Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PIC - Miértek, hogyanok haladóknak
Sziasztok!
Találtam a neten egy olyan lm1036-os hangszínszabályzót ami kijelzővel is működik. Megvan hozzá minden a rajzon csak az a baj hogy az lcd kijelzőre amit kiír a program az nem angol hanem valami más nyelven van. Én annyira nem értek ehhez hogy hogyan lehetne átírni angolra átírni vagy esetleg magyarra. Tudjátok amit kiír. pl hogy Volume, bass, Treeble. Ha tudtok segíteni akkor légyszí segítsetek Előre is köszi.
Na, ez komoly. Hol az a hex file?
Helló!
Sajnos a hex fájlt már nem tudod módosítani. A forrásfájlban tudnád módosítani az általad módosítani kívánt neveket. Ehhez kell a forrásfájl, egyébként halott ügy (esetleg a program újraírása, vagy a szerzőt megkéred a módosított hex fájl közzétételére). Üdv, Arpy
Bocs mindjárt csatolom a fájlokat csak az előbb azt elfelejtettem,
Nem mintha az algoritmusok ismerete hiányában vissza tudnám így hirtelen fejteni...
Itt vannak a fájlok!
Ó barátom, itt az ASM fájl is, innentől nyerő ügy. De ez a neve alpján is PIC-es dolog, méghozzá PIC16F877. Megvizsgálom.
Azt tudjuk miket ír ki és mikor? Ez nagyon lengyel, vagy ilyesmi. KOMUTYAZ, meg GECIKME ilyenekkel van tele.
Oké nagyon szépen köszi. Amúgy nekem ez az asm file nem sokat mond, mert annyira nem értek a pic-hez.
Na, azt mondja, hogy BAZZ, TIZ, DENGE ezeket lehet átírni így elsőre. Mi legyen belőle?
Attól függ mit jelentenek. Sztem a Bazz az a basszus, úgyhogy legyen Bass, a tiz az nem tom mi, a Denge hát azt sem tom mi. És a ses-t sem tudom hogy mi. De ennek utánnanézek.
Török.
SES - hang TIZ - magas DENGE - közép BASS - mély GECIKME - késleltetés SAYA - fölső SEVIYE - tartomány TEMIZLE - inicializálás Rengeteg forrás van fent a neten törökül, ezt a török-angol fordítót szoktam használni.
150 ev nem volt eleg megtanulni a nyelvuket, mi?
De csak azóta eltelt megint vagy 150 év és elfelejtettük!
Ja kérem, Egerből könnyű a törököt megismerni!
Köszi szépen.
És ezeket abban az asm fileban kell csak átirni olyanra amilyenre akarom? Vagy még máshol is át kell írni??
Csak gyorsan futottam át. Szerintem csak az LCD_BASS, LCD_TIZ, LCD_DENGE, és LCD_SES rutinokban kell átírni az ASCII karaktereket ( MOVLW A' ' és hasonló sorok, a CALL VERIYAZ kiírató rutinhívások előtt). Valószínűleg oda kell figyelni, hogy 8 karakternél többet ne írjon ki egyszerre.
A többi szót fölösleges fordítani, a kód attól nem változik, csak címkék. Legfeljebb olvashatóbb. MPi-c: igen, errefelé van hagyománya az ilyennek
Ha megkérnélek akkor át tudnád nekem írni ezeket a részeket?
Ez ami a kapcsoláson van milyen kijelző?
Mert nem tudom. Csak mert akkor megnézem a hq-nál mennyi lenne és megrendelném. Csak a típusszáma kellene, vagy valami olyan kijelzőnek a száma ami jó ehhez a rajzhoz
Átírtam és visszafordítottam HEX-be, viszont ékezetek nélkül, amiket Kobold fordított.
Köszi!
Ezzel életet mentettél
Be is tudod tölteni a PIC-be?
Az IC-t az egyik haver beprogramozza mert neki van programozója hozzá.
És az LCD kijelző milyen típusú legyen?
Talán 2x16 karakteres szabványos LCD. Pl. EZ
Csak ne az lm1036-ot programozzátok fel, mert érzésem szerint nem fog menni
Oké köszi szépen mindent.
Most asszem lépek aztán holnap összeírom az alkatrészeket és megrendelem.
Miért nem fog menni?
Csak azért kérdezem mert olyan IC-m van már itthon
Azért mert, ez a PIC programja. Ezt a PIC16F877 nevű PIC-be kell beprogramozni. Nem tudom feltűnt-e a képeken, hogy itt a PIC csinálja a mutatványokat.
Jah oké csak amikor írtam akkor már egy kicsit pihent voltam. De utánna leesett.
Köszi mindent. |
Bejelentkezés
Hirdetés |