Fórum témák
» Több friss téma |
Helló! Ha kikerült volna egyenfesz a kimenetre akkor már elvitte volna a hangszóróját, és a zúgás elmaradt volna és helyette füstöt látott volna egyböl mindenhonnan.
Hali mindenkinek!
Én is meg szeretném építeni ezt az erősítőt. Én úgy tudom hogy 4 ohm=100w , és ezért 100 w-os hangszórókat szeretnék rákötni. De van egy NAGY problémám, És ez az hogy ugyebár ennek kell 100-110 w-os táp(hanem javítsatok ki!!), és nem tok szerezni sehonnan, de 3000 ft sztem kicsit sok érte Sztereót akarok építeni, és így majd 200w-os táp kell? Ja és legyetek olyszívesek, véleményeket az erősítőről irtni. köszi előre is!
helló
egy csatornához legalább 120-130wattos táp kell tehát ha sztereót akarsz épiteni akkor vegyél egy 300wattos tápot ami olyan 8-10ezer forint körül van
Hú az nagyon sok!Kipótolnám és akkor már vennék egy erősítőt!
Nem lehetne valahogy megoldani hogy trafó nélkül? Nem biztos de talán kapcsolóüzeműtápnak hívják...valami egyszerűbbet nem lehetne hozzá? Am köszi szépen!
helló
igen kapcsolóüzeműtápnak hivják de én is kezdő vagyok és nem nagyon értek hozzá de szerintem az nem jó neki mert nagyfrekis meg ilyenek de lehet hülyeséget irtam
Udv,
Lehet kapcsolouzemu tapot is csinalni, de sokkal jobban meg fogsz vele szenvedni mint magaval az erositovel hacsak nem vagy profi kapcsolouzemu tapok epiteseben En a sima (nem kapcsolouzemu) tapot javaslom. Ha nem akarod az erositot fullra kihajtani, csak otthonra kell akkor kisebb tap is boven elegendo neki, nem kell 300VA-es trafo. Bulihoz, folyamatos "döngetéshez" azonban muszaj neki nagyobb trafo.
A TDA 7294-nek hány V a minimum?
(Nem akarok kiadni tizenezreket egy trafóért!)
Adatlap: minimum +/-10V, maximum +/-40V. Azért +/-10V-nál ne várj tól nagy teljesítményt tőle...
Csao, nekem 2x 21 V , +- cirka 30 V , szobában fülelni kifutja az "eleget" 6 ohmos dobozokkal.
őőőő ... adtlap ... http://alldatasheet.com/
Sziasztok. Én még nagyon kezdő vagyok! Épitettem egy ilyen tda7294-es ic-vel rendelkező erősítőt, nálam +-35 voltról működne, de az a baj van vele, hogy nem ad ki hangot! Az a baj, hogy utólag hívták fel a figyelmemet arra, hogy az ic hátulján ki van vezetve a feszültség! :-S Azt szeretném kérdezni, hogy honna tudhatnám meg azt, hogy még jó-e az IC?? Vagy ha megtudnátok azt mondani nekem, hogy meik lábak között mit kellene mérnek akkor az nagyon jólenne! Előre is köszönöm!
Ja és ebben is tudnátok segíteni, mert a kapcsirajzán nemértek valamit :-S Minden rajtalessz a rajzon, a kérdés is! Előre is köszönöm!
Ezeket valamilyn pozitív feszültségre kell kötni pl +5V vagy +12 V, esetleg nagyobb előtét ellenállással a + tápfeszre lehet kötni
Sziasztok! Szeretnék a tda7294-hez egy hangfalvédőt építeni (KOPPANÁSGÁTLÓ)! Nemtudnátok ajánlani valamiet, ami már nektek bevált?? Előre is köszönöm!
Ha tudnátok hozzá rajzokat az nagyon jólenne! Ja és monó a végfok! +-35V-ról működik 1X100W!!
Udv,
A TDA7294-ben van beepitett mute funkcio igy nem szukseges hozza kulon koppanasgatlot kesziteni hozza. A hasznalatat megtalalod a katalogusokban.
Köszi a segítséget.Annyit még megtudnátok mondani,hogy hány amperos is lehet ez a tranyó?Köszi.Üdw
Ilyen kondim van.
Nem tesz semmit
Milyen tranyó? A trafódra gondolsz? vagy nem értem
ha trafóra gondolsz, akkor én néhánnyal feljebb már tettem egy tippet a trafó teljesítményére és feszültségeire...
sziasztok! érdeklődnék hogy a gyári kapcs rajzon mit kellene vagy lehet módositani hogy minél nagyobb tartományt megszólaltasson a 7294,,
gondolok több mélyre esetleg szinesebben,mit lehet változtatni?köszke mindenkinek
Udv,
Ezzel az IC-vel keszult erositok (adatlapban szereplo ajanlas) gyakorlatilag lefedik az egesz hangfrekis savot? Milyen nagyobb tartomanyt akarsz megszolaltatni vele? Ha tobb mely vagy szinezettebb hang kell akkor hasznalj hangszinszabalyzot.
szia!köszi,esetleg van e valami ehez spéci hanszinszabályzó esetleg?mi az amivel jól öszhangban lenne?
Sziasztok!
Azon szakikat kérdezek, akik összenőttek ezzel az erősítővel... Van egy működő végfokom, és az lenne a kérdésem, hogy 40 voltot (egészen pontosan 39,8 V-ot) ráengedhetnék e???? Tudom, hogy ez már a határ... de próbálta már valaki? Én már tettem rá egyre 41 V-ot, de csak egyszer... az is lehet hogy az bóvli volt... Szóval mik a tapasztalatok?
köszönöm, jólett az erősítő, nagyon szépen szól! Ja és simán bekötöttem a pozitív tápfeszbe "35V" !
Hello!
TDA7293-ra nyugodtan ráteheted, ha 8 ohmos hangfalat kötsz rá. ekkor 100W-ot fog leadni d=10%-nál. 4 ohmos hangfallal esetleg kísérletezni lehet, kis hangerőn talán elviszi, de azért vigyázz vele nagyon! Egyébként az IC +-50V-ot bír el, jel nélkül!
Akkor nem nagyon kellene megpróbálnom 40 V-tal igaz? Mármint a TDA7294-et ... Oks...
sziasztok ,tudnátok nekem segíteni ? nem vagyok nagyon jártas az elektronikában ,van egy hifim elszállt benne a végfok egy tda 7293-as,nem kaptam csak tda 7294-est,beletehetem-e helyette símán? köszi előre is!
szia!
Nézd meg az adatlapján a lábkiosztást, és a kapcsolási rajzot, ha csak apró különbségeket vélsz felfedezni, pl. pufferkondi nagyobb, stb, és a lábkiosztás azonos, akkor nyugodtan!
sziasztok. egy másik topic ba írtam már, hogy szeretnék egy erősítőt a 2db sal sbx 2530 as hangszórómhoz (adatlapja) na most ehhez szeretném az erősítőt, de ez csak sob lenne, és mondták máshol, hogy ezzel az ic vel kéne gondolkoznom, mert olcsóbb, mint amit eddig akartam, és tökéletesen megfelel nekem. tehát a kérdésem az, hogy esetleg valkinek van hozzá kapcs rajza, és nyákterve? válaszaitok előre is köszönöm: lewi
okés, már elkezdtem úgy a 15. oldalig jutottam..
|
Bejelentkezés
Hirdetés |