Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PIC kezdőknek

Témaindító: Placi84, idő: Okt 3, 2005
Témakörök:
- A PIC ÖSSZES Vdd és Vss (AVdd és AVss) (tápfeszültség) lábát be kell kötni!
- A táplábak mellé a lehető legközelebb 100nF-os KERÁMIA kondenzátorokat kell elhelyezni.
- Az MCLR lábat, 10kohm-mal fel kell húzni a Vdd tápfeszültségre.
- Külső kvarc használatakor 4MHz-ig XT, a fölött pedig HS konfigurációt kell beállítani.
- Stabilizált tápegységet kell használni, a kapcsoló üzemű "telefon töltő" adapterek okozhatnak hibákat.
- Programozáshoz, használj lehetőleg PICKIT2 vagy 3 programozót. Kerülendő a JDM (soros porti) programozó.
- A PIC adatlapja (PDF), tartalmazza a lábak kiosztását és a PIC minden paraméterét. Az adatlap ingyen letölthető!
- Egyes PIC típusoknál az RA4 nyitott nyelőelektródás (Csak lefelé húz L szintre, H szintet nem ad ki!)
- Ha a PGM lábat digitális ki-/bemenetnek használod, az alacsony feszültségű programozási lehetőséget le kell tiltani.
Lapozás: OK   1214 / 1214
(#) otvenkilenc válasza tki hozzászólására (») Sze, 16:11 /

Te biztosan tudod mit akartál mondani, de most érthetően elmondanád újra?
(#) Bakman válasza otvenkilenc hozzászólására (») Sze, 17:02 /

Tekintettel a kérdező gyakorlatára a mikrokontrollerek világában, kb. minden lehetséges. Fórumban láttam én már olyat is, hogy valaki PIC16F... kontrolleren akart USB host üzemmódot indítani.

Elsőre ránézésre inkább sok kimenet, amit a bemenetek ilyen-olyan összefüggéssel vezérelnek és mindez egy LCD kijelzőn is követhető. Portbővítési feladatok miatt vannak a kapcsolásban az IC-k.
(#) otvenkilenc válasza Bakman hozzászólására (») Sze, 18:36 /

Negyvencsatornás bemeneti adatválasztó ha jól gondolom. Kiválasztja a csatornát ami a vagy kapun a PIC egyik bemenetére vezet. Akármilyen céllal. Ezzel egy időben ugyanazon címen a kimenetre is kiadja a bemenő jelet.
(#) tki válasza otvenkilenc hozzászólására (») Sze, 20:16 /

A közszájon forgó fekete lyukas poén az Agymenőkből származik (bár mindennek van előzménye): - "Annyi esély van rá, mint hogy a Hubble űrteleszkóp felfedje, hogy minden fekete lyuk közepében egy kis ember áll és zseblámpával keresi a biztosítékot." Ezt a képet kombináltam egy enyhe anyagkibocsátással, mert némi információ azért szivárog. A jóindulatú emberek keresik a kismegszakítót, hogy végre fény derüljön mindenre, csak ez most nem a szaktudás meglétén vagy nemlétén múlik.

Az 555/556 alkalmazása nagyon tetszik. Már akár el is mondhattuk volna, hogy ha fut egy gyorsabb számláló, abból több módon is lehet egyszerűen lassabb változásokat létrehozni, akár többfélét is - a PIC belsejében, külső eszközök nélkül.
Következő: »»   1214 / 1214
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem