Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PIC - Miértek, hogyanok haladóknak
Idézet: „Mint látjátok volt értelme.” És milyen sokáig tartott rábeszélni
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy ki használt már olyan PIC-et, hogy két MSSP port volt rejta és a 2.-on használt I2C-t? A mellékelt progiban azt szeretném használni és a kiolvasáskor kiakad, ezt a progiba kommenttel beleírtam. PIC18F46J50-et használok. Van valami ötletetek miért akad ki? A byte olvasás vége nem érkezik meg! Cím rendben, és 18F45K20-ra működött is, de most nem megy, ahogy 46j50-re átírtam :S A segítő válaszaitokat előre is köszönöm!
Szia!
A leírásban az "Ordering information" táblázata mellett van az utalás, ahogy a típusszámot értelmezni kell. De itt van valami probléma: a 12 kivezetés elrendezés nincs az adatlapon. Vagy a típusszám van elírva: DIP121A7221L, vagy egy másik adatlapot kell keresni... Szia
A típusszám jó.
Egyébként itt hever a próbalapomba szúrva a minirelé. Ezek szerint a 2-es és a 6-os lábán van a tekercs két vége, s a 8-as és a 14-es lábán a kapcsoló két vége. Akkor ezt a minirelét úgy kell bekötnöm, ahogyan ezt EZ a weboldal elmagyarázza?
Föl nem fogom, hogy egy relé hogy kerül a PIC kérdések topicba...
Nemsokára dsPIC-el építed meg a kapcsolóüzemű tápodat, ami egy tenyérben elfér kijelzéssel együtt!
A PIC18F46J50 errata szerint nem problémamentes az MSSP modul I2C üzemmódjának inicializálása. Van is egy mintapélda az I2C1 ajánlott inicializálására. Az nem derült ki számomra, hogy ugyanez igaz-e a második modulra is, vagy sem.
Küzdöttem vele, és szerintem menne is csak sikeresem kinyirtam a tmp 101 hőmérőt amivel mértem...
Üdv
Tudna valaki segíteni? Egy egyszerű program kellene PIC 12F509-re. Csak basic-hez értek és a microbasic vagy a Oshonsoft Basic-je simán megy, viszont csak olyan PIC-re lehet benne írni progit amit a programok ismernek és a 12F509-et nem. Kaptam valakitől és azóta se tudom használni. Olyan program kellene ami a GP2 lábon 2-3 us-onként magas jel lesz 1-2 us-umra. (tehát magas 1us-ra majd 2us alacsony majd 2us magas, 2us alacsony, 1us magas... 1-3us között összevissza) egy tekercset kell meghajtania hogy a párjában feszültség indukálódjon. A config bitjében csak annyi kell hogy MCLR bekapcs és a belső 4Mhz-es oscillátorát használja, többi minden ki (WTD, CP). Ha valaki segítene hogy hogyan tudom megcsinálni, esetleg vki megírná és feltenné HEX-ben azt megköszönném. MPLAB IDE-vel be tudom égetni, csak sajnos a programot nem tudom megírni. Köszi
A 4 MHz-es belső oszcillátorral 1 MIPS lesz az utasítás-végrehajtási sebesség. Ezzel csak 1 us Hi és 3 us Lo időzítést tudok csinálni (a GOTO utasítás két ciklust vesz igénybe)
Üdv
Jónak tűnik. Megcsinálnád HEX-be is? Vagy valahogy be tudom ezt írni MPLAB-ba? Ez a GP2-t állítja 1-re? Köszi
Csatoltam egy egész projectet az MPLAB-al nyisd meg.
Ha nem megy, akkor a beállításokat megbeszéljük. Ez a kérésednek majdnem megfelelően 1,2,2,3 ütemben váltogatja a lábat. A 3 azért, amit icserny írt. icserny! A tied még nem lesz jó, mert nem állítottad be az OPTION,5 bitet. Idézet: „icserny! A tied még nem lesz jó, mert nem állítottad be az OPTION,5 bitet.” Ja és azért nem még, mert nem a GP2-t vezérled. Egyébként nem gondoltam, hogy más is nekiáll, nekem is csak a karácsonyi hangulat és a feladat egyszerűsége volt az ok. Idézet: „(tehát magas 1us-ra majd 2us alacsony majd 2us magas, 2us alacsony, 1us magas... 1-3us között összevissza)” Ezt még tisztázzuk! 1,2,2,2,3,3? Vagy 1,2,2,2,1,3? Mit jelent az, hogy össze vissza? Írd le pontosan milyen időkre gondoltál, de lehetőleg 3 legyen az utolsó low szint ideje, mert annál kevesebb 4MHz-el nem lehet!
Mindegy hogy milyen sorrend 1-3 us kb legyen a magas és az alacsony jel ideje (ha több ha kevesebb nem gond) lehet akár (MAMAMA) 12323123221 (összevissza írtam) csak hogy 2x egymás után ne ugyanaz legyen hogy változzon az impulzus. Most ha a 4Mhz miatt nem lehet pontosan 1us se baj. Csak kb ennyi legyen (ha 4 az se baj)
Köszi Ja és mindenkinek köszi a segítséget, nem gondoltam volna hogy ennyien segítenek.
Aha, kezdem érteni.
Akkor tervezz meg egy olyan sorozatot, ami a végéről visszatér az elejére, és a végén 3uS az idő. Ha megvan, akkor azzal módosítom a kódot! Bár szerintem ezt már te is meg tudod csinálni a kód alapján, ami pofon egyszerű, főleg ha a debuggert is használod, mert látod az időket, csak nullázni kell a számlálót két brake pont között, amiket te teszel a BCF ill. BSF sorokhoz oda, ahol kíváncsi vagy az eltelt időre. Elvileg a project átvisz mindent, remélem. Megnézted már a zip-et? Látsz Stopwatch ablakot? De ha nem akarsz bíbelődni, akkor add meg az ismételhető kvázi véletlen sorozatot ami neked megfelel(véletlenszámot ne kívánj most!).
Én a PIC-nek az RE0 (AN5) lábát szeretném A/D konverzióra felhasználni. A PIC adatlapjában (PIC18F4520) találtam a mellékelt táblázatot. Ezek szerint ha csupán egyetlen lábat szeretnék A/D-nek használni, akkor az csak az AN0 lehet? Ha kettőt szeretnék akkor pedig csak az AN0 és az AN1? Tehát ha én az AN5-öt használom A/D-nek, akkor az AN0, AN1, AN2, AN3, AN4 lábaknak muszáj analógoknak lenniük?
Ugye ez nem így van?
Ez komoly?
Az hittem azért ez jobban ki van találva.
Jó ez így, az áramkört kell hozzá tervezni időben.
Üdv
Akkor küldöm a kvázi véletlen sorozatot: (MAMAMA) = 2153421625431133 (us-ok, persze amennyire pontos lehet 4Mhz-nél) És ezt ismételje. GP2 lábon. Köszi
Köszi mindenkinek.
Működik. 17V jön ki a secunder tekercsen (21V van a pic által kiadott impulzusonként a primer-en). Ez már elég lesz. Köszönöm.
Van valami módszer arra, hogy SO tokos mikrovezérlőkbe úgy égessünk programot, hogy ne kelljen sehova beforrasztani? Létezik valami speciális tűs csatlakozó vagy hasonló?
A másik kérdésem: "True RMS" konverter szubrutin létezik valahol? Idézet: „Van valami módszer arra, hogy SO tokos mikrovezérlőkbe úgy égessünk programot, hogy ne kelljen sehova beforrasztani? Létezik valami speciális tűs csatlakozó vagy hasonló?” Igen letezik, Microchip is arul ilyet, sot magad is csinalhatsz uvegszalas nyakbol... Most sajnos nincs idom elo keresni a linkeket, de keress ra "icsp header" kifejezesekre meg a kontroller tipusara, biztosan lesz talalat.
HQ Vieo kínálatában Textool foglalat néven az IC foglalatok között találsz 8-28 lábú foglalatokat.
Hali,
miért nem ismeri fel az mcc18-as forditó a NULL pointert? Idézet: „miért nem ismeri fel az mcc18-as forditó a NULL pointert?” Szerintem egyszeruen azert, mert a mikrokontrollereknel irhatsz a 0-s memoria cimre. Valoszinuleg nem talaltak semmilyen mas ertelmes erteket amit lehetne 0 helyett hasznalni -- de te definialhatsz magadnak NULL-t, ha talalsz egy olyan memoria cimet amit az adott lapon (vagy az access teruleten) nem akarod majd soha sem pointerrel cimezni...
Köszönöm, ilyenre gondoltam! Az árát is nagyjából ilyesminek képzeltem el.
Elárulod, hogyan merült fel ez a kérdés? Akartál egy pointert NULL-ra inicializálni?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |