Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PIC - Miértek, hogyanok haladóknak
Igen én is olvastam mikor felhívtátok a figyelmet arra hogy vmit elírtak.Mondjuk elsőkörben én is azt lapozgattam de most áttértem a Kónya féle javított második kiadásra.(pic mikrokontrollerek alkalmazástechnikája)
Az állítólag jó könyv (megvan nekem is valahol pdf-ben, de nem olvastam), de konkrétumokat CSAK az adatlapból szabad venni.
és valahogy meg tudnád velem osztani?
Egyébként összeraktam az első kis boardom.rajta van a 877es öt db led.d2,d3,d4,d5,d6 lábakra kötve csak az a bibi hogy nem jó hozzá program amivel szenvedek.
Helló Mindenkinek.
Saját kis programomat próbálgatom az MPLAB Sim-mel. A 'belső' interruptot, tudom már szimulálni, de a 'külső' -t még nem. Azt hogy tudom megtenni? Köszönettel.
Adatlapok elélhetők a gyártó oldalán, minden mennyiségben.
Szia Sendi!
Keresd a help-ben a "stimulus"-t!
Nagyon örülünk, de mi a kérdés?
Szia MPi-c
Köszi az 'iránymutatást' Köszönettel
Sendi! Közben találtam a gépemen egy leírást. Ha tudnám, a linket tenném fel, de azt nem tudom, ezért itt van tömörítve...
Helló MPi-c.
Te egy gentleman vagy. Köszönöm
Üdv mindenkinek!
Sajna a cél előtt kifogytam PIC ből. Kb 5 re lenne szükségem (pic16f628). Hol érdemes venni ahol olcsó és a szállítás se sok ? A chipcadnál néztem, az áraik jók de még nem rendeltem tőlük, mik a tapasztalatok? Előre is köszönöm!
Chipcad teljesen rendben van, és talán a legjobb árban is.
Üdv!
Az ára tényleg jó, 440 ft a kiszemelt pic, de a szállításnál elakadtam Én Móron lakok, kb menyi lehet a posta ide?
Az szerintem mindegy, hogy milyen messze laksz, ha nem településen belül (jelen esetben Budapest).
Én a héten adtam fel 1db PIC-et, egy gyufásdoboz méretű kis dobozba tettem ilyen antisztatik szivacsok közé (a dobozban elfért volna akár 8-10 PICi s). Erre a dobozkára mondták a postán, hogy utánvéttel feladva kiscsomagként 1490Ft lenne, végül levélként ment el, így 820Ft lett (plusz 55Ft volt egy "buborékos" boríték hozzá). Nem tudom, a Chipcad mivel küldi a csomagokat, de sima postai utánvétesnél ezekre az árakra lehet kalkulálni. Valószínűleg levélként mennek az IC-s csomagocskák.
Az oldalon az árlistánál fel van tüntetve a csomagküldés díjai. Bővebben: Link
OFF
Magyar Postaval nincs tapasztalatom, de netrol rendeltem mar szinte mindenhonnan - talan Afrikabol nem. A posta+csomagolas koltseg nagyon valtozo tud lenni, gyakorlatilag minden ceg annyit szamol fel amennyit akar, nincs sok koze a postai feladas koltsegeihez - de annal minden esetben dragabb volt eddig mindig. Ez nyilvan a sajat csomagolasi koltsegeik fedezesere is van, tehat bejon a megreneles es nekik ugye foglalkoztatnuk kell embereket akik csomagolgatnak + a csomagolo anyagok koltsege + hurcolni a postara meg meg ki tudja, mindenesetre ezzel szamolni kell. Ott ahl boltban veszem meg ott az internetes ar + posta + csomagolas koltseg felett vannak az arak, tehat nyerni nem nyerek semmit sem - maximum hogy azonnal a kezembe nyomjak. Ahogy Szilva is mondta ez a post+csomagolas koltseg ez nagyjabol allando a legtobb cegnel, tehat ha 1 db-ot veszel akkor is X eurot felszamolnak, ha 100-at akkor is X. Sot, olyan is van ha izonyos mennyiseg felett veszel (Digikey-nel pl 150 euro ha jol emlekszem) akkor ingyenesen kiszallitjak. Microchiptol is mar rendeltem kozvetlen, hat 200 db chip-nel meg majdnem megduplazodott az ar. Kiszallitasi ido is igen valtozekony, jo alkatresz boltok 1-2 nap vagy max 3 alatt kiszallitjak amit kersz, sot ha sokmindent kersz ami azonnal van raktaron az 1 nappal elob megjon mint az amit masik raktarukbol vagy akarhonnan kell beszerezniuk. Microchip-tol kozvetlen rendelve pedig lutri az egesz, volt mar hogy 3 vagy 4 het (nem emlekszem pontosan) volt a kiszallitasi ido, volt, hogy par nap. En is adtam amugy fel dolgokat, nekem kartyaval fizettek, igy utavnetre es egyeb vacakolgatasra nem volt szuksegem, es sima levelkent adtam fel a dolgokat buborekos boritekban. Ilyenkor a posta koltseg ugyan erosen lemegy, de azert a kartya szolgaltato ettol fuggetlen leemeli a sajat profitjat, szoval osszessegeben ugyanott vagy lehet meg magasabb koltsegeknel tart az ember mint utanvet eseten. ON
Az esetedben többe kerül a leves mint a hús....
Chip Cad GLS futárral dolgozik,ennek dijja 1100 HUF+20% ÁFA. Viszont pontos.
Hát a posta sehol sem olcsó.
HQ nál 770 de ott a 628 as pic 824ft. Nekem 5 db kellene, így lenne rá kedvezmény, az 5 db 3650 lenne+770 a futár. Chipcadnál 440 a kiszemelt pic, de 1320 ft a futár. Átszámolva a chipcad megérné ha lenne 628 uk.
16F628A-juk van az árlistájuk szerint, 310+áfa a DIP-es (1860 bruttó az 5db, ha jól számolom). Az nem jó?
Helló Thowra.
Ha előbb szólsz, akkor betetttem volna abba a borítékba amit a hétvégén küldtem neked. Üdv
Üdv!
sajnos ma derült ki, hogy amik vannak rosszak
Urak, belefutottam egy problemaba:
MPLAB assembly, adatdefinicios kerdes: Ugy kellene byte-okat definialnom egymas utan, hogy wordokbe keruljenek. db 0x12 db 0x01 db 0x33 db 0x61 ebbol kellene a kodban lennie 0x0112,0x6133 stb. dw-t fogok hasznalni, ha nincs mas megoldas, de jo lenne, mert ezek kulonallo jelentesu byte-ok... Van-e erre valami mod, trukk, varazslat? Elore is koszonom.
Üdv Mindenkinek
A következő a problémám: MPLAB-bal simulálok 16F630 PIC-t Megprobálom írni a kimeneteket ezzel a kis prg-mal. Main ; set Port A and C to all outputs bsf STATUS, RP0 clrf TRISA clrf TRISC bcf STATUS, RP0 ; initialize ports with something clrf PORTA clrf PORTC movlw b'00000111' movwf PORTA movwf PORTC A PORTC-t írja rendesen,de a PORTA-nak csak a 2. bitjét (100). A 0-ás és 1-es bitet sehogy sem tudom, akár mit is probálok. De miért nem? Köszönettel
Sziasztok!
Picbasic compilert keresek de nem találtam eddig csak fizetőst, sajnos! Egyébként basic stamp1 fordításhoz és 16f84 beégetéshez kéne. Előre is köszönöm
A 630-as RA0-RA2 lábain vannak a komparátor modul lábai is.
Ha megnézed a 630 doksijában, a komparátor modul reset utáni alapértelmezett beállítása a '000' mód, ami azt jelenti, hogy az RA0 és RA1 lábak a komparátor + és - bemeneteire vannak kötve, a komparátor kimenete pedig le van tiltva (nincs kivezetve az RA2 lábra). Azaz az RA0 és RA1 lábakat nem tudod így digitális ki- vagy bemenetnek használni. Ahhoz, hogy a komparátor modult teljesen letiltsd, és az RA0-RA2 lábakat tudd használni digitális ki- vag bemenetnek, a CMCON regiszter alsó három bitjébe kell '111' üzemmódot írnod (ez a komparátor teljes letiltása).
Ha akarod, holnap küldök, még valahol readme-m is van, de ha rám hallgatsz, inkább dolgozz a C-vel!
Kicsit pontosítsunk, ha lehet: ha jól értem, PIC18-nál szeretnéd azt elérni, hogy az asm forrásban külön sorokba írt, a programmemóriába db-vel definiált byteok ne szóhatárra kerüljenek?
Ha valóban ez a problémád, akkor tudtommal két eset lehetséges: - vagy egymás mögé, egy sorba írod a byteokat, vesszővel elválasztva; - vagy relokálható kódot előállítóvá alakítod a forrást és ezeknek az adatoknak definiálsz egy 'code_pack' típusú kódszegmenst.
Jaj!!! Isten vagy!!
Köszönöm szépen!!
Én eddig PICBASICET használtam ,de erősen korlátolt a használhatóság, a jelentős sebességvesztés miatt.
Szeretnék átállni C-re. Esetleg tudnál ajánlani kezdő PICES C anyagokat ? Ha lehet magyar nyelven ..... |
Bejelentkezés
Hirdetés |