Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2805 / 3610
(#) gernerakos hozzászólása Okt 29, 2017 / 1

Csak egy hangulatkép a saját gépekről, remélem tetszik.
(#) jani1987 válasza zolika60 hozzászólására (») Okt 30, 2017 /

Valami ilyesmi. Szolnokon a cégtől csak a hangfalnak való ragasztott anyagot hoztam de mást is lehetett volna. Na most lebuktam. Azokból sok mindent lehetett volna így viszont fizetős lesz. Szoktam szidni a dekopírt mert nagyon félre hord vastagabb anyagnál. Valami stabilabb megoldáson gondolkozok. Vagy ha van ilyen gép mi a neve?
(#) Qju válasza jani1987 hozzászólására (») Okt 30, 2017 /

Esetleg kézi szalagfűrész!?
Nem olcsó viszont jó nehéz.
Vannak korlátai, de szép egyenes vágást is lehet vele végezni. Meg nem szépet is.
(#) Gafly válasza Qju hozzászólására (») Okt 30, 2017 /

És lehet vele akár macskabútort is csinálni
(#) granpa válasza jani1987 hozzászólására (») Okt 30, 2017 /

A rádiódobozhoz nem kell olyan vastag anyag (a mintás részhez elég 5-10 mm), abban egyenesen is elmegy a szúrófűrész. Főleg, ha jól beállítod, és lassan vágsz vele. Régi szekrények hátlapjai kiválóak e célra.
(#) elektroncso válasza jani1987 hozzászólására (») Okt 30, 2017 /

Tökéletesen egyenes vágást kézben fogott géppel megvezetés nélkül nem tudsz készíteni. A szúrófűrész már felépítésénél fogva sem alkalmas arra, hogy hosszú egyenes vágásokat végezzen vele az ember. A szúrófűrész ívek vágására van. Ha szép egyenes vágásokat akarsz akkor két lehetőséged van:
1. Nem veszel másik gépet, vágsz a szúrófűrésszel, de 1-2mm-rel a kívánt szél mellett és utána reszelővel vagy csiszolópapírral méretre hozod.
2. Beszerzel egy körfűrészt. Már egy kézi körfűrész is nagy áldás, de azzal is csak akkor lehet egyenes vágást csinálni, ha vezetőléc mellett tolod. De pl. az is jó megoldás, ha a kézi körfűrészt beépíted egy asztalba, ellátod tolópaddal, védelem már alapból van rajta (vágólap takaró, hasítóék) és akkor biztonságosan dolgozhatsz vele. Ami fog kelleni hozzá az egy lábkapcsoló, hogy kényelmesen és biztonságosan tudd kapcsolgatni.
De fokozottan megkérlek, hogy ne úgy csináld, hogy befogod a körfűrészlapot a flexbe!!!
(#) Petyaa hozzászólása Okt 30, 2017 /

Üdv! Autónkon a lakkréteg kicsit sérült, ilyen fehéres színű. A bázis alatta nem sérült. Hogyan lehetne célszerűen javítani? Arra gondoltam hogy 3000-es papírral vizesen felcsiszolom, majd wax-al átkenem. Vagy wax előtt valamilyen 2k lakkal lefújni a felpattogott lakkot?
(#) Kovidivi hozzászólása Okt 30, 2017 / 4

Topinak.
Ha törlődik valamelyik hsz-om, nem lehetne legalább beidézni, hogy mi is lett törölve? Csak hogy tudjon belőle az ember tanulni. Így nem sok értelme van, legközelebb is le fogom ugyanazt írni, mivel nem tudom, hogy az "tilos".
(#) jani1987 válasza elektroncso hozzászólására (») Okt 30, 2017 /

Már van asztali és gépi körfűrészem. Amiről te beszélsz csak azzal tudtam a felszegelt deszkát elvágni. Azóta kész a kapu a szomszédhoz.
(#) Frankye hozzászólása Okt 30, 2017 /

Ha esetleg valakit érdekel: A hirdetés szerint csütörtöktől (2-ától) a LIDL-ben két db lakkfilc 700,- Ft-ért lesz a hirdetése alapján. (A reklám szerint van vékony és vastag hegyű is.)
(#) Gafly válasza Frankye hozzászólására (») Okt 30, 2017 /

Csak nem maratásálló?
(#) kaqkk válasza Gafly hozzászólására (») Okt 30, 2017 /

A lakkfilc még a sósav-hidrogénperoxid kombót is bírja
A hozzászólás módosítva: Okt 30, 2017
(#) enree hozzászólása Okt 30, 2017 /

Sziasztok!
Van esetleg közöttetek olyan valaki, aki a NOBO elektromos fűtőtesteket ismeri? Esetleg szervizes, vagy hasonló? Az új szériákon lehet cserélgetni a termosztátot. Mi most építkezünk és ilyeneket szeretnék venni. Valakitől meg kellene tudnom, hogy el lehet e indítani termosztát nélkül, (biztos igen, csak kellene tudni a lábkiosztást, de semmi használható infó nincs a neten...), ugyanis a ház komplett vezérlése készen van, szobánkénti termosztátokkal, csak össze kellene házasítani a mikrokontroller kimenetét és a NOBO fűtőtestet. Gondolom egy SSR lehet benne... Igazából ha minden kötél szakad, meg tudom oldani, csak nem akarom szétszedni. Kulturáltabb lenne a saját kapcsolóáramkörét kívülről vezérelni.
(#) Frankye válasza Gafly hozzászólására (») Okt 31, 2017 /

De bizony. (Elvileg... )
(#) zotya1983 válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Okt 31, 2017 /

Úgy hogy a névlegesnél nagyobb árammal járatják a ledet például (Természetesen ez nem csak ennyiből áll,adott idő alatt pl 1 év vagy 1 hónap elhasználódik akkor a névleges áramán matematikailag számítható a várható élettartam is)... Már ezen rég túl vagyunk,csak az a baj a tervezett elavulás alapköve az izzólámpánál kezdődött,még nem is éltünk és tudták szinte órára pontosan mikor fog kiégni a wolfram szál és hogy annak élettartamát 1500 óráról 1000 órára csökkentsék,ez hozadéka a fogyasztói társadalomnak sajnos... Annyira pontosan legyártanak ma már egy telefont hogy a garancia lejárta másnap a telefon egyszerűen leblokkolja önmagát és onnantól akármit is csinálsz vele venned kell újat!
Szóval lehet már előre időzíteni azt a 11 évet is hidd el Nem az első telefonom nekem sem meg a közvetlen mellettem élőknek sem ami ugyanazon napon szinte 10-15 perces eltéréssel leadta a kulcsot hogy köszöni szépen de eltávozik...Abban viszont egyetértek hogy a kínai alapvetően vagy rosszat vagy jót gyárt,sajnos a szemetet mi kapjuk meg,de hidd el mindent le tudnak jó minőségben is gyártani csakhogy nem ez a célja a marketingnek nem ez a célja a kartelnek nem ez a célja a gyáraknak sem... Ha mindenből jó minőségűt kapnánk ami szavatolt 20 évre akkor rövidesen hatalmas nagy gazdasági csapdába kerülne itt minden... Van itthon egy ősrégi Linde típusú nyugatnémet NDK hűtőgépünk az van vagy 35-40 éves és sehol nincsen rajta rozsda az izzója működik sosem kellett cserélni,és maga a hűtő is.... Nos ha most ilyet gyártanának akkor az gazdasági válsághoz vezetne.. A tranzisztorokat és egyéb félvezetőket sem érdeke sem a kereskedőknek sem a nagyobb karteleknek jó minőségben legyártani ez a helyzet. Viszont ha veszel egy nevesebb márkát pl Sony televízió (csak példa nekünk pl az van és 7 éve semmi baja csak sima bravia még hd képes) vagy hasonló azokba már az árcédulába beleépítik a vámot a Kínai szakét iszogató gyárigazgató bérét és az itthoni kereskedői sarcot is hogy az áfáról ne is beszéljünk.Viszont ezzel szavatolod is magad vagy 10 évre eszköz téren... Amiről most pötyörgök az egy 12 éves Belinea típusú 19" os monitor 2006 ban vettem áruhitelre mert az én pénztárcámnak drága volt és mai szemmel is drágának számít (cca 60 e ft). Ez a monitor napi 15 órákat megy,ezidáig 200ft ot költöttem rá egy kiszáradt elkó okán... Érdekes nem? Bocsi az offért de ezek olyan összefüggések amik teljesen logikusak mérhetők.
(#) tbarath válasza zotya1983 hozzászólására (») Nov 1, 2017 1 /

Na ez a komment kb. az elejétől a végéig baromság.
(#) ktamas66 válasza tbarath hozzászólására (») Nov 1, 2017 / 1

Nem tudom melyik részre gondolsz, de ha megfigyeled akár a HESTORE-ban is lehet várható élettartam alapján szűrni.
(#) tbarath válasza ktamas66 hozzászólására (») Nov 1, 2017 1 /

Az ilyenekre: "Annyira pontosan legyártanak ma már egy telefont hogy a garancia lejárta másnap a telefon egyszerűen leblokkolja önmagát és onnantól akármit is csinálsz vele venned kell újat!"

Na ilyenről még nem hallottam, noha biztos előfordul, sokezer esetből egyszer.

És persze a tervezett avulásos téma. Valójában nem tervezett avulás van, hanem tervezett élettartam. Pl. az a cél, hogy a legyártott termékek 97%-a működjön legalább 2 évet, ezt kell a legolcsóbban kihozni. Mert ha ettől rosszabb az arány, akkor a garanciális problémákra rámegy a gatyád is, viszont ha túl jó terméket csinálsz, akkor az drága lesz. És akkor nem a te termékedet veszik le a polcról, vagy egyáltalán ki se kerül a polcra.

Mi magunknak hobbi kategóriában nyilván örök élet +1 napra tervezünk, illetve vannak bizonyos termékek és kategóriák ahol ez a cél, és ennek érdekében a költségek "nem számítanak". De általában nem ez a helyzet. Mosógépet vehetsz 60 ezerért és 600 ezerért is, nyilván egy Miele terméktől más élettartamot vársz el, mint a legolcsóbb "eldobható" dologtól. De van igény a legolcsóbbra is, sőt, általában arra van igény.

Vagy a másik példa, notebook. Maradjunk egy gyártónál, legyen az pl. a Dell. Van nekik az otthoni vonala, az Inspiron, 130-150 ezer Ft körüli ártól kezdődően. És van a "business" kategória, a Latitude, ami olyan 350-400 ezer körültől kezdődik. Ugyanaz a proci, ugyanaz a RAM, ugyanaz a HDD/SSD. Csak az ár más, és persze a minőség. Ma itthon kiskerben simán vehetsz használt, 4-5-6 éves Latitude-öket, jó eséllyel még évekig elketyegnek. Használt Inspiron-t nem találsz.
És ez nem véletlen.
(#) Moderátor hozzászólása Nov 1, 2017

A Windows-vitát egyszer már lezártátok. Muszáj elölről kezdeni?!
A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2017
(#) zolika60 válasza Gafly hozzászólására (») Nov 1, 2017 / 2

Egye aki szereti. Nekem inkább mondjuk egy bajor csülök.
(#) sany válasza Gafly hozzászólására (») Nov 1, 2017 / 1

Nekem ezek a reformkonyha ételei nem nagyon jönnek be nekem. Én is így vagyok ezzel, egye aki szereti. Kenyérfagyi, ilyet ki talál ki?
(#) sany válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 1, 2017 / 1

Egy kis csülökpörkölthöz mit szólnál?
(#) zolika60 válasza sany hozzászólására (») Nov 1, 2017 /

Kóser kaja. Hívőknek.
(#) zolika60 válasza sany hozzászólására (») Nov 1, 2017 / 1

Az sem rossz. A lényeg, hogy legyen benne koleszterin.
A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2017
(#) sany válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 1, 2017 /

Azt ugye tudod, hogy sokak szerint a disznóhús egészségtelen?
(#) granpa válasza sany hozzászólására (») Nov 1, 2017 / 2

A disznónak biztos, mert korai halálát okozza. Nem sok finom étel van, amiről még nem találták ki, hogy egészségtelen.
(#) Qju válasza granpa hozzászólására (») Nov 1, 2017 / 1

Bármit eszik az ember a végén úgy is beledöglik.
Akkor meg minek sanyargassa magát idejekorán?

Pincepörkölt a tökéletes megújuló étek.
Felöntöd akkor gulyás, ha elfogy a leve és lepirul akkor újra pörkölt.
(#) Epu2 válasza tbarath hozzászólására (») Nov 1, 2017 /

Idézet:
„a tervezett avulásos téma”

Nem üres a kosár. Legegyszerűbb példa a nyomtató. Sokban számláló van és ha jó, hanem, nem megy tövább. Fénymásolórol is hallottam hasonlót.
(#) tbarath válasza Epu2 hozzászólására (») Nov 2, 2017 /

Jó hát hallani én is hallottam már sok mindenről.
Nyilván arra a terhelésre van tervezve a nyomtató, utána igényel egy tisztítást, felújítást, aztán utána újra üzemel. Csak az a probléma, hogy ez "lowcost" nyomtatónál kb. gazdasági totálkár kategória, annyiért (vagy olcsóbban) veszel újat.
Amúgy üzemel a kezem alatt pár nyomtató, némelyik többtízezer vagy többszázezer lap után, és ezek nem álltak meg. De némelyiken már felújító készletet (görgők, stb.) is kellett használni. Igaz ezek nem olcsó nyomtatók voltak a vásárláskor sem.
A hozzászólás módosítva: Nov 2, 2017
Következő: »»   2805 / 3610
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem