Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Tesla tekercs építése
Értem amit mondasz. Akkor úgy fogom csináltatni. Köszi!
MKS kondi nélkül is működnie kellene. Az ellenállások toleranciája annyit amúgy is engedne. 16V-os helyett tehetsz akár 16000V-osat is, csak a kapacitás stimmeljen, (de kevesebb V-osat ne tegyél) ! Felcserélted a primer kivezetéseket is?
Nagyon szívesen
Arra is figyelj, hogy a tárcsa, meg a bele szerelt elektródák ki legyenek egyensúlyozva! Javaslom, hogy az elektródákat és a felfogatásukat mérd le valami meglehetősen pontos mérlegen, válogasd párba őket, vagy ami a legjobb, ha egyformák. Plusz vékony alátétekkel lehet játszadozni, meg a felerősítő anyákból is lehet finoman reszelgetni. Ha nagy a súlykülönbség, az erőlteti a tárcsát, akár szét is mehet egy idő után - többnyire nem azonnal, csak ha már megnyugodtál, hogy milyen jól pörög.... A bekapcsoláskor ne állj a közelébe (főleg a forgássíkba ne!), ugyanúgy, ahogy egy köszörűnél is ez fontos szabály. Figyeld a vibrációt. Ha van, az kiegyensúlyozatlanságot jelent. Ha minden szépnek látszik, akkor is javasolt, hogy egy ideig csak simán pörgesd, messziről figyeld. Utána vizsgáld meg a tárcsát és ha ép, nem repedt, akkor építsd össze a szikraközt. Ha nagyon precíz akarsz lenni, akkor ezt az egészet a forgássíkban zárt, erős falú műanyag dobozba teszed, persze jó szellőzéssel, hogy az UV-t és az esetleg felrobbanó tárcsa darabjait ne engedje szabadon. Üdv!
8 ugyanolyan csavart használok. A hozzá való dolgokat megveszem, nem a saját csavaros dobozaimból válogatok. Hozzávaló dolgokat is veszem. Pl.: anya, alátét.
Köszi a gyors választ. A kivezetéskeket szerintem jól csináltam. Elég kezdő vagyok ez az első áramköröm.Tettem fel fel képet hátha ti észre veszitek a hibát (a poti a képen nincs benne).Az mks kondi kicsit magasabbra került mert nem fért el. Előre köszi a válaszokat.
Azt a kondit miért tetted olyan magasra?
Ahogy a nyákod elnézem, egy nagy rakás hidegforrasztásod van első körben.
Jujjj, ez a nyákrajz mehetne a rémtörténetek közé! Már ne is haragudj, de először meg kelene tanulnod forrasztani, mert a forrasztásoknak legalább fele rossz.
Mi az a kereszt az 555 alatt? Az átkötést is rárajzoltad a panelra?? Így aztán aligha fog működni... Ezek után már szinte lényegtelen megemlítenem, hogy a hütőborda valószinüleg nagyon kevés lenne, jóval nagyobb hűtőfelület kellene.
Így jobban megnézve nekem is feltűnt!
Black King: Nem pacákat kell csinálnod a panelra. Csiszold meg, akár a kész nyákot is és gyantás ónt használj! Akkor megfolyik. Ha úgyse jön össze, akkor vegyél forrasztózsírt vagy vagy forrasztóolajat. Nagyon szépen lehet forrasztani velük. Amúgy lehet a pákád is a tettes. Vizes tengeri szivaccsal le kell törölni az elszenesedett forrasztószál maradványokat, utána be kell rendesen futtatni ónnal, használhatsz jó sokat. Nekem gyorsan elfeketedik a pákahegy. Hosszú forrasztásokkor 3-4 percenként törölgetni kell. Szedd ki az értékes alkatrészeket, (ha tudod), de szerintem új alkatrészekkel csinálj egy új panelt. Ezt akár ki is dobhatod.
Szerintem kezd el kapargatni a gyanúsnak tűnő részeket,akár még az is lehet,hogy beindul.Amúgy a tekercsek helyes bekötési módjára figyeltél?
Köszi a válaszokat. Tényleg nem lett a legszebb, de mint írtam ez az első nyákom. Csinálok egy újat másik pákával és ónnal.(Lehet, hogy jobb lett volna ha villogóval kezdek én is.) Amúgy az 555 ös alatt nem rajzoltam a panelra az átkötést.A kicsi hűtő bordát csak átmenetileg raktam rá ha működni fog rakokrá nagyobbat ameddig nem jó minek vegyek rá nagyot.
Első nyák? Első nyáknak gyönyörű. Kísérletezz a nyákokkal. Csinálj villogókat. Ha megy készítsd el a mini teslát
Sziasztok!
Ez alapján csináltam egy tesla tekercset(csak a huzaladatok térnek el), de az én tekercsem csak 1 cm-es koronát és olyan 5 cm-es ívet ad. Szerintetek mi lehet a probléma?
Nincsen semmi probléma, ez ennyire képes, ahogy már ezt 10x kitárgyaltuk a topikban, hogy sorkimenő az nudli ehhez. A videón is pontosan ezt látni.
De neki a képeken meg a videón is olyan 5-8 cm-es korona van.Szerinted hogy csinálta? (ZVS-el megy az enyém is.)
Pontosabbak a paraméterek. Mást én nem tudhatok, a tiedről se fotó, se semmi adat, de a linkelt oldalon sincs semmi érdemleges információ. Így aztán valakinek megy, valakinek nem megy, ezt át kell számolni.
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni,hogy a tesla tekercsnek tényleg van-e röntgen sugárzása? És ha igen akkor mennyi?
Nem hinném hogy lenne, viszont a kisülések keletkezésekor ózon termelődik, így jól szellőztethető helyen kell működtetni.
Már leírták, hogy vákumozott tér kell, speckó körülmények....stb... Szóval nincs
Ha rákötöd egy jól kivákumozott csőre a kimenetet, akkor lesz valamennyi röntgen. Levegőn viszont =0.
Sőt, nem csak ózon, hanem nitrogén-dioxid is, ami szintén mérgező.
Köszönöm mindenkinek,akkor lehet,hogy majd építek egyet
Miért nem csinálod meg Te? Csak nem lustaságból?
Mert ennyit bármelyik nyáktervező programmal meg lehet csinálni, még az ingyenes demó verziókkal is. Ezen felül, valószinüleg még olvasni is nehezedre esik, mert a témába van belinkelve kész nyákterv, csak ki kell nyomtatni. A nyákkészítés is le van írva a fórumban (pl. vasalásos technika). Ha valaki ezzel akar hobbiból foglakozni akkor ezeket (is) illene elsajátítania. Szóval ne várd, hogy a "sültgalamb a szádba repüljön", valamit tegyél is az ügy érdekében!
Most nem otthon vagyok, de majd ha hazaérek és megtalálom a pc-n, akkor átküldöm.
Amúgy meg egyszerű megcsinálni. Megnézed hány képpont van két ic láb között és annak a 10x-e a DPI. Aszt hiszem 160. Beilleszted Sprint Layoutba és behúzod a vonalakat és forrpontokat....De azért itt van.
Igaz. És ha abból a nyákból eltüntetjük a vonalakat feliratokat, akkor úgy is kész a nyákterv.
Most te egy teljesen új nyáktervet akarsz hozzá?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |