Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PIC - Miértek, hogyanok haladóknak
Lapozás: OK   226 / 1319
(#) Soulskater válasza trudnai hozzászólására (») Jún 7, 2008 /

Igen én is olvastam mikor felhívtátok a figyelmet arra hogy vmit elírtak.Mondjuk elsőkörben én is azt lapozgattam de most áttértem a Kónya féle javított második kiadásra.(pic mikrokontrollerek alkalmazástechnikája)
(#) potyo válasza Soulskater hozzászólására (») Jún 7, 2008 /

Az állítólag jó könyv (megvan nekem is valahol pdf-ben, de nem olvastam), de konkrétumokat CSAK az adatlapból szabad venni.
(#) Soulskater válasza potyo hozzászólására (») Jún 7, 2008 /

és valahogy meg tudnád velem osztani?
(#) Soulskater válasza Soulskater hozzászólására (») Jún 7, 2008 /

Egyébként összeraktam az első kis boardom.rajta van a 877es öt db led.d2,d3,d4,d5,d6 lábakra kötve csak az a bibi hogy nem jó hozzá program amivel szenvedek.
(#) Sendi hozzászólása Jún 7, 2008 /

Helló Mindenkinek.

Saját kis programomat próbálgatom az MPLAB Sim-mel.
A 'belső' interruptot, tudom már szimulálni, de a 'külső' -t még nem.
Azt hogy tudom megtenni?

Köszönettel.
(#) watt válasza Soulskater hozzászólására (») Jún 7, 2008 /

Adatlapok elélhetők a gyártó oldalán, minden mennyiségben.
(#) MPi-c válasza Sendi hozzászólására (») Jún 7, 2008 /

Szia Sendi!

Keresd a help-ben a "stimulus"-t!
(#) watt válasza Soulskater hozzászólására (») Jún 7, 2008 /

Nagyon örülünk, de mi a kérdés?
(#) Sendi válasza MPi-c hozzászólására (») Jún 7, 2008 /

Szia MPi-c

Köszi az 'iránymutatást'

Köszönettel
(#) MPi-c válasza Sendi hozzászólására (») Jún 7, 2008 /

Sendi! Közben találtam a gépemen egy leírást. Ha tudnám, a linket tenném fel, de azt nem tudom, ezért itt van tömörítve...

stimulus.zip

(#) Sendi válasza MPi-c hozzászólására (») Jún 7, 2008 /

Helló MPi-c.

Te egy gentleman vagy.
Köszönöm
(#) Thowra hozzászólása Jún 7, 2008 /

Üdv mindenkinek!
Sajna a cél előtt kifogytam PIC ből.
Kb 5 re lenne szükségem (pic16f628).
Hol érdemes venni ahol olcsó és a szállítás se sok ?
A chipcadnál néztem, az áraik jók de még nem rendeltem tőlük, mik a tapasztalatok?
Előre is köszönöm!
(#) pepe33 válasza Thowra hozzászólására (») Jún 7, 2008 /

Chipcad teljesen rendben van, és talán a legjobb árban is.
(#) Thowra válasza pepe33 hozzászólására (») Jún 7, 2008 /

Üdv!
Az ára tényleg jó, 440 ft a kiszemelt pic, de a szállításnál elakadtam
Én Móron lakok, kb menyi lehet a posta ide?
(#) szilva válasza Thowra hozzászólására (») Jún 8, 2008 /

Az szerintem mindegy, hogy milyen messze laksz, ha nem településen belül (jelen esetben Budapest).

Én a héten adtam fel 1db PIC-et, egy gyufásdoboz méretű kis dobozba tettem ilyen antisztatik szivacsok közé (a dobozban elfért volna akár 8-10 PICi s). Erre a dobozkára mondták a postán, hogy utánvéttel feladva kiscsomagként 1490Ft lenne, végül levélként ment el, így 820Ft lett (plusz 55Ft volt egy "buborékos" boríték hozzá).

Nem tudom, a Chipcad mivel küldi a csomagokat, de sima postai utánvétesnél ezekre az árakra lehet kalkulálni. Valószínűleg levélként mennek az IC-s csomagocskák.
(#) Szárnyas válasza Thowra hozzászólására (») Jún 8, 2008 /

Az oldalon az árlistánál fel van tüntetve a csomagküldés díjai. Bővebben: Link
(#) trudnai válasza Thowra hozzászólására (») Jún 8, 2008 /

OFF

Magyar Postaval nincs tapasztalatom, de netrol rendeltem mar szinte mindenhonnan - talan Afrikabol nem. A posta+csomagolas koltseg nagyon valtozo tud lenni, gyakorlatilag minden ceg annyit szamol fel amennyit akar, nincs sok koze a postai feladas koltsegeihez - de annal minden esetben dragabb volt eddig mindig. Ez nyilvan a sajat csomagolasi koltsegeik fedezesere is van, tehat bejon a megreneles es nekik ugye foglalkoztatnuk kell embereket akik csomagolgatnak + a csomagolo anyagok koltsege + hurcolni a postara meg meg ki tudja, mindenesetre ezzel szamolni kell. Ott ahl boltban veszem meg ott az internetes ar + posta + csomagolas koltseg felett vannak az arak, tehat nyerni nem nyerek semmit sem - maximum hogy azonnal a kezembe nyomjak.

Ahogy Szilva is mondta ez a post+csomagolas koltseg ez nagyjabol allando a legtobb cegnel, tehat ha 1 db-ot veszel akkor is X eurot felszamolnak, ha 100-at akkor is X. Sot, olyan is van ha izonyos mennyiseg felett veszel (Digikey-nel pl 150 euro ha jol emlekszem) akkor ingyenesen kiszallitjak. Microchiptol is mar rendeltem kozvetlen, hat 200 db chip-nel meg majdnem megduplazodott az ar. Kiszallitasi ido is igen valtozekony, jo alkatresz boltok 1-2 nap vagy max 3 alatt kiszallitjak amit kersz, sot ha sokmindent kersz ami azonnal van raktaron az 1 nappal elob megjon mint az amit masik raktarukbol vagy akarhonnan kell beszerezniuk. Microchip-tol kozvetlen rendelve pedig lutri az egesz, volt mar hogy 3 vagy 4 het (nem emlekszem pontosan) volt a kiszallitasi ido, volt, hogy par nap.

En is adtam amugy fel dolgokat, nekem kartyaval fizettek, igy utavnetre es egyeb vacakolgatasra nem volt szuksegem, es sima levelkent adtam fel a dolgokat buborekos boritekban. Ilyenkor a posta koltseg ugyan erosen lemegy, de azert a kartya szolgaltato ettol fuggetlen leemeli a sajat profitjat, szoval osszessegeben ugyanott vagy lehet meg magasabb koltsegeknel tart az ember mint utanvet eseten.

ON
(#) mex válasza Thowra hozzászólására (») Jún 8, 2008 /

Az esetedben többe kerül a leves mint a hús....
Chip Cad GLS futárral dolgozik,ennek dijja 1100 HUF+20% ÁFA.
Viszont pontos.
(#) Thowra hozzászólása Jún 8, 2008 /

Hát a posta sehol sem olcsó.
HQ nál 770 de ott a 628 as pic 824ft. Nekem 5 db kellene, így lenne rá kedvezmény, az 5 db 3650 lenne+770 a futár.
Chipcadnál 440 a kiszemelt pic, de 1320 ft a futár.
Átszámolva a chipcad megérné ha lenne 628 uk.
(#) szilva válasza Thowra hozzászólására (») Jún 8, 2008 /

16F628A-juk van az árlistájuk szerint, 310+áfa a DIP-es (1860 bruttó az 5db, ha jól számolom). Az nem jó?
(#) Sendi válasza Thowra hozzászólására (») Jún 8, 2008 /

Helló Thowra.

Ha előbb szólsz, akkor betetttem volna abba a borítékba amit a hétvégén küldtem neked.

Üdv
(#) Thowra válasza Sendi hozzászólására (») Jún 8, 2008 /

Üdv!
sajnos ma derült ki, hogy amik vannak rosszak
(#) bbalazs_ hozzászólása Jún 8, 2008 /

Urak, belefutottam egy problemaba:
MPLAB assembly, adatdefinicios kerdes:

Ugy kellene byte-okat definialnom egymas utan, hogy wordokbe keruljenek.
db 0x12
db 0x01
db 0x33
db 0x61

ebbol kellene a kodban lennie 0x0112,0x6133 stb.

dw-t fogok hasznalni, ha nincs mas megoldas, de jo lenne, mert ezek kulonallo jelentesu byte-ok...

Van-e erre valami mod, trukk, varazslat?
Elore is koszonom.
(#) Sendi hozzászólása Jún 8, 2008 /

Üdv Mindenkinek

A következő a problémám:
MPLAB-bal simulálok 16F630 PIC-t

Megprobálom írni a kimeneteket ezzel a kis prg-mal.

Main

; set Port A and C to all outputs
bsf STATUS, RP0
clrf TRISA
clrf TRISC

bcf STATUS, RP0
; initialize ports with something
clrf PORTA
clrf PORTC
movlw b'00000111'
movwf PORTA
movwf PORTC

A PORTC-t írja rendesen,de a PORTA-nak csak a 2. bitjét (100). A 0-ás és 1-es bitet sehogy sem tudom, akár mit is probálok.
De miért nem?

Köszönettel
(#) csiefjancsi hozzászólása Jún 8, 2008 /

Sziasztok!

Picbasic compilert keresek de nem találtam eddig csak fizetőst, sajnos! Egyébként basic stamp1 fordításhoz és 16f84 beégetéshez kéne.

Előre is köszönöm
(#) szilva válasza Sendi hozzászólására (») Jún 8, 2008 /

A 630-as RA0-RA2 lábain vannak a komparátor modul lábai is.

Ha megnézed a 630 doksijában, a komparátor modul reset utáni alapértelmezett beállítása a '000' mód, ami azt jelenti, hogy az RA0 és RA1 lábak a komparátor + és - bemeneteire vannak kötve, a komparátor kimenete pedig le van tiltva (nincs kivezetve az RA2 lábra). Azaz az RA0 és RA1 lábakat nem tudod így digitális ki- vagy bemenetnek használni.

Ahhoz, hogy a komparátor modult teljesen letiltsd, és az RA0-RA2 lábakat tudd használni digitális ki- vag bemenetnek, a CMCON regiszter alsó három bitjébe kell '111' üzemmódot írnod (ez a komparátor teljes letiltása).
(#) gyerek67 válasza csiefjancsi hozzászólására (») Jún 8, 2008 /

Ha akarod, holnap küldök, még valahol readme-m is van, de ha rám hallgatsz, inkább dolgozz a C-vel!
(#) szilva válasza bbalazs_ hozzászólására (») Jún 8, 2008 /

Kicsit pontosítsunk, ha lehet: ha jól értem, PIC18-nál szeretnéd azt elérni, hogy az asm forrásban külön sorokba írt, a programmemóriába db-vel definiált byteok ne szóhatárra kerüljenek?

Ha valóban ez a problémád, akkor tudtommal két eset lehetséges:
- vagy egymás mögé, egy sorba írod a byteokat, vesszővel elválasztva;
- vagy relokálható kódot előállítóvá alakítod a forrást és ezeknek az adatoknak definiálsz egy 'code_pack' típusú kódszegmenst.

(#) csiefjancsi válasza gyerek67 hozzászólására (») Jún 8, 2008 /

Jaj!!! Isten vagy!!

Köszönöm szépen!!
(#) pepe33 válasza gyerek67 hozzászólására (») Jún 8, 2008 /

Én eddig PICBASICET használtam ,de erősen korlátolt a használhatóság, a jelentős sebességvesztés miatt.
Szeretnék átállni C-re. Esetleg tudnál ajánlani kezdő PICES C anyagokat ?
Ha lehet magyar nyelven .....
Következő: »»   226 / 1319
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem