Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Akkumulátoros fúró

Témaindító: gabee, idő: Feb 5, 2007
Lapozás: OK   22 / 22
(#) Kovidivi válasza Bakman hozzászólására (») Szept 9, 2022 /

Szerintem a makita akksi védelme közbelépett (ha nem hibás!). A 12V-os motor indulási árama 18V környékén már elég tetemes mértékü.
(#) Kooobun hozzászólása Nov 13, 2022 /

Sziasztok,

Egy Makita 775-s motorja füstölt el. Szét akartam szedni, de nem sikerül, inkább cserélnem az egészet. Nem tudtok olyan helyet országon belül, ahol 18V-os 14 fogas 775-ost be lehetne szerezni? Csak külföldi honlapokat göb fel a kereső.

Köszi előre is
(#) Pixi hozzászólása Szept 9, 2024 /

Sziasztok,
Van egy Milwaukee M12 FPD 12V akkus ütvefúró aminél a gépen lévő 4 LEDes töltöttség jelző sor utolsó LEDje 8-at villan ha indítani akarom, de ezen kívül semmi. A munkalámpa LED sem világít rajt. Annyit találtam, hogy a 8 villanásnál lemerült az akku. De ennél fel van töltve teljesen, másik gép működik vele. Esetleg valaki találkozott ilyennel?
Köszi előre is!
Üdv,
Zoli
(#) zaza99 hozzászólása Szept 14, 2024 /

Sziasztok!
PARKSIDE PABSP 20-Li B2 fúrógép /már a negyedik darab csinálja/ a ravasz elengedés után nem áll meg. Le kell húznom az akkut és visszadugnom.

Van valakinek tapasztalata e téren? Esetleg megoldás?
(#) Laci66 hozzászólása Okt 26, 2024 /

BlackiDecki

Sziasztok!
Szomorúan látom hogy szeptember óta nem járt itt senki, de azért háha mégis...
Egy ács barátom megajándékozott egy BDCHD18KB kütyüvel, ami nem műxik.MŰKÖDIK
(Mivel a munkájához nélkülönözhetelen vett másikat, ezt meg nekem adta.)
Annyit tudok róla hogy munka közben leállt, a srác akkut cserélt de azzal is csak pár csavart tudott behajtani aztán végleg leállt. Azóta meg se nyikkan. Mikor hozzám került feltöltöttem az akkukat és próbáltam, de semmi. Szétszedtem, rámértem a motorra az jónak tünik az elektronikáról nem találok rajzot. Még megpróbálom hátha találok valahol kapcsolót hozzá elektronikával, de nem biztos hogy lehet külön kapni. Nem tudom szét merjem-e szedni a kapcsolót mert az SMD javításban nincs gyakorlatom.
Ha valaki tud segíteni azt megköszönném.

A fórumon a szlenghasználat tilos!
A hozzászólás módosítva: Okt 26, 2024
Moderátor által szerkesztve
(#) Gafly válasza Laci66 hozzászólására (») Okt 26, 2024 /

Idézet:
„Szomorúan látom hogy szeptember óta nem járt itt senki, de azért háha mégis...”

Amint hozzászóltál, feléledt, és első helyre ugrott...
(#) dave500 hozzászólása Nov 15, 2024 /

Lux Tools

Sziasztok! Van egy Lux Tools AK20/2.0 Akkum, töltővel együtt! Volt a pakkban egy rossz cella, azt kicseréltem, viszont a toltő nem tölti, pirosan villog! Egy pillanatra vált csak zöldre, minta kezdené tölteni, de egyből kivillogja. Az akkun a teszt gomb működik, szépen mutatja is, hogy félig van, de a tökltést nem veszi. Ilyenkor mi szokott a hiba lenni?
(#) proba válasza dave500 hozzászólására (») Nov 15, 2024 /

A betett cella kb azonos feszültségű/töltöttségű mint a többi?
(#) zaza99 válasza dave500 hozzászólására (») Nov 16, 2024 /

Ez így nem lehet cserélni. Az összes cellát ki kell venni feltölteni, majd kisütni teljesítménymérővel. Közel azonos cellákat lehet meghagyni és keresni hozzá másik használtat szintén azonos teljesítményben.
Ha egy új van a használtak között akkor az új sose fog feltöltődni és kevesebb lesz a kimenő feszültséged meg az elektronika is hibára futva verle.
(#) dave500 válasza proba hozzászólására (») Pé, 9:16 /

Időközben már megoldottam, az elektronika volt túl érzékeny, 4.05V volt abban, ami bele raktam, a bent lévőkben pedig 4.07, de végül zaza99-nek lett igaza, kicseréltem az összeset, így már jó. De ennek nagyon buta BMS-e van, túl lehet meríteni a pakkot, valószínüleg ezért is ment tönkre (az alap állapot, amikor szét szedtem, mindegyikben 3.5V, a "rosszba" 2.5V.

Köszönöm mindkettőtöknek!
Következő: »»   22 / 22
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem