Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv!
A kérdésem csak félig PIC es de jobb helyet nem találtam neki, bocsi Szóval van egy RFID olvasóm, amit egy PIC18F6720-as épített áramkörre van kötve.(nem én építettem) Az olvasómon gyakran kisülnek, igy télen, műszálas pulcsi meg ilyenek miatt, ekkor az olvasó táprezetre javul. Van valami sztatikus védelmi áramkör amit ráköthetnék, ugy hogy a PIC-et ne öljem le vele? Előre is köszönöm szépen.
A 84-be még nincs beleírva a neve, ezért nem lehet felismerni
Ezt nemértem. Programoztam már 84et, és felismerte a PICkit.
Olvass figyelmesen!
A linkelt hozzászólásban van egy - általam módosított - eszközleíró állomány, amit bemásolva a PICKit2 könyvtárába, a programot újraindítva, a program írja, olvassa a 16C83 ... 16F84 típusokat. Leírtam azt is, hogy nem foga felismerni automatikusan, de kézi kiválasztással be lehet állítani ezeket a típusokat. Persze, a módosítást minden frissítés után újra és újra meg kellene csinálni, mivel a gyári eszközleíró nem tartalmazza (supportálja) őket. A 16F84A már rendelkezik típusazonosítóval, azt felismeri a PICKit2 programja.
Üdv mindenki.
Szeretnék már a PIC-ekkel foglalkozni, de nem tudom milyen programozó lenne jó hosszú távra. Azt tudom hogy a JDM nem jó, PicKit-et utánépítve olcsón meg nem találok, eredetire meg nincs pénz. Ez az egyetlen dolog amit nem akarok építeni. Mindenféleképpen USB-re kellene, mert nincs más port. Ha valaki tudna ajánlani valamit azt nagyon megköszönném.
Sziasztok , van egy olyan problémám, hogy egy 12f629 es PIC et sehogyan sem sikerűl sem törölni sem pedig ujraírni, azelőtt többszor is irtam rá, a programozóval semi baj mert egy másik ugyancsak 12f629 es picet tudok irni, törölni vele. Az adatokat ugyan kitudom olvasni a PIC-ből de semit nem enged modosítani. Több programot is probáltam mind ugyanaz a végeredmény. Ezekszerint a PIC megsérűlt? van még valami modszer amit szerintetek kiprobálhatok?
Idézet a Furatszerelt PICKit2 Klón cikkből:
Idézet: „- Ha a programozáshoz használt lábakat kimenetnek vagy Timer1 oszcillátornak stb. használjuk és belső órajellel működtetjük a kontrollert * , előfordulhat, hogy nem sikerül a normál módon (Vdd first) a programozás. Két megoldás kínálkozik: - Használjuk a "Vpp first" módszert. A kontrollernek vagy a kártyának a tápfeszültséget ekkor a PICKit2 -nek kell adnia. - A kimenetek vagy az oszcillátor stb. engedélyezése elé tegyünk néhány ms várakozást a program elejére.” Annyit tennék még hozzá a * gal megjelőlt helyen: és a MCLR funkciót is letiltottuk
Szia köszönöm a válaszod, sajnos nekem nem PICKit-em van Willemet használlok és rengeteg olvasás után sem kaptam meg, hogy hogyan kéne vele vpp first modon programozni, esetleg ha valakinek van tapasztalata willem programozóval jo lenne egy kis segítség. Köszi szépen.
A Willemet -tel felprogramozol egy 18F2550 -et a PICKit2 -be, azzal menni fog.. :hide:
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. 16F84-es PIC-ben a program nem a megadott címkére ugrik,hanem a program utolsó előtti címkéjére.Onnan pedig szintén nem a megadottra lép,hanem vissza oda,ahonnan a hibás ugrást csinálta. Kezdő vagyok a témában,valószínű ezért hibáztam valamit.Előre is köszönöm a tanácsot!
Sziasztok.
Lenne egy sokak számára bagatel kérdésem. Felhasználás és hétköznapi alkalmazás szempontjából mi a különbség ez a 16f628a-I/P PIC és ez a 16f628-04/P PIC Között?? Azon túl hogy az elsőnek 20 mhz belső órája a másiknak meg valószínű 4 mhz belső órája van. De soha nem értettem a különbséget a sima és az "A" végzódésű pic és társai között, de ennél is közel ezer forint a különbség? Ennyivel másabb? Ennyivel többet tud? Jelent valamit hoyg az egyik MCU jelzéssel van kiírva a másik meg MIKROP? Köszönöm a segítséget.
Szia! Milyen kornyezetet hasznalsz es milyen forditot -- es hol van a forras kod amibe bele nezhetunk? Valoszinuleg amugy lapvaltasi problemad lesz (hacsak nem valami szimulator bug mert gondolom szimulatorban nezegeted ezt?)
Mindkettonek 4MHz a belso oraja, csak az elso 20MHz-es kulso kaviccsal is ketyeghet. Az 'A' tipus egy javitott, tovabbfejlesztett valtozat, szerintem azt valaszd ha uj a tervezes.
Szia.
Köszi a gyors választ. A 4 MHz nekem doszt elég... Túl sok mindent nem csinál majd a pic csak ledeket villogtat. de ha jol értem akkor a tovább fejlesztett változat a stabilabb és jobb az én számomra, Sőt ahogy látom az még olcsóbb is Na ilyen is ritkán van!!! Hát mondjuk nem új csak kinőttem a 16f627-es memória méretét ezért kerestem egy nagyobbat! De akkor megnyugodhatok hogy sima led villogtattás és 3 változó kezelése esetében nincs lényegi különbség a két PIC között! Még egyszer köszönöm!
Idézet: „Sőt ahogy látom az még olcsóbb is Na ilyen is ritkán van!!!” Microchip-nel ez nem ritka, sot, ez szinte mindig igy van Erdemes korulnezni ha uj fejlesztesbe kezdesz, mert a legujabb chipek szinte kivetel nelkul olcsobbak es jobbak, mint az elodeik (egyreszt politikai okokbol, tehat, hogy ravegyenek ne a regi tipsra fejlessz, masreszt pedig a technologiai fejlodes miatt, olcsobb gyartasi es fejlesztesi technologia...)
Annyival árnyalnám azért a dolgot, hogy az olcsóbb hardver árnyoldala a hosszabb errata is.
A regieknek is hosszu volt a kezdetekkor. De legalabb van, es tudsz keszulni a hibakre. Vegulis teljesen igaz, hogy az uj chipek sokkal tobbet tudnak sokkal kevesebb arert. Sokszor van itt olyan kerdes, hogy a 16C84 (nem kaphato) hogyan valthato ki.
Sziasztok.Szeretnék megépíteni egy kapcsolást amihez kell egy pic programozást is csinálni,de ez nem akar összejönni.
Ez a kapcsolás: Bővebben: Link A leírásban szereplő programozót építettem meg mindent úgy csinálok ahogy a képeken van mégis ezt kapom:Hiba
A pic bemenetére tegyél 10k lehúzó ellenállást és úgy kösd rá a másik pic kimenetét a 200R-al
Ennek a kapcsolásnak hogy kell 0V nem értem ??Bővebben: Link
A telep negatív oldalát jelölte annak. Tehát GND, ha így jobban tettszik. A 0V akkor lenne jó kifejezés, ha plusz/mínuszos lenne a táp.
Értem és nem tudod véletlen hogy ilyen pic-et hol lehet kapni??
Vagy még találtam ezt Bővebben: Link, Vagy ezekkel nem is érdemes foglalkozni csak kudarc??
Vagy ez...? Bővebben: Link
Hallod ez jó nem is olyan drága most a szenzor.. Van hozzá esetleg HE bevásárlólista?
Sajnos hiába próbálkozok ezzel 98% ig eljut utána HIBA.Ha esetleg valaki fel tudná nekem programozni azt nagyon megköszönném (PIC 18F2455 ).
Remélem ezekkel a sikertelen írási kísérletekkel nem rontottam el?
Sziasztok!
Ezt a kapcsolást próbálom megépíteni próbapanelon, de a PIC programozása során mindig egy üzenetet kapok, amit mellékeltem. Nem vagyok túl nagy PIC guru, de ahogy látom, az oszcillátorral van baja. Mindegy, hogy igen/nem -et választok, ugyan úgy felprogramozza jó, ellenőriztem sokszor. A kapcsolás lényege egy rgb led színváltoztatása. Én nem egy rgb ledet használok, hanem 3 különállót, de jól vannak bekötve. Bekapcsoláskor egyik led világít, másik felvillan, harmadik semmi. Ezután semmi nem változik. Van egy potenciométer, amivel "sebességet" lehet változtatni. Ha ezen állítok, akkor bekapcsolás után látszik, hogy valami változott, de ugyan úgy, nem történik semmi. Szerintem egyértelmű, hogy oszcillátorral, azaz órajellel van gond, csak azt nem tudom, mit kéne csinálni. Az égetés során mit kéne választanom? Esetleg égetés előtt valami opció a jobb oldali listáról? Ötletek? Előre is köszönöm! |
Bejelentkezés
Hirdetés |