Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PIC - Miértek, hogyanok haladóknak
Lapozás: OK   280 / 1319
(#) levii válasza szilva hozzászólására (») Szept 7, 2008 /

Látom a lábkiosztások egyformák ugyhogy most már csak azon múlik a dolog hogy melyiket tudom beszerezni.

Üdv!
(#) mammut hozzászólása Szept 7, 2008 /

Üdv!

Olyan problémám akadt egy 16F877-tel, hogy evvel az égetővel és a hozzátartozó szoftverrel, helyes beállítások után törlöm a PIC tartalmát, ezután ráklikkelek a Blank check gombra és az 1. képen látható hibaüzenet jelenik meg. Ha a Verify-re klikkelek néha nem ír hibát, de előfordul, hogy a 2. képen levő hibával tér vissza a progi.
A 16F84A-nál nem volt semmilyen problémám sem az áramkörrel sem a programmal.
Szerintetek lehet valami problémája a PIC-nek?
Segítségeteket előre is köszönöm!
(#) watt válasza mammut hozzászólására (») Szept 7, 2008 /

Milyen hosszú vezetékeket használsz (LPT, ICSP) ?
(#) zsimon válasza mammut hozzászólására (») Szept 7, 2008 /

Próbálj ki egy másik 16F877-et. Esetleg egy 877A-t...
Jobbat nem tudok mondani. Ez a baj ezekkel az "egzotikus" égetőkkel. Ahogy olvastam: Csináld meg a helyi 2000Ft-os Pickit2-t... Gyári, no problem vele.
(#) zsimon válasza watt hozzászólására (») Szept 7, 2008 /

Szerintem ha a képen láthatót használja akkor az ICSP kábele rövidebb nem is leheten...
(#) levii válasza zsimon hozzászólására (») Szept 7, 2008 /

Igen csak abba is kell PIC amit gondolom nem tud beégetni mert nincs égetője.
Én is azért vettem gyárit mert nem volt égetőm...
(#) mammut válasza watt hozzászólására (») Szept 7, 2008 /

KB. 5cm, max 8cm! Még szűz IC volt, Read all-al kezdtem, utána Erase all aztán Blank check és Verify....
Programozva még nem volt.
Valamit mintha olvastam volna ezekről a nagyobb pic-ekről, hogy gyárilag van bennük valami pár bájtos progi, Bootloader v. mi... De lehet, hogy tévedek..
(#) mammut válasza mammut hozzászólására (») Szept 7, 2008 /

A PIC egyébként közvetlenül az égetőben van...
(#) zsimon válasza mammut hozzászólására (») Szept 7, 2008 /

tök üresek. nincs bennük semmi.
(#) mammut válasza zsimon hozzászólására (») Szept 7, 2008 /

Na mindegy! Most toltam bele egy 70k-s progit és vissza is olvassa, elvileg mennie kell neki...
Na majd ha megépül a munkaáramköre...
(#) watt válasza mammut hozzászólására (») Szept 8, 2008 /

Két kérdésem is volt, az egyik az LPT vezeték. No az miből van és milyen hosszú?
Gondolom a vonalakat egyenáramúlag lecsekkoltad már és minden rendben?
(#) mammut válasza watt hozzászólására (») Szept 8, 2008 /

A vezeték átlagos, többszínű szalagkábel, amely 6cm (+-5mm).. Elvileg az égetővel semmi baj, mert a 16F84A-t hiba nélkül kezeli, de a 16F877-be már beleégettem egy kisebb 0.070K-s programot és vissza is tudom olvasni belőle..

A nyomtató kábel(LPT) 6cm? Hogy férsz így hozzá a gépedhez? Biztosan egy dologról beszélünk?
(#) mammut válasza watt hozzászólására (») Szept 8, 2008 /

Bedugom a gép hátulján levő párhuzamos portra a burnert, ami 6cm-s kábelen lóg. Az égetőbe bele van dugva a chip.

Értem, köszönöm!
Akkor egy javaslatom van, cseréld ki a 7406-ot, 7407-re. Ha megnézed az oldalamon is már ezt az IC-t preferálom, mert sokkal kevesebb gond van vele. Az okot nem ismerem, csak a tényt.
(#) trudnai válasza mammut hozzászólására (») Szept 8, 2008 /

Nyilvan lehet 6cm egy szalag kabel (pl. notebook hatuljahoz egy asztalon konnyu hozzaferni) - ebbe most ne kossunk bele

De milyen feszultsegeket mersz a Vpp es Vdd labakon programozaskor? Mekkora a tapod - ugye 15-20V -ot kell neki adni.
(#) watt hozzászólása Szept 8, 2008 /

Szia trudnai!
Olvastad az analog stimulus kérdésem?
(#) trudnai válasza watt hozzászólására (») Szept 8, 2008 /

Szia watt!
Most olvastam - kisse el voltam havazodva a hetvegen. Nem probaltam meg - gondolom ugy ahogy a help-ben van nem mukodik? Majd kiprobalom, de idebent csak 7.41-es mplab-om van, az is tud dsp-t persze. Na majd kiprobalom akkor.
(#) watt válasza trudnai hozzászólására (») Szept 8, 2008 /

Köszi! A helpet bevallom nagyon kuszának találtam, így nem sokra mentem vele.
(#) ZLED hozzászólása Szept 8, 2008 /

Sziasztok.
Azt szeretném megkérdezni, hogy a PIC16F876-04/SP és a PIC16F876-20/SP között mi a külömbség?
(#) watt válasza ZLED hozzászólására (») Szept 8, 2008 /

4MHz szemben a 20MHz-el.
(#) ZLED válasza watt hozzászólására (») Szept 8, 2008 /

Nekem van egy 16F873-04/SP Pic-em, és az is megy 20MHz-el.

És ez most akkor mit jelent szerinted?
(#) ZLED válasza watt hozzászólására (») Szept 8, 2008 /

Hogy mindkettő megy 20MHz-el csak a -20/SP olcsóbb

Ja a trabant is megy 120-al, csak kérdés addig-e, mint egy merci?
Egyébként kérdezted a különbséget, arra válaszoltam, a többi magánügyed!
(#) vicsys válasza ZLED hozzászólására (») Szept 8, 2008 /

Okés! Végre valaki megoldotta a gordiuszi csomót!
Innentől kezdve hozzád irányítom az összes emberkét aki azt kérdi, hogy miért nem megy a propeller clockban a 4MHz-es PIC...
(#) googa hozzászólása Szept 8, 2008 /

Segítenétek megtalálni a microchip oldalán, hogy honnan tudom letölteni a "PICkit 2 Programmer Logic Tool Analyzer" programot? Vagy valaki ossza meg velem, ha meg van neki. Köszi!
(#) trudnai válasza watt hozzászólására (») Szept 8, 2008 /

Francba, szivatott, de azert meg lehet csinalni!

Szoval Debugger / SCL generator / New Workbook.
Utana Register Injection ful, ADCBUF0 legyen kivalasztva a regisztereknel, Trigger: Demand... Data filename az ahova az ertekeket teszed, minden sor egy ertek amiket felkap minden konverzio utan, 0x1234 formatumban minden sor.

Utana a trukk: Generate SCL From Workbook. Majd Debugger / Stimulus controller / New Scenario, ott Attach file, es a legeneralt SCL file-t hozza rakod. Ablakot nyitva kell hagyni!
(#) trudnai válasza googa hozzászólására (») Szept 8, 2008 /

Toltsd le innen a legujabb PicKit2 szoftvert... Elinditod es ott van a Tools menuben...
(#) trudnai válasza ZLED hozzászólására (») Szept 8, 2008 /

Azt hiszem mar parszor emlegettem Az, hogy a Microchip azt mondja X a max, Y a min, nem azt jelenti nem megy Z parameterrel... Viszont ha nem megy akkor ne csodalkozzunk, vagy ha csak 3 honapig megy akkor se... Egy haz fodemje ha 200 tonnat bir el es bele pakolsz egy 400 tonnas terhelest, akkor lehet nem els heten fog ossze roskadni a szerkezet...
Következő: »»   280 / 1319
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem