Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   463 / 3602
(#) DuMatyi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 24, 2009 /

Mondjuk nem is tud, mert Gyomaendrőd messze van tőlünk! Könnyen nagy a szánk... Szerintem ma már nem jön fel a HE-re!
(#) huba hozzászólása Márc 24, 2009 /

Sziasztok. Húsvét harmadnapján vagyis április 14 én utaznánk elektronika versenyre Szerbiába Adára. Eddig le van foglalva Szegedig a busz, de tovább gondban vagyunk. Mert a volán járat két órával hamarabb elmegy minthogy mi odaérnénk. Főleg szegediek segítségét kérném abban, hogy mivel lehetne eljutni késő délután Adára, vagy Zentára. Előre is köszönöm, a csapat nevében is.
(#) KTobi válasza huba hozzászólására (») Márc 24, 2009 /

Szia!

No most, ha át tudtok jutni a határon, ami elég macerás gyalog, akkor Szabadkáról van esélyetek buszt fogni. Nem tudom hányan mentek, ajánlanám a kocsi/kombi/különjárat opciót, ha lehet. Kiindulva a saját versenyes tapasztalataimból. Több konkrétumot kellene közölnöd, hogy bírjak segíteni. Ajánlom a Tompai határátkelőt, ha kocsival jönnétek, alig van forgalom és nincs tumultus. Légy szíves, privátban vedd fel velem a kapcsolatot, megpróbálok segíteni. Milyen verseny lesz, mert nem értesítettek, nem tudok semmiről. Eurót minden képen hozzatok. Még elég magyarlakta területen lesztek, nyelvproblémátok nem valószínű, hogy lesz.

Üdv. Tóbi
(#) zsezsa hozzászólása Márc 24, 2009 /

Üdvözletem küldöm a násznépnek Nagyon kedves mindenkitől, hogy így együttérez és együtt örül velünk, igaz Ember pajtásom még nem jelentkezett még nálam sem, majd ha fel jön, rendet rakok én "itthon"
A baba névvel kapcsolatos ötletekre teljes mértékben nyitott vagyok Előre is köszönöm a segítséget...
(#) wg_kezdo hozzászólása Márc 24, 2009 /

Mi jut eszetekbe erről:
- Utolsó pillanatban leadott adatbázis
- tesztelési időszak lerövidítése 1 órára
- a szoftver elkészítésének idejének lerövidítése 2 órára
- a feltöltési sebesség becslése kb 1000 Gbit/sec-re
- 500 Ft/órás bruttó órabér
- felelősség áthárítása a programozóra

(#) Frankye válasza wg_kezdo hozzászólására (») Márc 25, 2009 /

Erről:
Idézet:
„500 Ft/órás bruttó órabér”

csak annyi, hogy:
- Ha nekem fizetik, akkor kevés,
- Ha én fizetem, akkor sok.
(#) Frankye válasza zsezsa hozzászólására (») Márc 25, 2009 /

Hihi! De aranyos!
(#) DuMatyi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 25, 2009 /

Megszokott, hogy esküvő előtt a férfi megijed az elkötelezettségtől, majd mi előrángatjuk Zene Tamást! Nem kell félni, lesz itt esküvő, hisz a menyasszony már készen áll, Köbzoli vezeti a szertartást!

Más: Tegnap a has szépségverseny elmaradt. A nemek harca kárpótolt helyette... Jaj-jaj, vége a szünetnek! Mennem kell menedzsment órára. Hókusz-pókusz az egész, ilyen óráktól még az ember életledve is elmegy! Segítség! Ember vagyok, ments ki innen!
(#) DuMatyi válasza wg_kezdo hozzászólására (») Márc 25, 2009 /

Nekem annyi, hogy nem divat manapság sehol, sem vállalni a felleősséget. Aki ennek ellenére mégis megteszi, bolondnak nézik.
(#) wg_kezdo válasza DuMatyi hozzászólására (») Márc 25, 2009 /

Milyen igaz.
Mondjuk az is igaz, hogy a munkát sem divat rendesen megtervezni levezényelni így még jó, hogy nem vállal senki sem felelősséget érte.
Ha azt mondom az ügyfélnek, hogy ez 500.000+Áfa és 2 hét akkor húzza a száját.
Meg lehet csinálni 250-ért is 1 hét alatt csak akkor nem vállalok érte felelősséget mert akkor a tesztelés és tervezési szakaszt kell kihagyni .
(#) Frankye hozzászólása Márc 25, 2009 /

Érdekesség
Ezt a fényképet Obama elnök beiktatásakor készítették. Minden kis részlet (emberi arc) kinagyítható, azonosítható akár az esemény után is ha szükséges. A fényképet egy 1474 megapixeles robotkamera készítette. Amerikai csúcstechnológia.

(#) zoly15 válasza Frankye hozzászólására (») Márc 25, 2009 /

Ez nagyon jó!
Valaki megtalálja hogy ki iszik zöldessárga (világos) üvegből?
Illetve a kezében tartja..
(#) maTaKee válasza Frankye hozzászólására (») Márc 25, 2009 /

Ebbe a képbe van egy BUG vagy lehet, hogy az én készülékemben van a hiba
Obama mögött van egy kerekesszékes bácsika, és mögötte 4 fejjel van valami kis hiba. Az egyik embernek lemaradt a feje illetve egy paranormális jelenség: egy kalap lebeg a levegőben
(#) llaci56 válasza maTaKee hozzászólására (») Márc 25, 2009 /

A láthatatlan ember!
(#) djgombi válasza zoly15 hozzászólására (») Márc 25, 2009 /

Kamerás a korlátnál a tetőn
(#) djgombi hozzászólása Márc 25, 2009 /

Kíváncsi lennék hány Mega a kép mérete
(#) Moderátor hozzászólása Márc 25, 2009

Múlkoriban kértétek, hadd lessetek be a HE informatikai rendszere mögé.

Hát hajrá: Bővebben: HE - Háttere
(#) llaci56 válasza (») Márc 25, 2009 /

Nézegettem az ábrát...Te melyik gép előtt szoktál ülni?

De ha komolyra fordítom, - akkor szép fejlődés!
(#) Topi válasza llaci56 hozzászólására (») Márc 25, 2009 /

Ha minden rendszer működik, akkor semelyik előtt De nem szokott gond lenni. Az elején, amikor még tapasztalatlan voltam a témában, akkor voltak gondok. De mára már egy 600 napos üzemidejű szerver teljesen átlagos.

Szerk: Most jutott eszembe, lehagytam a DNS szerver gépet Na azt még odahekkelem.
(#) zoly15 válasza djgombi hozzászólására (») Márc 25, 2009 /

eJJJ :no:
Hogy sikerült megtalálnod?
(#) DuMatyi válasza djgombi hozzászólására (») Márc 25, 2009 /

Ha azt számoljuk, hogy egy átlagos kép tömörítetlenül raw formátumban (eredeti - minden információt megtartó - olyan, mint a waw a hangok világában) minimum 50 mega, akkor ez már 15-20 giga is lehet akár. Csak megérzés.
(#) Müszi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 25, 2009 /

Értelmezd úgy hogy az a sok sárga kocka egy-egy db számítógép, amin "kicsiny" fórumunk helyet foglal. :yes:
(#) llaci56 válasza Müszi hozzászólására (») Márc 25, 2009 /

Tudja azt a Zoli, csak teteti, hogy nem érti! Otthon a nappaliba már nem fér a szerverektől, naponta állít be egy újat.
(#) szamóca válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 25, 2009 /

A "szervszerver". Topival kooperáltál régen,és ezért Biodigit a cégnév is.
(#) llaci56 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 25, 2009 /

Csak azért nem szóltam azóta, mert nem bírtam a röhögéstől...
(#) neverdie hozzászólása Márc 25, 2009 /

Hello!
Ez télleg nagyon off de nem volt kedvem más forumokra látogatni.Na szóval eggyik iskolatársam szétszurkálta rendesen a suliba az aluminium ajtót és most fizetnie kéne de szerintetek valahogy valami képpen meglehet oldani hogy ne kelljen az egész ajtót cserélni a szurások csk 2-3 centisek vagy még annyi se.Bocsi a nagy OFFért.
Üdv.Neverdie
(#) KTobi hozzászólása Márc 25, 2009 /

Vegyes téma, de igazából sehová se tartozik, itt elfér.

A történet: Szereztem egy német márkájú, strapabírónak kinéző, nem túl profi mikrofont. Szivacsot kicserélem benne, mert az tönkrement, ez megvan gyorsan. Sokkal komolyabb, mint az elektret kapszula, nem tudom milyen típusú. Beleépített rövid kábele van, 6,3as jack dugóval. Ezt ki szeretném cserélni hosszabb kábelre 3,5es csatlakozással, hogy a számítógéphez köthessem. Egy fél óra guugli után arra jutottam, hogy a jacket úgy kell bekötnöm, hogy a külső (ház is egyben) a föld, majd az 5V és a vége a jel csatlakozás, ez jó, vagy téves, hátha valaki tudja fejből. Mivel eredetileg egy kis NYÁK lap van benne, és csat két dróttal, gondoltam teszek bele egy kis erősítőt, és így annak a tápjára beszerelek egy kapcsolót, hogy a mikrofonon is legyen a megszokott kikapcsolási lehetőség.

Mivel a házon nincs előre kivezetve semmi, de meg akarok csinálni, ezért utána néztem és ezt találtam. (melléklet) Ezt a hivatalos oldalról töltöttem le, tehát jó kellene, hogy legyen. Ilyen bekötéssel, kell működnie az automata felismerésnek, és a kiválasztási lehetőségnek is. Kérdésem, mekkora és milyen tekercseket kell bekötnöm. Kapható valahol ilyen kapcsolós jack aljzat, mint ami a képen van? Vagy egy jobb csatlakozó fenekében rögzítsek egy nyomógombot? Csinált már valaki ilyet?

Előre is kösz a választ.
(#) Attila86 hozzászólása Márc 25, 2009 /

Látta-e esetleg innen valaki a Battlestar Galactica utolsó, befejező részét?
Egyszerűen elképesztő... Mondhatnék kiváló filmeket, sorozatokat amik együttvéve sem érik el a BSG színvonalát, de nincs olyan ami méltó lenne arra hogy összehasonlíthassam vele. Egyszerűen fantasztikus sorozat volt, a legjobb amit eddig láttam és a legjobb sci-fi...
Le a kalappal a készítők előtt!
(#) zsezsa válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 25, 2009 /

Nem is tudom hol lennénk nélkületek és ezt akár szó szerint is lehet érteni... Türelmetlenül várom a nagy "tárgyalás" eredményét..
(#) DuMatyi válasza zsezsa hozzászólására (») Márc 25, 2009 /

Tomi lapít. valamiért napok óta nem ír a fórumra. ez jó vagy rossz jel?
Következő: »»   463 / 3602
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem