Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   143 / 1131
(#) abcdabcd válasza petya0808 hozzászólására (») Dec 20, 2010 /
 
Ha nem ez lesz a gond akkor az előttem szóló fórumtársunknak lehet talán igaza, hogy valami a bootlolás körül nincs rendben a boothoz szükséges fileok esetleg nem a rendszermeghajtón vannak, pont nemrég csináltam meg én is egy ilyen gépet azon xp volt, tegnap nem jutott eszembe ez a lehetőség, de mindnképpen nézd meg, a kolléga által írt megoldást kövesd, nekem ilyen komplett megoldásom nincs erre, egyéb kézi eszközökkel oldottam volna meg
(#) Kovidivi hozzászólása Dec 20, 2010 /
 
Sziasztok!
Kezdek ráfüggni az Ubuntura . Már kiismertem nagyjából a lelkét, tudok telepíteni programokat... Egy problémám van, hogy az alaplapi videókártyám Ati Radeon IGP 320m, és ehhez nem találok drivert (meghajtja az ubuntu elég jó sebességgel, de a dual monitor támogatást nem érzékeli, nekem pedig fontos lenne.). Próbáltam már felrakni ATI Catalsyst-ot, de érdekes módon, ő sem támogatja a videó kártyám. Vistával is a videókártya miatt szivtam, most meg Ubuntuval is, csak XP alá van rendes driver... Ezt az egy hibáját kellene megoldanom, és végleg áttérnék Ubuntura. A másik probléma persze az Eagle, de azt maximum használom XP-n (tudom, hogy van ubuntus verziója, de az nekem kevés...). Ubuntu 8.04el, és 10.10-zel próbálkoztam. Van valami ötletetek? Már napok óta bújom a netet, de csak más ATI vezérlőket találok, egyik sem jó Köszönöm!
szerk: Érdekesség: XP-n a youtube videók szaggattak 320-as felbontáson is, bármilyen friss volt a rendszer, ubuntu nevetve jeleniti meg a 480-as videókat is, és a flash oldalakat.
(#) didyman válasza djgombi hozzászólására (») Dec 20, 2010 /
 
Akartam írni, hogy a GEF6600-ak is szériahibásak, ne kínlódj vele, ritka a ma még jól működő. Hagyd az alaplapot, kondikat nézd át, ha semmi, akkor a kártya dobókocka.
(#) didyman válasza Kovidivi hozzászólására (») Dec 20, 2010 /
 
Eagle-t wine alól nem tudod futtatni? Az ATI-hoz Linux illesztőt szerezni az olyan nehéz szülés tud lenni, sok sikert hozzá mindenesetre . Pláne az IGP320-hoz.. Ilyenekre azért próbáltál keresni, nem volt valami használható?
(#) djgombi válasza didyman hozzászólására (») Dec 21, 2010 /
 
Igen erről olvastam én is de úgy írták, hogy amelyik samsung rammal van szerelve az a jó széria. Ez samsungos. Még jó, hogy az alaplapon van videókártya mert így legalább a netet tudom használni.
Üdv!
(#) sardi_hunor hozzászólása Dec 21, 2010 /
 
Sziasztok!

Az lenne a kerdesem hogy az SDRAM CAS LATENCY hogy jobb, ha 2-on van vagy 2.5-on?
a cpu-z azt irja h ha 2-on van akkor a ram 133 mhz-en fut viszont ha 2.5-on akkor 166 mhz-en de azt olvastam a neten h minel kissebb a cas latency annal gyorsabb az adatatvitel. Kicsit osszezavarodtam. tehat 2 vagy 2.5?

Koszi elore is!
(#) abcdabcd válasza sardi_hunor hozzászólására (») Dec 21, 2010 /
 
Pénzben sokat számít ha vennél a boltban azaz annak idején újonnan vetted volna, szerintem olyan nagyon érezhetően sok hatása nincs, ha 2,5 helyett 2, a 2,5 az egy teljesen átlagos érték,a 2es érték volt az extra...

Én a régi gépembe amit szreztem 3x256 sdramot, azok cl2-esek, de ettől nem tűnik gyorsabbnak a gép, illetve ddr-ből is használtam olyan gépet amiben egész drága cl2es ramok voltak, nem volt igazán különös... de majd mások megerősítik vagy cáfolják ezt elvégre ez ezért egy fórum...

Viszont azt tudnod kell hogy nem automatikusan megy ennyi vagy annyi MHz-en, nem jól értelmezed a táblázatot:
-az a táblázat a cpu-z ben azt mondja, hogy a ram gyártója a ram-on egy epromba milyen időzítés (többek között cas, meg még a többi) értékeket tüntetett fel ajánlottként, az adott memória sebességekhez(órajelekhez)--> magyarul ha az időzítések a biosban "by SPD" vagy hasonló nevű értéken vannak: ez alapbeállítást jelent, amit ebből az SPD nevű epromból olvas ki a bios az adott memória órajelhez,ami külön van beállítva!
Viszont ha "manual"-ra állítod ezt, akkor kézi beállítással ezektől el is térhetsz!
Illetve a sebesség is állítható, de ezt már talán próbáltad és nem tudtad feljebb vinni!

Ha alaposabban megnézed a cpu-z-t akkor azt is megtalálhatod talán benne, hogy jelenleg milyen időzítzésekkel használja a géped a memóriát!
(#) sardi_hunor válasza abcdabcd hozzászólására (») Dec 21, 2010 /
 
tahat ha auto-n hagyom akkor a gyari sebessegen fut a ram? akkor az gyorsabb mint a kezi mert ddr ram van a gepben pc2700u 333mhz-es.

Valaki erostsen meg hogy, hogy lenne gyorsabb a ram.

Es 133 mhz-nel nem tudom magassabra allitani a mhz-et.

Csatoltam kepet is.
(#) sardi_hunor válasza sardi_hunor hozzászólására (») Dec 21, 2010 /
 
tehat az sdram freqvenzi csak 100 es 133 mhz kozott tudom valtoztatni. Kerlek irjatok h mejik lenne a legjobb beallitas.
(#) sardi_hunor hozzászólása Dec 21, 2010 /
 
Ja es van meg egy 256 mb-os ddr modulom is de az pc2100 266 mhz es ha azt is berakom akkor csak 100 mhz-en futnak 2-es cas latency-vel.133 mhz-en mar nem engide a 2-es cas-vel, bekapcsolas utan par masodperc es kapcsol ki.

ezt mutatja a cpu-z.
(#) _ampervadasz_ válasza sardi_hunor hozzászólására (») Dec 21, 2010 /
 
Helló.

Egyszerű: 100Mhz RAM modul sebességgel az adatátviteli sebesség ha három memóriamodul található a gépedben akkor az 2,400Gbit/s 300 MiB/ s
Beállítva 133Mhz RAM modul sebességre az adatátviteli sebesség ha három memóriamodul található a gépedben akkor az 3,192Gbit/s. 399MiB / s
Ez csupán 792Mbit/s 99MiB / s adattöbblet másodpercenként.
(#) Kovidivi válasza didyman hozzászólására (») Dec 21, 2010 /
 
Úgy látom, nincs ilyen "bevált" driver, amit csak elő kell húzni egy mappából Wine alatt majd próbálkozok, csak eddig 8.04 és 10.10 alatt is folyamatosan error ablakokat dobált ki, amit ha félreraktam, akkor futott a program, de azért zavaró eléggé. Mindegy, legrosszabb esetben lesz fent egy Ubuntu és egy XP... Keresni már kerestem mindenhogy, főleg azt találtam, hogy a Catalyst nyitott drivere ezt a kártyát nem támogatja Szóval kell a szurkolás... Próbáltam úgy is, hogy egy általános kiegészítőt kerestem dual monitor támogatáshoz. Azzal sem jártam sikerrel. Főleg, hogy ezzel a kártyával foglalkozó témák még a hősidőkben születtek, azóta már az ubuntu is fejlődött, és sok link is meghalt... De majd lesz valami. Majd megtanulok xp-s drivert visszafejteni forráskóddá, és abból telepíteni ubuntura meghajtót, vagy valami...
(#) sardi_hunor válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Dec 21, 2010 /
 
Koszonom a valaszt de egyszerubben eltudnad mondani hogy akkor 133 vagy 100 mhz?
mert sokat nem ertettem.
(#) _ampervadasz_ válasza sardi_hunor hozzászólására (») Dec 21, 2010 /
 
Szívesen segítek.

Ha beállítod 100Mhz -re akkor a memóriád 300 megabájt' adatforgalmat tud lebonyolítani, ha viszont beállítod 133Mhz -re akkor 400 megabájt' lesz a memóriádnak a fogalma ami jobb.
A memóriának az a szerepe hogy tároljon, minél nagyobb a memória mérete annál több adatot tárolhatsz el benne, viszont a sebesség is számít amit megabájt / másodpercben is leírtam (MiB/s) illetve gigabit / másodperc (Gbit/s). Kicsi méretű memóriánál nagyon fontos, hogy gyors tudjon lenni. Ez igaz a nagyobb méretű memóriákra is attól függően, hogy milyen célt kell kiszolgáljon a gép számára.
(#) sardi_hunor válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Dec 21, 2010 /
 
Most mar ertem

Koszonom.

Es akkor az a cas latency nem szamit h 2-on vagy 2.5-on van?
Erre keresek meg valaszt.
(#) belfi2 válasza sardi_hunor hozzászólására (») Dec 21, 2010 /
 
(#) _ampervadasz_ válasza sardi_hunor hozzászólására (») Dec 21, 2010 /
 
Hagyhatod 2 cikluson késleltetést nyugodtan, de ha a gép nem indulna el, akkor állítsd vissza 2,5 re.
(#) sardi_hunor válasza belfi2 hozzászólására (») Dec 21, 2010 /
 
Koszonom a tajekoztatot hasznos volt.

Meg most sem vagyon egeszen tisztaba ezzel a cas uggyel de kezdem kapiskalni

Koszi a segitseget.
(#) sardi_hunor hozzászólása Dec 21, 2010 /
 
Udv!

Az lenne a kerdesem, hogy felraktam egy FREE RAM OPTIMIZERT a gepre es nem tudom h mennyit allitsak be a ramombol h optimalizalja.
Az egeszet vagy ti mennyit ajanlotok hogy beallitsak.Ja es hogy ott van tobb csuszka is amit lehet allitani.Azok kozul mejiket kell alitgatni?
(#) djgombi hozzászólása Dec 21, 2010 /
 
Agp-s 8X-os videó-kártyában tudnátok valamit ajánlani ami jó is játékra?
(#) belfi2 válasza sardi_hunor hozzászólására (») Dec 21, 2010 /
 
Meg tudnád mondani mire való ez a program?
(#) sardi_hunor válasza belfi2 hozzászólására (») Dec 21, 2010 /
 
Ez elvileg a ram hasznalatanak az optimalizasara.
de ennel tobbet en sem tudok. ezert kerem a ti segitsegeteket
(#) belfi2 válasza sardi_hunor hozzászólására (») Dec 21, 2010 /
 
Azért kérdeztem hogy mit csinál mert azt gondoltam hogy jobban ismered ha fel akarod tölteni.
Szerintem minden alkalmazás annyi ramot használ amennyi kell neki ha valamiért hirtelen valamelyik programnak megnő a memória igénye,és elfogy a RAM akkor ott a lapozó fájl.És ezt mindenféle optimalizálás nélkül megcsinálja.Ezzel a progival csak plusz memóriát etetsz meg de én más értelmét nem látok.Már a neve is furcsa "Szabad RAM optimalizáló".Miért kell a nem használt RAM-ot optimalizálni??
(#) abcdabcd válasza sardi_hunor hozzászólására (») Dec 21, 2010 /
 
Ha a windowst akarod gyorsítani a szolgáltatások között keresgélj, hogy mit lehet letiltani az alapból indulók között, a legegyszerűbben úgy tudsz letilthatóakat találni hogy egy win7 es gépen megnézed hogy melyik szolgáltatások tiltottak alapból (ugyanis addigra valószínű az M$ is rájött hogy esetleg egyes szolg.ok alapból nem szükségesek, pl IPSEC, Távoli rendszerleíró adatbázis) és ezeket letiltogatod, így alapból a géped ha nem fut semmi más csak maga a win, akkor az alap kb 270Mb helyett esetleg csak 130Mb memóriát fog magának fenntartani, fogyasztani!

Szerintem ez a "tuning" egy lehetséges és nagyon is értelmes módja, a memóriát piszkálgatni egy 1400-es procinál ... hát nemtudom inkább vegyél egy gyors procit mert ez hobbinak jó lehet turkálni vele, de mégcsak nem is drága, a tuning arra jó ha veszel valamit mert a következő "lépcső" mondjuk 20ezerrel drágább és fel tudod tuningolni a drágább szintjére a jelenlegit...
(#) belfi2 válasza abcdabcd hozzászólására (») Dec 21, 2010 /
 
Azért ennek is megvan a maga veszélye.
Mert ha egy olyan szolgáltatást tilt le ami kell az induláshoz akkor elköszönhet az OpSys-től.Az alapból letiltottakat meg minek letiltani.?Én a gépemen letiltottam minden olyan progit ( nem szolgáltatást,illetve folyamatot) amit nem használok folyamatosan.(MSN; Daemon Tools;stb)tehát ami nem kell hogy együtt induljon a rendszerrel.A RAM-ot nem piszkálom mert amire én használom bőven elég.768Mb de még nem használt 512-nél többet
(#) Fülöp Ferenc 49 válasza abcdabcd hozzászólására (») Dec 21, 2010 /
 
bocsi kollegák mégiscsak visszatérnék a régi témámhoz , csak-nem vagyok a webkamerámmal megelégedve, eddigi probák , Tápegységcsere , Kompaktégök ki , windovs xp sp2 ujra ,összes usb porton proba , minden kirángatva , adsl modem kirángatva ,javasolták hogy rossz lehet az áramellátása az usb portoknak most hoztam egy pci-os usb kártyát , arrol is csikos a kép ha nincs rivaldafény ,. lehetséges-e hogy az alaplapommal van valami baj ?a fiam gépjén ha letakarom a webcamot akkor is szép képet mutat , soha nem csikosodik be. Nem szeretnék fölöslegesen alaplapot cserélni , szoljatok valamit , köszönettel venném. a proci amd athlon xp 2400+
alaplap ASROCK K7S8X
RAM 1.3 GIGA
elöre is köszönök minden gondolatot Feri
(#) belfi2 válasza Fülöp Ferenc 49 hozzászólására (») Dec 21, 2010 /
 
Hali!
Miért XP SP2?
SP3??
(#) Fülöp Ferenc 49 válasza belfi2 hozzászólására (») Dec 21, 2010 /
 
Microsoft Windows XP Professional
Opr. kódneve Whistler
Opr. nyelve magyar
Opr. kernel típusa Uniprocessor Free
Opr. verziója 5.1.2600 (WinXP Retail)
Opr. javítócsomag Szervizcsomag 2

ezt az aidával lestem ki , ennyi amit tudok a Win xp-röl

feri
(#) belfi2 válasza Fülöp Ferenc 49 hozzászólására (») Dec 21, 2010 /
 
Töltsd le az XP SP3 javító csomagot.
PL INNEN
és megnézzük mit csinál.
Keresek másikat mert a link nem jó! Bocsi!
Talán ez jó lesz
Neked nem frissít a géped?
(#) Fülöp Ferenc 49 válasza belfi2 hozzászólására (») Dec 21, 2010 /
 
azt hogy kell végrehajtani? pár szóval ismertesd légyszi
igy föl instalálva a progik nem aggatnak ?
nem tudom, hogy frissit-e .
Következő: »»   143 / 1131
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem