Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PIC - Miértek, hogyanok haladóknak
Lapozás: OK   266 / 1320
(#) watt válasza viktorka0011 hozzászólására (») Aug 21, 2008 /

A 3. lábra nem értem miért megy a fesz.
Viszont a 3,3V az nagyon kevés! Ott 5V körüli fesznek kellene lennie! Hány volt van a stabilizátor után a T2 emiterén?
(#) viktorka0011 válasza watt hozzászólására (») Aug 21, 2008 /

3,9v-ott mérek!!
Most találtam egy szál szakadást a 3.as lábnál és ki is javítottam,de azt lehet hogy most csináltma ahogy maceráltam !
(#) watt válasza viktorka0011 hozzászólására (») Aug 21, 2008 /

Mérd meg az 5V-os stabil IC kimenetén a feszt. Ha ott nincs 5V, akkor az nem jó. Egy 78L05 néhány tizeddel térhet el az 5V-tól! Amíg ez nem lesz jó, addig ne is lépj tovább. A T1-et vedd ki addig, amíg a hibát keresed, nehogy az terheljen valami hiba miatt!
(#) viktorka0011 válasza watt hozzászólására (») Aug 21, 2008 /

Van egy olyan érzésem mintha forditva lennének a stab ick

stabb.GIF

(#) viktorka0011 válasza viktorka0011 hozzászólására (») Aug 21, 2008 /

Nincs forditva csak a hg-nál roszul van a képen az adatlappal stimmel,ugyérzem az lesz a megoldás hogy stab ic-vel a kezembe folytatom tovább mivel ezen ingadozik a fesz 2v és 5v kőzőtt!
(#) palika hozzászólása Aug 21, 2008 /

Sziasztok!
Kicsit más téma.
Az a problémám, hogy a programom futása közben a veremtár 6 szintjét is használja és ha pont ekkor 'ugrik be' egy megszakítás, akkor az könnyen túlcsordítja azt.
Van valami trükk ennek kivédésére, vagy próbáljam meg átszervezni a progit, hogy ne menjen olyan mélyre a verembe. Csak hát ez bonyolítaná és növelné a programot.(amúgy pic16f877)

Pali
(#) watt válasza viktorka0011 hozzászólására (») Aug 22, 2008 /

Milyen IC van benne? 7805, vagy 78L05? Mert nem mindegy! A képen amit csatoltál, azok 7805-ök vannak és nem oda valók! Jók lennének, csak nem nekik készült a nyák!
(#) watt válasza palika hozzászólására (») Aug 22, 2008 /

Sajnos nincs megoldás. Nem szabad ilyen mély vermet használni. Vagy használj 18F-et, annak 31 mély.
(#) palika válasza watt hozzászólására (») Aug 22, 2008 /

Köszi!
Azt hiszem 18f lesz a vége, mert nagyon nehéz lenne nem ilyen mélyre menni a verembe.

Üdv. Pali
(#) trudnai válasza palika hozzászólására (») Aug 22, 2008 /

Szia Palika,

Tulajdonkepp csinalhatsz szoftveres vermet is es akkor a RAM teruleten tarolod a visszateresi cimeket, de valoszinuleg egyszerubb lenne ha at tudod szervezni vagy ahogy watt kollega javasolta egy nagyobb veremmel rendelkezo tipust kivalasztani a celra.
(#) user hozzászólása Aug 22, 2008 /

Hi!

Egy másik témához lenne kérdésem.
Olvastam, hogy itt többen ismerik az RSCheck nevű programot.
A problémám, hogy miután összeforrasztottam a 478. oldalon lévő "javított.GIF" kapcsolást kizárólag csak az RSCheck-től hajlandó adatot fogadni. Próbapanelben viszont kapcsol az általam írt MFC alkalmazásra is. Most tudnom kellene, h. az RSCheck küld-e paritásbitet, stopbitet stb. hogy pontosan be tudjam állítani saját programomban is.

Ezeket a paramétereket szeretném állítani:

m_sComPort = "Com1";
m_hCom = CreateFile(m_sComPort,GENERIC_READ | GENERIC_WRITE,
0, // exclusive access
NULL, // no security
OPEN_EXISTING,
0, // no overlapped I/O
NULL); // null template

m_bPortReady = SetupComm(m_hCom, 256, 256); // set buffer sizes

m_bPortReady = GetCommState(m_hCom, &m_dcb);
m_dcb.BaudRate = 9600;
m_dcb.ByteSize = 8;
m_dcb.Parity = NOPARITY; //????????
m_dcb.StopBits = ONESTOPBIT; //????????
m_dcb.fAbortOnError = TRUE; //????????

m_bPortReady = SetCommState(m_hCom, &m_dcb);

m_bPortReady = GetCommTimeouts (m_hCom, &m_CommTimeouts);

m_CommTimeouts.ReadIntervalTimeout = 50; //????????
m_CommTimeouts.ReadTotalTimeoutConstant = 50; //????????
m_CommTimeouts.ReadTotalTimeoutMultiplier = 10; //????????
m_CommTimeouts.WriteTotalTimeoutConstant = 50; //????????
m_CommTimeouts.WriteTotalTimeoutMultiplier = 10; //????????

Van valakinek ehhez adata?
Kell még valamelyik lábra szűrőkondit tenni?
Előre is kösz.
(#) trudnai válasza user hozzászólására (») Aug 22, 2008 /

Szia,

En nem ismerem az RSCheck-et, csak az volt a gondolatom, hogy ha proba panelen megy de maskulonben nem akkor hardveres elteresnek kell lennie, nem?
(#) user válasza trudnai hozzászólására (») Aug 22, 2008 /

Hi!

A hardveres eltérés csak annyi lehet, hogy össze van forrasztva.
Az a gond, h. mindenképpen tudom kellene, h. az RSCheck hogy küldi ki az adatokat, mert azzal megbízhatóan működik.
(#) kobold válasza user hozzászólására (») Aug 22, 2008 /

Nem használtam még azt a progit, csak másoktól olvastam. Szerintem próbáld ki 8 adatbit, 1 stopbit, paritás nélküli kombinációval (N, 8, 1), ez igen elterjedt a kontrollerekkel való kommunikáció során.
Viszont hiányzik egy sor a progidból:a DCB struktúrát nem használhatod (elvileg) úgy, hogy a méretét nem állítod be, még a GetCommState hívás előtt.
  1. m_dcb.DCBlength = sizeof(DCB);

Ezt általában illik beletenni.
A timeout-okkal nem kell különösebben foglalkozni, szoktak működni az alapértelmezettek is, viszont ha non-overlapped módban használod a portot, sok bajt tud okozni a rosszul szervezett program (mivel nem tér vissza a ReadFile, Writefile hívásokból, amíg be nem fejezte). Csak javasolnám, hogy az overlapped módot használd, akár több szállal és interrupt-okkal kiegészítve.

Szerk.: az m_hCom lehet INVALID_HANDLE_VALUE is a CreateFile után, ha valami nem sikerül, azt sem ártana ellenőrizni, mielőtt egyáltalán használod.

Jó kis off...
(#) viktorka0011 válasza viktorka0011 hozzászólására (») Aug 22, 2008 /

Sziaszto érdekes dolgot tapasztalok ,kicseréltem a stab ic-t az 5v továbrasincs meg de viszont azt vettem észre ha 6v,ra kapcsolom a tápot akkor 4,7v lesz 15v-on visszont 2-3v kőrűl ingadozik!!
(#) kobold válasza viktorka0011 hozzászólására (») Aug 22, 2008 /

Így visszaolvasva valami nagyon el lehet nálad kötözgetve...
(#) viktorka0011 válasza kobold hozzászólására (») Aug 22, 2008 /

Nem hiszem hogy elkőtés mivel már égettem vele picet 12f629et és műkődik!A nyákot nem alakítottam át!És most ezt nem értem hogy mért ingadozik a fesz a stab icn!
in-15vmeg out 2-3v kőzőtt!
a gnd is megkapja!
Van még itthon 1 mindjárt kiprobálo hátha hibásat kaptam!
(#) viktorka0011 válasza viktorka0011 hozzászólására (») Aug 22, 2008 /

Most nézem hogy a 78l05 kőzépső lábán 1v-ot mérek pedig ott gnd-nek kéne lenni!Lehet hogy a grátz-val van baj?
(#) potyo válasza viktorka0011 hozzászólására (») Aug 22, 2008 /

Érdekes következtetés, hogy egy hibás graetz miatt egy elvileg egybefüggő vezetéken 1V-ot mérhetünk...

Inkább keress repedést a nyákon.
(#) watt válasza viktorka0011 hozzászólására (») Aug 22, 2008 /

A korábban csatolt nyákterven a graetz fordítva van rajzolva. Aztán a C3-as kondi is fordítva van.
- Erről lenne szó -
A táp IC-k lábai pedig fentről lefelé: be, közös, ki
Ezeket ellenőrizd le. Lehet, hogy csak a rajzon van rosszul!
Ellenőrizd le a testvezeték(felső IC középső lába) folytonosságát mindenfelé, amerre a nyákon elmegy!
(#) user válasza kobold hozzászólására (») Aug 22, 2008 /

Kösz az infót ki fogom próbálni a 8 adatbit, 1 stopbit, paritás nélküli beállítást.

üdv.
(#) viktorka0011 válasza watt hozzászólására (») Aug 22, 2008 /

KIcseréltem az stab ict és 5.4v-ot mértem be is tettem a foglalatba és,be is égetet valamit!!??De ellenőrzésnél hibát ir!
Itt a kiolvasás eredménye!

Életemben sem mértem még 5.1 V-nál többet egy 5 V-os stabon, ha jó volt, és jól volt bekötve...
Vagy a feszültség a gond, vagy (néha előfordul) túl nagy az írás sebessége, és ezért hibázik.
A hex file-ok feltöltése amúgy számomra teljesen érthetetlen, mert ha az eredetivel hexa editorban összehasonlítom, és megmondom, melyik byte nem stimmel, azzal sem megy senki semmire, úgyis újra kell égetni...
(#) viktorka0011 válasza kobold hozzászólására (») Aug 22, 2008 /

Akkor most kiprobáltam 12f629-et tőrőltem és hibátlanul irta!! De , viszont a18F2550 re elenőrzéskor ezt irja"Verify failed at address 002000h!
The value read from that address 82h.
The value expected is 96h."
A fesz viszont 5.2v csak elnézem!

Elnézzük, hogy elnézed, mindössze olyasmin törjük a fejünket, ami nincs is A programellenőrzést biztosan nem nézted el?
Nem sokat tudok erre mondani, ha nem egyezik, nem jó. Tápszűrés közvetlenül a PIC Vdd lábainál gondolom megvan, próbáld meg az égetést programból lassítani, ha lehet (és reménykedj, hogy nem tetted tönkre mostanáig a kontrollert).
(#) szilva válasza viktorka0011 hozzászólására (») Aug 22, 2008 /

Melyik hex-et akarod a 2550-be betenni? Mert ránézésre annyira rossznak nem tűnik az a hex, meg kellene próbálni lassabbra venni a kommunikációt.
(#) szilva válasza kobold hozzászólására (») Aug 22, 2008 /

Idézet:
„Tápszűrés közvetlenül a PIC Vdd lábainál gondolom megvan”

Akartam is mondani korábban, hogy a rajzon nem látszik, hogy lenne, mindössze a 7805 mellé van a kimenetre is odarajzolva a 100nF. A másik, hogy a 2550-nek két GND lába van és az egyik nincs bekötve abban a foglalatban - remélhetőleg ez nem okoz problémát, de a sok gondatlanság a tervezésben együttesen már eredményezhet egyfajta bizonytalanságot.
(#) viktorka0011 válasza szilva hozzászólására (») Aug 22, 2008 /

20mhz-es kristályhoz valot probélom az oshonshoft-on
probáltam 1-est és 30-at is beírni de nem változik!A hiba ugyanaz!
(#) viktorka0011 válasza szilva hozzászólására (») Aug 22, 2008 /

Az égető teljesen ugyan ugy készűlt ahogy a képen léthato!Ezek szerint a r3 ellenállásnál lávő átkőtés helyén kondinak kéne lennie?
(#) szilva válasza viktorka0011 hozzászólására (») Aug 22, 2008 /

Idézet:
„20mhz-es kristályhoz valot probélom az oshonshoft-on”

Najó, de melyik verziót...?

Végső elkeseredésedben próbáld már meg, hogy nyomsz egy erase-t arra a 2550-re és utána egy blank check-et (vagy ha nincs blank check, akkor törlés után olvasd ki egy hex-be a memóriát). Lehet, hogy kissé meg lett gyötörve és hibázik 1-2 bit a flasben...
Következő: »»   266 / 1320
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem