Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Sprint-Layout NYÁK-tervező
Alkotó fórumtárs Sprint Layout 6 leírása: sp6_alkoto.pdf
Sziasztok!
Mióta nem nyit meg a program 6-os verziója olyan file-okat, aminek a nevében, vagy elérési útjában ékezetes karakter van? Legfrissebb 6-os (de az előzővel is így volt) ill. Win10. Ez programhiba, vagy oprendszer hiba lehet? Több mint egy éve Win7 alatt, a 6-os kicsit korábbi verziójával mindig működött rendesen. Régóta van ez a problémám, de csak most jöttem rá, hogy nem a file-ok sérültek, hanem ez az oka. Ti mit tapasztaltok? (Tudom-tudom, nem használunk semmiben ékezetes karaktert, de ilyenbe már nagyon rég nem futottam bele.)
Win7 alatt most is ok.
Viszont ahogy írod, ez egy kreált probléma
Szia!
Akkor nem nyitja meg, ha a windows régió beállításai nem megfelelőek. A Sprint Layout nem Unicode program, tehát ha olyan a régió ami nem támogat ékezetes betűt, akkor azt nem fogja tudni megnyitni.
Ez érdekes felvetés. Valóban, angol nyelvű windowst használok, de ez a win7-el is így volt. A régió viszont magyarra van állítva, ahogy a billentyű is. A Sprint layout sem mókolt, angol nyelven megy az is.
Az Unicode programok támogatása is magyarra van állítva?
Működik, köszönöm!
Eddig erről a beállításról nem is tudtam. De most így megtaláltam, és megy!
A képen látod. Utána újra kell indítani.
Sziasztok.
Valaki tudna segíteni? Sprint Layout-al hogyan tudok elektroncső bekötést rajzolni,mert sehogy nem akar kerek lenni. A kör meg van, de a lábakat nem mindenhol lehet a körre rajzolni.
Extrák menü -> Forr.pont szerkesztő almenüben. Könnyen lehet tetszőleges alakokat szerkeszteni.
Sziasztok.
Egy kérdésem lenne. Sprint layout 5.0 magyar verziós. Ha megnyitok benne egy nyák tervet,kinyomtatom,tökéletes a minőség. A fekete erősen fekete. De próbáltam magam tervezni rajzot és ha azt kinyomtatom,már nem olyan mint a bemásolt rajz. Fakó meg közelről pontokból áll. Hol kell beállítani a gondolom fölbontást vagy mit hogy sűrű legyen a fekete.? A nyomó 100% jó.
A négyzetekre kell lépni(három fekete, sárga, zöld), és ott beállítható a szín.
Köszönöm!
Hogy tudom feliratozni a nyák rajzomat? Szeretném , hogy később a gerber fájlban benne legyen, hogy amikor gyártatom a nyákot az is rajta legyen.
Sprint-Layout 6.0-át használok. Segítséget előre is köszönöm!
Van a panel mindkét oldalán egy-egy külön réteg a rajzolatnak/feliratnak. Amit erre teszel az lesz a felirat. Jellemzően ide kerül az alkatrészek kontúrja, a pozíciójelölések, a csatlakozók feliratai, és esetenként az alkatrészek értéke is.
Sziasztok!
Valaki le tudná ezt a lay fájlt fordítani gerberre? A sprint lay 6-om is forditja csak a fúrási gerbert valamiért nem. Előre is köszönöm!
Így nehéz lesz. Tessék helyére tenni a rétegeket.
C1: alkatrész oldali rézréteg S1: alkatrész oldali alkatrészrajz C2: forrasztás oldali rézréteg S2: forrasztás oldali alkatrészrajz O: körülvágás A hozzászólás módosítva: Feb 9, 2019
Szia!
A többiek jól mondják. A fúrási adatokat (Drill Data) külön kell exportálni. Picit rendberaktam neked. Megcsináltam mindegyik furatot galvánosra, remélem nem gond.
Szubjektiv
Régebben ha itthon készitettem panelt, és még "botladoztam" az igazítással, én hasonlóan nem használtam mindenhol T/B padet, mert ha nem találtam össze a két oldallal 99.9% pontosan, csúnya volt a furat a szemközti oldalon a pad-ben.
Persze érthető, de itt mivel gerber fájlt kért gondolom gyártatni akar.
Ez igaz
Sziasztok!
Tudnátok nekem segíteni egy makró készítésében? Ehhez kellene: SN12E Eljutottam addig hogy a körvonal meg van, de az ovális lyukakat nem tudom hogyan kell csinálni. A segítséget előre is köszönöm. Mellékelem meddig jutottam.
Ez egy tipikusan elő/hát-lapra szerelhető alkatrész. Panelbe olyasmit érdemes beültetni, ami panelbe forrasztható.
Ovális furat nincs, csak marás. Az meg egy külön dolog.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |