Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » QBTM300 Bluetooth 2.0 modul USB-re

Témaindító: Router, idő: Aug 2, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) Router hozzászólása Aug 2, 2008 /

Sziasztok!

A kérdésem a következő:

Ma hozzám került egy QBTM300 Bluetooth modul amit szeretnék USB-re illeszteni mivel USB 2.0 kompatibilis.

(nem akarok űrsiklót építeni kartonból még mielőtt lehurrognátok csak ez megvalósíthatónak tűnik)

Az usb 5V-jából idáig 3V körüli feszt tudtam előállítani stabilan LM317-tel. Bekötöttem a modult de csak a +3.3V, GND, DATA-/DATA+ ereket mivel szerintem a többi csak sallang. Gép idáig semmit sem reagált rá ezért forulok hozzátok, hátha találkozott már valaki hasonlóval.

Adatlap

Válaszotokat előre is köszönöm.

(#) Lucifer válasza Router hozzászólására (») Aug 2, 2008 /

Üdv!

A link rossz javítsd.

A linken semmi érdemlegeset nem lehet találni, csak egy product spec.t amiben van egy séma. Ott én spec látok 1.8 V-os betápot is. A nélkül nem fog menni. Az USB csatiba szvsz. véletlenül se kösd be a 3.3Voltot. A feszstabot járasd az USB 5 Voltjáról.

A rádiós oldalról látszik? Már ha felderíthető módban van.

Ja és azbeszt.
Van már BT-s téma amibe ez belefért volna.
(#) Router válasza Lucifer hozzászólására (») Aug 2, 2008 /

Adatlap

Javítottam a linket.

Az USB 5V-járól járattam az LM317-et amiből stabil 3V jött ki és ez ment a modulba de semmi életjelt nem mutatott.

az 1.8V-ot hol láttad és mivel tudok akkora feszt varázsolni neki?

Bocsánat ha útban van a téma de csak olyan bluetooth topicot találtam ahol magát a modult akarták házilag elkészíteni nekem pedíg az USB illesztéssel van gondom de ha útban lesz a moderátoroknak akor ammen.
(#) Gory válasza Router hozzászólására (») Aug 2, 2008 /

Nekem ez az adatlap kicsit homályos. Az a block diagram az most tulajdon képpen mi? Mert a végén meg a pinoutnál 8 láb van a rajzon meg a táblázatban és kész.
A block diagramon viszont kvarc, eeprom, antennaillesztés és egyebek. Nekem sehogy se jön össze.
(#) Router válasza Gory hozzászólására (») Aug 2, 2008 /

A blokkrajz azt tükrözi ami a modulon belül egy árnyékolólemez alatt van.

Engem pont a 8 kivezetés érdekel mivel annyit lehet látni rajta

Másik adatlapot nem találtam róla.
(#) Ricsi89 válasza Router hozzászólására (») Aug 2, 2008 /

Helló
A data lábakat nem cserélted fel? ha a tápot megkapja és a data lábak rendben vannak, akkor a winnek elvileg fel kellene ismernie. Meg a 8-as lábat testre kell kötni. Itt van az usb bekötése.
Szerk.: Ahogy láttam azt írtad, hogy 3 volt körüli feszt tudtál előállítani csak. Viszont a modul minimum feszültsége is 3 volt. Muszáj lenne 3,3V-ot csinálni neki, mert lehet hogy nem elég neki. Minden multiméter csal valamennyit. lehet hogy a tied felfelé csal.
(#) Router válasza Ricsi89 hozzászólására (») Aug 2, 2008 /

Próbálgatom csak az a baj, hogy nincsen kéznél 3.3V-os stabom de ha boltközelben leszek akkor veszek ha lehet SMD-ben így bele tudom paszírozni kis dobozba is.

8-as lábat nem kötöttem le még fölrde de az elméletben csak az RF részt aktiválja tehát ettől fel kellett volna ismerni a winnek.
(#) ciw válasza Router hozzászólására (») Aug 4, 2008 / 4

Először is a BT_ON# lábat (8) testre kell kötni, ekkor bekapcsolja a rádiót, tehát addig nem is műxik.
Mivel az eszköz 3v3-as nem tudom, hogy egészséges e neki az 5V -os usb adatvonal.
Esetleg az 5-ös lábra tehetsz egy kék ledet egy ellenállással sorosan és akkor látod is, hogy mi történik.

Így tutira mennie kell.

Egyébként ilyen kevés lábbal rendelkező bt-modult még nem láttam
(#) Router válasza ciw hozzászólására (») Aug 4, 2008 /

Szia!
Egész nap dolgoztam ezért nem tudtam elmenni alkatrészekért a 3V3-as stabhoz így még nem tudom kipróbálni.

A modul egy eléggé új (C2D) noti alaplapjáról lett levadászva
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem