Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PIC - Miértek, hogyanok haladóknak
Szóval találtam másik kábelt , az eredmény ugyan az , vagyis semmi.
Összedugás gomb benyomva, "busy" led villog.
Ez fekete vagy piros gombos kutyu?
Probald meg, hogy betoltod a PicKit2 szoftvert, megnyomod a kutyu gombjat, nyomva tartod es es igy dugod ra. Tovabbra is nyomva tartva a gombot olyan 10mp-ig amig a PicKit2 nem kajabal, hogy a firmwaret (PicKit2 operating system-et) upgradelni akarja. Ha esetleg igy sem akarna csinalni ezt akkor a Tools menubol valaszd ki az upgrade operation system-t.
Szia , a programozó pirosgombos, ugy tettem ahogy irtad a "busy" led villog a pover led világit , a szoftvert ujra telepitettem közben . Az a helyzet, hogy a saját szoftvere sem ismeri fel, kép a mellékletben.
Szoval az eszkoz vezerloben megtalalod a PicKit2-t vagy sem? Masik PC-n megtalalod? (ne PicKit2-vel nezd, es ahogy mar irtak mikor ugye redugsz a gepre egy USB eszkozt a Windows kiad egy hangot - ezt hallod?)
Kép: Hivatkozás
Kedves trudnai, a " semmit" 100% -osan csinálja már működött a gépemen tegnap kiakartam próbálni ls nem műxik. A kimenetein pártized volt mérhető csak,
az USB felől megkapja az 5V-ot.
Újra bele kell tölteni a teljes firmwaret. Ezt csak másik égetővel tudod megtenni. (kérlek hogy összeszedettebben válaszolj a feltett kérdésekre, nem kell sietned ez nem chat. köszi!)
Kedves watt, azon mitt lehet tovább ragozni, hogy semmit nem csinál, már mint a komunikáció terén a PC-vel . Egyébként az égetőn megy az oszcilátor, a benne lévő progit nem töröltem ki, már működött a mult héten
mint irtam tegnap elinditottam a progit (a hozzá adott szoftvert) és nem találta az égetőt.
Ott valami nagyon el lett akkor allitva, lehet mikozben a firmware-t frissitette lehuztad rola? Ha a bootloader elszallt akkor ahogy watt mar irta szet kell szedni es a panelre ra kell forrasztani egy ICSP headert es egy masik egetovel ujra betenni a bootloadert. De amugy nem vagyok meggyozodve arrol, hogy a bootloader serult lenne, mivel a led-ed villog - ami azt jelenti szoftver frissitesre var.
Kerdesre amugy meg nem valaszoltal, hogy kiprobaltad-e masik gepen? (lehetoleg nem Vista) Na mindegy, nem tudom mit ertesz "kimenetein" alatt, de feltetelezem az ICSP konnektorara gondolsz? Ha ott mernel valamit nagyon nagy gebasznak kellene lennie -- marmint ha anelkul tudnal merni Vdd vagy Vpp-t hogy a szoftverrel irasra kapcsolnad ill a Vdd-t engedelyezned.
Gondolom megpróbáltad uninstal-reinstall-al?
Tehát nem történt semmi katasztrófa menetközben? Idegen feszültség, mechanikai sérülés, stb...?
Teodor, ha elektronikaval de akar program fejlesztessel akarsz foglalkozni akkor azt a kifejezest, hogy "semmit sem csinal" azt torold ki a fejedbol - mert ilyen nem letezik! Mindig csinal valamit, es azt kell megtalalni hogy mit es ezt pontosan meg kell tudni fogalmazni ha segitseget akarsz masoktol.
Azt szeretném megkérdezni, hogy közvetlenül csak PIC-el, meg pár LED-del (persze még az előtétellenállásokkal, meg a pár szükséges alkatrésszel) lehet-e pulzáló fényeffektet csinálni?
Minden led egyszerre kezdene el világítani, és egyszerre halványodna el. Vagy ehhez kell valamilyen egyéb alkatrész is, hogy működjön? Ezt a dolgot PIC16F877-tel szeretném kivitelezni.
Persze, hogy meg lehet ezt csinalni. Egy LED drivert kell hozza csinalni, a PIC-ben van PWM modul, amivel az impulzus szelessegevel hatarozod meg a kivant feszultseg szintet. Erre kell egy feszultseg vezerelt aramforras, de gyakran az is megteszi ha egyszeruen egy kapcsolo tranzisztort vezerelsz vele. Ha googlizol "PIC PWM LED" -re akkor biztosan talalsz ezer megoldast kapcsolasokkal es pelda programokkal - valoszinuleg meg az is bejon, ha "PIC" helyett "16F877" -et irsz be...
Lehet. Ha a pic nem tud elég áramot adni, akkor 1-1 emitterkövető tranzisztorral lehet nagyobb áramot biztosítani a ledek számára.
Mint irtam "semmit sem csinál" ha azt másként is letudod irni , hogy csatlakoztatáskor nemjelenik meg az eszköz sehol sem, sem az eszközkézelőben sem a saját programjában, ha erre mást tudsz irni más szóval is megtudod határozni a tevékenység hiányát akkor légyszives ird ide.
Nincs másik gépem amin kipróbálhatnám , a multhéten remekül működött, frissitésre nem mutatothajlandóságot , én sem akartam frissiteni, az égetőőpanelján megy az oscillátor, a tápfesz megvan 5V, kb ennyit tudok irni róla.
Szia , igen ujra raktam az összes progit hozzá.
Egy 16f84-et akartam rá rakni,a magyar forditásban az adatlapon forditva van a tápfesz csatlakozás megadva de szerintem ez csak a 16f84-re nézve lehet veszélyes.
És ezt eddig miért nem mondtad? Inkább veszélyes ez az égetőre, mint a 16F84-re. A CMOS cuccok a fordított tápfeszültséget elég jól viselik, mert ekkor az összes belső fet átvezet, és gyakorlatilag rövidrezárja a tápot. Ha az áram nem túl nagy, akkor semmi baja sem lesz a chipnek, viszont az égetőben valamit tönkretehet.
Ebből megtanulhatod azt, hogy konkrétumot csak a gyártó adatlapjából szabad venni. Minden más csak útmutatónak jó.
Sziasztok urak. A következő dologban kicsit elakadtam és ebben szeretném a hozzáértők segítségét kérni.
Bővebben: Link Arról lenne szó, hogy összedobtam ezt a kapcsit és a leírás valami tiny bootloaderről beszél, lidi mester mondta is hogy mi ez de én teljesen másra gondoltam, pedig igaza volt, a lényeg, hogy odáig eljutottam a dologgal,hogy ha bedugom usb-re felismeri a gép és a programja is irja hogy connected de persze nem rajzol ki ábrát, namost a kérdésem az lenne ,hogy ezzel a bootloaderrel most tulajdonképp mit kellene kezdenem illetve van a kapcsoláson egy MAX233-as amit az rs232-re kell kötni, hogy ez feltétlenül kell a kapcsolás működéséhez? Az a baj nem nagyon tudok angolul és nem értem a leírást miről beszél. Előre is köszi. Idézet: „The microcontroller USART pins need to be connected to a RS-232 Level Converter to connect to a PC for firmware updates using the Tiny PIC Bootloader. Otherwise, after initial programming they can be left disconnected.” Azt irja, hogy ahhoz, hogy a PC-hez tudd kotni a firmware frissitesekhez kell ez a cucc, de amugy nem szukseges. Magyaran ez a bootloader az RS232-rol dolgozik nem pedig USB-rol. Alternativakent egy FT vagy mas USB-Serial konverter IC-t is bele tehetsz es akkor lesz ket USB portod, egyik a firmware frissitesekhez a masik pedig a mukodeshez. Persze jobb lenne ugy megirni az egeszet, hogy egyetlen USB csati eleg legyen, nem tudom miert nem ezt valasztotta a szerzo?
Valószinűleg igazad van.
Az égetőnek a kimenete elszálhat, de attól még az égetőn lévő picnek komunikálni kell a PC-vel, hiszen minden kimenete FEt-tel le van választva a terhelésről. Szóval a magyar PDF doksi elvan cseszve mármint a vdd és a vss szempontjából. Az égető nem kapot forditott feszültséget, a terhelést kapta forditva jelen esetben a 16f84-et. Ha elszált az égető akkor mitől megy az oscillátora? Köszi az eddigi tanácsokat még méricskélek rajta.
Helló mindeki!
lenne egy kérdésem kérésem. Szóval irtam egy kis programrészletet, ami a PORTB,0-t kb 50 ms-onként figyeli és ha 19szer egymás után magas szint van az RB0 on akor megy a GOTO VAR ha valamikor is egyik lekérdezéskor alacsony szint jutna a bemenetre akor kezdi előlről az egészet. Megirtam egy hoszab változatban ugy működik is de a rövidebb változat nem. Melékletben elküldöm a hosszu és a röviditett prtogit ha tud valaki segitsen. Elöre is köszi üdv.: tibiiii00
Ha jól értem , akkor legalább egyszer kell firmware-t frissitsek utánna elhagyható ez a serialos dolog? Mert ha jól vettem ki a leírásból, akkor azt irta ,hogy átirta a firmware-t azért hogy tudja kezelni a 20MHz-es kvarcot, vagy valami ijesmit irt.
Esetleg így?
A kapcsolás alkalmas a 675 égetésére, a 8 lábú foglalat meg szintén. Ha a kezelőprogi is ismeri a 675-öt, akkor működnie kell.
Köszi a választ.
sztem mindhárom progi ugynazt csinálja. de még is csak a lehosszab működik nem értem mért na midegy akkor lesz hosszu
Pedig ennek szerintem mennie kellene, hacsak nem tolod el az 50ms-os rutinban a bankokat. Merthogy banksel-eket nem látok sehol benne.
Valtozo eklaracio hol van? Az a 50ms varakozo rutin hogy nez ki? Config bitek hogy allnak? Es amugy milyen PIC ez? Meg valami: en nem adnam fel egy ilyen egyszeru feladatnal foleg, hogy "hosszu mukodik, rovid nem, akkor hosszu valtozat lesz". Ebbol nem tanulsz es emiatt meg a problema fenn all legfeljebb eppen most es itt/ott nem jon elo.
Köszi szilva! Akkor így már bátran égetem!
Sziasztok! Mondjatok nekem olyan dip tokos PIC-et, aminek nem csak A meg B portjai vannak, hanem több C és akár D is, és a lényeg, hogy belső oszcillátora legyen. Köszönöm! Bocsi a zavarásért...
Tegnap vagy tegnapelott mar szo volt rola, hogy elmesz a MAPS-ra, ott szepen bepipalgatod mi kell neked, es oldalt felsorolja, hogy mik azok amik a keresesre ra illenek...
Ja, ugy nem tudod, hogy "porta+portb+portc" de ugy igen, hogy "kell nekem 49 db IO" meg belso orajel 8MHz, meg 16 bites timerbol 2 stb stb stb... Jo szorakozast! |
Bejelentkezés
Hirdetés |