Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   235 / 1149
(#) belfi2 válasza marcall hozzászólására (») Aug 13, 2011 /

Hali!
ITT találsz néhány jelszót.Amíg megjön a válasz el leszel vele.
(#) b-max válasza marcall hozzászólására (») Aug 13, 2011 /

Printerport nincs rajta ? Mivel a régebbi toshbákat lehett jelszómenesiteni egy egyszerű dongle-val.
(#) marcall válasza b-max hozzászólására (») Aug 13, 2011 /

Üdv!

Hát igen az összekötözős dolog!
Sajnos nincs!
(#) belfi2 hozzászólása Aug 14, 2011 /

Sziasztok!
A napokban javítottam egy gépet aminek az volt (van ) a problémája ,hogy látszólag minden ok nélkül dobja a kék halált Stop 0x00000000 kóddal.Hardver hiba.Gondoltam megnézem a merevlemezt,ami a legnagyobb meglepetésemre a HDS nem ismert fel.Annyit írt róla hogy Samsung aztán sem S.M.A.R.T. sem semmilyen más adat nem jött elő.A diagnosztikai terület teljesen fehér folt.Próbáltam más (Asampho) merevlemez ellenőrzővel de semmi.Így szerintem meg van a hiba oka.
Más.
Csináltam egy HDD hűtőt ami a melegedés aranyában emeli a venti fordulatát,amit az előlapon az egymásután felgyúlladó ledek jeleznek.Az a kérdés hová tegyem a szenzort a HDD-n?
(#) didyman válasza Powerslave hozzászólására (») Aug 14, 2011 /

Ha az elemet kiveszed, kontaktjait zárod, ugyanezt éred el. A srác már ezen túl volt.
(#) mizsei.robi válasza belfi2 hozzászólására (») Aug 14, 2011 /

Ha a HDD nem jelez magáról semmit, az sok oldal szerint egy firmware probléma kezdeti tünete. Az érzékelőt szerintem a panel alá tedd be ha be birod.
(#) belfi2 válasza mizsei.robi hozzászólására (») Aug 14, 2011 /

Szia!
Ennyire azért nem akarom beletenni.
A külső felületén gondolom az elhelyezést azaz már elhelyeztem a tetején de mintha nem lenne az igazi.
(A samut le fogják cserélni ha minden igaz.)
(#) mizsei.robi válasza belfi2 hozzászólására (») Aug 14, 2011 /

Ha oda nem, akkor a motor mellé, vagy egy csavarhelybe hőpasztával
(#) belfi2 válasza mizsei.robi hozzászólására (») Aug 14, 2011 /

Megpróbálom de hogy hogy teszem oda azt még nem tudom.
(#) verwolf9999 hozzászólása Aug 14, 2011 /

Mikor bekapcsolom akkor sem CD/DVD-ről sem a winchester-ről nem hajlandó bootolni . Sajnos nem tudom hogy előtte történt e rajta frissítés mert most került hozzám . Esetleg egy bios frissítés megoldhatja ezt a problémát ?
(#) didyman válasza verwolf9999 hozzászólására (») Aug 14, 2011 /

Műszaki hibára gyanakszom.
(#) verwolf9999 válasza didyman hozzászólására (») Aug 15, 2011 /

Hát a bios update megvolt sajna ugyanazt csinálja most is . Lehet hogy alaplapos ?
(#) Powerslave válasza didyman hozzászólására (») Aug 15, 2011 /

ha az elemet kiveszed és nincs egyéb táp és a maradékáram is kimúlik és nem flash v iesmi, akkor tényleg. egyéb esetben az explicit törlés a célravezető.
(#) Powerslave válasza verwolf9999 hozzászólására (») Aug 15, 2011 /

milyen formában "nem hajlandó bootolni"?
(#) didyman válasza Powerslave hozzászólására (») Aug 15, 2011 /

A CMOS terület a déli hídban kialakított RAM-ba íródik. Egyes igen régi compaq gépek esetén volt a HDD a CMOS helye, hálégnek az ilyen megoldások kihaltak régen már. Elemen/akkun kívül nincs egyéb táp egy laptop alaplapján, a klf jelszavak meg rendszerint nem a CMOS-ban tároltak (hálégnek, semmi keresnivalójuk ott), leszámítva a nagyon olcsó gépeket. Egyébként pont az ilyen compaq-os elbonyolított megoldásoknál nem egyszerű dolog a CMOS-hoz hozzáférés, többnyire pont okkal védettek szoftveres behatolás ellen, bár az ötleted kétség kívül elegáns és kényelmes minden olyan esetben, ahol hagyományos megoldás és nehezen hozzáférhető CMOS reset/elem van.
Az az iesmi legyen ilyesmi, olyan csúnya így szlengesítve.
(#) didyman válasza verwolf9999 hozzászólására (») Aug 15, 2011 /

Legalább konkrét típust és hibaüzenetet írjál, hát semmit nem tudunk kezdeni az égadta világon ennyi infóval. Ha az alaplap POST-ol, meg BIOS-t tud frissíteni, nem valószínű, hogy baja van, bár a déli híd kontakthibája tud nemműködő eszközöket szülni, de azt sem tudjuk, hogy a POST során felismerkednek-e ezek az eszközök egyáltalán. Írjál kicsit körültekintőbben, mi nem ülünk ott a géped előtt, nem látjuk.
(#) Powerslave válasza didyman hozzászólására (») Aug 15, 2011 /

Nagyon szívesen kiírom a kedvedért, ha épp nem telefonról vagyok fent. Azonban, tegnap azzal voltam, olyankor pedig mindenki jobban jár, ha spórolok a betűvel...

Az elemet hiába kapod ki ha a fő tápellátás él. (akksi/töltő pl.)

... most mennem kell, vár a sok rühes forráskód, kora reggel...
(#) didyman válasza Powerslave hozzászólására (») Aug 15, 2011 /

Jó, de ez nincs odaírva a hozzászólás mellé, hogy telefonról küldöd, az ilyen MSN-szleng meg..
Ha a CMOS elemet kikapod, akkor az előfeltételként hozza magával az akku és a DC táp elvételét, mert tapasztalt ember nem áll neki szétszedni laptopot élő tápellátással . Na meg mert tudjuk, hogy a CMOS elem csak akkor él, azaz tápol, ha más energiaforrás nincsen, így a kivételekor azoknak is meg kell szűnnie a cél érdekében.
(#) verwolf9999 válasza didyman hozzászólására (») Aug 15, 2011 /

Hát a nem hajlandó bootolni azt arra értettem hogy a bios megismeri a merevlemezt és a dvd meghajtót is sőt a flashelő program a biosban hozzáfér a winchester adataihoz is . De mikor lemezről vagy a winchesterről bootolna egyszerűen lefagy sötét a képernyő és a háttérvilágítás világít csak vagy a windows telepítő esetén a kérem nyomjon meg egy gombot a telepítéshez ott meg megfagy és az a képernyő marad kint. Már kivettem az alaplapi akummulátort is és még wichestert és dvd meghajtót is próbáltam cserélni . De úgy sem jut tovább .
(#) belfi2 válasza verwolf9999 hozzászólására (») Aug 15, 2011 /

Szia!
Még mindig nem tudjuk a gép típusát egyáltalán semmit nem tudunk.Gondolom észre vetted hogy másik topikban vagy így jó lenne ha az előzményekről is tájékoztatnál.
Próbálkozz valamilyen Live CD vel.PL UBCD
(#) verwolf9999 válasza belfi2 hozzászólására (») Aug 15, 2011 /

Ez egy asus laptop a típusa A3H a biosa amibios 686 Be45

Van még egy lehetőség ,ha bootol USB-ről ,akkor készíts egy usb telepítőt és próbálkozz azzal.De azért nem ártana megnézni a proci hűtését sem.Egyébként jó lehet a Hiren's Boot cd mini XP-je is.Ja és az A3H melyik típusa?(mert van egy pár)

Ja azt is elfelejtettem leírni hogy az usb-bót nál eggyátalán nem csinál semmit sem . Próbáltam pendrive windowsal , linuxal és a livecd is kilőve

Egyébként operációs rendszer van a gépen?
(#) belfi2 válasza belfi2 hozzászólására (») Aug 15, 2011 /

Az említett típus nem szerepel az ASUS oldalán.Sajnos nem tudok többet segíteni.

http://support.asus.com/FeatureVideo.aspx?SLanguage=en&p=3&s=39&m=A...GXZGHK íme a link innen frissítettem a biost is . Az oprendszerrről nem tudok semmit. De mint már említettem a wichestert cseréltem egy formázott példányra de akkor sem bootolt

Azzal én is szembesültem hogy az ASUS oldaláról már levették ezt a laptopot de a link amiről a bioszt frissítettem az ASUS Supportjából való szóval a fájlokat még mindíg tárolják hozzá . Találtam user manualt és egyéb manualt is de sajnos ennyire jól nemtudok angolul

.Attól hogy leformáztad még nem fog bootolni mert nincs rajta az amiről indulni kellene.Még ha lenne is rajta opsys akkor sem menne mert más a hardver környezet.A biosban mennyire tudsz közlekedni?

A bioshoz értek és tudom hogyan kell a boot-ot beállítani . Már próbálkoztam az alapbeállítások visszaállításával is . De sajnos ez sem jött be

A RAM-ot ellenőrizted?
Következő: »»   235 / 1149
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem