Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
A szabályzatot most újra átolvastam. Az apróhirdetésekről szóló rész nem tartalmazza a fórumban említés tiltását, az csak Topi egyik fórumos hozzászólásában szerepel.
Ezt is nekem kell előkeresnem, hát tényleg nem olvastátok? :
Idézet: „IV. Moderáció 9. Ami az apróhirdetésben történik, az ott is marad. Kérjük, törölj lábat mielőtt a fórumba belépsz. A fórumon tilos mindennemű apróhirdetéssel kapcsolatos értekezés, vita, panasz ügyintézés, érvénytelenítési - moderálási vita. Ezen szabály megsértése esetén a hozzászólások törlésén túl, MINDEN résztvevő némításban részesül, ugyanis az ilyen viták rengeteg olvasót zavarnak.”
Egy másik pont szerint: trágár szavak használata kizárással jár. Nem pont így, de már nem keresem meg.
A hozzászólás módosítva: Aug 14, 2020
Ebben van valami, én a Használati útmutató-t néztem.
Elfogadom, tényleg poénnak szántam.
(Ámbár ... )
Nem voltam katona. De minden bizonnyal tetszene a NŐvérke.
Szegényke. Nincs felemelőbb érzés, mint Bükkszentkereszről Lillafüredre négykézláb mászni, árokbaesésekkel tarkítva, a leszerelőbuli után.
De még lehetek. Nem is szeretnék különben.
Idézet: „... orosz radiolocman, meg az elektroda.pl lengyel is.” Épp erről van szó, ez az egyetlen Magyar Hobbielektronika oldal. A hozzászólás módosítva: Aug 14, 2020
Ne is szeressed, aza, ne akard.
Én voltam, és semmi baj nem lenne vele, ha az ment volna, aki akar. Megtanítottak az első hónapban az alaki szabályokra, a gépkarabély kezelésére. Jó játék volt, még a lótás-futás is elment, ha fiúgyerek voltál. Aztán megtanítottak a teherautót úgy kezelni-vezetni, hogy egy országúti teherautót el tudj majdnem-szántóföldön vinni, lehetetlen emelkedőkön túllendülni, amire manapság terepjárókat használnak, én meg kihúzom őket De erre alig két hónap elég volt, még a tökéletes szolgálatellátás betanulása hozzátehet, de kész sorkatona 3 hónap alatt lehetsz. Minek a többi idő? Azonban: útálom, amikor azt mondogatják: kellene a mai fiataloknak katonaság, mert nem tudnak cipőt pucolni, öltözködni, viselkedni. Hát bakker, nincsenek szüleik, nem nekik kéne ezekre tanítaniuk, másokra akarják a nevelést bízni???? Nem, nem kell sorkatonaság, megtöri az életkezdését annak, aki ezt nem akarja, lealacsonyítja a honvédelem presztízsét a kényszersorozottakkal, és ne felesdjük: a sorkatona alig kiképzett, csak gyilkol, ha helyzetbe kerül, végül ő maga is áldozattá válik. Az orosz katonát is ezért gyűlölték, mert alig kiképzett srácokat hajtott ide a záróosztag, akik azt az egyet tanulták a gyorskiképzésen: " öljétek meg őket, öljétek meg mind". Abban az egyben voltak biztosak, hogy a halott nem lő vissza, és hogy a csillogó zsákmány az övék lehet, ha túlélik. Hát ez nem katonaság, honvédség. A cipőpucolást meg mindenki tanítsa meg a fiának, és azt is, hogy nem a társaságnak, a jóízlésnek borotválkozunk. A hozzászólás módosítva: Aug 14, 2020
Ezzel a hozzáállással csak egy gond van.
Ha egy szép napon párszáz kecsua megjelenne a falu határában, és elkezdene lövöldözni, akkor a másik oldalunkra fordulunk, mondván csináljon valamit, aki akar. Mi közünk hozzá? Idézet: „Ha egy szép napon párszáz kecsua megjelenne a falu határában...” Akkor már mindegy lenne.
Egy kis szerencsével a leggyengébb is megállja a helyét az óriás ellen. Olcsón...
Az ordító egér
Mi nem. A kérdező többször is.
A hozzászólás módosítva: Aug 15, 2020
Ja, hogy úgy. Hát arra fel sem figyeltem -bár, ha csak néha szalad ki valakinek a száján, akkor fel sem figyelek rá. Ha viszont sűrűn, kötőszókent használja,...
Tényleg nehezen fogalmazok?
Nem azt mondtam, ne legyenek katonáink (sőt, nagyon is szükségesnek tartom, elég nagy bajunk lett a "nem akarok katonát látni" hozzáállásból), azt viszont mondtam, aki az akar lenni, az legyen katona. Hidd el, az a katona megvéd jobban a kecsuától, mint a sorozott kényszerkatona. Emlékszel még arra a tételre, hogy a biztosan sikeres támadáshoz tízszeres túlerő kell, ha egyformán jól (avagy egyformán rosszul) kiképzettek, kb egyforma technikával felszerelve állnak szemben. Tíz jól kiképzett kecsua viszont tíz alulképzett sorkatonát is leküzd. Hivatásos honvédelemnél visszaáll az arány. Sorkatonát végső esetben, elkeseredésben, mindegy már minden alapon vetnek be. A hozzászólás módosítva: Aug 15, 2020
Nem a bevetés a lényeg, hanem legyen valami fogalma a helyzetről, a követendő viselkedéstől. Ne pánikoljon, ne nehezítse meg a hivatásosok dolgát. Ez az alapkiképzés fő feladata, ami senkinek nem válik kárára, még akkor sem, ha soha nem lesz szüksége ezekre az ismeretekre.
Helyzet? Hát ha látja a kecsuákat, akkor tudja, hogy ott vannak, ugyanez a helyzet a katonákkal is. Ha meg egyiket se látja, akkor meghallgatja vagy nézi, hogy mit ír erről a TV, a rádió vagy az internet. Aztán ebből tudni fogja, hogy nem ért hozzá, nem kezd el hősködni, nem okoskodik, nincs láb alatt, sztennyi - mert kb. ez a követendő viselkedés. Ezt egy értelmesebb 10 éves is tudja magától, ehhez pedig nem kell semmiféle sorkatonaság, meg alapkiképzés se. Sőt, talán még jobb is, ha nem volt, mert még a végén a sok-sok éve "kiképzett" sorkatona hirtelen szakembernek érezné magát, az pedig többet rontana a dolgon, mint amennyit használna.
Vagy bedrogozzák őket, hogy bátrak legyenek, ne érezzenek fájdalmat, ne gondolkodjanak, mint ahogy ezt a világháborúban is csinálták (így készül az olcsó gyilkológép). Van ennek értelme? A harcolásnak? A háborúnak? Mindig lesznek rejtett "erők", amik lenyomják az ilyen fellázadókat, nem kell csinálni semmit.
A hozzászólás módosítva: Aug 15, 2020
Idézet: „jobb is, ha nem volt, mert még a végén a sok-sok éve "kiképzett" sorkatona hirtelen szakembernek érezné magát, az pedig többet rontana a dolgon, mint amennyit használna.” Ez egy nagyon fontos mondat volt. Ezért kell hivatásos (mert az bizony kell), és nem sorkatona.
Érdekes a hozzáállásod. Mondjátok a cipőpucolás megtanítása szülői feladat....
Azért lenne más is, mint szülői feladat, de a mai ifjúságot elnézve, más sem megy olyan nagyon a szülői oldalon. De az oktatás is betlizik ezekben. Akkor mért lenne hiábavaló egy általános lehetőség némi korrekcióra. Szakember!!! Milyen szakember? Melyik szakmában? Még ha futball is, pedig állítólag, ott mindenki szakember, látjuk az eredményeket. Pedig ott nem is vér folyik, csak forint. Szóval szakma, mondják, egy jó belgyógyász 50-60 éves korára érik be tudásra. Azonban nekünk egy OKJ-s, összeszerelő engedélyes, magát asztalosnak titulált ..........miatt három évid kellet pereskedni, hogy visszakapjuk a befizetett előlegünket. Én arra emlékszem, úgy egy év után éreztem magamat katonának. Ha ezt vesszük, akkor csak egy évet voltam katona. Én úgy gondolom, hogy sem a maszk viselése, sem a katonaidő nem egyéni vélemény kérdése, hanem egy közösség érdeke. Nem eminensként a következő, szerencsém volt, egy korty nélkül, emelt fővel, hihetetlen számomra is, de felemelő emlékekkel, hogy teljesebb ember lettem ott, pedig nem kellet ölni egymásért, távoztam onnan, ahol két évig éltem. Mondhatni, némileg új ember lettem. Jó esetben, mindenki volt szerelmes, és így tudja milyen repülni. Azonban a sereg kijózanít, megmutatja, hogy ténylegesen kivagy, és másokat is jobban megtanulhatsz becsülni, és ez az út vezet a szeretet lehetőségéhez. De ezt csak egy öreg kecske mekegte.
Ja ,ha csak filmet forgatnak a falu határban, akkor rendben.
Értelek én, de hát mindig az ilyesmit említik a katonaság újra kötelezővé tételeként, hogy cipőpucolás, öltözködés (ne rövidnadrágban menjünk templomba, ne sapkátlan zsinagógába), viselkedés, késsel-villával bánás (a saját unokahúgaim villára szúrva harapják a rántott húst, a többdiplomás szülők nem tanítják a kés használatát), az alapvető normák, a tiszteletadás, a tisztelet méltó fogadása: ezeket a szülőknek kell tanítania.
Ha a "sereg" kell tanítsa, hát...
Jaj! Dehogy van értelme a háborúnak!
Ráadásul az ember egyre kisebb tényező. A gépek harcolnak. |
Bejelentkezés
Hirdetés |