Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TDA7294 végerősítő

Témaindító: Dióda, idő: Ápr 17, 2006
Lapozás: OK   30 / 608
(#) szabi83 válasza Zenner hozzászólására (») Ápr 2, 2008 /

az ic tudja...

de ne offoljunk, van a tda1562-nek témája
(#) Zenner válasza szabi83 hozzászólására (») Ápr 4, 2008 /

Bocsánat!
(#) Skyline hozzászólása Ápr 4, 2008 /

Üdv!!
Bocsi a zavarásért!!
Én is kiváncsi lennék h mi az a H-osztály?
Azt látom h nagyobb teljesítmény leadására képes de hogyan?
(#) heles hozzászólása Ápr 18, 2008 /

hello. valki nekem nem tudna egy 4x100W erosito nyakrajzot feltenni ami mukodik is 4db TDA7294-el. ja es meg vu meter rajzot is.vagy ha nincsen ilyen akkor egy 2x100W stereo erosito nyakrajzot TDA7294-el.aki tud az kerem irjon vagy tegye fel ide az oldalra.kosz szepen elore is a segitsegeteket.
(#) Kovidivi válasza heles hozzászólására (») Ápr 18, 2008 /

A privátban feltett kérdésedre itt válaszolok, ha nem baj:

Nyákrajzom nincs, mert drótozva van a tda7294-es erősítőm egyik oldala, a másik nyák pedig Zomatt-tól van (köszi! ), de ha beírod google-ba, hogy tda7294 datasheet, és ott megnézed az adatlapját, akkor meg fogod találni a kapcsolási rajzát az erősítőnek, és még nyákterv is van hozzá! de készíteni sem nagy ördöngősség! a kivezérlésjelző an6884, ezt is gugliba: an6884 datasheet , és mindent meglelsz róla! esetleg HE-án is keresgélhetsz, itt is rengeteg információt megtalálsz mindkét kapcsolásról (esetleg el is olvashatod a topicot, amibe feltetted a kérdést, mert ott van a válasz is, csak keresni kell!
Sikeres vizsgamunkát!
(#) nÁnÁ válasza heles hozzászólására (») Ápr 18, 2008 /

Hello!

Én most építek egy erősítőt TDA7294-es IC-vel. A mellékelt kapcsolási rajzhoz készítettem nyákrajzot.

Üdv! Balázs
(#) Kovidivi válasza nÁnÁ hozzászólására (») Ápr 18, 2008 /

ha tényleg +-40volttal hajtod meg, ajánlott a 8 ohmos hangfal!
(#) nÁnÁ válasza Kovidivi hozzászólására (») Ápr 18, 2008 /

Nem akarom + - 40 V-tal hajtani, utána olvastam az adatlapon, az alapján méreteztem a trafót. A 100 W-os teljesítményt sem hiszem el. Az adatlapon más dolgok vannak, mint ezen a rajzon, innen csak maga a kapcsolást használtam fel.

Akkor te egy körültekintő fórumozó vagy, aki sokat olvas, és kutakszik! Bárcsak nagyon sokan ilyenek lennének...

Kösz! Igyekszik az ember! Meg úgy vagyok vele, hogy egyszer építem kicsit több munkával és tervezésel, mint 2 hónap múlva javítani. Meg szerencsére van segítségem ha megakadok vagy kérdésem lenne.

Ez a lényeg! Az én első sztereó tda7294-em egy kábeldzsungel... csak attól retteget, hogy mikor fogja beadni a kulcsot remélem kibírja így még egy pár évig, hogy nem kell hozzányúlni... vagy legalább addig, amíg megépítem a vf2-t...

Nekem ez lesz az első maradandó erősítőm, és még sok erősítőt szeretnék csinálni, mert szeretek zenét hallgatni stb. Remélem nekem is kibír egy pár évet, sok jót hallottam már róla.
(#) kefe13 hozzászólása Ápr 23, 2008 /

Tiszteletem !

Köszönök minden buta és okos hozzászólást, a nyáktervet, a tapasztalatokat.

Elkészült a deszka ! (de lehet így marad

Hangja kellemes, perpill egy marantz pm4400 ast pipált le

(telefonos fotó, ha lesz elem a gépbe csinálok szebb képet

DSC00098.JPG

(#) szilva válasza kefe13 hozzászólására (») Ápr 23, 2008 /

Gratulálok, szépen összeraktad! Milyen hálózati trafóról jár?
(#) kefe13 válasza szilva hozzászólására (») Ápr 23, 2008 /

talált trafó, 2x21V, méretéből ítélve kb 150w , azaz cirka +-30 voltal dolgozik a drága, de fülre elég, bár műszer bennmaradt melóba, majd holnap méregetek, műhelybe mérve egy csatornával kihajtva másfél voltot esett a feszkó, szerintem marad

ha egy két hét fülelés után is jónak tűnik, kap egy deszka pótkocsit meg egy ikeás üvegtetejű éjjeliszekrényt lakásnak (4-5k)

(#) nÁnÁ válasza kefe13 hozzászólására (») Ápr 23, 2008 /

Gratula, jó lett! Én is lassan elkészülök az enyémmel, az egy sima mono lesz. Ha elkészülök vele, én is dobok fel képeket!
Üdv. Balázs
(#) kefe13 válasza nÁnÁ hozzászólására (») Ápr 23, 2008 /

Hahó, legyen az sztereo, nem nagy pénz, ellenáloskat vegyél többet, én azokat tizedre válogattam össze, nemtudom mennyit számít...

"szól mint atom"

hang: kihagytam a nyákon lévő trimmert, PC ről XFI karival tömörítetlen hanganyagokkal szépen keni, (foobar2000 kernel streaming, 24bit) toshiba dvd sztereo kimenetét használva erős, nincs túlvezérelve de elkéne a trimmer poti ,

Egy kérdés !!
vág ez szerintem alul valahol, (fül) lehet valami kondit cserélni ott, hogy esetleg mélyebbre menjen ?? (elekronic kit EK.08)

(#) nÁnÁ válasza kefe13 hozzászólására (») Ápr 23, 2008 /

Hello!
Nagyon hajlok a stereo felé, nagyon gondolkodom rajta, tényleg kijönne olcsón. ' hete nem tudom mit csináljak, lehet mégis csak stereo lesz. Ha mindenigaz, holnap lesz az egyik beüzemelése, ha az műxik, akkor lehet csinálok mellé mégegyet.
(#) kefe13 válasza nÁnÁ hozzászólására (») Ápr 23, 2008 /

1 : átgondolni minden drótot ( fasznak kell a pókháló)

2 : ha átgondoltad csináld +

3 : ha megcsináltad nézd át kétszer !

4 : hajrá !!

(nekem a fórummal + igen kevés fizikai segítséggel ment ....

(#) nÁnÁ válasza kefe13 hozzászólására (») Ápr 24, 2008 /

nem sok drótot kell átgondolni, mert a tápon, a be és kimeneten meg a kapcsolókon kívül semmit nem kell drótozgatni, mert marattam hozzá egy saját tervezésű nyákot, az egyszerű bekötéseket meg nehéz eltéveszteni
de azért odafigyelek, meg ha kell, akkor van segítségem
(#) gyula86 hozzászólása Ápr 24, 2008 /

Hello mindenkinek!

Megépítettem ezt a végfokot és azt kell hogy mondjam egész jó kis holmi.
A kimeneten kiadja 8ohm melett az 50W szinuszos teljesítményt!
A hangja is egész jó az árához képest.

(#) DjPeat hozzászólása Ápr 24, 2008 /

Sziasztok.
Egy hatalmas problémám van remélem tudtok segíteni benne. Meg építetem az Urbán elektronika által forgalmazott TDA7294. Össze raktam bekötöttem meg felelő védelemmel és üres járatban jó nem is melegszik túl. De ha kötök rá hangfalat akkor el kezd melegedni de úgy hogy 3-4 másodperc után már a kezed sem álja de vajon miért ezt nem értem. Ja és másik jelenség a pozitív száll elé kötöttem be 4 db 12V izzót hogy ha gond van az menyen ki. De amikor nincs rajta hangfal nem izzik be de ha van rajta hangfal be izzik utána elkezd villogni de közben az erősítő ad ki hangot. Szerintetek mi a baj?
Remélem tudtok segíteni mert én nem tudom már mi a baja.
Előre is köszönöm.
Sziasztok.
(#) szilva válasza DjPeat hozzászólására (») Ápr 24, 2008 /

Hűtés van az IC-n?
(#) promise válasza szilva hozzászólására (») Ápr 24, 2008 /

Nekem hűtés nélkül szépen lekapcsolt,működött a hővédelme.Elő kellene keresnem a modulomat,tesztelgetni egy kicsit,összehasonlítani a 7293-mal...
(#) szilva válasza promise hozzászólására (») Ápr 24, 2008 /

Az lehet, hogy lekapcsol, de akkor nem kell csodálkozni, hogy kézzel nem bírod megfogni. Kézzel már 60 fokot sem tudsz megfogni.
(#) promise válasza szilva hozzászólására (») Ápr 24, 2008 /

Igazad van,én kínoztam szegénykét.Megfelelő hűtőbordán nem nagyon melegedett.
(#) DjPeat hozzászólása Ápr 25, 2008 /

Sziasztok
Hűtés van rajta még nagyobb is mint amit szoktak tenni. Ma neki fogtam újból a csinálásához és amikor bekapcsolom zúgó hangot ad de semmi többet de ezt is úgy hogy a 20centis MNC majdnem ki ugrik a helyéből. Nem értem mi lehet vele pedig minden úgy van ahogy kell szerintem nem találtam benne hibát. Nem értem mitől lehet a kapcsolást meg próbálom fel tenni meg egy képet a panelről a bordával együtt(egy kicsit el mosodot de láccik remélem.
Remélem tudtok nekem segíteni.
Előre is köszönöm sziasztok.
(#) lamalas válasza DjPeat hozzászólására (») Ápr 25, 2008 /

Elofordulhat hogy gerjed. De ez csak 1 lehetoseg a szamos egyeb kozul. En a D-audiotol rendeltem egy TDA7293-as vegfokot, es jo nehany TDA2030-at, mindegyik tokeletesen mukodik, nincs semmi problema egyikkel sem. Fogok is rendelni toluk tobb TDA7294-est a kozeljovoben mert megbizhatoak, pontosak es jo KIT-eket arulnak.
(#) promise válasza DjPeat hozzászólására (») Ápr 25, 2008 /

Nincs a kimeneten egyenfeszültség?
(#) nÁnÁ hozzászólása Ápr 27, 2008 /

Sziasztok!

Kész lett a TDA7294-es erősítőm. Ma volt a próbaüzem, egy elég kicsi bordával, mert a nagy, amit neki szánok, az még nincs nálam. Meglepő volt, hogy 1 órán keresztül üzemelt, közepes hangerőn, és nem is langyosodott a borda. Köszönhető a hűtőventinek, ami folyamatosan üzemelt.
Nagyon jól szól, az árához képest is, meg amúgy is, így csinálok mégegyet, és együtt dobozolom be őket. Így lesz egy sztereo erősítőm.

Ha be lesz dobozolva, akkor rakok fel képeket.

Üdv. Balázs
Következő: »»   30 / 608
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem