Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   109 / 1144
(#) belfi2 válasza Tomi20 hozzászólására (») Okt 6, 2010 /

Szia!
Idézet:
„Játék mentések, MSN, Firefox kedvencek, előzmények stb. Hogyan tudnám azt megoldani, hogy ezek a tartalmak automatikusan átkerüljenek a másik partícióra?”

Van itt egy leírás amit nem én készítettem és eredetileg nem a FireFox-ról szól de a leírás alapján meglehet csinálni az áthelyezést. Remélem segít!
(#) didyman válasza greatman hozzászólására (») Okt 6, 2010 /

Jó az is., csak lassú. Kártya az valós időben üzemel, nem ír vissza semmit, egyszerűen csapdázza az int13-at és a fájlrendszer írási műveleteit a fennálló üres helyen végzi el, és az MFT-t/FAT-ot, mint másolatot mutatja a kernel felé, miközben az eredeti MFT/FAT érintetlen marad, így nincs szükség semmiféle visszaállításra, ha újraindul, máris kész. Aki nem használt még ilyet, át sem tudja érezni, milyen k.rva jó dolog, netkávézóban, suliban egyszerűen akármit lehet tenni a géppel, reset gomb és megy tovább.
(#) didyman válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Okt 6, 2010 /

Na, végülis hogyan? Winampnál égen emlékeztem valami trükközésre, de a szokásos, alapértelmezett eszközként beállított MS synth helyetti OPL3 nem segít?
(#) belfi2 válasza Tomi20 hozzászólására (») Okt 7, 2010 /

A FireFox-hoz találtam egy jobb megoldást. nézz be ide
(#) _ampervadasz_ válasza didyman hozzászólására (») Okt 7, 2010 /

Szia Didyman.

Végül sikerült találnom egy olyan drivert hozzá, ami pont win98 -hoz való volt, így nem volt nehéz dolog telepíteni a kártyát, csak az eszközkelezőben illeszteni kellett és kész.

Ezután megszólalt a szintetizátor, és az elszürkült keverő most már aktív lett.

Szerencsére most már a kártya saját készletét használja generálásra, mindössze annyi beállítás szükségeltetett a Vaweout dll -ben, hogy alapértelmezetten a kártyát használja bármilyen hangról legyen szó.

Még egyszer köszi a segítséget, már csak egy szépséghibát kell orvosolni és utána tényleg pöpec lesz. A stabkocka köré rakok valami szűrést, és az smd elkókat kicserélem, mert a táp felől van sajnos zajbeszivárgás.

Még olyan kérdésem lenne a géppel kapcsolatban, hogy van rajta USB vezérlő, de nem tudom lábkiosztását mert nem a szokásos 2X4+1 tűs csatlakozó van, hanem attól jóval több.

Próbáltam rákeresni chipkészlet alapján, de egyáltalán nem mentem sokra vele.

Az alaplapon a következő hidak találhatók:

ALi M1531 rendszerbusz
ALi M1533 PCI-ISA híd
ALi M5229 IDE vezérlő

Az alaplapra az van írva hogy ACER. Ez volt az az alaplap amit korábban már tönkrement, és sikerült megjavítani, illetve AT -ról PS2 -re updateltem a billentyűzet csatlakozóját.

Az a baj, hogy mindig vagy drájver detektívbe futok, vagy fantom oldalakba.
(#) didyman válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Okt 7, 2010 /

Saját márkás alaplap Aladdin IV lapkakészlettel, finom . A csatin mérj ki egy 5V és GND pontot (RZ keresővel, ne feszmérővel), és keress az USB-re jellemző két, soros tekercset egymás közelében. Ezeket vezesd ki, ha a D+, D- vonalakat felcseréled, az még nem gond, hamar kiderül.

Természetes a márkás alaplap, nem sza.... gurítok.

Ezt már szemrevételezéssel megállapítottam, viszont a maradék tüske engem még érdekelne mire való, mert hát én egy olyan mindent tudni akaró emberke vagyok.

Féléve tudhatom magamnak ezt a deszkát, és ez is megsemmisítésre várt, de megmentettem.

Javítás után azért igen meglepődtem, amikor beléptem a BIOS -ba. Egér támogatás, Grafikus Win 3.11 filing, bárhogyan variálható minden. Akkora a BIOS -nak a Tudása, mint a mai gépemnek a BIOS -a, és abban ráadásul egyáltalán nincsen kurzor, sem grafikus felület.
Egyszóval őrület mibe futottam bele.
(#) coyote55 hozzászólása Okt 7, 2010 /

Ez az alaplap egy kincs, becsüld meg!
Használtam ilyet, AMD K6III+ procival, 128 MB RAM-mal, 3DFX Woodoo3-2000 videokarival, és röccenés nélkül néztem rajta avi filmeket a haverok meg PII procis gépekkel szívtak...
Az USB csatival kapcsolatban viszont nem tudok Neked sajnos segíteni, mert egyszerűen nem volt rá szükségem, sajnálom.
(#) _ampervadasz_ válasza coyote55 hozzászólására (») Okt 7, 2010 /

Köszi a segítséget, becsülöm és becsülni is fogom sokáig.

Jelenleg következőket raktam az alaplap köré:

MMX intel processzor 250Mhz túlhajtva, 3,3V -on.
1db 128MB Szerver SD memórial
ATI Raphics Pro Turbo PCI vidókártya.
1,5GB Seagate vincsi (sajnos haldoklik)
2X1GB Qantum Pioner SG vincsi
CD RW DVD combo optiaki meghajtó.
miro Sound PCM 10 Wave & OPL ISA hangkártya
8029AS PCI hálózati kártya.

Szinte mindegyik alkatrész egy igazi ritkaságnak számít egy gyűjtő életében, a porcit és a hálózati kártyát kivéve.
(#) Tomi20 válasza belfi2 hozzászólására (») Okt 7, 2010 /

Köszi, ez jó megoldás firefox-hoz. A windows live messengerben pedig be lehet állítani a naplózott beszélgetések helyét. Akkor azt hiszem ennyi, köszönöm a segítséget.
(#) belfi2 hozzászólása Okt 7, 2010 /

Hali!
Van egy TSSTcorp CDDVDW SH-S222A tip DVD író a gépemben. Tudom nem egy világmárka de csak ezt kaptam mert ez az egy volt az összes.Mostanában egy két lemeznél (TDK) amin adatok vannak -úgy értem programok- kattog indulásnál.Olyasmi hangja van mint az egér görgető gombjának csak keményebb.A kattogás a lemez forgásával együtt gyorsul de ha "bepörgött" akkor már nem hallani illetve abbahagyja.Ha beteszek egy másik (TDK) lemezt amin film vagy zene van akkor semmi gond és más lemezekkel sem.Írni jól ír .Kitakarítottam de nem változott semmi, a TDK-s program lemezekkel továbbra is kattog.Még garis, nagyon nem akarom piszkálni, a takarítás még belefér tudtommal.
Szerintetek lemez vagy gép hiba?
(#) coyote55 válasza belfi2 hozzászólására (») Okt 7, 2010 /

Milyen firmware van rajta?
Kiírja, a teljes neve után egy - ha jól emlékszem - SA01, vagy SB01 van.
(#) belfi2 válasza coyote55 hozzászólására (») Okt 7, 2010 /

Ez a legújabb SB02-es verziójú masina,talán fél éves ha lehet. Nem is ment sokat Kb 10 lemez/hó. A Pioneer-ral 2500 lemezt írtam 1 év alatt és még mindig működik bár a régi DVD-RW-t nehezen akarja törölni.
(#) abcdabcd válasza Tomi20 hozzászólására (») Okt 7, 2010 /

Üdv a klubban... A sysinternals (azaz ma M$) féle Tweak-UI val tudod áthelyezni az asztalt, nekem pl a D:\ASZTAL helyen van, a firefoxnál elvileg a 2-es verzió tudta azt hogy átállítható volt hogy pl a kedvenceit másik meghajtón lévő fájlban tárold, a későbbiekben ahogy én néztem ezt így direktbe nem mondják sehol hogy hogy lehetne about:config os beállító menüben se( a v2-nél talán ott lehet), viszont lehet komplett "firefox profil"-t gondolom profil mappával áthelyezni másik meghajtóra, ebben elvileg előzmény kedvenc meg minden benne van, de elvileg a temp filejai is ami meg nem túl jó dolog...
(#) duCiel hozzászólása Okt 9, 2010 /

Hello!

lenne egy kérdésem ,a probléma a kovekezo:
a PC kezedett magatol kikapcsolgatni ,biznyos idokozonkent egy bios hibauzenetet irt ki,es leallt,hogy a szamitogep erdekeben kikapcsol ,hogy ne hibasodjon,azanmar nem is tudtam bekapcsolni.Leszedtem a hatlapot bekapcsolasnal az alaplap zolden vilagit de a PC elejen nem vilagit a feny HDD se indul,a cdrom sem kap aramot ,ugy gondolom az alaplap lehet a hibas,esetleg lehet javitani vagy probalkozni?
(#) mammut válasza duCiel hozzászólására (») Okt 10, 2010 /

Ezt valami hardware hiba okozza.
Ha nem indul a táp bekapcsoláskor, akkor érdemes először csak a tápot ellenőrizni.
230V--ra bedug a tápcsati az alaplapról és a perifériákról lehúzol minden csatlakozót, ezután a tápegység 20/24 tüskés csatiján a fehér és zöld vezeték rövidrezárásával indulnia kell a tápnak.
Ha ez jó, akkor folytatni kell a problémakilővési folyamatábrát: Alaplapról lehúz minden, kártyák kivesz kivéve az előlapi ledek, nyomógombok, processzor és hűtés is maradhat, + 20/24 tüskés és ha van az ATX12V-os csatlakozó.
Ezután ismét bekapcsolási próba. Ha nem indul így sem, akkor proci és hűtés le, ha anélkül sem indul még érdemes méregetni a tápot, vagy fizikai hibákat keresni csatlakozóknál, kondiknál.
(#) Tomi20 válasza mammut hozzászólására (») Okt 10, 2010 /

Szia

Annyi kiegészítést tennék, hogy a zöldet bármelyik feketével kell rövidre zárni, hogy beinduljon a táp. A fehér vezeték az anno -5V volt, de az 2002 után eltűnt a tápokból, nincs rá szükség.
(#) abcdabcd válasza duCiel hozzászólására (») Okt 10, 2010 /

A tápegység maga is lehet rossz és ezért nem kapcsol be a gép, a fehér vezeték az most láttam fsp belsejű gigabyte superb 460as tápban 12V!!! elég furcsa de ez van szóval óvatosan, egy gnd vel kell rövidrezárni az elméletileg egyetlen zöld szálat az alaplapi csatlakozóban úgy, hogy előtte a táp minden kábelét kihúzod az eszközökből(alaplapból winchester(ek) optikai meghajtók...), és ha beindul, akkor az se feltétlenül jelenti, hogy a táp jó, egy multiméter kéne megmérni a feszültségeket, hogy egyáltalán így mindent lehúzva a tápról azaz terhelés nélkül jók-e, ha nem értessz hozzá akkor inkább egy másik jól működő megfelelő tápot próbálj szerezni és azzal próbáld ki...
(#) didyman hozzászólása Okt 10, 2010 /

Fehér az mindigis -5V volt, a szabványos kiosztásban (amitől a Macron pl. el szokott térni, de az FSP biztos, hogy nem).
BIOS hibaüzenet az micsoda? Azt mégis jó lenne tudni, hiszen az a lényeg töke, anélkül csak légből kapunk, mert minden hiba ilyen kb.
(#) mizsei.robi hozzászólása Okt 10, 2010 /

Sziasztok van 1 problémám egy CMI8738 PCI hangkártyával. Az a baj vele, hogy a hangja olyan mint amikor a walkmanba lemerült az elem ilyen mélyebben megy a zene meg néha még lejjebb megy.Csatolok hangot milyen most . A drivert és a kodekeket már többször cseréltem.

hang.wav

(#) Tomi94 válasza mizsei.robi hozzászólására (») Okt 10, 2010 /

Szerintem ez valamilyen hardverhiba lesz, nem a driver vagy a kodek, a kodek hiánya nálam pl. szaggatott vagy teljesen néma lejátszást eredményezett. Ha régebbi, akkor akár lehet elöregedett elkó szerintem, bár ebben azért nem vagyok 100%-ig biztos...
(#) belfi2 hozzászólása Okt 10, 2010 /

Sziasztok!
Ma kaptam egy 9.5Gb-os winchester-t.A HD Sentinel szerint mindössze 5órát működött,kiváló minősítést adva hozzá.Tip:Maxtor 2B010H1 ; 5400 fordulat/perc ULTRA ATA (UDMA 5)
Arra gondoltam megteszem rendszer lemeznek csak az a gondom hogy a mostani 80-as vincsi 7200-at fordul bár az is csak UDMA 5 fokozatban.Mi a véleményetek rendszer lemez legyen vagy csak tároló?
mizsei.robi Nekem akadozva indult magyarul "mekegett" a PC induláskor csak újra telepítéssel tudtam megoldani,hiába raktam fel mindenféle illesztőt kodeket szóval bármit.De ettől még lehet hangkártya hiba.(Megjegyzem az enyém alaplapra van integrálva)
(#) didyman válasza mizsei.robi hozzászólására (») Okt 10, 2010 /

Ez hangkártya lesz, az alapórajelért felelős területen tűnik kissé hangyásnak. Bár a kodekcsomagok hatását sosem lehet kizárni. Ha nincsen telepítve ace és hasonló borzalom, akkor mondjuk nem valószínű, hogy szoftveres baj.
(#) didyman válasza belfi2 hozzászólására (») Okt 10, 2010 /

Rendszernek gyors lemezt érdemes rakni, a 9,5-ös maxtor nem lesz az.
(#) belfi2 válasza didyman hozzászólására (») Okt 10, 2010 /

Köszi! Marad tárolónak.Most számolgattam egy 16Gb partíción amin csak a Win van már csak 7,7Gb hely van tehát amúgy sem férne rá.Telepíteni mindenféleképpen kel mert már meg van a 4 elsődleges partíció és kettőt össze kell vonnom hogy ennyi is maradjon.
(#) pisti1818 hozzászólása Okt 10, 2010 /

Sziasztok Bocsi ha rossz helyre írok de lenne egy olyan problémám,hogy szeretnék létrehozni egy otthoni ftp szervert le is töltöttem a szükséges programot(kat) de egyikkel sem tudok csatlakozni a hálózatra én látom a gépemet és tartalmát de a kívülállók gépei pedig nem a második probléma,hogy egy routerrel 2 gépre szeretném elosztani a netet de nem jön össze szerintem itt mind2 dolognak 1 lehet az okozója kérlek benneteket segitesetek segítségeteket előre is köszönöm!
(#) belfi2 válasza belfi2 hozzászólására (») Okt 10, 2010 /

Úgy látom megint elnéztem valamit .Én eddig azt hittem hogy a Win összesen tud 4 elsődleges partíciót kezelni de de ez alaplemezenként van tehát nem kell sem telepíteni sem össze vonni.
(#) didyman válasza pisti1818 hozzászólására (») Okt 10, 2010 /

Valami részleteket a jelenlegi topológiáról, szoftverekről, eszközökről vázolsz? Anélkül nagyon nehéz segíteni..
(#) Norberto válasza pisti1818 hozzászólására (») Okt 10, 2010 /

A router-ben engedélyezni kell az átmenő forgalmat a 21-es porton, ahhoz a géphez - pontosabban IP-címhez - rendelve, ahol az FTP-szervert akarod üzemeltetni. "Port forward"-nak szokták ezt a funkciót legtöbbször hívni. Ezután a kívülállók számára azt az IP-t kell megadnod, amely címet például a szolgáltatótól kapsz, feltételezem, hogy épp statikus, azaz állandó IP-ről van szó a szolgáltatód felé. Ha mégsem, akkor bonyolódik az ügy, mert sűrűn, naponta, vagy akár mégtöbbször új IP-t kapsz, és akkor azt kell majd mindig elárulnod a kintről jövőknek.
Következő: »»   109 / 1144
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem