Fórum témák
» Több friss téma |
Szia Miki.
Remélem tudok egy kicsit segíteni, ugyanis annak idején én a gyári "ThinkVantage GPS" programot próbáltam egy T400S típusú gépen, amit megelozott, hogy pl. Qualcom GOBI 2000 kártyák, amik talán a T410 / T420 sorozatoktól voltak gyárilag szerelve, valamint a Sierra Wirelles kártyát sem akarta elfogadni. Már nem emlékszem hol olvastam, hogy keressek eredeti FRU6537-es Ericsson WWAN kártyát, melybol szintén a gyártás során három fajtát is szereltek a mandarinok a gyárjában ezekbe a 2008-as gépekbe. Onnantól minden rendben ment. Ha jól tudom lehet, hogy a biosban "whitelisten" van pontosan megszabva melyik hardwares WWAN lehet csak kiszolgálva, máskulonben csak hangos sípolást hajlandó munkaként szolgálni. Üdv.: JaniK
DELLbe vettem ilyet, eddig csak SMS meg GPSt használtam, de lényegtelen, nincs mobil internet előfizetésem.
Amennyiben megjelenik soros portnak az eszközkezelőben a GPS nincs gond. Létezik Igo meg egyéb fizetős/törnivaló megoldások, ezt találtam: itt Ingyenes, nem rossz a felülete. Mobilon (android) gyönyörűen kijelzi a talált műholdak számát (nem a darabszámra gondolok, hanem magának a műholdnak a sorszámára), jelerősséget. PCn csak a mérési pontosságot írja. Magyarország egész jó, Szerbia ingyenes térképe foghíjas. Nem minden határátkelőt ismer, a kicsiken nem akar átmenni, pedig be van rajzolva. Ritkábban beszél, figyelni kell a rajzot, mert a balra kanyarodó útra nem szól (mész tovább a főúton). Az IGO navigo kalóz androidra erőszakolt verziójához képest , az még tudja az útkereszteződéseken a felsorakozást, sávokat. Ez mellett több időd van az utat, táblákat figyelni, és nem omlik össze a telefonon. Tervezem a PCn is tesztelni, de kellene egy töltő, meg nem tudom hova tenni a laptoppot a kocsiban. Ha próbáltad egy véleményt írhatsz. Itt akadtam rá a googlel-lel: Bővebben: Link
Hali mindenkinek!
Ma egy érdekes problémába ütköztem. Van a gépemben egy 20Gb Seagate HDD amolyan szemetes láda funkciót lát el. 5400 rpm ATA100. Gondoltam kicserélem egy hasonló Seagate 20Gb de ATA133, 7200rpm -re mivel nagyon "zajos" volt. (Nem működési hiba). Beraktam a gépbe , hogy leformázom , mert XP volt rajta, erre sikerült a a gép program meghajtóját leformázni.Gondoltam nem kínlódok, újra rakom.Kész a telepítés kapcsolom be a lemezeket, erre kiírja hogy a 20Gb HDD offline állapotban van mert aláírási ütközés van egy online lemezzel. Jelzem egyik lemez sem egyforma. Akkor hogyan ütközhet? Ha leválasztottam a 80-as Hitachit akkor simán online-ba rakta és lehetett vele dolgozni.Leformáztam de nem változott a helyzet.
Írd át kézzel cmd alól a Hdd azonosítószámát, klónozásnál akadtam erre a hibára.
Sziasztok,
a VirtualBox-on nem tudom beallitani az internetet,hogy menjen wifi adapterrel. Egy korabbi kerdesemhez:Vettem egy linksys wireless adaptert,es igy az IP-s gondok megoldodottak(a gep inditasakor rendesen megkapom a 192.168.1.101-es ip-t. A wireless adapter tipusat most pontosan nem tudom leirni,de a Device Manager-be igy jelenik meg: Compact Wireless-G adapter Aki tudja,hogy mit hogyan kell beallitsak,hogy menjen a VirtualBox-ban a net,annak a valaszat elore is koszonom. A hozzászólás módosítva: Júl 16, 2014
A virtual box fel kell telepítsen a host-ra egy virtuális netkártyát, amit kell láss dev manangerben.
Ha nincs letiltva akkor csak a virtualbox beállításait kell átnézni. Miután új virtuális gépet hoztál létre, illetve már van virtuális gép, akkor kikapcsolt állapotában lehet a beállításait módosítani. Bővebben: Link
Sziasztok!
Egy olyan probléma adódott nálam, hogy az MSI videokártyámhoz van az MSI Afterburner nevű progi... Eddig minden gond nélkül beállítottam a videófelvételt és a képmentést, viszont tegnap vettem észre, mikor szerettem volna felvételt készíteni, hogy a progiból a beállítások eltűntek.. egyszerűen nincsenek meg a fülek fent... Próbáltam kitörölni és újratelepíteni, de ugyanez a helyzet.... Mi lehet a gond?
Szia!
Nézd meg hogy a telepítési könyvtárban nem e marad valami az uninstall után, ugyan igy az Application Data mappában is nézz szét.Ha találsz valamit töröld és telepítsd újra.
Próbáld meg a Your Uninstallerrel leszedni, az minden apró maradékot leszed.
Azt hiszem közben sikerült megoldani... az új verzió 3.0.1-es és a régi, ami volt 2.3.1-es
Most visszaraktam a régit és újra megvan, ami kell.. már csak az a kérdés, hogy miért tűnik el az újban? Azért kösz a próbálkozást....
Sziasztok. Bocs, ha rossz helyen kérdezem:
Újra telepítettem a Win7-et, és nem tudom beállítani a Google Crome-ot, hogy NE mentse a fájl mellékleteket a fórumon ( .pdf, .doc, .rar, stb), hanem CSAK nyissa meg. Köszönöm
Sziasztok!
Egy elég nagy problémám akadt és nem igazán tudok hova fordulni... Az asztali gépem szépen üzemel, teszek-veszek, majd áramszünet. Visszakapcsolás után bejelentkezik, de asztalikonokat nem mutat, a tálca hiányosan jelenik meg. Az explorer.exe újraindításával nem jön helyre, a töltésjelző folyamatosan jelez. Kattintásra nem reagál, csökkentett módban pedig semmi sem változik. Csökkentett módban annyit elértem, hogy
A vizsgálat vége az volt, hogy nem tudott mindent helyreállítani. Chkdsk szerint a merevlemez "tiszta". Ha valakinek van ötlete mit tudok csinálni a
Nagyon köszönöm...
Javítótelepítés nem játszik?
(csak egy eredeti telepítő CD kell hozzá és fél óra alatt megvan)
Az lenne a legegyszerűbb, de túl sok minden veszne.
Helyem sincs már, új winchester vagy sok-sok lemez kellene, de ezeket pedig anyagi gondok nehezítik. Valamilyen túrkálós megoldás lenne a legjobb ebben a helyzetben. Persze ha nincs más . . . de ha mégis akadna örömmel venném! Fejleményképp leírom, hogy minden elindul aminek géppel együtt mennie kell. Kaspersky, HDSentinel, Szerverek (MySQL, Apache...) Találtam mondjuk egy ilyet: Bővebben: Link ... de elég nehézkes úgy, hogy még a feladatkezelőt is majd 2 perc késéssel nyitja meg. Bár úgy néz ki, még internet sincs, de a hálózati kártya rendben van, IP-t is kap... ping sem ad választ. Ettől függetlenül jöhet ha van más ötlet! A hozzászólás módosítva: Júl 21, 2014
Szia!
Először is tedd már meg hogy legalább az opsys típusát leírod. Meg mondjuk a gépét, STB (A javító telepítés nem jár adatvesztéssel ........a legtöbb esetben.) De először egy lemez ellenörzés , (CHKDSK) aztán egy rendszer vissza állítás. A hozzászólás módosítva: Júl 21, 2014
Úgy látszik, nem értetted meg amit javasoltam, vagy nem voltam elég világos...
Próbáld meg ezt elolvasni... A javítótelepítésnek pont az a lényege, hogy semmi nem vész el - a meglévő rendszer hibáit javítja, megtartva az összes telepített programot, beállításokat. A linken minden le van írva...
Mit ne mondjak elég szűkszavú voltál...
Windows 7; 64bit... De akkor ez marad...
Win7 esetén kicsit nehezebb a helyzet, hiszen itt csak indítási javítás van.
Viszont amíg működik a rendszer, az itt leírt módon javítható.
Szia!
Idézet: „Win7 esetén kicsit nehezebb a helyzet, hiszen itt csak indítási javítás van.” Nem! Ugyan úgy megvan a lehetőség a rendszer helyreállítására, és még a lépések is majdnem azonosak. EZT kell alaposan átolvasni.
OK, ezt én is ismerem.
Annak a lehetősége hiányzik (ami az XP-nél megvolt), hogy a telepítőről bootolva végezzél javítást. A win7 és a Win8 csak futó rendszer alól engedélyezi a frissítést. Idézet: „...Ugyan úgy megvan a lehetőség a rendszer helyreállítására” Nem - csak a rendszer visszaállítására van lehetőség, ez nem ugyanaz. Tehát egy abszolut futásképtelen, kékhalálozó XP-t is sikeresen lehetett javítani a telepítő CD-ről bootolva, míg ez a Win7-nél nem megy. A hozzászólás módosítva: Júl 21, 2014
Pedig lehet!
A Rendszer-helyreállítási beállítások menü megnyitása a Windows 7 telepítőlemezzel, USB flash meghajtóval vagy rendszer-helyreállító lemezzel Ha a számítógép rendszere súlyosan megsérült, és a Rendszer-helyreállítási beállítások menü nem érhető el, a Windows 7 telepítőlemez vagy egy USB flash meghajtó, illetve a korábban létrehozott rendszer-helyreállító lemez használatával hozzáférhet a menühöz. E módszer használatához újra kell indítani a számítógépet, és a rendszert a lemezről vagy USB flash meghajtóról kell betölteni. Helyezze be a Windows 7 telepítőlemezt vagy az USB flash meghajtót, illetve egy rendszer-helyreállító lemezt, majd kapcsolja ki a számítógépet. Indítsa újra a számítógépet az újraindító gomb megnyomásával. Ha a rendszer arra kéri, nyomjon meg egy tetszőleges billentyűt, és kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat. A Windows telepítése lapon vagy a Rendszer-helyreállítási beállítások lapon válassza ki a nyelvi és egyéb beállításokat, majd kattintson a Tovább gombra. Ha a Windows telepítése lap és a Rendszer-helyreállítási beállítások lap sem jelenik meg, és a számítógép nem kérte billentyű megnyomását, előfordulhat, hogy módosítania kell egyes rendszerbeállításokat. A végrehajtás módját a A számítógép indítása Windows 7 telepítőlemezzel vagy USB flash meghajtóval című témakörből ismerheti meg. Ha a Windows telepítőlemezét használja, illetve USB flash meghajtót használ, kattintson a Számítógép javítása menüpontra. Jelölje ki a javítani kívánt Windows-telepítést, majd kattintson a Tovább gombra. Kattintson a Rendszer-helyreállítási beállítások menü kívánt eszközére annak megnyitásához. Cikkazo
Rendszer-visszaállító lemezem sajnos nincs, mostanáig... ez biztos.
Belenéztem az SFC naplójába... Could not reproject corrupted file [ml:520{260},l:46{23}]"\??\C:\Windows\System32"\[l:20{10}]"quartz.dll"; source file in store is also corrupted Akkor a quartz.dll a hibás és a forrásfájl sem oké. Megpróbálom lemezről indított parancssoron keresztül a Win7SP1 telepítőből kimásolni a dll-t. Hátha összejön... ... aztán ahogy helyrejön készítek egy rendszervisszaállító lemezt! A hozzászólás módosítva: Júl 21, 2014
A lemez nem ajánlja fel a javítást?
Nem indítási problémával állok szemben... mint kiderítettem.
A gép normálisan, szokott módon indul el. Csak amint oda jut, hogy a tálcát/asztalt megjelenítse megakad, elkezd tölteni és úgy is marad míg be nem avatkozok, azaz ki nem lövöm az explorer.exe-t. Azután életre kel és rendesen működik, a fájlmegosztás működik, a Total Commander elindul, PenDrive-t felismeri, minden oké, csak mindezt sajna a tálca és az asztal nélkül. Túrkáltam egy kicsit miután a kézi DLL másolgatós móka nem vált be. Az sfc / scannow nem javította meg a problémát. De létrehozott egy naplót a :\Windows\Logs\CBS könyvtárba CBS.log néven, aminek a végén van pár részlet. Ott van a hibát kiváltó frissítés kódja, a hibás dll fájl és a probléma, melyszerint a helyreállításra használandó dll ellenőrzőösszege nem stimmel, azaz a frissített dll fájl nem teljesen klappol. Namost, egy másik kulcsszóval rátaláltam erre: Bővebben: Link Most épp ez fut, hátha helyrerázza...
Szia!
A telepítőlemez használata, nem csak az indítási problémát oldja meg.Átnézi a gépet és a hibás rendszer fájlokat kijavítja.És mi van a rendszer-visszaállítással? |
Bejelentkezés
Hirdetés |