Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Sprint-Layout NYÁK-tervező
Alkotó fórumtárs Sprint Layout 6 leírása: sp6_alkoto.pdf
Tessék a mm-es beállításod ...
Ez a program a paneltervezők Paint-je.
Kis odafigyeléssel nem jelenthet problémát a kezelése.
A mm papír az ami eddig összezavart! Amíg nem teszel le csak egy ellenállást meg mondjuk egy tranzisztort addig nincs nagy probléma. De hogyan teszed le a mm papírra az IC-t? Csak azért kérdem, mert annak a méretei az 1,27mm többszöröséhez illeszkedő méretekkel vannak gyártva, nem véletlenül rajzol a nyáktervező program sem alapból azzal a mérettel.
Húzzál be a makro könyvtárból egy 14 lábú IC-t, és nézd meg hogy a lábai hogyan illeszkednek az 1,27mm-es rasztermérethez, és utána nézd meg hogy hogyan nem illeszkedik az 1mm-eshez. De nem is kell, mert megmutatom.
Ez például 9 voltra készült mm papírra. Néha még szoktam használni.
Képzeld el úgy a képernyőt, mintha az milliméter papír lenne. De egy olyan speciális papír, aminek tetszés szerint változtathatod a vonalak közti távolságát, sőt még azt is hány vonalanként legyen egy vastagabb (mint a mm-papíron).
Az osztás kapcsán azért emlegetik itt folyamatosan a "inch"-es alapméretet és annak (akár többszörösen) felezett részeit, mert egy ilyen hálóra jól illeszkedik az alkatrészek nagy része. Természetesen ha neked úgy kívánja a kedved, akkor ugyanazon a terven akár percenként beállíthatsz más-más raszterméretet, ami a korábban lerakott elemeket már nem befolyásolja (csak ha utasítod erre külön).
Sziasztok!
Van egy problémám: a makro üresek. Se a program telepítési mappába sincs,ha másolok bele akkor is üres marad a lista. Sprint-Layout 6.0 Gondolom azért mivel nem eredeti a progi?
Mert nem ott tárolja. Csinálj egy alkatrészt és mentsd el makroként. Ott láthatod hova szeretne menteni. A makro könyvtárat indításkor ellenőrzi, menet közben bemásolt makrokat nem ismeri fel.
Options - General setting itt meg tudod nézni, és meg is tudod változtatni a könyvtár helyét
Ezen már túl vagyok,bemásoltam,elérést megadtam,de semmi!
A kezelőfelület makró könyvtár üres marad. Az általam készített makrot elmenti,(meg is van a mentési mappába)de azt se látja. 5. verzióval nincs ilyen gondom.
Lehet nem jön létre vagy nem módusul a
C:\Users\Public\Documents\Layout60\layout60.ini -- win7 esetén Ha megtaláltad nézz be, hogy a makro könyvtár elérése helyesen van-e Ha igen akkor passzolom a dolgot.
Nincs változás!
Ugyan úgy nem látja. Én is passzolom.
File - Directories... - General setting - Macro-Directory
Tulajdonképpen Te adod meg az útvonalat, ahova mented ... A hozzászólás módosítva: Dec 25, 2017
Ha esetleg ugyanaz a változatod lenne mint nekem akkor azzal 2 dolgot tudsz csinálni, mivel ezt a beállítást nem tudja felülírni a program csak látszólag, de nem mentődik el.
Az előttem lévő hozzászólásban van egy kép, a program alapból oda teszi a makrókat. Az egyik lehetőség hogy oda telepíted magát a programot is. Ezt én sem akartam, így maradt a másik lehetőség. A telepítés után átmásolom onnan a komplett makró könyvtárat oda ahova a programot telepítettem, bele a telepített mappába, illetve hozzámásolom a saját makró könyvtáramat is. Minden alkalommal a program elindítása után a képen látható beállításoknál megadom neki ezt az új helyet és leokézom. Ekkor meg fog jelenni a makrókönyvtár a helyén a jobb oldalon és tudod használni amíg ki nem lépsz a programból. Újbóli indításkor ezt újra el kell játszani, tehát újra meg kell adni a beállításokban ezt az elérési utat. Az új makrókat is mindig a jobb oldalon éppen aktuálisan megnyitott könyvtárba fogja menteni. Idézet: „Újbóli indításkor ezt újra el kell játszani,” Próbáld meg amit írtam ! Ird bele kézzel az ini fájlba a makró elérése útját.
Csináltam két képet is amin látszik amiről beszélek. Szóval indítás után nincs makró könyvtár, miután megadtam az új elérési utat már van.
Milyen változás nincs ?
Oda mutat az ini fájlban az elérési út ahol a makróid vannak ?
Gondolod nem próbáltam? Olyat ezzel nem tudsz mivel nincs ini fájlja, egyedül egy sprache.ini van ami a nyelvi beállítás (angol kontra német).
Oda!
Már megoldottam! Eltávolítottam az egészet,és újratelepítettem! Most lát mindent. Szerintem a magyar verzió kavart be. Annak az eltávolítását nem indította el,töröltem a fájlokat. Utána újra telepítettem az egészet.
Az ini fájl helye nem a program könyvtárban van hanem itt
C:\Users\Public\Documents\Layout60\ Másold oda a csatolt fájlt és módosítsd benne a makró helyét. Ha igy sem megy akkor..... nem kell panaszkodni, meg kell venni
Idézet: „Szerintem a magyar verzió kavart be.” Akkor az jól sikerült verzió
Én nem értem ezt a magyar verzió dolgot. Alkotó leírása alapján tökéletesen érthető minden funkció. Ha nem ismered a programot akkor hiába magyar a felület akkor sem tudod rendesen használni.
Értelmetlen is, ez a program annyira alap, hogy ha valaki hajlandó 10 angol szót megjegyezni, akkor minden ért benne.
Akkor még egyszer elírom mert látom nem volt érthető. Sehol sincs ini fájl, egyik meghajtón sem, nem tudsz mit módosítani! Ez a változat így működik, ebben a formában, de én ezzel együtt tudok élni, főleg hogy inkább az 5-öst használom és nem ezt. Ez ugyan többet tud, de összességében mégsem, mert az 5-össel fele, de inkább harmada idő alatt rajzolom meg ugyanazt.
Pedig van Layout60.ini. Csak annyi a probléma, hogy a Windows verziójától és a telepítés paramétereitől függ, hogy hova is kerül. Windos XP esetén "Install for All Users" opcióval telepítve a "c:\Documents and Settings\All Users\Dokumentumok\Layout60\" mappában van.
Akkor van. Ha eljössz és találsz a gépem bármelyik partícióján layout60.ini fájlt akkor adok neked 1 millió Ft-ot, de ha nem találsz akkor te adsz nekem. Megegyeztünk? Csak nyerhetsz az üzleten, hiszen van olyan fájl.
De azért leírom harmadszor is a gyengébbek kedvéért. Ennek nincs ilyen, mivel nem vásárolt verzió, a beállításokat maga az exe fájl tartalmazza, abban meg semmit nem lehet átírni!
Pedig van. Win 10 alatt nálam itt van.
C:\Users\Public\Documents\Layout60\LAYOUT60.INI Ez sem vásárolt.
Amit használsz, az a 6-os verziók közül egy 2012-es változat, ami még tele van hibákkal. Azóta rengeteg javítást adtak már ki.
Update History
Nálam is ott van!
(win10) |
Bejelentkezés
Hirdetés |