Fórum témák
» Több friss téma |
kipróbáltam sajnos semmi változás.
Lehet meg kéne próbálni eredeti pic-el? Hogy azzal mit csinál? Hogy a komment az miért ilyen fura karakter azt végkép nem tudom A hozzászólás módosítva: Feb 26, 2013
pickit 2 vel lehet áramkört is indítani?
Mármint, hogy ne keljen minden alkalommal külön tápra csatlakoztatni az áramkört?
Igen. Én szinte csak így használom a kísérleti áramköreimet a dugdosós próbanyákon.
A bekarikázott részben kell tenni egy pipát az "On" négyzetében és a mellette lévő számmal lehet beállítani a feszültséget, ami max 5V.
Sziasztok , valaki tudna segíteni abban hogy egy 18F2550-el hogy tudnék összehozni egy ADC 0-20V feszültségmérést? ÉS még egy hőfokmérést ds18b20-al? A kijelzés 4x20-as lcd-n lenne.
ÉS még azt szeretném megtudni hogy melyik program író szoftverrel álljak neki amivel kivitelezni lehet ezt. A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2013
Szerintem (ha elfogadsz egy jó tanácsot), kezdd az alapoktól. (led villogtatás, LCD-re "Hello World", stb...) Ha már 2...3 programnyelvet kipróbáltál, Te is tudsz dönteni. (Én speciel assembly-t és C-t javaslok. A C egy kicsit emberközelibb volt nekem az ilyen egyszerűbb feladatokhoz.)
A C inkább a bonyibb progikhoz emberközelibb, nem?
Relatív ez is mint minden az univerzumban. Számomra az assembly egy katyvasz. A C maga angol parancsszavaival, jobban kézre áll. Szinte automatikusan nyitom a C-s progit, ha egy időzítő/számláló/vagy led villogtató kell. Mondjuk, lehet, hogy csak egy rossz szokás és ideje lenne kényszeríteni magam az asm-re.
A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2013
És mit gondolsz a Flowcode-ról? Megvan a legeslegújabb verziója teljesben ami kijött csak éppen olyan röghöz kötött az egész hogy led villogtatáson kívűl semmire nem jó az egész vagy csak én nem jöttem rá a nyitjára. Pl. Megcsináltam benne a hőmérő kapcsit ds szenzorral de a hőmérőt szimuláció közbe nem tudom elővarázsolni sehonnan sem hogy tudjam állítani másnak meg láttam megy de el nem tudom képzelni honnan szedte elő.
Azzal nem foglalkoztam. Az utolsó emlékem az, hogy nem fejlesztik és mélyen kell beletúrni egy hardverközelibb progi esetén. Ezután már ki sem próbáltam.
Akkor hagyom is, mindenképp meg kell tanulnom vagy a c-t vagy az assemblyt. A Mikro C for Pic az kezdésnek jó lessz szerinted? És esetleg nem tudod hogy valami 18F procikhoz való utasításszavakat hol találok valami kis leírással?
Bocsánat, mondom, hogy nem is foglalkoztam vele. Anno, valami ilyesmit olvastam... Rosszul tudom, hogy az eredeti szerzője abbahagyta...?
Ja, bocsi! Tényleg, lehet, hogy az volt. Egy kicsit összekevertem. Látod milyen jó, hogy tudsz segíteni? Majdnem félrevittem janimestert.
Sziasztok! EEPROM írással kapcsolatban szeretnék segítséget kérni. Adott egy PIC16F88, és szeretnék 5 bájtot írni az EEPROM-ba. Az adatlapban található példakód alapján írtam a programot, és elég sok lehetőséget kipróbáltam. A probléma az, hogy az első bájtot jól kiírja, viszont az azt követőket hibásan, vagy egyáltalán nem írja ki, pedig - az adatlapban leírtaknak megfelelően - az EECON1 regiszter, WR bitjét ellenőrzöm minden írás előtt. Próbálkoztam az EEIF flag ellenőrzésével is, viszont ezt valamiért nem állítja be, végtelen ciklusban marad a program (úgy tudom az ehhez kapcsolódó interrupt engedélyezése nélkül is be kellene állítania a flaget). Végül megpróbáltam, hogy két EEPROM írás közé 10ms késleltetést teszek, de szintén korrupt adatok kerültek be az első bájt után. (A PICkit viszont megfelelően írja az EEPROM-ot, valamint két PIC-et is kipróbáltam.)
A fórumon találtam olyan információkat, hogy bizonyos mid-range eszközöknél problémás volt az EEPROM írás, de itt erre vonatkozó errata-t nem találtam Az alábbi forráskódot írtam, ez a W-ben megadott címre írja ki az indirekt címzéssel adott bájtot:
Sajnos semmi változás, de most kipróbáltam beállítást, de nem őrzi meg a beállított értéket.
Szerintem meg kéne, hogy őrizze. Pickit 2 meg kiírja, hogy nem minden config bit van beállítva. Tamás
Szia!
A bcf EECON1, WREN ; Disable writes sort vidd a bcf PIR2,EEIF utánra.
Szia!
A config probléma a "__CONFIG _CONFIG2, _WRT_OFF & _BOR40V" sorral orvosolható.
Most ellenőriztem, az LCD .nek küldött parancsok jók, az EEPromot a szimulátorban írja. Azt, hogy mit is kellene ode beírnia, azt nem tudom. Sajnos a továbbiakhoz meg kellene érteni a programot... Ki lehetne próbálni az eredeti 16F873A -val, de akkor meg minek átírni... A kommentek azért néznek ki így, mert valamilyen exotikus nyelven írodtak. Pass..
Akkor nem tudom mit csináljak.
Igazából nem szeretnék procit venni mivel akkor ezt nem tudom használni semmire egyenlőre. Én az biztos nem tudom megérteni mert az assembler nekem érthetetlen, esetleg c-be talán megérteném. Köszi, hogy próbálsz segíteni
Szia!
Motto: A net -ről letöltött források a legrittkább esetben hibátlanok. Ha valaki megtalálja bennük a hibá(ka)t, használja egészséggel... Nos, találtam valamit. Miért programoznak sokan úgy, hogy nem használják a definiált konstansokat? A programban volt néhány hivatkozás, amit nem értek miért kell így írni:
Ha már az ADCON0 -t használjuk, akkor használjuk a bit nevét is... Most, hogy kezdtem végigkövetni, mit csinál a program, vettem észre, hogy az ADCON0 regiszterben arrébbmásztak a GO és a CHS bitek a 16F88x -ben a 16F87x -hez képest. Az alábbi formát gond nélkül jó kódra fordította volna minkét típusnál. Még olvashatóbb is lenne...
Az LCD inicializálásánál, az EEPROM írásánál volt egy-egy Bankváltási hiba is. Talán ez már jó lesz... A hozzászólás módosítva: Feb 28, 2013
Na bújtam a netet és találtam nekem pont megfelelő kapcsolást amivel csak annyi a gondom hogy 7 szegmeneses kijelzőre ír ki tudna valaki segíteni benne hogy hol és mit kéne átírni hogy lcd-re írja ki a hőmérsékletet?
Szia!
Inkább keressgess még egy kicsit. Bővebben: Link
Köszönöm szépen ez tökéletes is , csak nekem 18b20-am van nem sima 1820.
Igaz, ez nem mér ADC csatornán, nem 18F2550 van benne, nem DS18B20-al mér és nem 4x20-as LCD-re dolgozik. A többi stimmel.
Szia!
Annyi történt, hogy a kijelző az egyik sor végig kivan világítva amiben a karaktereknek kéne lenni, de most ugyanolyan sötét mint amikor a karakterek lennének, és most a beállítás menübe is ugyan ez a helyzet. Eddig nem volt ennyire kontrasztos sokkal halványabban adta elő. |
Bejelentkezés
Hirdetés |