Fórum témák
» Több friss téma |
Hali! Az új dolgok engem is érdekelni szoktak.
Remek tervezési gondolat, hogy hagytál helyet az esetleges kengyelnek is.
A hozzászólás módosítva: Feb 18, 2014
Látom lesz benne Hilti szalag is Gondolom a különböző méretű becsatoló kondik miatt.
Körvonalazódik a terv
A jelföld leválasztásához mit szóltok?
Sziasztok ismét összeraktam egy Amp 05 ös kitet, a mute stby lábakat hová húzhatom hogy teszteljem valamit szól e ? A bemenetet rövidrezártam a gnd és az out közt 50 mV áram mérhető.
Ez így jó lehet, de a csatlakozó vezetékek "kinti" végén az árnyékolást össze kellene kötni, és ezt a pontot bekötni a csillagpontba.
Csak óvatosan jegyzem meg, véleményem szerint a panelon lévő "normál" GND-n sem folyik hangszóró áram tehát nem is biztos a jelföld leválasztásának szükségessége. Szerk.: Most vettem észre a 10R-ot, tehát nem kell a kinti végekkel bajlódni. A hozzászólás módosítva: Feb 18, 2014
Szia! A kimeneti feszültségnek jelenleg nincs jelentősége mert készenlétben van az IC. A Mute, Stby lábakat kösd a pozitív tápra.
És mikor adod áldásod az új erőmű gyártásához?
Szia! A 10 ohm nem is kerülne feltétlen beépítésre, az lenne a viszonyítási pont, ami a jelkábel testen érkezik. A Castone erősítőkben ez nagyon jól szuperál.
Még egy tápot is kéne szerkesztenem, mert a téma elég csehül áll vele. A pufferre szigorúan rárajzolom a kisütő ellenállásokat! Látod/látjátok értelmét, hogy azok LED-et hajtsanak?
reloop szerintem tuti lesz!
Szerintem a LEDnek sok értelme nincs... de lehet hogy elhajtják...
Köszi a segítséget egyből megszólalt a kicsike, épp időben kb 1 órája hoztak méretesebb bordákat is, hajtva egyenlőre kézlangyos csak húzva max 40 celsius a mért hő a borda középpontjában passzívan, kényszerhűtve bőven le lehet húzni ezeket 25 fokosra is. A kondik kisütőellenállatát hogy kell érteni?
Szépen tisztán szól ez a cucc (jelenleg 6 ohmos hangfallal amit videón meg is mutatok) szerintem simán eléri a Technicsem hangját,pedíg régi használt 2X4700Uf 35 V kondikkal megy egyenlőre. Így most 32 V DC + - hajtva kb 80% ig ez esik 25 ig kb, és még nem torz... Szerintem nemrossz ez a TDA 7293, lehetséges hogy a másik panelt is megpróbálom még feléleszteni 7294 el. A hozzászólás módosítva: Feb 18, 2014
Elvileg 33V-on 6ohm -on lejön a 100Watt...
Ami gyárilag rá van írva tudja szerintem simán lejön a 100 watt. 6 ohmmal nyugodtan méretesebb bordával akár kényszerhűtés nélkül is elboldogul.
70-80 wattig nincs érzékelhető torzítás tiszta hangja van. Mégegy dolog a clip ledet polaritáshelyesen egy testre tehetem? Van itthon 3mm víztiszta kék és piros ledem is. A hozzászólás módosítva: Feb 18, 2014
Elvileg baja nem lesz a ledtöl csak ne kapjon tulfeszt! Nézz vissza pár oldalt én mit csináltam... nekem 35V-ot kap 6Ohmos ládákon megy semmi torzítás és full hangerőn... Néha jobban félek attol, hogy a ládák előbb bemondják az unalmast... pedig 100Watt RMS 50Watt MUSIC és technics ládák 3 utas.
Ez ni! In 100Watt Music 50Watt
VIDEÓ
Én csak egy lg 100Wattos 6 ohmos ládával próbáltam ki most ráakasztom majd a rendes tápot + a PA 2X 40 cm 230/300 W ládákat 8 ohmban
Azt had szóljon!
Szerintem az úgy lesz tuti,ahogy te el képzelted.
Jó lesz az! Ha minden jól megy holnap én is dobok fel vidit, hogy eddig milyen a cucc... Még finomitgatok rajta... Hűtést is csak 2 napja bizirgálom, hogy jó legyen...
Holnap jön egy rakat cucc aktív hangszínszabályzó, mély közép magaspoti, és hangerő,+ pár apróság Csak a dobozzal leszek megáldva azt ugyanis eddíg normálisat nem tudtam beszerezni pedíg kelleni fog
Szia Reloop egy kérdésem lenne hozzád, az általad és Alkotó által tervezett 1x200W TDA7294-es kapcsolásban található 100nF és 560nF-os egyszerű kerámia vagy valamilyen impulz kondi? Ha rossz az impulz kondis megnevezés bocs szlovákról fordítottam és ha a 560-ast helyettesítem 470-esel az nagy változást idéz elő?
Én az ebay-en szoktam halott erősítőket venni apró pénzért.A célnak tökéletesen megfelel.
Szia! Segíts ki egy linkkel, az 560nF-ot nem tudom hová tenni.
Ebben a bekötésben van és ehez hasonló lenne benne nem pont ezt vettem de 470-es csak sajnos a nagy rohanásban a volt értékét nem kérdeztem az eladótól de az nem lesz gond szerintem.
Ennek a kidolgozásában nem működtem közre. Bemeneti csatolónak 1µF fólia kondenzátort szoktam ajánlani. A 470nF-os kerámiával is működni fog, 15Hz-nél lesz a felüláteresztés töréspontja - nem vészes.
Akkor elnézést, régen olvastam már erről a kapcsolásról a fórumon és a Te neved rémlett mellé.....bemeneti csatoló pedig a input után lévő 560nF-os és a helylére ajánlod az 1µF fóliát, remélem jól értem, és a többi 100-asnak is megteszi a kerámia.....a bizonytalanságot egyébként a nyákon levő négyzetes jelölés okozta.
Igen, jól érted. A 100nF kerámia rendben.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |