Fórum témák
» Több friss téma |
100W-ot mértem, a táp biztosan rendben van, mert a másik csatorna tökéletesen működik.
A tápfeszültséget amúgy sajnos csak üresjárásban mértem, +- 55V...
Igazából ha valóban túlhajtom, szépen vág alul-felül...
Akkor különbséget kell keresni a két csatorna között. Minden ellenállás u.a. Minden tranyó bétája hasonló. 15 volt az IC-n rendben.
Sajnos eléggé rosszul szerelhető az amp, ezért szeretnék lehetőleg tuttira menni, ha szétszedem... Arra gondoltam, hátha valakinek volt már ilyen gondja ezzel az áramkörrel
Mindazonáltal nagyon köszönök minden ötletet!
Alakul az enyém is. Lenne pár kérdésem is. Az egyenirányítók a doboz aljára van rögzítve, ami lemezből készült. El kell szigetelni egymástól? A dobozt be kell kötni a 230-as hálózat földelésébe?
A hozzászólás módosítva: Ápr 24, 2015
Graetz háza nem csatlakozik egyik kivezetéshez sem, így nem kell szigetelni. (Le szoktam csiszolni a festéket/szintert ott ahol az egyenirányító a házzal érintkezik, hogy jobb legyen a hőátadás.)
Igen, a dobozt be kell kötni a 230-as hálózat földelésbe.
Szerintem elég. De kisebb lesz a kimenő teljesítménye.
Sziasztok!
Van egy Quadom,a hangfalkimenetnél 40 voltot mérek.A másik jó,van valami ötletetek hol lehet a hiba?
Valamelyik végfoktranzisztor hibás (zárlatos)
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni egy vasalható PCB hez. Ezt találtam de ez így nekem nem jó, vagy esetleg át lehet e rajzolni. Segítségeteket előre is köszönöm. elektrik.
Szia! Így próbáld megkeresni.
Nagyon szépen köszönöm a segítséget Reloop! De valamiért az én Lay verzióm nem mindegyiket nyitja meg de majd még próbálkozom. Megmondom őszintén ezt a legrégebbi verziót szeretném megépíteni ezzel a két tekercses változattal. Építettem már sok verziót , most fogom éleszteni, R. Ludvig és Akotó 200W os rajzolatát, csak egy kis idő lenne rá. Van már 606 os om aminek nagyon tetszik a hangja, de az első verzió hangjára is kíváncsi lennék. " Jól mutatna a többi között " Köszönöm a segítséget, de majd kérem a segítségeteket, hogy az eredeti verzióban csak légmagos tekercsek vannak, vagy ferit maggal készültek . Elég kicsi a hely ahova be kell férniük. elektrik.
Sziasztok.
Az lenne a kérdésem, hogy mit kellene áttervezni a Quad 405-ön (M12368 ISS9) ha 2X65V ról szeretném táplálni. Esetlegesen mire lehet számítani ekkora feszültségszinten (gerjedés, stabilitás)? A terhelés 8Ohm lenne. Az LM301 Zenner munkaellenállásait 8,2Kohm-ről meg kell emelni? Az elgondolás az lenne első körben ( javítsatok ki ha rosszul gondolom), hogy kicserélném a végtranzisztorokat 2N3773 -ra az "A" osztályú meghajtást 2SA740-re. Előre is köszönöm a válaszokat.
Csatlakozva az előttem szólóhoz, értelme sincs annak a plusz néhányszor 10W-nak, mert nem fogod meghallani. A jól hallható hangnyomás növekedéshez 400W körüli erősítőt kellene építened.
Igazából nem a teljesítményt akarom növelni, csak a trafó kínálatomban nincs olyan ami jó lenne. Vagy olyan van ami pufferelés után 2X35V, vagy pufferelés után 2X60..80V között van. Köztes feszültségű, ami 2X50V körüli dc feszt adna nincs.
Otthonra bőven elég a 2x35V-ról járatni. 2x40W teljesítmény szerintem elegendő.
Fióktakarítás keretében elkészült egy kis Quad 405 ami elég retróra sikeredett. Nem kellett sokmindent venni hozzá szerencsére.
Teljesen jó! Kapott is egy jó nagy -t. Csak az a súlypont!.... a trafót én középre tettem volna - de ennyi.
Na végre valami amit talán én is össze tudnék rakni! Közzé tennéd a hozzávalókat?
Parancsolj!
Sziasztok!
T2-es tranzisztornak mennyire megfelelő a bc550? Most sajnos nincs lehetőségem mást beszerezni és csak ez van itthon philips gyártmányú...
Az tökéletes! Nálam is az van benne.
A tápban milyen kapacitású kondi van?(C/V)
Eddig ennyi van kész!Mit szóltok?
Jó lesz. Csak azokat sorkapcsokat kihagyhatod belőle. nem szép és semmi értelme. Egyszer kell csak beforrasztani a vezetékeket. Jól látom hogy LM1036 vagy TDA1524 hangszín lesz benne. Minőségben nem illik a Quadhoz.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |