Fórum témák
» Több friss téma |
Nem let hangosab a motorja felpörgési hibák nincsenek.
Háááát, határeset. Többnyire azért sok, mert a szobahő és eközött túl gyorsan vándorol el a lemez hőmérséklete (a változás mértéke az igazán megterhelő, nem maga a hőmérséklet). Állandó üzemnél, ha ennyire meleg, az még rendszerint SMART riasztást sem küld.
Sziasztok!
Korábban írtam hogy a gépem gondol egyet és újraindul. Kikapcsoltam az automatikus újraindítást. Csak annyi változott, hogy most kékhalált dob ki. Ezt írja: 'A problémát valószínűleg a következő fájl okozza: dxg.sys' 'PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA' Mi lehet a gond? Én a memóriahibára gyanakszom, de nem tudom pontosan mi okozza az újraindulásokat. Két memóriakártya van a gépben, próbáltam mindkettőt külön-külön is de semmi változás. Nem akarok mindent újra leírni, az 5. oldal körül megtaláljátok a korábbi bejegyzésemet. Köszönöm előre is! Üdv!
Ha gyanakszol, teszteld le memtest86-tal. A dxg.sys a DirectX fájlja, ha itt hiba van, akkor lehet, hogy a géped nem naprakész (ez egy nagyon régi hiba az XP-ben, ezer éve javítva van), vagy a DirectX nem az aktuális verzió, hanem régebbi. A frissítést kapcsold be, illetve hiányzó szervizcsomagot töltsd le és telepítsd, a DX letöltéséhez a google első találata alkalmas: http://support.microsoft.com/kb/179113/hu
Én didyman javaslatán túlmenően még ajánlanám a videokártya meghajtó-programjának a frissítését is, a gyártó oldaláról letöltve.
A videókártya driver frissítést már próbáltam, de az nem segített. Jelenleg DirectX 9.c van fent.
XP telepítésnél kikapcsoltam az automatikus frissítést, akkor lehet ez a gond. Most le is frissítem. Köszönöm a segítséget! Üdv!
...Csak ne mindig a legfrissebbet, mert általános gyakorlat vidiáéknál, atiéknál (ill. más alválalkozóknák pl Azusz liszenszelt ati, vagy vidia hardvereszköz) is, hogy a legfrissebb illesztőprogramhoz nem írják oda: BÉTA Te letöltöd felrakod és vagy jobb/rosszabb lesz de semmiféleképp nem hibátlan. Ezután kezdesz memória hibára, vírusra gyanakodni, esetleg újra húzod a platformot (ezzel ültem fel egy párszor) aztán kiderül, hogy csak régebbi verziót kell felrakni, és csodásan eltűnik a bosszantó hibajelenség is.
Igen a legújabbal voltak gondok, ha be akartam lépni az Nvidia vezérlőpultba akkor elment a kép és pár másodpercen belül visszajött. Ezt minden videókártyával kapcsolatos dolognál megcsinálta. Most egy 2006-os forceware driver van fent, semmi gond nincs vele.
Sok drivert próbáltam, de nekem ez bizonyult a legjobbnak. Üdv!
Sziasztok!
Eltünt a gépemröl a hang eddig monoba szolt most már sehogy ujra let telepitve a hangkártya és még mot sincs semmi mi lehet a baj. Előre is köszünöm a segitságet.
A villogás normális. A 2006-os illesztő meg nagyon régi, akár köze is lehet hozzá, de mindenféle más okból is célszerű a frissebb-ha van.
Kicsit több információt kérnénk erről a hibáról.
Hiba jelenség az hogy nem szol a hanfal a hangkártyán
eddig szolt stereoban de nemsoáig utána 3 évig monoban szolt tegnap estig ma meg már meg se mukan. Ez idő alat 4 szer let ujra pakolva a gép.
Jó, de milyen gép, milyen hangkártya, milyen rendszer, milyen hangfal? Hangfalat le tudod-e tesztelni, másik gépen szól normálisan, hangkártyára fülhallgatót dugva mi a helyez, stb, ilyenekre gondolok.
Ennek örülök, akkor látom valóban nem vagyok egyedül.
Nekem leginkább a másodlagos monitor kezelési problémák voltak, mert korábban Komponens jelkábelt használtam az LCD TV -hez, és ha a kezelőpultot csak megnyitottam, már el is ugrott a függőleges szinkron kétszer. Fenn állt egyébként bármilyen nemű beállításnál is, továbbá az asztal átméretezésébe is gond ütközött. A másik nagy probléma, a HDMI jelkezelés. Sehogyan nem tudtam, szabványos értéket beállítani, megpróbálkoztam az egyedi felbontással is, természetesen sikertelenül (bár ez minden monitorra igaz volt ahol nem szabványos a felbontás pl. szabványos felbontás az 1360x768 de a monitor nemszabványos mert az 1366x768 -at tud, így erősen interpoláltan jelenik meg a kép, ami mondjuk szöveg olvasásánál erősen kiütközik!). A sokkal régebbi illesztőprogram szerencsére mindenen segített, de egyedi felbontást nem tudok létrehozni és ez illesztőprogram szinten áll fenn. Magyarul: a Rivatuner -rel sem tudok egyedi felbontást beállítani.
Gép egy p4 alaplap tipusa msiIlyen alaplapom van.A hanfalat le teszteltem az jó.
A gápen Windows Xp Sp3 csomag van.Fülesel se müködik.
Ilyenkor a Powerstrippel próbálkozz. Az 1366x-os felbontás a "szabványos" egyébként, de ezt az ökör értéket is minek találták ki..
Köszönöm kipróbálom.
Sziasztok
Segítségetekre lenne szükségem. Van egy MSI FX600-as laptopom és az a probléma vele,hogy nem indul a bios (csak az első képernyő jön be) ahol az van kiírva: Press (DEL) key to run Setup Press (F11) key to run Boot menu Press (F3) key to run Recovery és ennyi. Semmire nem reagál csak a gombal ki tudom kapcsolni. És indításkor nagyon felpörög a ventillátor. Mi lehet a gond? köszi
Újból én lennék csak még annyi az észrevétel,hogy a vinyó visszajelző ledje halványabban világít a többinél és nem is villog be,mint ahogy szokott.
Üdv!
Legelőször szedd szét és takarítsd ki. Memóriát, HDD-t szedd ki és rakd vissza. Ha ezután sem jó, akkor elkezdhetünk gondolkozni, hogy miért is nem megy.
Próbáld meg eltávolítani a HDD -t majd kapcsold be a laptopot és írd le mi történt.
Valószínűsíthető, hogy a HDD inicializálásnál nem megy végbe valami, ha a meghajtó SATA akkor azt asztali gépben is próbáld működésre bírni. Feltételezhető, hogy a HDD rossz.
Sziasztok!
Vettem egy tp-link 1043nd típusú routert. A következő a problémám: Annak ellenére, minden jól van beállítva a wifi-nél, (a max tx rate =300 mbps, csatornaválasztás és szálesség auto, ország magyarország), wlanon mégsem tudom elérni a 300 mbps-t (Már ha lehet hinni az általam használt szoftvernek). A legnagyobb elérhető sebesség 130 mbps volt az Access connections szerint. Mi lehet a gond? István
Üdv!
Az lehet a gond, hogy a PC-ben vagy a laptopban lévő adapter nem tudja a 300Mbit/s-ot. Vagy a szoftverét kellene frissíteni.
Ha ez mért érték, akkor rendben van. Ennyit tud valósan profitálni a 300-as linksebességből.
Van egy erős gamer pc-m!Az lenne a gond hogy ha bekapcsolom és szeretnék bejelentkezni akkor egy csómó ideig ezt írja ki: "Üdvözöllek" vagy valami ilyesmi.Aztán azt írja ki hogy: "Asztal betöltése"!Aztán nagy nehezen elindul.És lefagy akadozik stb..
2probléma: Kiraktam az asztalomra egy fontos mappát és áramszünet lett.És elveszett.Hol tudom ezt visszahozni?Köszönöm a sagítséget!
Különösebben nem mértem, csak a tálcán megjelenő ikonról tudom, hogy ennyi lenne a max sebessége. Érdekes, az ez előtt használt Cisco epc3925-ös csodamasina is a tálcaikon ennyit tudott, de ott belenyugodtam, mert az egyetlen belső antennával rendelkezett. A laptopomban egy intel wifi link 5100 agn kártya van, ami elvileg tudja a 300 mbps-t, gyakorlatilag meg nem.
A csatornainterferencia szerintem kizárható, mert 1. a router elvileg kiszűri, 2. magam választottam egy szabad csatornát. Lehetaz, hogy valamilyen szoftveres korlátozás van a routerben?
De nincsen 300Mbps sebesség! Most írom másodszorra: Az a linksebesség lesz, ebből a realizálható, valós adatátvitel 150Mbps körül alakul. Ha a Txrate-et jelzi ki, akkor is minden rendben van, hiszen ezekből áll össze a link, s a draft N maximum 130Mbps.
Ok, én ezt értem, de akkor ha meg lankábelről netezek, kiírja, hogy az elérhető maximális sebesség 1000 mbps. Ezért gondoltam azt, hogy wifi-n is látnom kéne a 300 mbit-et.
Amúgy csatornaszélességet hogy érdemes beállítani? Auto-ra, vagy kézibeállításra tegyem?
És mekkora a neted sávszélessége?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |