Fórum témák
» Több friss téma |
220 Ohm-os ellenállást teszek a LED és a föld közé az kb 22mA..
Jól írom? Látom még a szabványokban elérhető a 270 Ohm is szóval még az is megoldható és akkor csak kb 18mA lenne. A hozzászólás módosítva: Aug 15, 2014
Idézet: „egy 74HC595 shift regiszterre, ha ráaggatok 8db ledet és egyszerre tartósan villogtatóm vagy akár folyamatosan világítanának elbírná a shift regiszter gond nélkül?” SN74HC595 adatlap legelején ez áll: FEATURES • 8-Bit Serial-In, Parallel-Out Shift • Wide Operating Voltage Range of 2 V to 6 V • High-Current 3-State Outputs Can Drive Up To 15 LSTTL Loads • Low Power Consumption: 80-μA (Max) ICC • tpd = 13 ns (Typ) • ±6-mA Output Drive at 5 V • Low Input Current: 1 μA (Max) • Shift Register Has Direct Clear
Ha ezt nézem akkor nem lehetne még 1db ledet sem rátenni, videókon pedig az látom, hogy egyszerre 8-at is rátesznek és gond nélkül működik.
Az adatlap nekem egyébként ezt írja: (csatoltam.)
A LED nem csak a megadott maximális nyitóirányú áram esetén világít. Használhatod sokkal alacsonyabb árammal is.
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni hogy hogyan lehet ebből a 2 számból összeadni úgy hogy 69 legyen az egyesszámjegy? 36 és 39 az eredeti adat. de sehogy nem jövök rá.
A hozzászólás módosítva: Aug 16, 2014
Idézet: „Azt szeretném megkérdezni hogy hogyan lehet ebből a 2 számból összeadni úgy hogy 69 legyen az egyesszámjegy?” Az a kérdés, hogy a '6' és a '9' karakterek kódjából hogyan állítható elő a decimális 69 szám?
No ez már 500mA
Jóféle nedudgi: igen ez igaz, de a fényereje minél kisebb áramot engedek neki annál kisebb. A legrosszabb esetben akkor tranzisztorozok, de azt hittem elkerülhetem...
Abban tudnál még segíteni hogy a végeredményt (69) hogy kapom meg Hex helyett Decimal-ban? Mert így hex 0X69
A 10. - 17 sorokat töröld ki. A 9. sor a keresett értéket teszi a EGYESSZAMJEGY nevő változóba.
Ok. de igy is csak hex-be teszi a dec helyett. Igaz csak 60-at mert nem adtam össze, de ez most lényegtelen.
Nem tudom, mit csinálsz rosszul, de nekem a szimulátorban az addwf EGYESSZAMJEGY,f utasítás eredménye az EGYESSZAMJEGY változóban 0x45 = decimális 69.
A mullw .10 végzi a szorzást.
Nem tudom, nekem nem sikerül. Átküldenéd ezt a pár sort?
Ennek a hozzászólásnak az első 9 sora.
Sziasztok!
Olyan problémám van hogy van egy 16f877 pic és mikor programozni akarok bele eredeti pickit 2-vel ezt a hiba üzenetet dobja: programming failed at program memory address 0x00000 mi lehet a probléma?
Másik 16F877 -est fel tudsz programozni? A PIC törlése megy?
Sajnos nincs másik. Igen a törlés az megy elméletileg rá is írja, ellenőrzésnél dobja ki a hibát.
Törlés lemegy, a programozás is hibátlan, de amikor az ellenőrzés (Verify) gombot megnyomod, jön a hibejelzés? Nincs véletlenül a konfigurációs regiszterek mellett egy piros felirat? 'All propect' vagy 'Code protect' ?
Én auto import-al szoktam programozni, és ott ráírja is mikor ellenőrzi akkor dobja ki ezt a hibát. Nincsen bekapcsolva semmilyen protect.
Első lehetőség: Azt írod, hogy a PIC 16F877, de a képen 16F877A van. Milyen típus is a kérdéses kontroller? Ha 16F877 - mégiscsak van kódvédelem, jayítsd ki a konfigurációt 3F4A -ra.
A hozzászólás módosítva: Aug 17, 2014
Igen 16F877A elírtam bocsi. Milyen kontroller.e gondolsz?
Rájöttem hogy én fogalmaztam rosszul. 0x36 az hex és abból kellene hogy 60 legyen, de Dec.-ben. W-t hogy lehet Decimal-ba írni?
A hozzászólás módosítva: Aug 17, 2014
Idézet: „0x36 az hex és abból kellene hogy 60 legyen, de Dec.-ben.” 0x36 binárisan értelmeze 3*16 + 6 = 54 (decimális). 0x36 BCD -ben értelmeze 3+10+6 = 36 (decimális). Hogyan kellene kijönnie a decimális 60 -nak? Watch ablakban a Decimal mezőbe kell beírni.
Térjünk vissza a kályhához:
EGYESSZAMJEGY HEX: 0X39 TIZESSZAMJEGY HEX: 0x36 Ezt a 2 számot kell összeadni úgy hogy a végeredmény: Decimal-ban legyen 69. Watch ablakban a 0X39, és a 0X36 hex mezőben van.
Ezt írtam le itt, csak a 0x303 -ban volt az egyes (0x39) és a 0x304 -ben volt a tízes (0x36) helyiérték, az eredmény pedig az EGYESSZAMJEGY -be került.
A képen látható rutin esetén a bemenet az EGYESSZAMJEGY (0x39) és a TIZESSZAMJEGY (0x36) az eredmény pedig a VEGEREDMENY változóba kerül. De mi is olyan bonyolult ebben a feladatban????
Akkor mi legyen? Mit tudok neki csinálni?
Ellenőrizni kell a következőket:
- ICSP bekötés, tápfeszültség és a föld bekötése mind a két - két lábra, 100nF kerámia a táp és a föld közé. PGM láb alacsony szintre húzása. Rövid ICSP kábel használata, Fast programming mód kikapcsolása. A PICkit2 Tools / Troubleshoot menü végigmérése kontroller (16F877A) csatlakoztatása nélkül. Kipróbálni másik kontrollerrel és / vagy PICkit2 -vel. |
Bejelentkezés
Hirdetés |