Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Pioneer cdj-100s hiba
Lapozás: OK   1 / 3
(#) halasiakos hozzászólása Dec 23, 2011 /
 
Sziasztok!

CDJ-100 lejátszóval kapcsolatban írok. A hiba a következő. Nem olvas a lejátszó, visszaköpi a cd-t. Vettem bele új fejet, ezzel működik tökéletesen, de csak egy darabig. Lemegy néhány track a cd-ről, utána elkezd ugrálni, meg megakad. Tanácsolták, hogy néha az új fejen is kell pici lézeráramot utánállítani. Megpróbáltam, de ez sem segített. Ugyanúgy működik, de csak néhány percig, utána elkezd ugrálni, meg E-8301 hibát dob, magyarul olvasási probléma. Van egy másik hibátlanul működő lejátszóm, amit nemrég vettem, abban még a gyári fej van. Átraktam ebbe a lejátszóba az új fejet, hogy meggyőződjek arról, hogy az új fej jó, vagy esetleg gyári hibás. Ebben a lejátszóban működik az új fej rendesen. Kíváncsiságból beleraktam a hibás lejátszóba a jó lejátszóból kiszedett gyári fejet és azzal sem ment, talán egy kicsit jobb lett, de továbbra is a hiba ugyan az, működik egy darabig, utána megakad, vagy csak nehezen olvassa be a trackeket, megugrik. A furcsa az, hogy ezzel a fejjel bizonyos lemezeknél még furcsa nyöszörgő hangot is ad, mintha beleérne a lemez valahova ahogy forog, de megnéztem, sehol nem ér oda, én úgy hallom, hogy a fej csinálja ezt a hangot, főleg akkor, amikor próbálja olvasni a lemezt, de nem tudja, vagy csak nehezen. A furcsa az, hogy ezzel a hanggal megegyező ütemben vibrál az elején és a belsejében lévő zöld led is, mintha rángatná a tápot. Találkozott már valaki ilyen hibával? Én már teljesen tanácstalan vagyok. Tápfeszeket megmértem. A +5V,-8V megven stabilan, de a +8V helyett csak +6,8V-ot mértem. Néztem a táp +8V-os részét, de úgy látom, hogy csak simán 2db dióda egyenirányítja a trafóról lejövő feszt és azt puffereli egy 10000mf 16V elkó. A másik lejátszóra is rámértem kíváncsiságból, ott 7,2V-ot mértem, tehár ott sincs meg a 8V, de az mégis jól működik, ebből kiindulva nem ez lehet a gond szerintem, aztán lehet, hogy mégis. Én az alaplapra gyanakszom, vagy valami tápból fakadó problémára, csak az a kérdés, hogy mi lehet? Teljesen tanácstalan vagyok.
(#) kokozo válasza halasiakos hozzászólására (») Dec 23, 2011 /
 
Szia! Lemez pörgető motor egyik tekercse nem lehet hogy rossz?
(#) epyn hozzászólása Dec 23, 2011 /
 
Esetleg mechanikai kopás?Elhasználódás?
Hiába,ez is csak műanyagból van.
(#) halasiakos hozzászólása Dec 23, 2011 /
 
Mechanika sztem jó, a lemezpörgető motort nem tudom. A furcsa az, hogy tökéletesen működik,de csak egy darabig, utána elkezd szarakodni és nem olvas normálisan.
(#) kokozo válasza halasiakos hozzászólására (») Dec 23, 2011 /
 
Cseréld ki a komplett mechanikát a másikra és nézd meg úgy. Ezzel le lehet nagyban egyszerűsíteni a probléma forrását.
(#) zenetom válasza halasiakos hozzászólására (») Dec 23, 2011 /
 
Nem melegszik nagyon valami? Lehet valami elzabálja az áramot.
Szerk.: lehet a lemezforgató motorba kéne lehet kis kenőanayagot juttatni esetleg kontaktsprével.
(#) halasiakos hozzászólása Dec 23, 2011 /
 
Holnap megpróbálom átrakni a mechanikát, bár sztem nem az a baj, de egy próbát megér. A fejszalagkábelre gondoltam még esetleg, az is szivathat. Minden esetre nagyon szar idegtépő hiba.
(#) halasiakos hozzászólása Dec 23, 2011 /
 
Brutál melegedést nem tapasztaltam sehol a tápon, kivéve a hálózati trafó, az elég jól melegszik, de sztem az normális, olyan 50 fok körül lehet.
(#) zolika60 válasza halasiakos hozzászólására (») Dec 23, 2011 /
 
Mind a kettő ilyen. Mert lehet, hogy enyhe menetzárlat.
(#) halasiakos hozzászólása Dec 23, 2011 /
 
Lemezforgatóba kontakt spray? Nem durva az egy kicsit, nem lesz baja? Egyébként megforgattam, néztem azt is, de nem szorul, nem kotyog.
(#) zenetom válasza halasiakos hozzászólására (») Dec 23, 2011 /
 
Elvileg nem kéne neki semmi bajt csinálnia.
Most jut eszembe, lehet valamelyik elko kondi rosszalkodik, amit sajnos nem nagyon lehet kideríteni, csak ha kicserélgeted őket, de az elég nagy meló, azt csak legvégső esetben próbálnám ki.
(#) halasiakos válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 23, 2011 /
 
Mind a 2 kb ugyanúgy melegszik és egyedül a +8V nincs meg, csak 6,8-6,9V, de a jó lejátszóban is csak 7,2-7,3-at mértem és az a furcsa, hogy nincs stabilizálva sem ha jól láttam, csak az 5V és a -8V. Jó lenne egy kapcsrajz esetleg a tápról.
(#) zenetom válasza halasiakos hozzászólására (») Dec 23, 2011 /
 
Itt egy szervíz-manual: Bővebben: Link
Szerk.: ha jól látom a 21. oldalon van a tápegység.
(#) idlob válasza zenetom hozzászólására (») Dec 23, 2011 /
 
Pedig lehet jó nyomon jársz az ELKOkkal.
Az ilyen kütyüket nem nagyon ismerem de mintha 10-15* (ha nem több) éve is létezett volna ez a modell, egy gyengébb kondinak ennél sokkal kevesebb is elég, hogy kiszáradjon. C21, C25, C32, C52, C54, C55-t gondolkodás nélkül ívjavítanám.

Megkérdeztem Wiki-t, azt mondja '98-ban adták ki.
(#) Travolta hozzászólása Dec 24, 2011 /
 
Nekem Gemini lejátszókkal volt ilyen probléma. Mechanika csere lett a megoldás!
(#) halasiakos válasza Travolta hozzászólására (») Dec 24, 2011 /
 
Igazából a fejmozgató, meg a lemezforgató motoron kívül nincs más dolog benne,a lemezbetöltő meg lejátszásnál nem játszik semmilyen szerepet. Esetleg még a fejmozgató motor szarakodhat. A gond az, hogy sehonnan nem tudok szerezni bontott lejátszót olcsón,a másik működő lejátszómat meg nem szeretném tovább bontogatni, mert tökéletesen működik, sosem volt belenyúlva, még minden gyári benne. Nem akarom elbarmolni, hogy aztán az se legyen jó.
(#) halasiakos válasza idlob hozzászólására (») Dec 24, 2011 /
 
Ez 2002-es gyártás, sajnos már nem japán, hanem maláj. A nagy 10000mf elkot már cseréltem benne, az a +8V puffere, de változás nem történt, előtte meg nincs semmi, csak a 4 diódából álló diódahíd. Ha jól látom a kapcsrajzon, akkor csak az 5V van stabilizálva egy 4 lábú ic-vel, az van a hűtőbordán.
(#) Thomas10100 hozzászólása Dec 24, 2011 /
 
Helló!

Lehet összefüggés abban hogy nagyobb kerületen gyorsabban forgatja a lemezt. Tehát minél kijjebb megy a fej annál gyorsabban forgat a motor, így nagyobb áramot is vesz fel. Ez csak egy tipp, így látatlanban.
(#) halasiakos hozzászólása Dec 24, 2011 /
 
Na úgy néz ki a lemezforgató motor a szar. Legalábbis azt hiszem. Az előbb próbálgattam és nem akarta megforgatni egyáltalán a lemezt, úgy csinált, mintha a lézerfej szarakodna, állítottam a lézeráramon, de akkor sem pörgette a lemezt. Kivettem a motort, befújkáltam wd40-nel, visszaraktam és működött, de a hiba továbbra is ugyanaz, instabilan működik, úgyhogy én erre tippelek és ezért pislákol a led is tuti. Kérdés ha valóban ez a hiba, akkor honnan tudok bele ilyet szerezni?
(#) idlob válasza halasiakos hozzászólására (») Dec 24, 2011 /
 
Ezen a cikken és a hozzászólásain rágd át magad, hátha segít.
(#) halasiakos válasza idlob hozzászólására (») Dec 24, 2011 /
 
Köszi, de sajnos ez nem kivitelezhető, mert ez nem ilyen motor, mint amit a linken bemutatnak a képeken. Ennek a tekercse az fix és a mágneses ház forog a tekercs körül, első ránézésre szétszedhetetlennek néz ki, legalábbis épségben utána már összerakni nem lehet szerintem.
(#) zenetom válasza halasiakos hozzászólására (») Dec 24, 2011 /
 
A szervíz manual szerint a tipusa: DXM1084.
Eléggé ritka darab.
Bővebben: Link
Bővebben: Link
(#) Travolta válasza halasiakos hozzászólására (») Dec 24, 2011 /
 
Tuti valamelyik motor volt a rossz,de mivel kompletten tudtam mechanikát szerezni,cseréltem mindent.
Pesten van egy fószer,aki ezek javításával foglalkozik. Én tőle vettem a mechanikát,de magam cseréltem. Ha kell,előkotrom a számát.
(#) halasiakos válasza Travolta hozzászólására (») Dec 24, 2011 /
 
Azt megköszönném mert 1 hét múlva ennek működni kellene. Hátha van neki elfekvőben mechanikája. Esetleg egy mail cím is jöhet a telszám mellé ha van. Köszi!
(#) Travolta válasza halasiakos hozzászólására (») Dec 24, 2011 /
 
Ment Pü!
(#) ptesza válasza halasiakos hozzászólására (») Dec 24, 2011 /
 
Szerintem nem párhuzamos a lemez a fejjel. Ezt a fényes sinek végén levő csavarral lehet állítani. Amíg az első trackeket játssza addig bírja a fej korrigálni ,de amint a külső szélét közelíti egyre jobban távolodok el. A legtöbb mechanika addig nem pörgeti meg a lemezt , míg a fej be nem olvas 'valamit' a lemezről.
(#) halasiakos válasza ptesza hozzászólására (») Dec 24, 2011 /
 
Akkor lazítsak a csavarokon, vagy mit csináljak? Elvileg ha mind a 2 csavart meghúzom, akkor jónak kellene lennie, meg a másik lejátszóban is tökéletesen működött, amikor átraktam a fejet.
(#) zenetom válasza halasiakos hozzászólására (») Dec 24, 2011 /
 
Az a lényeg, hogy egy síkban legyen a fej és a rúd, amin megy a fej.
(#) ptesza válasza zenetom hozzászólására (») Dec 25, 2011 /
 
Ha sikerül kiemelned az egész mechanikát akkor szemmel is jól lehet látni oldalról ahogy dől a lemez. A teles meghúzás általában nem jó , lakkal szokták rögzíteni a csavarokat.
(#) halasiakos hozzászólása Dec 25, 2011 /
 
A másik lejátszóba amikor átraktam a fejet, akkor ott is teljesen meghúztam a tengelyt rögzítő 2 csavart és abban tökéletesen működött. Meg a tengely nem is tud ferde lenni, ha meg van húzva egyformán mind a 2 csavar, mert alulról és egyik oldalról a mechanika fém része támasztja meg, a másik oldalról meg a 2 csavar. De azért köszi, ezt még megnézem, hátha. Ha meg nem sikerül, akkor ha minden igaz ma kapok egy komplett lejátszót 15-ért, aminek elvileg csaj fej baja van, ha az működni fog rendesen az új fejjel, akkor ezt egyelőre pihentetem, aztán ha lesz hozzá mechanika, akkor kicserélem, jó lesz tartaléknak.
Következő: »»   1 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem