Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Igen, pl. Csernobil is ebben a korszakban történt. Nem is volt infónk róla, csak később.
De akkor most STOP, mert jön a Modi és szétüt közöttünk! A hozzászólás módosítva: Ápr 4, 2020
Akkor is utáltam, a családunk nem volt "vevő" rá. Szerencsére olyan hangom volt, hogy letiltottak, bárhol, bármit énekelni.
Majd egyszer egy HE találkózon "kibeszéljük" a dolgokat, témákat.
Anno Decibel énekkaros voltam (alt), még az általános iskolában.
Manapság a dalolásom leginkább tömegoszlatás céljára használható...
Anno én az énekórát tudtam blokkolni dalolásommal. Akkora röhögés tört ki óra végéig, hogy ennyi volt a tanítás.
A hozzászólás módosítva: Ápr 4, 2020
Nekem elég volt csak a szöveget felmondani énekórán, bizonyitandó hogy "tanitónéni kérem, én tanultam".
A hozzászólás módosítva: Ápr 4, 2020
Nálunk máshogyan ment:
Az öreg Petrikás Laci Bácsi (nem véletlenül írtam nagy betűvel a Bácsit), hamar rájött, hogy ki az, akinek van hangja. Mi úgy "feleltünk", gyorsan végeztünk, nekünk csak a szöveget és a dallamot kellett tudnunk. Bonyisabb esetben szólam szerint. A többiek (a botfülűek) viszont szolfézsból, zeneelméletből, zenetörténetből "villanthatták meg" a tudásukat, ami már "babrásabb volt". Laci Bácsi az énekórán kőkeményen megkövetelte az odafigyelést, persze normálisan, sok humor is volt. Szerettük, pedig szigorú volt! A hozzászólás módosítva: Ápr 4, 2020
Mi hárman voltunk ilyen gyenge énekképességűek. Erre a tanár kórusban énekeltetett hármunkat, gondolta úgy jobbak leszünk. Hát nem. Harminc éves első osztálytalálkozónkon erre a mutatványunkra mindenki emlékezett.
Forma 1-et nézek az M4 Sporton!
Wéber Gáborék közvetítik. Jelen állás: 1. Ayrton Senna 2. Alain Prost 3. Damon Hill 4. Rubens Barricello 5. Jean Alesi 6. Michael Schumacher Egy boxkiállás kb. 10-25 mp... Ja, 1994-et írunk!
Ügyes is voltam, meg nem is.* Egy kamera az bizony sérülékeny dolog, ezt most én is jól megtanultam. Ugyebár én teljesen oda vagyok a régi nézetkeresőként alkalmazott 2Ft-os érme nagyságú képcsövekért, ezért egy JVC GR-AX460 kamerának (amit a távirányítója miatt vettem a mienkhez) szétszedtem a nézetkeresőjét, amit egy 5V táppal és egy RCA kábellel külön be is üzemeltem. A probléma viszont ott keletkezett, hogy sajnos kiderült, hogy a mi kameránkhoz másik távirányító való, ráadásul közben szétszedéskor baleset történt és elszakadt egy szalagkábel , úgyhogy a mi kameránkról át kellett műtenem a nézetkereső egységet a szalagkábelével együtt a másik kamerára (ami mint kiderült, jobb állapotú, mint a mienk!). Két délutánon keresztül szívtam a "javítási" (vagyis inkább "megmentési") szerelési procedúrákkal, amit szerencsére a páciens sikerrel túlélt... És persze mindezt azért, hogy a távirányítóval "time lapse" felvételi módot is be lehessen állítani...
*Azért írom, hogy más már ne járjon úgy, mint én... A hozzászólás módosítva: Ápr 5, 2020
Lehet ilyenkor elektronikai alkatrész boltba menni vagy az is tiltott ? Mert tudtommal általanos müszaki boltba lehet vásárolni.
Vegyél kesztyűt, maszkot és miért ne. Ha nyitva van....
Ilyenkor (19:47) inkább ne menj, mert már zárva vannak. Csak akkor indulj el, ha vannak megfelelő szerszámaid a betöréshez.
Ha egyedül van, akkor csak a kamera miatt. Az is fontos.
"Csak akkor indulj el, ha vannak megfelelő szerszámaid a betöréshez. "
Valóban nem fogalmaztam elég precizen. Szóval úgy általában mostanság gondoltam, nem abban a pillanatban.
Én sem fogalmaztam pontosan, mert hozzátehettem volna az előzőn kívül, hogy ismerd pontosan az árukészletet, valamint a tárolás helyét.
Remélem, ennyi jótanáccsal már boldogulsz! 1:1
Sziasztok!
1300x1600 mm-s 6/4-es derékszögben meghajtott horganyzott csövet milyen házilagos módszerrel tudnám kissé széjjelebb nyitni? Olyan 150 fokra gondoltam. Satupad, 125-ös satuval, hegesztő, flex van. Csőhajlító még az utcába sincs. István.
A kanyar közepéből kiflexelsz egy 60 fokos darabot és összehegeszted.
Üdv!
Vagy egy amcsi Partner márkájú gépem. Darabokra lett szedve szimering és tömítéscsere miatt. Gondoltam dugattyúgyűrűt is cserélek rajta, de a dugó méretei inch-ben vannak. Így nem kaptam pont rá való gyűrűt, csak egy pár tizeddel nagyobbat, így nem megy bele a hengerbe. Az a kérdésem, hogy a gyűrűből lehet-e reszelni (a gyűrű végeit), hogy összenyomva kisebb legyen az átmétője? Köszi. A hozzászólás módosítva: Ápr 6, 2020
Elvileg ők is így állítják be a méretet. De arra ügyelj, hogy maradjon egy kis rés a két vége közt.
Idézet: „hogy maradjon egy kis rés a két vége közt” Melegen is. De ne sok.
Köszi!
Üdv! Egy régi Kékes tv-re és egyéb régebbiekre amelyeken még nem volt koax antenna bemenet, azokhoz lehet kapni átalakítot? Ha igen egyáltalán milyen néven van?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |