Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Beütöttem, a kérdéses cim IANA Org Blackhole számítógépe.
Az amerikai haditengerészet Floridában.
Valamit félreértettél. Először is, a WHOIS egy IP cím tartományt adott vissza, nem egy gépet. Másodszor, az IANA az internetes címeket és neveket kiosztó hatóság. Harmadszor pedig CA az szvsz Kalifornia.
Könnyen lehet, hogy a kérdéses IP-t nemrég osztották ki valamelyik szolgáltatónak és a WHOIS adatbázis még nem frissült. Legalábbis erre tudok tippelni, ha ma Magyarországon valamelyik szolgáltató ezt adja meg alapértelmezett átjáróként.
Juuuj, 2000-ben mennyit hallgattam ezeket, katona koromban. :yes: Állandóan nyomta őket a rádió. Épp tegnap bukkantam rájuk megint, mikor valami mást kerestem a gépemen.
Ezeket már én is régen hallottam. Amikor iskolába jártam, a buszon a rádióban szolt szintén, kismilliszor.
Mára elköszönök, mert holnap korán hajnali 9 -kor tesztezéses, állásinterjúmeghalgatásos programom lessz a Bridgestone -nál. A telefonos csaj szerint, ez egy egésznapos procedúra lessz. Gondolom külső, belső vizsgálat lessz, hogy alkalmas vagyok munkásdroidnak, és hogy miylen chipsz készlettel rendelkezem. Jóéjt, minden fennlévő, és ittlévő fórumozónak. :kalap:
Sok sikert a tesztekhez, és jó éjt.
Sajnos nem értettem félre. Még a DHCP kiszolgáló címe előtt jön be ez az IP cím. A Tracert listában a második a DHCP kiszolgáló, stb.
Egyszerűen érthetetlen, hogyan kerül első helyre ez a cím. Ha olyan tracert progit használok, ami térképen is mutatja az utat, akkor az előszőr átvisz Floridába és onnan vissza Budapestre Nem vagyok képes megérteni, miért. Nem kértem volna segítséget, ha ennyire egyszerű lenne a dolog.
Nem arra értettem, hogy félreértetted , hanem hogy a WHOIS infót értelmezted félre. Tuti az lesz különben, hogy még nem frissült az adatbázis, esetleg elfelejtették frissíteni.
OK, akkor igyekszem pontos lenni. A tracert progi ezek szerint nem leköveti a kapcsolódásokat, hanem csak lekérdezi az IP-ket és azután kihalássza a WHOIS-ből, hogy ki-ki?
Mert máskülönben miért vinne át Floridába és vissza?
Igen, így van. Gondolj bele, egy mobilszolgáltatós internet végpontot se fog városra pontosan belőni. Valamilyen adatbázisból kinézi az országkódot és azt jeleníti meg. De akkor már azt is tudjuk, hogy nem a WHOIS-t használja, mert abban nincs Florida.
Aki ezt a videót összevágta, nem hiszem, hogy volt katona. Ahhoz nem lett elég ütős. De a Bikini jó, csak az a baj velük, hogy nem elég a zenét hallgatni, érteni kell a szöveget is.
Ez így van. A szövegben vannak elrejtve a lényeges dolgok. Elég sok zenében benne van rejtve a régi rendszer bizonyos dolgai, amit amúgy nem mondhattak vagy énekelhettek volna el csak úgy. :yes:
Félek, már én is túl fiatal vagyok hozzá, hogy a mögöttes mondanivalót minden esetben ki tudjam bogozni.
Egy érdekes jelenségre lettem figyelmes. Lehet hogy csak nekem új, de az #524080 sz. hozzászólásom (1513. oldal) alapszíne más lett.
Mi ennek az oka?
Hozzászólás fejlécének jobb oldalán lévő felfelé mutató ujjú sárga kézre bökéssel.
Idézet: „Az éles hangon vijjogó szirénák (pontosabban 280 és 400 mhz között váltakozó szirénahang) mellett” index.hu Ha mHz, az millihertz, nagyon infrahang. Ha MHz, az megahertz, nagyon ultrahang. Általános iskolai ismeret. Ezt a cikket nem lektorálta írástudó. Selejtes árut visszavihetek a boltba. Na, ezzel a cikkel mit csináljak?
Jó fül kell hozzá és meghallod . Én ilyen gyöngyszemeket nem találok sajnos de jó lenne. Bár nem is olvasok "ilyen" médiát.
Nem tudom, Te hogy vagy vele, de én anélkül, hogy külön keresném, minden indexes cikkben szoktam találni nyelvtani-helyesírási-fogalmazási hibát, olykor többet is. Szerinted BÁRKI is lektorálja ezeket a cikkeket??? Szerintem gépírni tudó újságíróféleség 5 perc alatt beveri a gépbe a szöveget, át sem olvassa (akkora hibák vannak egyes cikkekben, hogy tutira így van) és már mehet is a netre.
A gombafelhős "Baratok kozt" (biztos nem volt ékezetes karakter a betűtípusban ) viszont ütött... Amin viszont egyik nap megdöbbentem, hogy a királyi TV híradójában egy adás alatt két olyan mondatot szúrtam ki (=bántotta a fülemet), ami magyartalanul volt megfogalmazva (rossz volt a szórend).
Alapvető dolog (lenne), hogy tudjam, mi ez a segítő hozzászólás dolog, mégsem tudom. Voltaképp mit is jelent? Mire jó?
Igazából nem jó "semmire", csupán kiemelés. Tulajdonképpen arra szolgál, hogy az ilyen hozzászólásokat könnyebben meg lehessen találni a sok között, kiemelve ezzel a fontosabb, másoknak is segítséget nyújtó hozzászólásokat.
(Volt olyan elképzelés, hogy a listázási módok között legyen olyan, amely csak a "segítő" hozzászólásokat listázza egy topicból, de egyelőre ez nem valósult meg. Olyan lenne kb., mint a képek listázása.) Idézet: „Aki ezt a videót összevágta, nem hiszem, hogy volt katona.” Már azért sem nagy az esélye erre, mert a lányok közöl igen kevés hivatásos katona van/volt. Csak azért, mert szerintem ezt a klippet lány vágta össze a pasijának, vagy inkább egy tinilány (10-12 éves) az apukájának. Látszanak az árulkodó jelek a klippben. Idézet: „nem elég a zenét hallgatni, érteni kell a szöveget is.” Ez így van nagyon sok más dalnál is. Egy nagy sikerű muzikel betétdala magyarosan: IHM
Az első klippben nagyon tetszik az ötletes burleszk hatású képi megjelenítés. A zene nem az én világom. Pontosabban az alap tempója kicsit pörgős nekem.
A tonhallei koncertjükben is az az egy zavar, hogy nagyon dominál a a pörgős dob. Persze, tudom ez a D&B lényege. Viszont a Barcelona-ban nem olyan domináló, s az már tetszik. Modern és klasszikus ötvözésében az egyik kedvencem: Link
Ha hiszed, ha nem, a Barcelona című zene volt az első d'n'b stílusú zene az életemben. Az első meghallásakor szerettem bele ebbe a műfajba kőkeményen
Ha megint zene, akkor egy kis chill-out szerűség: LINK És legyen egy kis magyar is: LINK És az alábbi zenelistában a #8-assal jelzett: ITT És a végére még egy vidám zene: LINK
Hát én inkább ilyet hallgatok: Bővebben: Link de én is szerettem a D n B t de az csak tévedés volt, a videón az 50. másodperc környékétől kezdődik a zene...
Milyen is lett Norberto a bicikli lámpád?
Hát akkor én mit mondjak. Bár ha többször meghallgatom, akkor esetleg rá lehet találni a szövegbe elrejtett mondanivalóra. De igazából ezt az érti, aki akkor élt és tudta mi hogy megy. A munkásemberek ,akikkel ezek törtnétek azoknak nem volt nehéz kigobozni a szöveg lényegét.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |