Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PIC - Miértek, hogyanok haladóknak
A 3. lábra nem értem miért megy a fesz.
Viszont a 3,3V az nagyon kevés! Ott 5V körüli fesznek kellene lennie! Hány volt van a stabilizátor után a T2 emiterén?
3,9v-ott mérek!!
Most találtam egy szál szakadást a 3.as lábnál és ki is javítottam,de azt lehet hogy most csináltma ahogy maceráltam !
Mérd meg az 5V-os stabil IC kimenetén a feszt. Ha ott nincs 5V, akkor az nem jó. Egy 78L05 néhány tizeddel térhet el az 5V-tól! Amíg ez nem lesz jó, addig ne is lépj tovább. A T1-et vedd ki addig, amíg a hibát keresed, nehogy az terheljen valami hiba miatt!
Van egy olyan érzésem mintha forditva lennének a stab ick
Nincs forditva csak a hg-nál roszul van a képen az adatlappal stimmel,ugyérzem az lesz a megoldás hogy stab ic-vel a kezembe folytatom tovább mivel ezen ingadozik a fesz 2v és 5v kőzőtt!
Sziasztok!
Kicsit más téma. Az a problémám, hogy a programom futása közben a veremtár 6 szintjét is használja és ha pont ekkor 'ugrik be' egy megszakítás, akkor az könnyen túlcsordítja azt. Van valami trükk ennek kivédésére, vagy próbáljam meg átszervezni a progit, hogy ne menjen olyan mélyre a verembe. Csak hát ez bonyolítaná és növelné a programot.(amúgy pic16f877) Pali
Milyen IC van benne? 7805, vagy 78L05? Mert nem mindegy! A képen amit csatoltál, azok 7805-ök vannak és nem oda valók! Jók lennének, csak nem nekik készült a nyák!
Sajnos nincs megoldás. Nem szabad ilyen mély vermet használni. Vagy használj 18F-et, annak 31 mély.
Köszi!
Azt hiszem 18f lesz a vége, mert nagyon nehéz lenne nem ilyen mélyre menni a verembe. Üdv. Pali
Szia Palika,
Tulajdonkepp csinalhatsz szoftveres vermet is es akkor a RAM teruleten tarolod a visszateresi cimeket, de valoszinuleg egyszerubb lenne ha at tudod szervezni vagy ahogy watt kollega javasolta egy nagyobb veremmel rendelkezo tipust kivalasztani a celra.
Hi!
Egy másik témához lenne kérdésem. Olvastam, hogy itt többen ismerik az RSCheck nevű programot. A problémám, hogy miután összeforrasztottam a 478. oldalon lévő "javított.GIF" kapcsolást kizárólag csak az RSCheck-től hajlandó adatot fogadni. Próbapanelben viszont kapcsol az általam írt MFC alkalmazásra is. Most tudnom kellene, h. az RSCheck küld-e paritásbitet, stopbitet stb. hogy pontosan be tudjam állítani saját programomban is. Ezeket a paramétereket szeretném állítani: m_sComPort = "Com1"; m_hCom = CreateFile(m_sComPort,GENERIC_READ | GENERIC_WRITE, 0, // exclusive access NULL, // no security OPEN_EXISTING, 0, // no overlapped I/O NULL); // null template m_bPortReady = SetupComm(m_hCom, 256, 256); // set buffer sizes m_bPortReady = GetCommState(m_hCom, &m_dcb); m_dcb.BaudRate = 9600; m_dcb.ByteSize = 8; m_dcb.Parity = NOPARITY; //???????? m_dcb.StopBits = ONESTOPBIT; //???????? m_dcb.fAbortOnError = TRUE; //???????? m_bPortReady = SetCommState(m_hCom, &m_dcb); m_bPortReady = GetCommTimeouts (m_hCom, &m_CommTimeouts); m_CommTimeouts.ReadIntervalTimeout = 50; //???????? m_CommTimeouts.ReadTotalTimeoutConstant = 50; //???????? m_CommTimeouts.ReadTotalTimeoutMultiplier = 10; //???????? m_CommTimeouts.WriteTotalTimeoutConstant = 50; //???????? m_CommTimeouts.WriteTotalTimeoutMultiplier = 10; //???????? Van valakinek ehhez adata? Kell még valamelyik lábra szűrőkondit tenni? Előre is kösz.
Szia,
En nem ismerem az RSCheck-et, csak az volt a gondolatom, hogy ha proba panelen megy de maskulonben nem akkor hardveres elteresnek kell lennie, nem?
Hi!
A hardveres eltérés csak annyi lehet, hogy össze van forrasztva. Az a gond, h. mindenképpen tudom kellene, h. az RSCheck hogy küldi ki az adatokat, mert azzal megbízhatóan működik.
Nem használtam még azt a progit, csak másoktól olvastam. Szerintem próbáld ki 8 adatbit, 1 stopbit, paritás nélküli kombinációval (N, 8, 1), ez igen elterjedt a kontrollerekkel való kommunikáció során.
Viszont hiányzik egy sor a progidból:a DCB struktúrát nem használhatod (elvileg) úgy, hogy a méretét nem állítod be, még a GetCommState hívás előtt.
Ezt általában illik beletenni. A timeout-okkal nem kell különösebben foglalkozni, szoktak működni az alapértelmezettek is, viszont ha non-overlapped módban használod a portot, sok bajt tud okozni a rosszul szervezett program (mivel nem tér vissza a ReadFile, Writefile hívásokból, amíg be nem fejezte). Csak javasolnám, hogy az overlapped módot használd, akár több szállal és interrupt-okkal kiegészítve. Szerk.: az m_hCom lehet INVALID_HANDLE_VALUE is a CreateFile után, ha valami nem sikerül, azt sem ártana ellenőrizni, mielőtt egyáltalán használod. Jó kis off...
Sziaszto érdekes dolgot tapasztalok ,kicseréltem a stab ic-t az 5v továbrasincs meg de viszont azt vettem észre ha 6v,ra kapcsolom a tápot akkor 4,7v lesz 15v-on visszont 2-3v kőrűl ingadozik!!
Így visszaolvasva valami nagyon el lehet nálad kötözgetve...
Nem hiszem hogy elkőtés mivel már égettem vele picet 12f629et és műkődik!A nyákot nem alakítottam át!És most ezt nem értem hogy mért ingadozik a fesz a stab icn!
in-15vmeg out 2-3v kőzőtt! a gnd is megkapja! Van még itthon 1 mindjárt kiprobálo hátha hibásat kaptam!
Most nézem hogy a 78l05 kőzépső lábán 1v-ot mérek pedig ott gnd-nek kéne lenni!Lehet hogy a grátz-val van baj?
Érdekes következtetés, hogy egy hibás graetz miatt egy elvileg egybefüggő vezetéken 1V-ot mérhetünk...
Inkább keress repedést a nyákon.
A korábban csatolt nyákterven a graetz fordítva van rajzolva. Aztán a C3-as kondi is fordítva van.
- Erről lenne szó - A táp IC-k lábai pedig fentről lefelé: be, közös, ki Ezeket ellenőrizd le. Lehet, hogy csak a rajzon van rosszul! Ellenőrizd le a testvezeték(felső IC középső lába) folytonosságát mindenfelé, amerre a nyákon elmegy!
Kösz az infót ki fogom próbálni a 8 adatbit, 1 stopbit, paritás nélküli beállítást.
üdv.
KIcseréltem az stab ict és 5.4v-ot mértem be is tettem a foglalatba és,be is égetet valamit!!??De ellenőrzésnél hibát ir!
Itt a kiolvasás eredménye!
Életemben sem mértem még 5.1 V-nál többet egy 5 V-os stabon, ha jó volt, és jól volt bekötve...
Vagy a feszültség a gond, vagy (néha előfordul) túl nagy az írás sebessége, és ezért hibázik. A hex file-ok feltöltése amúgy számomra teljesen érthetetlen, mert ha az eredetivel hexa editorban összehasonlítom, és megmondom, melyik byte nem stimmel, azzal sem megy senki semmire, úgyis újra kell égetni...
Akkor most kiprobáltam 12f629-et tőrőltem és hibátlanul irta!! De , viszont a18F2550 re elenőrzéskor ezt irja"Verify failed at address 002000h!
The value read from that address 82h. The value expected is 96h." A fesz viszont 5.2v csak elnézem!
Elnézzük, hogy elnézed, mindössze olyasmin törjük a fejünket, ami nincs is A programellenőrzést biztosan nem nézted el?
Nem sokat tudok erre mondani, ha nem egyezik, nem jó. Tápszűrés közvetlenül a PIC Vdd lábainál gondolom megvan, próbáld meg az égetést programból lassítani, ha lehet (és reménykedj, hogy nem tetted tönkre mostanáig a kontrollert).
Melyik hex-et akarod a 2550-be betenni? Mert ránézésre annyira rossznak nem tűnik az a hex, meg kellene próbálni lassabbra venni a kommunikációt.
Idézet: „Tápszűrés közvetlenül a PIC Vdd lábainál gondolom megvan” Akartam is mondani korábban, hogy a rajzon nem látszik, hogy lenne, mindössze a 7805 mellé van a kimenetre is odarajzolva a 100nF. A másik, hogy a 2550-nek két GND lába van és az egyik nincs bekötve abban a foglalatban - remélhetőleg ez nem okoz problémát, de a sok gondatlanság a tervezésben együttesen már eredményezhet egyfajta bizonytalanságot.
20mhz-es kristályhoz valot probélom az oshonshoft-on
probáltam 1-est és 30-at is beírni de nem változik!A hiba ugyanaz!
Az égető teljesen ugyan ugy készűlt ahogy a képen léthato!Ezek szerint a r3 ellenállásnál lávő átkőtés helyén kondinak kéne lennie?
Idézet: „20mhz-es kristályhoz valot probélom az oshonshoft-on” Najó, de melyik verziót...? Végső elkeseredésedben próbáld már meg, hogy nyomsz egy erase-t arra a 2550-re és utána egy blank check-et (vagy ha nincs blank check, akkor törlés után olvasd ki egy hex-be a memóriát). Lehet, hogy kissé meg lett gyötörve és hibázik 1-2 bit a flasben... |
Bejelentkezés
Hirdetés |