Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » WiFi antenna készítés

Témaindító: saca200, idő: Jún 16, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   8 / 83
(#) mc-4 hozzászólása Jan 5, 2009 /

Sziasztok!

Segítséget kérek H-155ös kábelre kellen felraknom egy N dugót a másik felére egy Rp-SMA csatit.
Mi a menete a szerelésnek?
Még nem szereltem ilyet, köszönöm a segítséget!
(#) And válasza mc-4 hozzászólására (») Jan 5, 2009 /

N-csatlakozóhoz (krimpelhető kivitel): N Straight Plug Crimp, RPSMA-hoz (szintén krimpelhető): R-SMA Straight Plug Crimp. Szerelési útmutatók pdf-ben: Assembly instruction.
(haxy27: Szerintem nem érdemes nagy alapnyereségű feed-antennát szerelni egy nagyméretű tükör fókuszába. A nagyobb nyereség eleve kisebb nyílásszöget eredményez, ami azt jelenti, hogy a parabola átmérője nem lesz teljesen kihasználva. Persze ez függ a tükör átmérőjének és fókuszhosszának arányától is, de gyári paraboloid v. gridantennáknál is csak egy sima dipól az alapsugárzó, amennyire láttam. A nyereség paraboloidoknál elsősorban a tükör méretéből következik, nem a feed nyereségéből.)
(#) mc-4 válasza And hozzászólására (») Jan 5, 2009 /

Köszönöm szépen And!
(#) mc-4 válasza haxy27 hozzászólására (») Jan 5, 2009 /

Szia!

Ma kimarattam a nyákos antenna közepét nem pont 37mm a karika átmérő,helyenként 38-38.5 nem tudom jó lesz-e.
Azt szeretném kérdezni, hogy a tükör és a karikás nyák között a 15-16mm hol mérem?

Köszi!
(#) kovi1 hozzászólása Jan 5, 2009 / 1

24dB-es antennat epitenek valaki tuna segiteni egy rajzal.Meg epitetem mar tobb quad-is de nem eleg esosek de masoknal probaltam es onaluk nagyon jo mukodnek de igaz ok kozeleb is vanak a kiszogalohoz.a muveim,de a kor reflektoros az meglepoen joban mukodik mint a tegalap alaku kb.10dB-el tobbet nyomot a tererore
(#) haxy27 válasza kovi1 hozzászólására (») Jan 5, 2009 /

ezt épitsd meg sokkal jobb mint a quad.

mc-4 a réz foliáktol kell mérni. ha nem 37 mm akkor gáz lsz mert ha nagyobb a karika akkor a a frekvencia közép az lefelé vándorol a 37mm az a 6 os csatornán a legoptimálisabb. nem tom hogy menyire lesz jó de én körzövel rajzoltam fel igy pontos lett.

LINK
(#) And válasza kovi1 hozzászólására (») Jan 5, 2009 /

Sajnos csodák nincsenek. 24dB (pontosabban: 24dBi) nyereségű 2,4GHz-es antennához már kb. másfél méter magas szektorsugárzó, vagy minimum 60cm nyílású paraboloid / grid antenna kell. Házilag az utóbbi megvalósítása tűnik egyszerűbbnek, egy kimustrált, lehetőleg primfókuszos parabolatükör segítségével, melynek fókuszába alacsonyabb nyereségű alapantennát teszel, pl. egy biquad-ot, ha már úgyis kéznél van.
(#) haxy27 válasza And hozzászólására (») Jan 5, 2009 /

Offset is jó nekem az van igaz 110cm -es
(#) kovi1 hozzászólása Jan 5, 2009 /

most tanaltam egy 18dB-es panel antenat fol rakom lehet hogy valakit erdekel
(#) kovi1 válasza And hozzászólására (») Jan 5, 2009 /

kosz a segitseget nekem meg szerencsem van,szabadon van egy parabolam 80cm atmerovel.es nekem meg valami ijesmit kelene csinalnom mint ami a kepen is latcodik
(#) pedrock válasza kovi1 hozzászólására (») Jan 5, 2009 /

Szia! Milyen távolságra kéne, és mi akadályozza a rálátást? Nekem az ilyen quadal kb 300m-t sikerült úgy átlőnöm, hogy közte belógott egy nagy ház teljes teteje. Egyébként, ha a quadot rárakod egy parabolára, akkor tuti meglesz a 24dB.
(#) kovi1 válasza pedrock hozzászólására (») Jan 5, 2009 /

kb.a tavolsag az 2.5-3km es fak akadajoznak es ezert volna szuksegem egy nagy tejesitmenyu antenara,a parabolasat meg probalom
(#) mc-4 válasza haxy27 hozzászólására (») Jan 7, 2009 /

Szia!

Pontossan 37mm-es karikát csinálok körzővel(szigetelő szalaggal ráfogattam a filcet) a vonal vastagsága 1.1-1.2mm remélem jó lesz.
Kifogytam a nyákból holnap nyit a bolt, addig pihi.
(#) haxy27 válasza mc-4 hozzászólására (») Jan 7, 2009 /

Csak megsúgom hogy lehet olyan körzött venni amibe be tehető a filctoll. De végülis mindegy csak az a lényeg hogy 37mm legyen a külső átmérő a vonal vastagság meg az ugy jó.
(#) herbie hozzászólása Jan 7, 2009 /

Sziasztok!
Volna egy kérdésem, mely lehet igen egyszerűen megválaszolható, vagy egyszerűen butaság is. Aki szánna egy-két percet a válaszadásra, azt kérném, írja már le kicsit bővebben is a véleményét, vagy adjon útmutatást, hova fordulhatok (ha egyáltalán) ezzel a kérdéssel.
Szóval: Lehetséges -e egy olyan rendszer elkészítése, mely rádiós kapcsolat révén szolgáltat igen/nem információt a következők szerint: valamilyen led által kibocsátott fény érzékelése / nem érzékelése (egyfajta optocsatolószerűség). A lényeg az lenne, hogy sem a led, sem pedig az érzékelő nem rendelkezik külön áramforrással, a működésükhöz szükséges energiát valamilyen RF úton, a kommunikáció időtartama alatt nyernék (esetleg valamilyen kondenzátor közbeiktatásával). Ha elképzelhetőnek tartjátok a dolgot, akkor további a részletek érdekében még írnék néhány sort.
Segítségeteket előre is megköszönve; Üdv: Herbie
(#) haxy27 válasza herbie hozzászólására (») Jan 7, 2009 /

Szerintem felejtős a dolog. eben a formában. de esetleg ha böveben le irnád mire kell mert wifit lehet napelemel is müködtetni.
(#) mc-4 válasza haxy27 hozzászólására (») Jan 7, 2009 /

Ez a körző igen nagy beruházás volt 99HUF(tesco)
(#) kendre256 válasza herbie hozzászólására (») Jan 7, 2009 /

Ez csak olyan nagy RF teljesítménnyel, és olyan kis távolságon működne, ahova egy rövid vezeték is simán elér.
Az RFID eszközök így működnek, de azoknak nem kell LED-et kigyújtani, sokkal kisebb teljesítmény is elég nekik. Mekkora távolságon kellene ez?
(#) sanyika hozzászólása Jan 24, 2009 /

Sziasztok!
Lenne egy kisebb problémám, ami egyenlőre még csak az elvi tervezésnél tart. Ahol lakom(falun) nem mostanában fog sajna DSL központ létesülni, és ez sajna baj. A mobilos net meg sajna EDGE kapcsolatra állt csak be. A felhasználok száma nőtt, a cellakiosztás maradt. A pannon azt mondta hogy ez van ezt köll szeretni! Nos a közeli településen van viszont szélessáv. Havertol szeretném átlőni a netet, ami elvileg lehetséges is hiszen légvonalban kb 1,5-2km van. DE! Közben erdő található ami miatt az elképzelésem lehet hogy nem fog összejönni. Mit javasoltok, milyen antennával, illetve milyen frek. tartományban működő antennákkal lenne érdemes megpróbálkozni, ha érdemes e egyáltalán...Köszönöm a válaszokat!
(#) saca200 hozzászólása Jan 24, 2009 /

SZia sanyika :Javaslom elösször is nézd meg az erdő bele lóg -e a két település közti sávba.Másodszor Csak 5GHZ jöhet számitásba mert azt kevésbé tudják zavarni.Harmadszor Ha nincs szabad rálátás a két település közt akkor keress egy magaslati pontot lehetöleg minél magasabb legyen és ne legyen utba semmiféle fa semert rontja a jel minőségét és nem fog tökéletesen müxeni.Nekünk sikerült 32KM-ert áthidalni nektek a 2km nevetségesen egyszerü lessz.Javaslom ne AP-val ne rutherrel hanem mikrotikkel egyszerübb meg olcsobb.Ha van kérdésed szivesen válaszolok
(#) sanyika válasza saca200 hozzászólására (») Jan 24, 2009 /

Hi!
Köszönöm a gyors választ. Elvileg erdő nélküli rálátás nem nagyon lesz ... Lenne is egy kérdésem: hol nézhetek utána a mikrotiknek? Sacc/kb mennyibe fájna ez a beruházás?

Ja mégegy, ezt majdnem elfelejtettem. Milyen antennával csináltátok meg az adó illetve a vevő részt?
(#) kendre256 válasza sanyika hozzászólására (») Jan 24, 2009 /

Ha mindenképpen erdő van közben, akkor sajnos el kell felejteni, bármilyen frekvencián.
Mikrotik: :google:
Itt van mikrotik is, antenna is.
Neked (ha lenne láthatóság) elég lenne 2,4 GHz-en 15 dBi-s, 5 GHz-en a 16 dBi-s antenna.
32 km-hez már szerintem legalább 120 cm-es parabola kellett, de azzal meg is lehet csinálni.

Hi! Elvileg a héten gps-el megprobálok magasságot mérni. Ha megvan a két pont közötti magasság különbség és optikai rálátás viszont nincs, attol még menne? Azaz szemmel nem látnám az adot...
(#) kendre256 válasza sanyika hozzászólására (») Jan 24, 2009 /

Optikai rálátás akkor van, ha látod az antennát, ha nem látod, a mikrohullám sem fogja.
(Abba most ne menjünk bele, hogy még a Fresnel zónába belógó dolognak sem szabadna lennie, a rálátás mellett.)
Konkrét tapasztalat volt, hogy 2 km-es távolságon egy nyárfasor (csak egy sorban voltak) nyári kizöldülése hazavágta az összeköttetést. A jelszint februárban a lehullott levelek mellett is csak határeset volt (-70...-72 dBm), a kizöldülés után nem volt kapcsolat. (Az AP antenna egy 5-6 dBi-s körsugárzó, a kliensantenna egy 15 dBi-s yagi volt.)

hello
naggyábol eggyet értek kendre irásával de én inkább 5GHZ-el csinálnám nagyobb sávszélt visz át meg stabilabb
viszont azzal nem értek eggyet nem kellett 120cm-es parabola a nagy távra.eggy a lényeg nem nem offset hanem primfokuszos parabolával csináltuk.Elhiheted müxik rengeteg tapasztalatom van már 7 éve ebben dolgozom
ÜDV:saca

ja és még annyit hogy körsugárzot elvböl nem tennék föl mert az mindenfele szór és bármilyen elektromos mezö tönkre teszi az ado kártyát már többször is jártunk igy.Ajánlom a yagit mert annak kissebb a szort sugárzása jobban irányithato vagy ha yagi nincs akkor gridet javaslok az is jo hosszu távra.Mi is nem győztük a mini pci-t cserélni a körsugárzó alatt ezért tettünk mindenhova szektorokat.ÜDV:saca
(#) And válasza saca200 hozzászólására (») Jan 24, 2009 /

Hi! Miért visz át nagyobb sávszélt az 5GHz-es rendszer, mikor a 802.11a elméleti / gyakorlati sávszélessége megegyezik a 802.11g-szabvánnyal?
Az meg miért számít, azonos nyílást feltételezve, hogy a parabola primfókuszos vagy offszet? Már azon túl, hogy utóbbival nehezebb lehet iránybaállni, primfókuszosnál meg a feed takar ki egy kicsit, bár ez nagy átmérőnél biztos nem számít annyit (én is inkább primfókuszos tükörrel csinálnám, ill. csináltam valamikor ). Körsugárzó nagy távra, pont-pont kapcsolathoz nyilván inkább hanyagolandó.
(#) haxy27 hozzászólása Jan 25, 2009 /

Rálátás sem kell, mert nekem 2,4G megy 7Km távon és egy fenyves erdő is bele lóg meg még van egy pár másik fa is. szabad szemmel nem látom az adót de még távcsővel sem. A jelszintem -70 a CCQ 100.
3megás netem van tökéletessen megy de max átvihető sáv az 12megalenne a tesztek alapján.
nekem egy 110cm parabolában dupla circle antena van, és egy edimax Apt használok.

Az meg hüjeség hogy olcsóbb a mikrotik mert egy routerboard az úgy 30000ft + antenna= 45000ft +mikrotik.

Egy 5G AP 20000ft+antenna=35000ft.
és ez oldalanként kell ugye, nem beszélve még a többi kiegészítő is ilyen mint a kábelek csatlakozók és ugye mikrotik esetében kell egy wifi kártya is.

Én épp most szerelem át az én vevőmet hogy lehessen tovább szórni a nettet így átállok 5G-re és mikrotikre hát nem olcsó. 50000ft alatt meg sem úszom és ezt úgy hogy egy csomó minden megvan.

2,4G vel elkészitve oldalanként 15000ft bol ki lehet hozni.
Következő: »»   8 / 83
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem