Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Van ez a típusú orion hangfalszettem, az utóbbi időben amikor rádugom a laptopra automatikusan váltogat a StandBy, 5.1, valamint a 2.1-es üzemmód között. Néha még a hangosítást is önmagától csinálja. Ha csak simán bekapcsolom és nem dugok rá semmit, nem csinálja, és akkor sem h ha az mp4emet csatlakoztatom rá. A laptopomat nemrég vettem ( 3 hónapos) és h ha fülest dugok rá nincsen semmi baja a csatlakozónak teljesen jól szól. Valami ötletetek van?
Szia!
Lehet hogy a laptopod audio kimenetére rákerül a kapcsolóüzemű tápból származó sok kis tüske, és ez bezavarhatja a hangfalszett elektronikáját. Elsőre erre tippelnék. Azért gondolom ezt, mert az mp4 lejátszód elemről megy, és ott nem jelentkezik ilyen anomália. Ezt azért is tudom, mert mértem a PC-ből kijövő audio jelet, és azon bizony rajta vannak a kis tüskék amik a tápból jönnek.
az elmúlt 3-4 hónapban vígan együtt működtek, most nagy ritkán 5-6percig nem vált ha rádugom, illetve ha a mélyhangszóró kezelőpaneljén elkezdem nyomkodni a gombokat akkor is előjön. Nem lehet hogy valami mostanság szállt el benne? Vajon javítható ez a jelenség?
Köszönöm a gyors választ!
Szia!
Nézd meg a hangfalba a panelt nincs-e valahol a forrasztás felrepedve,vagy ha pattanós nyomógomb van rajta és eltörik benne az a kis lemezke ami kapcsol akkor is saját életre szokott kelni. Mivel hogy ez a panel a hangfalban van a rezgés is elősegíti ezeknek a hibáknak a megjelenését. Egy próbát megér
pattanós nyomógomb van rajta, de csak a standy-t lehet ki be kapcsolni és onnan visszaugrik arra az üzemmódra ahol előtte hagytuk (csak távriányítóval lehet váltogatni a 2.1 és az 5.1 között).
Ettől függetlenül szétkapom a héten és majd mellékelem h mit látok Milyen elváltozásokat keressek még?
Üdv!
Én földhurokra gyanakszom. Az én laptopomnál a csatlakozók rádugása közben jelentkezik nagy intenzitású gerjedés, de csak is akkor, ha rá van dugva a töltőre. Próbáld meg töltő nélkül, ha úgy is csinálja, akkor a laptop saját zaja zavarja valami módon... Igaz ennek nagyon elhanyagolhatónak kellene lennie.
Szia!
Esetleg még megnézheted az összekötő kábeleket is nem-e zárlatos vagy szakadt.
Kipróbáltam úgy h akksiról ment a laptop, probléma nélkül ment egy 20 percig aztán rádugtam a töltőt és úgy is működött Ettől függetlenül gondolom nem javult meg bármi is okozta ezt. Köszönöm a tipp-et, a kábeleket holnap igyekszem leellenőrizni, bár azokhoz legutóbb akkor nyúltam amikor betettem a helyére a hangfalakat még pár éve, vagy külső behatás nélkül is megszakadhatnak? Ha zárlatos azt h tudom kideríteni? Nem szól az adott hangszóró amihez a kábel csatlakozik?
Amikor gerjedés van, akkor azt ilyen pattogó hanghatások kísérik? Mert ha a lakás másik pontján felkapcsolnak egy lámpát vagy valami elektronikai eszközt akkor ilyesmi hanghatás szokta kísérni :S Rendesek vagytok srácok h segítetek, ezer köszönet érte
Szia!
Az nem hiba ha pattogásokat hallasz amikor bekapcsolnak valamit,ezek csak a hálózatba került zavarok. A zárlatos kábelen pedig valószínűleg nem szól a hangszóró,de ha nem sokat volt mozgatva akkor nem hiszem hogy el lenne törve, ha csak valami polcot vagy szekrényt rá nem toltál a vezetékre.
Sziasztok am nem tudok hol távirányitót venni mert már nem árulnak ha minden igaz lehet program segicségével 5.1 ről váltani 2.1-re??? Nagyon Fontos lenne kérlek segítsetek!!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |