Fórum témák
» Több friss téma |
Kösz ezt nem tudtam de minden ember holtig tanul
Szia!
Szerintem becsülettel meghajtaná de a tápfeszre figyelj majd oda mivel a hangszóró 4 ohmos!
36-38V a tápfesz(szolgáltatótól függően van mikor 218 van mikor 230V a fesz) és nagyon durván túl van hűtve.
Hát most is 4ohm-os hangszórókkal hajtom ,ár vagy 4 órája és hideg.Majd harmadikán lesz egy buli ott majd letesztelem.
Akkor nálatok elég durván ingadozik a hálózati feszültség. Itt nálunk mindig 232-234V között van. 12V ingadozás az már elég soknak számít.
38V 4 ohm -ra sok. 4 ohm -ra kisebb feszültség dukál, olyan kb. 26-28V az ideális.
Szia! A hídnak a 4ohm olyan terhelés, mint a simának a 2ohm. Működik vele, de nem túl gazdaságos.
A 36-38V tápfesz hídkapcsolásnál kimondottan 8ohm-ra való. A hivatkozott hangszóró érzékenysége is elég kevés, próbáltam hasonlót: szép mélyeket ad, de halkan. A híddal most ehhez hasonló mélyközepet hajtok, nekem sokkal jobban tetszik
Hát sajna felénk ilyen sz*r a szolgáltató.
Most jelenleg 2db 3 utas autós hangszórót hajtok vele és semmit sem melegszik. Ez a mélyközép tetszik.Esetleg egy oylan oldalt ahol tudok rendelni tudnál mutatni? A szép mély de halkan nálam is megvan.
A PA-0812 van neked?Az iszonyat jól szólhat 96 decibellel.
VAn is egy dobozom amibe be lehet ekkorát rakni. Papír vagy gumi a pereme?
Valóban jó érzékenység ezért az árért, (ha igaz).
Kár hogy nem közölnek róla TS adatokat. Az hogy méretre belepasszol a meglévő dobozodba, még édeskevés ahhoz hogy jól is szóljon benne. Gondoltam már rá hogy rendelek 1-2 db-ot és lemérem, de mi van ha mondjuk 70 literes zárt dobozt kíván?... cumi. :no:
Nekem van egy majdnem 100 literes.
Üdv:
lenne pár kérdésem ezzel a kapcsolással kapcsolatban http://www.hobbielektronika.hu/forum/files/61/615043dea05de6ffe5f2a...53.jpg Nem tudom hogy mekkora feszültségű vagy mekkora terhelhetőségű trafó kel hozzá ha valaki tud segítsen kösz üdv: Sanykaraj
Nekem például 250W-os kapcsitáppal van meghajtva +-35V-ról egy híd,de vannak itt nálam elvetemültebbek is akik jobban kihasználják...
Nekem 250W-os trafó 2x10,000µF puffer és 2x36-38V a hálózati fesztől függően.
TErvbe van egy 320W-os kapcsitáp 2x40V-ra.
Kösz és milyen egyenirányítót ajánlotok mert a kapcsolási rajzon + meg- ág
Gondolom a cimó félére gondolsz...nekem is azzal megy most,kielégítő úgyhogy nyugodtan csináld csak meg.Hűtést nem árt megcsinálni rendesen hűtőtönkösre,de ez már ki lett itt beszélve.
Ezt egy kicsit kifejtenéd főleg a cimó felére kifejezés nem igazán érthető nekem de azé kösz
Pl:ezt és 2x10mF puffer oldalanként,ha sima trafóval csinálod meg hidegítőnek mkp 100nF fólia.
Kösz a magyarázatot de nem túl profi ként ez nekem nem mond túl sokat kapcsolási rajz nincsen hozzá úgy könnyebben ,megy a tanulás
kösz
Jaja cimo tápra gondolok.
Kedden lesz egy buli meglátjuk mire elég a trafó ha kevés akkor egyből táp.Az erőlködőnek nagyon komoly hűtése van.4 ohm-on semmit nem melegszik.
NEkem 4 10A300V-os dióda van hídba kötve és ennyi.De helet kapni dióda hidat azt scak bekötöd és kész.NEkem ezek voltak kéznél.
Tudnál-e küldeni egy rajzott vagy képet?
Nekem ez kapcsitáppal sokkal jobban teljesít zenei szinten,mint egy ugyanakkora teljesítményű hagyományos táppal,legyen az toroid,hiperszil vagy egyéb trafós...,de nem csak ez hanem más topológiájú amp. is.Érdekes, mert mindenhol azt olvasom,hogy ennek nem így kéne lennie...nem is értem miért pedig egyértelműen,hallhatóan jobb!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |