Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Fritőz időzítő

Témaindító: tomi97, idő: Feb 20, 2014
Lapozás: OK   1 / 1
(#) tomi97 hozzászólása Feb 20, 2014 /

Most nemrég vettünk egy fritőzt, csak nincs rajta időzítő. Egy olyan "dobozt" szeretnék csinálni, aminek az egyik végét a hálózatba dugom és a doboz egyik oldalán meg a konnektor amibe bedugnám a fritőzt, és ezen a dobozon lenne 4 kapcsoló, ami 4 külön-külön előre beállított idő után megszüntetné a fritu áramellátását, és adna valami hangjelzést. Ezt melyik módszerrel lenne érdemes megcsinálni?
(#) Moderátor hozzászólása tomi97 hozzászólására (») Feb 20, 2014

21 téma van jelenleg, aminek a címében szerepel az időzítő. Egyiket sem találtad meg...??
(#) szucsip válasza tomi97 hozzászólására (») Feb 21, 2014 /

Üdv!

Szerintem egy hálózati dugasztápból kéne kiindulni, és egy nagy áramú mágneskapcsolóból. A dugasztáp feszültsége elláthatná az időzítőt. És talán nem is 4 kapcsoló kéne, hanem 1 több állású kapcsoló, és 1 nyomógomb. Az időzítő az már nem egy nagy dolog; minimális elektronikai ismeretekkel összelapátolható itt a HE-n megtalálható ötletek/kapcsolások alapján.

Viszont a véleményem az egész ötletről az, hogy: teljesen felesleges! Felügyelet nélkül nem lehet sütni. Azzal semmire nem mész, ha lekapcsolod a sütőolaj fűtését. Attól még tovább sül az étel, mert az olajnak van hőkapacitása. Inkább egy hagyományos visszaszámlálós órát kéne beszerezni, ami csipog ha lejárt az idő. Aztán a szakács majd intézkedik.

Egy ILYEN szerintem kielégítő lehet számotokra. Egy -a célra megfelelő- relé ára már eleve 1000Ft körül lenne! (250V; 8-10A)
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem