is ajándékba (bár arra nem tudok garanciát vállalni, hogy nálad működni fog-e?)
A hozzászólás módosítva: Nov 7, 2016
(#) Skori válasza Gafly hozzászólására (») Nov 7, 2016 /

Köszönöm, az jól jönne!
(#) Skori válasza xule hozzászólására (») Nov 7, 2016 /

Köszi a választ!
(#) SzervízMacska válasza Skori hozzászólására (») Nov 8, 2016 /

Szia! Ahogy már írták, általában működik. Nem tudom, milyen kiépítés van, meg mekkora sávszélesség, illetve mit szeretnél. Illetve inkább úgy mondom, hogy 200 Mb és alatta biztosan működik, amikor a telefonnak már kintről bejön egy dedikált vezeték pár. Mert ez fölött már mind a nyolc vezeték kell a sávszélességhez, így általában egy speciális routerre van szükség, ami az internet mellett telefont is "csinál". Nálam is így oldották meg, de ebben az a bosszantó, hogy egy retek egy sávos zte routert hoztak, aminek a hatótávja is csapnivaló. Mivel "n" szabványú, így wifin csak 50Mb-et enged át az 500, vagy 1000 Mb-ből. Ezért nálam egy napot sem élt meg ez a konfig. Szóval erről az utóbbi esetről nem tudok nyilatkozni a hívószám-kijelzés vonatkozásában...
(#) ticko válasza Skori hozzászólására (») Nov 8, 2016 /

Szia! Nekem Digi-s internetem van, a csomagban eleve egy hívószámkijelzős telefon volt, és a készülék kijelzi a hívószámot. Sőt, a kijelzőn az utolsó nem fogadott hívás telefonszáma is látható.
(#) Skori válasza SzervízMacska hozzászólására (») Nov 8, 2016 /

Optika jön be a lakásba, ezen van egy doboza a diginek ami rézre konvertál, tehát van rajta egy RJ45 csatlakozó az internethez, RJ11 a telefonhoz, és F csatlakozó a kábeltvhez. Innentől már minden egyéb saját (router, telefon stb...).
Valaki esetleg, akinek szintén hasonló felépítésű az otthoni hálózata?

Azért az eddigi hozzászólások alapján reménykedem, hogy működhet a dolog.
(#) SzervízMacska válasza Skori hozzászólására (») Nov 8, 2016 /

Nálam csavart érpáros kábel + koax...
Következő: »»   2661 / 3607
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem