Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Először is: Nem követelődzünk. A fórum a kölcsönös segítség nyújtásáról szól. Másodszor: Nem kérünk (nyíltan) illegális dolgokat. Harmadszor: Még külhoniként is elvárható egy minimális helyesírás, legalább az írásjelek használatában és a mondattagolásban, valamint a nagy kezdőbetűk használatában. Negyedszer: A netikett szerint a csupa nagybetűs írás = ordibálás. Itt pedig azt nagyon nem szeretjük! Több, ilyen "enyhe" figyelmeztetés nem lesz! Frankye
Itt az igert szkop abra a Nixie cso begyujtasarol.(Nem tul jol sikerult, de a lenyeg latszik.) Itt a tap 190V-ra van allitva. Multiplexalt a kijelzes. Latszik, hogy amikor a tranyo rakapcsolja a feszultseget az anodra, az "egy pillanatig" 190Von marad, majd begyujt a cso es visszaesik 150Vra. (Mikor kikapcsolja a csovet, egy pillanatra ujra megugrik a feszultseg..)
Idoalap: 2ms/osztas, Feszultseg 50V/osztas. (Nagyobb idoalappal meg lehetne nezni, hogy mennyi a begyujtasi ido Majd lehet megnezem)
Frankye! azért a vicc kedvéért hagyhattad volna az eredeti szöveget
Sziasztok!
Ebben az áramkörben Bővebben: Link a D3 MBR1645 helyett lehet 2db sf26 és 1db sb360at tenni? Vagy ezeket nem szabad párhuzamosan rakni? 6A lenne a motor áramfelvétele.
Ezeket nem szokás párhuzamosan kötni.
A dióda árama legyen több egy kicsit, de legalább azonos a motor áramfelvételével és legyen gyors. Ide egy BYW29 jó lenne.
Szia! Tedd be ezt: BYW 29-200. 8A-es.
Hello! Nem az a baj, hogy nem tudom milyen kéne, hanem ilyenem van
Oké köszi Nektek!
Akkor muszáj lesz rendeset találnom! Még egyszer köszönöm!
De legalább lehet látni, hogy nem beszélünk hülyeséget, legalább is nem mindig!
Szerintem, a biztonság többet és a barkácsnál. Kísérletezéskor lehet az alkatrészeket cserélgetni, de a végterméknél nem ajánlatos.
Sziasztok!
Felteszek nektek, egy nagyon kezdő kérdést Szóval addott egy 2 eres árnyékolt kábel, az egyik érben van egy kisseb ér, és azt ugye körbeveszik részálak. Na most a hangbemenet(stereo jack dugó) - pólusát a rézszálakhoz kell kötni, vagy a szigetelt vezetékhez? Nem tiszta. Előre is köszi!
A belső ereket a bal ( itt piros ) illetve jobb ( itt fehér ) kivezetéshez.
Az árnyékolóharisnyákat a földhöz.
sziasztok,
szeretném ezt a kapcsolást megépíteni, és az lenne a kérdésem, hogy milyen LCD lenne jó hozzá. Azt írja, hogy Hitachi HD44780 legyen, de nem tudom, hogy ez mit takar. Köszi: Maverick
Szia!
Az 5V1 zenner lesz.. Ha más nem sorba kötéssel lesz de szerintem lesz annyi amennyi kell.. Ha már erről van szó.. Akkor ugyebár összeadódik ha sorba kötöm.. De ha párhuzamosan? Üdv!
Akkor a legkisebb értékű működik, a többi mintha ott sem lenne. min()
Oké, köszönöm!
Akkor már ezt is tudom! Üdv!
Ha meg abszolút azonos, ami ugye tudjuk, hogy félvezetőknél lehetetlen, akkor fele-fele áram folyna rajtuk
Igen. A kiegyenlítés miatt soros ellenállást alkalmaznak. Bővebben: Link
Lapozz vissza egy kicsit a topicba, keszitettem egy szkop abrat a nixie cso begyujtasarol.
Sziasztok!
Segítséget kérnék. Egy suliban dolgozom, s néha csodás eszközök kerülnek a kezembe. Érdekelnek a régi audio-vizuális taneszközök meg kiegészítők. Nyaranta táboroztatok, s én felelk a hangosításért. A legutóbi tábor után pakolsztam a suliban és találtam egy beag akt 400-as előerősítőt. A kérdésem, hogy hogy s mint lehet azt együtt használni a beak aet-453-assal? Mit hova miért kell csatlakoztatni? Mire képes? A táborban két gyönyörű Nivico gb-1e globe speakert hajtottam a 453-assal. Ezért kérdem, hogy mire jó az akt 400-as.
Oké visszanézem!
Köszönöm! Így már látható..
Üdv!
Előerösítő akkor szükséges, ha a bemenő jel kicsi. Pl: Elektromos hangszerek, bizonyos mikrofonok. Ezenfelül hangszínszabályzás is itt történik. Esetünkben nemtudom, hogy beak aet-453 csak egy végfok, vagy egy előerősítő+végfok. Eddig miről járattad? Ha keverőpultról, valamilyen lejátszóról , azoknak elég nagy a jelszintje, és lazán meghajtják, de egy gitár már csak zörögne. Bekötés: egyszerűen sorba kell kötni : jel -> előfok -> végfok ui: Ha kísérletezel, az ne a drága hangszórókkal tedd, és a hangerőpotit csavard le!!!
A beag aet-453 egy keverőerősítő, 4 bemenet és egy vonalkimenet + van rajta 110V-os kimenet is. Ez ugye iskola épületen belüli hangosításhoz. Az akt 453-on is 4 bemenet van + 2 általam meghatározhatatlan kimenet. Valami leírást kéne róla szerezni. Rajz az van a neten.
Bocs a másodszorra akt400-at akartam írni.
Szia!
Az AKT400 keverő része majdnem teljesen megegyezik az AET453-al. A lényeges különbség az, hogy az AKT400-ban nincs teljesítményerősítő, hanem két nagyszintű vonalkimenete van(1,55V), elsődlegesen az APX100, vagy APT100 végerősítők részére. |
Bejelentkezés
Hirdetés |