Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
A hűtőborda és a trafó megér belőle annyit...
És ha még olcsón javitható is...
Ilyet én is árulok, mennyi kell?
Mert így egy részét nem mutatja. Valamelyik modi legyen szíves és javítsa.
Szerintem txt ben fájlmellékletben egyszerűen felmegy.
Márpedig ez, pláne, hogy kimondtad róla, hogy prop. clock-os téma, nagyon nem illik ide, hanem sokkal inkább a helyére, a hozzá tartozó topikba...
Miután kód közé raktad a megfelelő kódrészletet, azután visszamész a kód tag elejére a hozzászólásban, és ezt:
[ code ] átjavítod erre: [ code=c ] Természetesen szóközök nélkül értendő, úgy működni fog. Ugyanígy lehet assembly-t is beilleszteni, ott pedig azt kell átjavítani, hogy: [ code=asm ]
Köszi, de még mindig nem jó. :no: Ezt írjak ki eredménynek.
Idézet: „Mikor születtél? 1988 En 1989-ben. -1076424036 ev van koztunk. Gergely Richard ” Na ez miért van? Ezt csinálta nekem is, a figyelmeztetés ellenére lefordult, de ugyanezt csinálta.
Ott már próbáltam de csak a forrást adták meg Sajna nem értek a programfordításhoz (Talán télen belevágom magam a témába) Csak feldobtam hátha valaki ráér Azért nincs harag ugye?
Most biztos hülyeséget kérdezek (már mondtam, hogy nem értek a C-hez), de KTobi forrásában, ha a printf második paramétere sima c, akkor a scanf-nél a b-hez minek az & ?
Ha kiszedem, akkor figyelmeztet, hogy nem stimmel valami, de lefordul. De úgy sem jó.
"c=b-a" -t próbáltad már így: "c=(b-a)" ?
Ui. ennek az egyszerű programnak kétféle baja lehet: vagy valami pointeres dolog (érték helyett a pointer szerepel vagy fordítva) illetve a c kiszámításánál lehet valami bibi.
Mert a printf függvény a változó mutatóját kéri. Most ne menjünk ebbe bele. Ez a harmadik évem Cvel, igaz az idén már a C#ot tanuljuk, ezért kicsit idegen most a sima C. Tavaly csak ilyen mutatókkal szórakoztunk majd egész évben.
szerk: Légy szíves, ha nem értesz hozzá akkor ne szólj hozzá. Te írod, hogy nem értesz hozzá, nem tudom ez mit takar. Lehet, hogy egyáltalán nem írtál még programot Cben. Ilyen hibák, általában hibás memóriacím átadásakor jönnek. Nem azt mondom, hogy tévedhetetlen vagyok. A tavalyi év folyamán legalább 200 programot javítottam ki; az osztálytársaimét hozom rendszeresen helyre. Teljesen más gondolat menettel dolgoznak, alap stílushibákkal (lemard a pontos vesző, stb), bődületes logikai hibákkal néha. gr89: Amit még nem értesz, azt majd megérted ha megfelelő mélységbe fogod tanulni. DE előtte tudni kell használni. Fogalmam sincs, hogy idézed elő ezt a hibát, nálam nem jön ez össze. Te most az én kódomat futtatod, vagy a sajátod. Milyen fordítót használsz? Mintha hibás lenne a címzés. Többször próbálva is mindig pontosan ezt a számot adja?
Ó én marha régi nevén indítottam, nem azon, amit a te kódodat fordítottam. Már megy. Akkor csak annyi hibám volt eddig, hogy az & jel nem kellet volna? (persze az if-es részt leszámítva, mert azt még direkt nem csináltam meg, csak kipróbálni akartam, hogy megy-e egáltalán)
Köszi mégegyszer. Biztos belejövök majd, csak még sokat kell tanulni. Ami programot mi csináltunk eddig, oda mindig kellett az & jel, nem is volt szó olyanról eddig, hogy van olyan, hogy nem kell.
Megesik. Általában mindig újrafordítom, így kisebb ez a hiba.
Hibáid: -Nem volt a mindig pozitív különbség. Próbáltam, hogy előjel nélküli egész szám legyen a változó, de úgy nem akarta. -amit írtál, a &jel. Ha ezt kirakod, akkor nem a változót adod meg, hanem a változónak a kezdő memóriacímét adja meg. Tehát a beolvasásnál megadjuk a memória címét, ahová ő beteszi az adatot. Még kiolvasásnál a változó értékét. A címe nem érdekes. Nagyon ritkán érkekel minket bárminek is a memóriacíme. -nem volt semmi szünet a végén. Mi ezt a rendszerszünettel oldjuk meg, lehet másképpen is. A return 0; a végére nem kötelező. Valamint a main() ilyenkor lehet egy int-et tenni.
Attól még, mert nem tudok elkezdeni egy C programot, sőt, Linuxon legutóbb negyed óráig kerestem, hogyan lehet lefordítani, még bele tudok írni egy meglevő C programba és át tudom alakítani úgy, hogy azt csinálja, ami nekem kell. Pl. így lehet hármas ZH-t írni belőle.
Különben bocs, de én nem szoktam így leszólni senkit, aki próbál segíteni, még akkor sem, ha nyilvánvalóan nem jó az, amit ír. Elhiszem, hogy nehéz napod volt. Hidd el, nekem is. Peace. gr89: A fordító segít megkeresni a hibát: "evszam.c: In function ‘int main()’: evszam.c:7: warning: format ‘%d’ expects type ‘int’, but argument 2 has type ‘int*’" Ebből számodra az érdekes, hogy 7. sor (printf) és itt a %d formátum int típust vár nem pedig int*-ot, ami ugye pointer. Ezt csak azért írom le, mert az ELTÉn a C++ gyakorlati oktatás abban merül ki, hogy táblára kivetített forráskódot kell begépelni, ui. a tanár mániája, hogy ismerkedjünk a fordító hibaüzeneteivel, ha pl. elgépelünk vmit. Ez rendben is van, mondjuk 1-2 órán át, de egy egész féléven keresztül???
Bocs. Elnézést. Következő hozzászólásodból már láttam, hogy értesz azért a témához. Nem a segítőszándékoddal volt bajom.
No fáradt vagyok a végén kimaradt az elé.
Idézet: ELÉ „Valamint a main()” Idézet: „ilyenkor lehet egy int-et tenni.”
Ez érdekes!
Fent a topic neve ez:[OFF] Pihenő pákások témája - Zár a buli, vár a suli! Az értesítőben pedig: • [OFF] Pihenő pákások témája - Itt a nyári szünet! Na akkor most mivan???
Ezt már egyszer megbeszéltük. Azt a címet menti az értesítőbe, amit akkor volt, amikor bejelölted a témát értesítésre.
Jahm, értem!
Érdekes...
A figyelőben áttudod javítani. Nálam pl. nincs az "alcím".
Nagyon sajnálom, Nyugodjon Békében.
Mindegyik filmjét szeretem, a Sándor Mátyás a kedvencem volt.
Sziasztok.Ez lesújtó hír.Nyugodjék békében.
Más.Vettem egy tápot, meg egy házat, a számítógéphez.Kérdés:Ha kicserélem a tápot,akkor a windóz el fog indulni?Elméletileg semmi nem akadályozza meg, de gondoltam, megkérdezem, biztos, ami biztos.
Nyugodjék békében, nagyon jó színész volt. Ő volt a Magyar Piedone.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |