Fórum témák
» Több friss téma |
Fontos: PICKit2 klón építése tanácsok
Véletlenül eltaláltam egy olyan nyákkialakítást ami nem működik?
Műűűködik, sikerült!
Az Eagle-nek az egyik könyvtárában hibásan van megadva a BC327 és BC337 tranzisztor, a C és E lábaik fel vannak cserélve. Ha nem lett volna ez a hiba, nem kellett volna több mint két napot szívnom, valamint az alkatrészeket és a nyákot nem kellett volna meggyapálni, valamint nagy valószínűséggel első élesztésre működött volna. Ebből is tanultam.
Szia!
Nemrég magam is így jártam - de nem a programbeli definíció volt hibás, hanem én nem vettem észre a különbséget... Most láthattad, hogy a tranzisztor valamennyire működik így (inverz aktív módban), csak a paraméterei lényegesen rosszabbak, mit a jó bekötés esetén... Gratulálok... PICKit2 saját kezelő programjában Tools / Troubleshoot végigmérése, Tools/Calibrate... Használd egészséggel...
Van-e valaki Kecskemét és vonzáskörzetében aki fel programozná a 18f2550-et?
ha elküldöd postán válaszborítékkal, felprogramozom neked, írj magánban
Szaisztok!
Sokakat foglalkoztat a programozó adapter készítése... Itt a gyári megoldás (az anyagköltés is több lenne)... Részletek
Sziasztok
18F26K80-at szeretnék programozni, de nincs benne a device filében. Nincs véletlenül valakinek updatelt filéje? Üdv:jjj
Sajnos, a Microchip elkövetett egy következetlenséget - lehet, hogy üzletpolitikából... A 18FxxK80 programozási adatlapjában nem definiálta a teljes törlést. A dokumentum szerint a teljes törlés 7 műveletsorozat egymásutáni elvégzésével lehetséges. Azonban ezen műveletek elvégzéséhez szükséges lépések hossza meghaladja a PICKit2 -ben letölthető script maximális hosszát.... Vegyük meg a PICKit3 -at alapon...
Na akkor ez nem jött be
Köszönöm a választ
Sziasztok. Nem tudom, hogy találkozott e már valaki ezzel a problémával:
Megépítettem pickit2 klónt, az elkészítésével nem volt gond de a felprogramozás után az fw: PK2V023200 és a régebbi fw: PK2V021000-vel sem akar működni a programja. A szoftver nem ismeri fel az égetőt. A friss fw-vel az eszközkezelőben meg volt az usb híd, szóval a gép azonosította de a program nem látta. az mplab se ismerte fel. Szerintetek mi lehet a probléma? Hol ronthattam el valamit? Várom a tanácsokat...
Szia!
A piros led (DS1) villog? Ellenőrizd le, hogy a pic oszcillátora működik-e (10. láb 2-2.5 V), az USB modul felprogramozásáig eljut-e a program (14. láb 3.3-3.6V), a nyomógomb nincs állandóan lenyomva (26. láb 5V). Amennyiben lassan villog a led: le kell tölteni újra a firmvare -t.
Szia. Maga a hw. működik. Amikor rádugom az usb-re rendesen megy minden a gépen lehet hallani a csatlakoztatás hangját (amit a windows ad),
az osc beindult (2,4v) a pic 26-os lába, ha a gomb nincs lenyomva (4.5v) a pic 14-es lába (programozói módban indítva) 3,34v, a piros led világít a sárga villog. Az élesztési leírás alapján csinál mindent. ha lehúzom és ugy dugom rá hogy nyomom a gombot akkor programozói módba váltva indul el (a busy led villog ahogy kell). itt csak az a gond hogy a windowsos program nem akarja felismerni. leszedtem egy usb logger progit a nertről hogy lássam a kommunikációt, ott sem volt gondse a hardver rézéről se a szoftver részéről (legalábbis a kom. aktiv volt).
Programozd be újra a PK2V023200 firmware-t. Csatlakoztasd a PC -hez a gomb lenyomása nélkül. Csak ezután indítsd el a PICKit2 V2.61 programot.
Helló.
Így sem nyert. Az fw fent van a pic-en, működik is rendesen a klón csak még mindig nem ismeri fel a programja. Képet csatolok.
Olyat csináltam még, hogy miután rádugtam a klónt, az usb hidat eltávolítottam, majd újra csatlakoztattam a klónt, így újra rakta a hidat, ezek után ismerte fel a program. De ha lehúzom és újra rádugom, akkor ugyanúgy semmi. A híd eltávolítás- újracsatlakoztatás után megint megy.
Ilyenkor mi lehet?
Sziasztok! Én meg a Szilva féle klónt építettem meg. A 18f2550-est felprogramoztam hibaüzenet nélkül.Le is ellenőriztettem a program nem talált különbséget az eredeti programtól. Szakadás illetve rövidzár nincs a panelemen. Az 5 V lejön az usbről el is jut a pic-ig.Osszcilátor is működik a zöld led világit. A számítógép mégsem ismeri fel a kapcsolatot. Nem igazán tudom hol induljak el a hibakeresésben.Ha valaki segítene azt megköszönném.
Szia!
Operációs rendszer tipusa? Próbáld meg meg másik kábellel, illetve másik gépen. Szerk.: a zöld LED közvetlenül az USB tápjáról világít, tehát lehet hogy a PIC el se indul. Ha csatlakoztatod a PC-hez, azt írja ki hogy nem bírja felismerni, vagy egyáltalán semmit?
Szia! Xp-m van.Meg elég hosszú kábelem.Nem is ír ki semmit
Szia!
A zöld (USB tápra kapcsolódó) led világít? Ha nem: nem kapja meg a tápot rendesen, forrasztási hiba, kábalszakadás (esetleg fordítva van beültetve a led). Ha igen, akkor a jelvezetékekkel lesz a baj. A PIC14. lábán megvan a 3.3V? Másik USB kábel, port?
Miért nem keresed meg a szerzőt? Bővebben: Link
Van egy szilva féle pickit klónom (kb1 éve használom) Most egy hete , "minden ok nélkül " abba hagyta a munkát és vdd errort ír ki és a vdd calibrációt megnézve láttam hogy a vdd 4v . az összes fetet cseréltem de a hiba még mindig fent áll . Mihez nyúljak mit nézzek még át ?
Szia!
USB kábel, csatlakozó forrasztása. Mérd meg a bejövő USB tápfestültséget. Ugyan azon a gépen, ugyan abban a portban használod? A PICKit2 -t minden prothoz kalibrálni kell. Nincs túl nagy kapacitású szűrőkondenzátor a Vdd_TGT -n?
Ugyanazon a gépen használom, de másik gépen sem megy viszont két kábellal is megpróbáltam ugyanazokkal a kábelokkal a gyári Pickit és egy másik Szilva féle klón tökéletesen működik mindkét gépről.Amit ajánlottál forrasztásokat azokat átnézem.
Köszönöm a segítéseget!
A D2 dióda lehet hibás, illetve a Vdd mérésenél az R6 és forrasztásai.
A kondikat is cseréltem , most már a troubleshot nál 4,7v ot jelez még megnézem amit most ajánlotál remélem hejrejön
A 4.7V már jó, magasabb a dióda miatt nem nagyon lesz... Már csak a terhelhetőségét kell megnézni.
Már a vdd error eltünt de még mindig nem éget .
A dióda már új kora óta át van hidalva . a másik diódát cseréltem ,már ténylegnem tudom mi lehet a hiba . Beborulok az agyamba építek egy másikat |
Bejelentkezés
Hirdetés |