Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Na mostmár uj van.Dee eddig hiába nyomkodtam az f5 öt ugyanaz volt.
Nos ez jelszó valahova? Nem értem. vagy a kereső botokat védi ki?
Sokszor látom hogy valaki Vendég hozzászólásra válaszolt. Ilyenkor mi van? Lehet írni nem regizetteknek is vagy mi?
Olyan hozzálszólásra válaszoltak amit közben töröltek.
Nem, ez akkor van, ha valaki törli a hozzászólását. Közben valaki elkezd irkálni rá választ. Ugye a hivatkozottat törölte az illető. Ekkor jelenik meg!
Ha kitörlöd amire válaszoltak akkor irja ki hogy vendég
Jóestét mindenkinek!
Mellékeltem a képen, egy egy háromfázisú, 1M VA -es olaj transzformátort. Szerintem jól lehetne fritőznek is használni akár. Van benne 80L olaj. Igaz nem napraforgó olaj, hanem NitroTaurus. Holnap lessz reggel 7 -kor a próbaindítás, ha balamit elba**unk, akkor tudjátok, hogy miattunk omlik össze a hálózat! Az ELMÜ -sök kötötték a 22kV -os ágát, a szakaszólóval / földelőszakaszolóval, transzformátorral együtt, mi csak a 0,4kV -os hálózatot jutettatuk be a főelosztóba.[OFF]
Ohhh... ez már a modern változat, nem a szobai radiátoros hűtőfelületekkel szerelt
Bocs, Jó estét! szerk: jól látom, hogy a kapcsolója(szakaszólója) sem kurblis már? De "imádtam" azokat
Nekem meg a mobilteló töltőjében van hasonló, csak az egy kicsit nagyobb.
Ja, és a teló "METEOR" márkájú. (CCCP)
Az már egyszer viztos!
Azon gondolkozom, hogy hol találjak magamnak fedezéket. hallottam már egy történetet egy zárlatban lévő szekuner kört, 500A -es betáplálás a trafótól, és 1000A es kapcsoló volt föltéve, de csak 400A -es sín volt benne. (cak fényképeket láttam rólla) Terheléskor, a sín eldeformálódott, hozzáért a szekrényhez, onnnantól kezdve már földzárlat. A főelosztó szekrényen 3m -es lyuk, az egész kapcsolótér fekete, a trafó meg felszántotta a betont magalatt, a zárlat ideje alatt. 6, nagy durranássorozat volt. Ahiba ott volt, hogy a védelem ki volt iktatva!!! Attól tartok hogy itt is lehet, valami probléma! Annyit ajánlok, hogy a Sze$ntendre$i strandra, nem vegytek belépőt. A tető le van szigetelve teljesen, hogy az átadásig ne ázzon be, és még hasonló problémák sororozata van még! Annyi biztos hogy a karbantartó csapatnak lessz mit nem karbantartania, hanem javítani!Pedig 4 milliárdos beruházás. Az biztos, hogy nemfog összedölni magától.
Honnan tudod, hogy lehallgatnak az oroszok?
Eggyel több szekrény van a szobában, és teherautónak álcázott generátor dübörög a ház előtt!
Én a flóriántéri nagy feltúrások idején szem és fültanúja voltam egy 20kV-os földkábel indiánjelekkel való kommunikálásának:
ZZZZZZZZZZZZBUMMM egy nagy villanás és fekete füstfelhő kíséretében. A legszebb az ilyen földkábelekben, hogy kb. 90kg/m a súlyuk. Nos ott hamar elpárolgott 1-2 mázsa fém!
Nem... neeem!
Megyek, hív az asszon! Sziasztok, holnap találkozunk, legyetek jók! Nálunk még nem áll itt a teherautó!
Sajátos módja az áramtalanításnak! Te Józsi, nézd mán' meg, van itt valami fekete cső! Áh mindegy, biztos csak itt felejtették a vizesek!
A mai napot ezzel az érdekes dologgal indítom, olvassátok el bátran... LINK
Ezzel a lépéssel szerintem megkezdődött az új generációk hivatalos, előre megfontolt elbutítása, már tankönyv-szinten. Eléggé borzasztó Illetve, hogy legyen egy kis pozitívum is: - hajnal 2-3 körül hallottam a Petőfi rádióban egy zenét, és annyira megtetszett, hogy muszáj voltam utánajárni. Szerencsémre, a Google segített a megtalálásban, a szerzemény a következő volt: LINK Ez egyébként egy magyar zenekar, szerintem iszonyatos összhangot tudtak összeállítani ebben a felvételben, mind hangszerek, mind hangszínek tekintetében.
Őszntén aki összeállít egy ilyen tankönyvet annak az IQ -ja hol van? A mai világban mindent megold az ismeretség, ha úgy alakul a bulvármagazinokról írnak a tankönyvekben? Akkor már miért nem tanítnak egyenesen abból?! (eltudnám vágni a nyakát az ilyennek)
Egyszerűen nem értem. Kinek és MIÉRT van érdekében a nyilvánvaló néphülyítés?! Komolyan kérdezem! Ez már nem összeesküvés-elmélet... Világít, ráadásul állami szinten! Az meg egyenesen sértő szegény Defoe-ra nézve, hogy egy lapon említik a "celebvagyokmencskiinnen" (direkt így írom) műsorokkal! Az a legszörnyűbb, hogy kedves főiskolai évfolyamtársaim közül NEM EGY nézte, és a Klikket olvassa, meg a Borsót (Csakhogy ne legyen reklám ezeknek a lapoknak, melyekannyit sem érnek, mint a papír, amire kinyomtatták)! Amikor megkérdezem miért ezeket olvassa meg nézi, azt mondja, hogy unatkozik, meg hogy érdekli... Jó, jó! Elhiszem! A mi hobbink egy sajátos szubkultúra, nem foglalkozhat mindenki ezzel (googát idéztem a mondat első felében), de könyörgöm! A szabadidejét mindenki töltse valami hasznossal! HASZNOSSAL, és ne ilyen műsorok nézésével... Olvastátok Ray Bradbury Fahrenheit 451 című könyvét? Afelé tendálunk ezek szerint! Hátborzongató! Alig várom Action2K-t, azt hiszem megint egyet fogunk érteni...
Szerk: A zene tényleg jó!
A tankönyvekről annyit, hogy 2 tankönyv összehasonlító elemzését kellett megírnom. Kezembe akadt egy olyan, hogy még én sem értettem a benne leírt definíciót! Nem azért, mert h*lye lennék, hanem mert értelmetlen... A másikban meg: "A laptop az egy olyan laptop" szintű definíciót olvastam! Lehet szidni mindent, de a RÉGI tankönyvek igenis jók voltak, mert TUDTAK magyarázni!
Aki szereti a bluest, annak két csemege. Nem emészthetetlen: Small Faces: Every Little Bit Hurts és Yardbirds: Smokestack Lightning
Egyébként ajánlom még Tracy Chapman-t! Félelmetes, hogy ezek a négerek mennyire tudnak zenélni! Tényleg a vérükben van a zene! Na jó, mentem dolgozni! Köbzoli kedvéért: :whistle: Tracy Chapman - Talkin bout a revolution
"a RÉGI tankönyvek igenis jók voltak" -ebben teljesen egyetértek...
Sziasztok!
Egyetértés a köbön! És még ezt azzal tudom kiegészíteni, hogy oké, van a 12, 16, 18-as karika, de... az esetünk, amire berágtunk (a feleségemmel) a napokban több ízben is: Este 7-kor van egy jó kis lakásátépítős műsor. A lényege: Amerikai, nehéz sorsban élő nagycsaládosok megsegítésére alakult egy olyan műsor, hogy minden héten az államok bármelyik városából kiválasztanak egy családot, akiket a város (régió erre jogosultnak tart). Az ember szíve mindig elszorul a történetük hallatán, és látván, hogy hogy élnek. A lényeg, hogy a régi házukat porig rombolják, majd az Ő elmesélt álmaik, vágyaik alapján egy teljesen új, tágas, egészséges, életveszélymentes, OTHON-nak mondható tehermentes lakást építenek fel nekik, miközben Őket elviszik egy egyhetes luxusnyaralásra. Ez mind szép és jó, a mi gyerekeink is szeretik nézni, együtt örülnek velük, hogy milyen szép hávat kapnak, milyen mesés gyerekszobák! "WOW mekkora mászóka a kertben"... De! És itt jön a reklám... No abban az öt-10 percben már nemigazán karikamentes filmelőzetesek láthatók a "kedves" TV csatorna jóvoltából. Néha még a 18-at is kilehetne tenni, noha nem az erotikus, hanem a horrorba illő jelenetek miatt. Hogy lehet ilyen anyagot betenni a karikamentes műsorba! Ne csak a műsor alatt legyen "cenzúra" a szünetekben is! Mi lenne, ha az esti mese ideje alatt, ami mondjuk lenne a Tom és Jerry egy epizódja, majd utána a Frédi Béni-ből egy, a kettő közé meg betesznek egy filmajánlót az este 22-kor kezdődő premierfilmből, mondjuk a "Vérfarkasok" című horrorból. Más: A zene szupi, este meghallgatom hangcuccon is Idézet: „Ezzel a lépéssel szerintem megkezdődött az új generációk hivatalos, előre megfontolt elbutítása” A francokat! Ez már sajnos régen elkezdődött és hosszú évek óta tart. Életcél nélküli, liberális elvek szerint gondolkodó aberráltakat, funkcionális analfabétákat, konzumidiótákat nevelnek ki az oktatás tönkre vágása és a média által. De ez nem most kezdődött. Véleményem szerint.
Sajnos ez utóbbival kell egyetértsek. A reggeli első hozzászólás óta olvasom a véleményeiteket, és legalább háromszor álltam neki reagálni Norberto bejegyzésére, de mindannyiszor töröltem, mert olyan iromány lett, hogy nem tűrte a nyomdafestéket. (Illetve a bitekeket.) Mivel a nejem tanítónő, sokkal közelebbről is jut hozzám információ erről. Ő tesz fel időnként olyan kérdéseket a gyerekeknek, mint pl. ki, mikor szokott lefeküdni, milyen műsort nézhet meg a TV-n, stb. A válaszok elképesztőek! (...innen ismét töröltem..)
Az én fiaim (9 és 11 évesek) sajnos nézik a mai rajzfilmeket is, de csak módjával. Este 8-kor viszont szigorúan lefekvés, 1/2 9 -ig (lehet) olvasás, utána alvás. (1-2 percet sem engedek a fentiből!) Amióta kitaláltam, az alábbi függvényt: (TV + PC)előtt töltött idő <= (tanulás+olvasás+(egyéb_játék / 2))-vel töltött idővel még kevesebb lett a TV előtt töltött idő. A mai (utóbbi)megallapításom szerint inkább csak a reggeli elfogyasztásához párosul némi Tom és Jerry. (Ezt nem is bánom!) A nagyobbik már foglalkozik némi programírással, erre szoktam valamennyi (max. 30 perc) kedvezményt adni a számítógépre. A tudományos ismeretterjesztő filmeket (pl. N.geo) nem számítom bele a TV-időbe, de a legjobban annak örülök, amikor kint játszanak, vagy könyvet olvasnak.>
Igen, igen! Ennek kellene az átlagnak (normálisnak) lennie. Lassan viszont párját ritkítja az ilyen szülő! Elismerésem! Az meg pláne, hogy véghez tudod vinni! Helyszín: Armstrong (hapro tudja...) 17-18 éves kiscsajok KEDDEN, és iskola időben éjfélkor mennek haza onnan! No comment! Akármikor elmehettem otthonról, csak mondjam meg hova (telefonom nem volt) Papíros az asztalon: Ide és ide mentem, ekkor és ekkor jövök. Köszi! Nos... Mindig tudtam, hogy meddig maradhatom. Egyszer elszaladt az idő. Na kaptam leszúrást, 16 (!!!) évesen!Egyébként nem volt ilyen gond soha máskor. A szüleim tizedikben nem látták az ellenőrzőmet. Nem nemtörődömségből! Bizalomból. Persze a bizonyítványban nem kellett csalódniuk. Ki merné ma ezt megcsinálni? Képzeljétek, a 25 éves cimborám ha esetleg tovább marad, akkor felhíva anyját: Eddig maradok, és esetleg itt alszom, de ha nem megyek haza, mindenképpen hívlak! 25 évesen! Jómagam is hazaszólok, hogy megyek/maradok/ indulok haza... Nálam, ill. nálunk ez a természetes! Kérdem én: azoknak a 17-18 éveseknek hol vannak a szülei??? nem keresik a gyerekeiket, nem aggódnak? Hol a családi légkör? Mi lesz még?! Ennél lehet rosszabb?!
Idézet: „Ő tesz fel időnként olyan kérdéseket a gyerekeknek, mint pl. ki, mikor szokott lefeküdni, milyen műsort nézhet meg a TV-n, stb. A válaszok elképesztőek!” Bizony. De meg lehet például kérdezni egy tinédzsertől, hogy mi célja van az életben (olyasmi, mint a "mi leszel ha nagy leszel"). A válasz sokszor: Hát... ööööö.... izé... Vagy el kell velük olvastatni egy újságcikket és megkérdezni, hogy mégis mit olvasott... De a média értékromboló szennyműsorainak történéseit persze rendre követi. Lassan nálunk is ideje lesz a családalapításnak. Jó előre megfogadtam, hogy kiköttetem az antennát és nem nézhet(nek) majd a gyerek(ek) tévét. Max dvd-ről meséket, de azok közül is kizárólag azokat amit előtte én megnéztem. Ha unják a meséket, akkor lehet menni bringázni vagy focizni. Kész.
Esetleg egy kis győzike show-t??? :hide:
...és pákázni? :whistle: Azért egy kis Spektrumot, Nationalt, meg Discoveryt nézhessenek... Az nem árt! Egyébként a fél gyerekkoromat a könyvtárban töltöttem. Mozgás nálam (sajnos? szerencsére? kihúzva, bizonyos mozgásszervi diszfunkcionalitás miatt) Az sem rossz! A kedves -remélhetőleg - leendő kolleginák kérdezgetik: "Mikor végez már?"
|
Bejelentkezés
Hirdetés |