Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3162 / 3610
(#) jani1987 válasza bbb hozzászólására (») Jún 17, 2020 /

Ez ugyan nem ez az eset de Szolnokon ahol dolgoztam rétegelt lemezt gyártottak. Na a nyers lapok amiket egymásra pakoltak valahogy megcsúszott és a szemem láttára zuhant be a folyosó részre. Szerencsére senki nem sérült meg.
(#) Gafly válasza jani1987 hozzászólására (») Jún 17, 2020 /

Ezzel kapcsolatban, most láttam hirdetést OSB lapra, "frissen vágott".
(#) szalamandra válasza Gafly hozzászólására (») Jún 17, 2020 /

Igen, mindig frissen vágottat kell venni, mert egy idő után megbarnul a vágásnál.
(#) Gafly válasza szalamandra hozzászólására (») Jún 17, 2020 / 1

Idézet:
„mert egy idő után megbarnul a vágásnál”

A hentesnél is azért tesznek folpackot a parizer végére felénk.
A hozzászólás módosítva: Jún 17, 2020
(#) szalamandra válasza Gafly hozzászólására (») Jún 17, 2020 / 1

Felénk nem csak a parizer végére.

image.jpeg

(#) bbb hozzászólása Jún 17, 2020 /

Valaki tudna segíteni benne hol/ki tudja megmondani, hogy egy kaktusz melyik fajta (ehető-e/mérgező, melyik része fogyasztható, ha igen)? Van egy rakattal itt a kertben (nő, mint a dudva), s merthogy állandóan csak szedegetem magamból a tüskéit, gondoltam rá, hogy "bosszút állok", s ha ehető fajta, akkor bizony pórul jár
A kis növényhatározó kaktuszokra már nem tér ki
A képeken is látható sárga virága van, piros gyümölcse, lapos, húsos levele, apró, szinte láthatatlan tüskéi (miután ezek a nagyobbacska tüskének látszó cuccok eltűnnek róla).
(#) Bakman válasza bbb hozzászólására (») Jún 17, 2020 /

Csak tippelek, Ördögnyelv fügekaktusz. Télálló kaktuszok - Wikipédia.

Nem vagyok híve az ilyeneknek de ha máshogy nem megy, vegyszerrel ugorj neki. Vannak totális gyomírtók, azok kivivsznek kb. mindent. Leginkább akkor érdekes a vegyszer, ha a gyökérhez nem lehet hozzáférni, egyébként ásó. Kiszárítod majd tűzre vele.
(#) sany válasza bbb hozzászólására (») Jún 17, 2020 / 1

Jaj szegény. Pedig szép.
(#) bbb válasza sany hozzászólására (») Jún 18, 2020 /

Félreértettetek Nem akarom kiirtani. Mindössze, ha ehető fajtáról van szó, akkor hasznosítani A kerítés mentén majdnem végig van kb. 20-40 centis sávban, s valóban nagyon szapora. Gondot csak olyankor szokott okozni, mikor nem figyelek oda és túl közel kerülök hozzá - iszonyú érzés kiszedegetni az apró, hajszálnál is vékonyabb tüskéket a lábfejemből. Na meg persze olyankor, ha anya nekiáll ezeket ritkítani és a munkáskesztyűm veszi fel hozzá - azon keresztül is átmegy, csak cserébe benne is marad, így következő használatokkor úgy megy tele a kezem tüskével, hogy még csak nem is gyanítom
(#) Gafly válasza bbb hozzászólására (») Jún 18, 2020 /

Felénk "medvetalp" kaktusznak hivták.
Strapabiró növény, vagy bő húsz évet kihúzott Szentesen egy autó gumiban.
De virágot, nemhogy gyümölcsöt nem láttam tőle.
Az "oszlop" kaktusztól bezzeg igen. Az finom, csak "tüskétleniteni" kell.
(#) Spaten válasza bbb hozzászólására (») Jún 18, 2020 /

(#) bbb válasza Gafly hozzászólására (») Jún 18, 2020 /

A tüskétlenítésre láttam módszert YouTube-on... Ott a begyűjtő megperzselte a növényt, mint idehaza a malacot szokás. Ki fogom próbálni, mert amúgy fügekaktusz italokat kostoltam már, s jó ízük volt
Már egy pár éve játszadozok a gondolattal, s magam is a fügekaktusz meghatározásra jutottam, csak ugye ez nem olyan, mint mondjuk egy szamóca, amit könnyedén felismerek akár kirándulás közben is, ezért kerestem olyat, aki biztosabb a dolgában. Jöhet a "bosszú", ritkítás során elfogyasztásra fog kerülni a növényzet egy része
(#) Gafly válasza bbb hozzászólására (») Jún 18, 2020 / 2

Erjesztés utáni bepárlással garantáltan tüskementesé válik, hasonlóképpen a szilvához.
A hozzászólás módosítva: Jún 18, 2020
(#) bbb válasza Gafly hozzászólására (») Jún 18, 2020 /

Szerintem ezt legfeljebb egyszer tudnám eljátszani, aztán évekig várhatnék a következő termésre
(#) granpa válasza bbb hozzászólására (») Jún 18, 2020 /

Nem az egész növényt kell lepárolni, csak a termését!
(#) bbb válasza granpa hozzászólására (») Jún 18, 2020 /

Annyi nincs rajta
(#) granpa válasza bbb hozzászólására (») Jún 18, 2020 /

Ha így szaporodik, lesz.
(#) dlevy válasza Petyaa hozzászólására (») Jún 18, 2020 /

Honnan veszed hogy aluminíum profilból van ? Egy normális raktárban raklapos tárolásra kialakitott polc rendszer nem ritka a 3-4mm fém!!!! profilból van . Szerintem a lábakat nem rögzitettték. a (talajhoz) ami elég nagy hiba. plusz túlterhelés is lehetséges.
(#) dlevy válasza bbb hozzászólására (») Jún 18, 2020 /

...nem írják rá a terhelhetőséget,.. badarság. Munkavédelem előírja a polcokon jelölni kell a terhelhetőséget.... Ettől függetlenűl bármi megtörténhet. De akkor ott a raktárvezető, illetve az előírásokat, szabályokat be nem tartó a felelős.
(#) bbb válasza dlevy hozzászólására (») Jún 18, 2020 /

Előírja != betartják.
Mennyi olyan emelőgépet látsz az utcán szaladni, amelyiken nincsenek ott a figyelmeztető matricák? Ott is elő van írva, hogy kell rá, aztán vagy betartják, vagy nem. Minden esetre amíg baleset nincs belőle, addig sajnos nem szoktak vele foglalkozni (vagy egy komoly munkavédelmi ellenőrzésig). Én rengeteg ilyet látok - nem kell nagy dologra gondolni, csak az emelőhátfalas furgonokra. Kellene rajtuk lennie egy megengedett terhelhetőség matricának, s egy emelőgép hatósugarában tartózkodni tilos matricának is, megfelelően felhelyezett (A betűt formáló), fényvisszaverős piros-fehér zászlópárral. Ebből szeret hiányozni kb. mindhárom, de az is van, hogy csak simán elkopnak (a zászló meg különösen tréfás, mikor fordítva van feltéve, vagy a gyári se olyan már mint kellene lennie).
(#) szs válasza dlevy hozzászólására (») Jún 18, 2020 / 1

Idézet:
„Honnan veszed hogy aluminíum profilból van ? Egy normális raktárban raklapos tárolásra kialakitott polc rendszer nem ritka a 3-4mm fém!!!! ”

Fém... az alumíniumnak mióta ellentettje a fém?
Alumínium profilból ugyanolyan jól meg lehet csinálni -ha jól csinálják meg.
(#) szs hozzászólása Jún 18, 2020 /

Valójában nem dőlnek így össze a polcrendszerek a raktárakban egy targoncától. Még attól sem, hogyha a legfelső polcra feltett ládán szándékosan taszít egyet, mert úgy látja, nem eléggé tette be, és attól sem, hogyha annyira nem jól tette be, hogy a két léc közé beesik a raklapláda (mer sokszor a polc nem polc, csak két léc), aztán lökdösve, húzva, közben alulról megemelve nyözgeti, míg kiszabadítják.
Ezek megrendezett omtatófilmek, az állatorvosi lovat bemutatva. Aztán mások megosztanak belőle kiragadott részeket.
(#) jdani hozzászólása Jún 18, 2020 /

Hello. Erről a vastagságrol kellene nekem egy adapter, aminek a vége 1colos.
Mit kell keresnem?
6/4ről 1colra, vagy 5/4ről 1colra?
(#) granpa válasza jdani hozzászólására (») Jún 18, 2020 /

2"-ról 1"-ra. Utána néztem és lehet 6/4 is. A görcs álljon a kitalálójába. Külön méretek vannak gázra, vízre, és gépészetre.
(#) jdani válasza granpa hozzászólására (») Jún 18, 2020 /

Ja, jó hülye méretek. Inkább megmutatom a weboldalon az eladónak, ilyenhez adjon átalakítót
(#) nedudgi válasza jdani hozzászólására (») Jún 18, 2020 /

A belső méretet is mérd meg. 38mm, vagy 32mm? Mennyi a falvastagság?
(#) jdani válasza nedudgi hozzászólására (») Jún 18, 2020 /

38as, de a vége szűkül 32re. Tehát 32es cső van a végére téve. De ha 38as csövet akarnak rá tenni, akkor le kell vágni a szűk véget, és Igy már ramegy a 38as.
(#) szs hozzászólása Jún 20, 2020 /

Idézet:
„ugyanazzal a fúrószárral kevesebb mint tíz másodperc alatt átfúrtam a befőttes üveg fedelét! ”

Szóval, én tíz másodperc alatt a 10-es alut átfúrtam nem ruszki géppel, hanem akkus fúróval, és nem egy befőttesüveg fedelét.
(#) jani1987 hozzászólása Jún 21, 2020 / 1

Ritka eset, hogy a Mikulás nyáron jön.
(#) szs válasza jani1987 hozzászólására (») Jún 21, 2020 /

Ját, ha ezt mind kaptad, nagyon szerencsés ember vagy. Én meg nagyon irigy.
Következő: »»   3162 / 3610
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem