Fórum témák
» Több friss téma |
Dehogy, ezekhez jó ha bekötési rajzot talál az ember, a gyárnak nem érdeke, hogy megtudják javítani.
Ahogy kinéz a dolog: Van 2 egymástól optocsatolókon keresztül leválasztott áramkör. Az áramkör amelyik meg volt égve, az úgy tűnik túlélte, miután helyrepofoztam, dolgozik az 5 voltos IC rendesen. A másik áramkör valószínűleg gázosabb, mert ott van egy elég komoly PIC (le van ragasztva a tipusa) ami melegszik (langyos), meg egy 74HC04 inverter, ami viszont forró. Valószínűleg túlfeszt kapott a panel, bár nem értem a 275 Voltos varisztor miért nem védte meg. Ezt az IC még kicserélem, ha akkor is melegszik a pic ill. terheli az áramkört akkor kuka. Még egy kérdés, ha egy stabil 5V kocka túlfeszt kap, és 5 voltnál nagyobb feszt ad át, akkor az utána minden esetbe tönkre is megy, vagy sunyi módon túlélheti? Mert én még csak olyannal találkoztam ami utána halott volt. Üdv
Én sem láttam még "öngyógyulót".
Hello ezt a strobis villogót szeretném elkészíteni de nem világos,hogy milyen az a 2K2-es ellenállás ami ide való lenne.
Nem a kapcsoló alattira R6 2K2 ez van odairva.
Az összes többi világos, csak az az egy 2,2k -s ellenállás nem?
Ez egy jelölési forma. 2k2 = 2,2 kohm
Aha így már értem akor az egy 2,2kohmos ellenállás köszi
De ebben én semmilyen "strobi"-t nem látok, - egyszerű astabil multivibrátor.
Hát akkor esetleg tudnál segíteni valamilyen egyszerüen megépíthető strobi szerü ledes villogoval?
"Szerű" -nek ez is ...szerű, mert villog.
(De ez nam az a topik...)
Heló mindenkinek! Van két alkatrész egy fetes fégfokban amit nemtudok hogy miaz :formára olyan mint egy tranzisztos rajta lévó jelölés pedig két diodát jelez :az egyiken a két dióda a két szélső láb felöl mutat középre, a másoikon pedig forditva .A kérdésem az, hogy mik ezek?
Szia!
Amit látsz a tokon, az a valóság is. Kettősdiódákról van szó.
KÖSzönöm.Akkor ezek szerint pótolhatom két egyszerő diódával .a kipróbálás ideéig?
Igen, - ami tudja azokat az egyéb paramétereket.
Sziasztok!
Egy kis segítség kellene erről az alkatrészről. A relé érintkezőinek terhelhetőségére volnék kíváncsi, váltó feszültséget tud-e kapcsolni 1A-ig. A meghúzási feszültsége mennyire kritikus 12V-n, mert húzni meghúz, csak kellően biztosítja-e a kontaktust. VIM
Ahogy nézem, ez 24 V -os.
De mérd meg a meghúzó, és elengedési áramát/feszültségét. Ha a 12 V -os jellemők fesz/áram nem esik a működési sáv alsó szélére, akkor jó lesz. Az 1 A -t meg biztos kapcsolni tudja
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék az alábbi rajzhoz. Egy egyszerű kaputelefon elvileg de nem értem, hogy hova vezet a 4-es, 6 -os és 7 -es lába, a 7 -es lábánal mi az az "nc" ? És egy olyan 5 kΩ ellenállás az, hogy néz ki? Érdemes e megépíteni így ezt a kaputelefont vagy esetleg valaki tud jobbat is? Köszönöm a válaszokat előre is. Kellemes hétvégét mindenkinek.
Sziasztok! Van 1 tranzisztorom aminek nem találom az adatlapját T1829-1 Tudnátok segíteni
Egy román oldalon ezt írta valaki " MJ11033 e echivalent cu originalul (T 1829-1) " azaz, hogy az MJ11033 a megfelelője. Na azt nem tudom, hogy az jobban beszerezhető e. Egy másik oldalon meg ezt írták
" Üdv Mindenkinek! Keresem a T1829-1(Motorola) tip azt hiszem tranzisztor adatlapját vagy helyettesítőjét.Egy Citroen BX fűtésszabályozójában van. erre a válasz: Hi, NF-L, 60V, 10A, 2MHz, B>30, 70W, TO-3 BD 245A jó lehet. " Sajna nem értek hozzá csak körülnéztem mit találok, hát nem sokat .
Ez jó lesz helyette:Bővebben: Link
Lehet, hogy egy kicsit erős oda, de fő a biztonság.
Szia!
Az a gáz, hogy az eredeti PNP típusú, a BD 245A pedig NPN. Az előbb belinkeltet ajánlják egy másik helyen: Bővebben: Link
Igazad van, az egyik PNP-s a másik NPN-s
Köszönöm a helyesbítést
Bocsánat, az valóban gáz, nem is kicsit
Hali!
Már megvannak a fő részek, a háttér, a led, a gombok, csak a 4bit és a vezérlés (RW, E) nincs meg , nem tudom ,hogy lehetne kimérni. Üdv : Z.
Hello!
Szerintem kötözgetni kell, ebből már baj nem lehet, legfeljebb nem működik, de el nem romlik. Elég valószínű, hogy a 4bit egymás mellett van. Az RW-t meg le lehet kötni testre. "Így csak az E-t kell vezérelni" hogy működjön az LCD-t. üdv! proli007 |
Bejelentkezés
Hirdetés |