Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Sprint-Layout NYÁK-tervező
Alkotó fórumtárs Sprint Layout 6 leírása: sp6_alkoto.pdf
Amit írtál az nagyon érdekel! A Sprint Layout-ot használtam utoljára és nagyon kedveltem (rég volt, 4-es verzió) de a NYÁK betétele háttérképként, erről még nem hallottam. Segítene javítási munkáknál és kapcsolási rajz visszafejtésénél egy ilyen trükk! Most konkrétan egy Canon IX4000 tápegysége van előttem és rettegek a gondolattól hogy kézzel fejtsem vissza a kapcsolást.
Segítenél? Üdv :dsanya
Többször le lett már írva, csak vissza kell olvasni. Lefotózod jó minőségben a nyákot, a képet átkonvertálod bmp formátumba, majd beilleszted a képet (van rá külön gomb) a sprint-be mérethelyesen (addig kicsinyíted amíg nem passzolnak tökéletesen mondjuk egy IC forrszemei a betett IC makró méretéhez), és mehet az átrajzolás. Ettől még ugyanúgy vissza kell (ha kell) fejteni a kapcsolási rajzot, mert ez csak egy nyákrajz lesz, az eredeti pontos mása.
Kettővel feljebb ugyanez van leírva.
Helló mindenkinek szeretném le elellenőrizni veletek mielőtt meg építeném hol hibáztam egyáltalán jó az elrendezése. Elgondolás egyenirányítás kapcsolásról lenne szó köszönöm szépen !
Szia!
A Ledek fordítva vannak, és a vezetők vastagságával miért kell spórolni? Mellesleg a teliföld minek?
Hát azért mert hogy fosztás közben tudjam szét osztani a földet
Miért hogyan kellene megcsinálni ? a biztosítékok jók ? A hozzászólás módosítva: Júl 14, 2017
Tessék, itt van, a teleföldet kapcsold be, ha nem lenne bekapcsolva!
Ezt az egészet a nyákterv ellenőrzés témájában kellene megbeszélni, és nem itt!
A teleföldet nem kellene erőltetni. A puffereknél kimondottan kívánatos, hogy az áramirányokat te határozd meg, méghozzá kőkemény elvek szerint. Itt a teleföldnek nincs racionális értelme.
Csak egy kérdés: egy ilyen egyszerű kapcsolásnál mi lehet a gond az "áramiránnyal"?
Már megint témaidegen dologról beszélünk, ami szintén jobb helyen lenne a panelterv ellenőrző témában!
A puffer csak akkor tudja a funkcióját ellátni, ha pontosan 1 db vezetéken "befolyik" az áram, és pontosan 1 vezetéken "kifolyik" belőle. Esetenként még arra is ügyelnek, hogy a puffer forrszeme a lehető legkisebb legyen, hogy még ezen a szemen se találjon egyetlen elektron se "egérutat". Tulajdonképpen azt szeretnénk elérni, hogy csak a pufferen keresztül folyhasson áram, és azt megkerülve szinte semmi. Azt már csak óvatosan hozom szóba, hogy még az is számít, kanyarodik-e a vezetősáv a puffer a lábán. Ideális esetben a vezeték egyenes bemegy, és ugyanebben az irányban kijön a puffer lábából, és csak ez előtt vagy után kanyarodik. A teleföld itt abszolút megkérdőjeleződik, mert azon senki nem tudja milyen vonalon és mennyi áram fog folyni. Azért ennek az egésznek 50 Hz-en (100 Hz-en egyenirányítás után), még nincs drámai hatása, de ahogy növekszik a frekvencia, egyre fontosabb lesz a hatás. Egy itteni fórumozó (karesz50) mondta nekem, hogy ha lehet jobb is, miért ne legyen olyan.
Ha témaidegen, mert Te hoztad fel, akkor a másik témában ...
Idézet: „Már megint témaidegen dologról beszélünk, ami szintén jobb helyen lenne a panelterv ellenőrző témában!”
Üdv! A hatékony szűrés alapja, hogy ne maradjon olyan áramút, mely megkerüli a szűrőkondenzátort. Berajzoltam miért hibás a Sprint-Layout témába feltett ábrád.
... Még mindig maradt négy nem jelölt út...
Azért annyira nem veszélyes a helyzet, hogy most az elektronokat kelljen nagyítóval üldözni
Szia!
Itt meg a 4 kondi fűti egymást azért nem jó
Itt van köztük 1-2 mm, nem érnek össze..
Fogtál már meg egy 400W-os erősítő kondiját úgy 2-3 óra gyilkolás után? Az az 1-2 mili pont elég arra, hogy a venti körbe tudja fújni..
Szerinted ki építi meg a feltett rajz alapján ezt? Ugyanezekkel az alkatrészekkel? Mire is lenne használva? Van a kondik között kb. 0,5 mm, szerinted szabvány méretű kondik vannak feltüntetve?
Ezeket is lehetne ventilátorral hűteni! Ha megfigyeled mind 10000-es/63V-os és C8 jelzésű, csak egy példaként lett feltéve ... és már ugranak is rá a hibákra egyesek. Vezetősávok problémája - bocsánat: áramirány alapján - indult ki ez a rajz .... A hozzászólás módosítva: Júl 16, 2017
Rosszul gondolod.. Aki feltesz egy nyák tervet az elvileg az alkatrész méretek helyességét szem előtt tarva teszi ezt azok, szerint legalább is akik próbálnak segíteni. Tehát ha a rajzon egy kondi összeér az a valóságban is össze fog érni mivel mérethelyes.. Mellesleg mi csak segíteni akarunk, és vagy a mi ajánlásaink alapját javítják, vagy egyes javaslatokat elvetve saját feje után megy a kérdező..
Végül is itt is hozzá lehetett volna szólni:
fentebb a 400W os lay. file mert itt pedig nehezen lehet beforrasztani a kondikat, mert összeérnek. A hozzászólás módosítva: Júl 16, 2017
Ha megnézed én válaszoltam először, de a 3 problémából csak egy 4. re válaszolt
Uhh köszi ezek az alkatrészek Jézusom át kell néznem ezt a programot.
Üdv: Szeretnék kinyomtatni elkészitett rajzolatot. Egymás mellet két darabot,hogy lehet megoldani.
Próbálgatom de valahogy nem jön össze. Köszi.
Vagy eleve másolsz mellé még egyet, vagy a nyomtatási ablakában tudod többszörözni, az x és az y tengely irányában is, amíg a lapméret engedi.
Sziasztok!
Layout6- hoz tud valaki adni nekem 7805F-hez makrót? Vagy egy komplett friss alkatrész (makró) adatbázist? És az is kérdés lenne hová kell másolni őket? Előre is köszi. A hozzászólás módosítva: Aug 28, 2017
Ide kell másolni. Nekem van magyar nyelvű összeválogatva, itt nem tudom megosztani, mert 6 mega.
Szia!
A data.hu-ra fel tudod tenni, vagy máshová és a linket meg bemásolnád ide, hogy le tudjam tölteni? Nagyon szépen köszönöm! A hozzászólás módosítva: Aug 28, 2017
|
Bejelentkezés
Hirdetés |