Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Sziréna
Igen, az ICD2-vel az a baj, hogy előbb azt is be kell égetni... Namármost ha valakinek nincs semmilyen égetője...
Idézet: „és bajt nem okozhat, legfeljebb nem működik.” Hááát... Ebben nem vagyok teljesen biztos! Egy külső tápos JDM klónnal sikerült kibikáznom az alaplapját a gépemnek... Az összes kondi eldurrant rajta... Ja, és biztos, hogy a JDM volt a bűnös, mert az alaplap-csere után sikerült még egyszer ugyan így felfújni a kondikat!
Ezt az oldalát a JDM-nek nem is ismertem!
Azért ha jól van bekötve minden, akkor nem kerülhet vissza semmi a soros porton keresztül! Valamit nagyon elszúrtál! Elárulod mit?
Valószínű, hogy valamit elszúrhattam, és ha tudnám, mi volt az, szíves örömest elárulnám, de nem tudom.
Csak gyanú, hogy valamelyik dióda volt fordítva, de ez csak gyanú... Persze, az is elképzelhető, hogy az alaplap nem volt védve a soros port felől. Mind1, tanulópénzt (jócskán!) megfizettem...
Az a dióda gyanús tényleg, más nem nagyon lehetett..
Más: Sokan keresnek, hogy tudok e trafót adni. Sajnos nem tudok! Esetleg ha valaki talál lelőhelyet, az sokakat érdekelne! Én is próbálok keresni, ha találok jelzem!
Mármint a toroidot, ami a horn-hoz kell?
Utánanézek én is, hátha fellelek valami lelőhelyet hozzájuk! (A dióda szinte biztos, hogy fordítva volt, csak nem értem, hogy másodszorra is hogy nézhettem el... )
Találtam. Nem túl olcsó, de legalább lehet kapni. A 60W-os méretei szerintem jók ide.
Toroid trafók HQVideo
Itt meg is tekerik:
toroid doc
Szia watt!
Írtad, hogy írsz cikket a szirénával kapcsolatosan, hol tartassz vele? Szerintem már sokmindenkit érdekelne!
Örüljünk, hogy ír, ne sürgessük
Lehet elment nyaralni... Persze én is várom már
Köszönöm az érdeklődés, és a türelmet is! Nyaralni csak Augusztusba megyek!
Még át kell olvasnom, és megjelenhet. Ma lettem kész vele, mert mint írtam, szerettem volna a beszerelést is végigkövetni.
Mindjárt jönnék is egy láma kérdéssel, lévén pic analfabéta
Ha teszemazt a gyerekek bringájára szeretnék egy ilyen Watt-féle pic-es kapcsolást, toroid nélkül, simán csak egy pici hangszórót meghajtva, akkor ezt megtehetem e a pic vmelyik másik kimenetét felhasználva? Gondolom a jelenlegi RC4 és RC5 nem alkalmas rá... Más kapcsolásba belenézve ott az RA1 kimenet van erre használva (16C621 típ.), amit egy kis tranzisztorral megerősítve máris hangszóróra küldenek.
A FET-ek helyére lehet tenni egy tranyót, és csak az egyik kimenetet használni annak meghajtására.
Melyik az a másik kapcsolás, hol láttad?
Az eriston 150 sziréna paneljét követtem vissza. Ott van így. A kimenetre egy 62K-s ellenálláson és egy MPS13-as tranyón keresztül rákötöttem a 8 ohmos kishangszórót és máris kész a horn-os bringasziréna a gyerekeknek
Kéne egy kis segítség! ,,Létre kéne hoznom" egy riasztót, ami nem áll másból, mint egy sziréna, egy kapcsoló és egy áramforrás. Azt sem tudom, hogyan álljak neki. Ha lehetne, magyarul (és kapcsolási rajzot ne, vagy ha igen, érthető legyen) vizer3@freemail.hu FONTOSSSS!
Mit értesz kapcsoló alatt?
Hol szeretnéd használni?(autó, lakás, telek, ahol nincs villany?, egyéb) Mennyire értesz az elektronikához?
Mennyire értek az elektronikához? Őszintén nem nagyon. Kültérre kéne. A sziréna egy PIEZO sziréna lesz. Most vettem, még nálam sincs. A műszaki adatait majd megmondják ma vagy holnap. De úgy tudom, hogy 12V-os. A kapcsoló: azt meg már többször láttam, csak nem tudom, hogy mi a neve. Kinézetre egy piros gomb, aminek a közepén van egy kulcslyuk, és azzal lehet lekapcsolni. Az áramforrás meg szerintem akkumulátor. Vannak ilyen kis risztó akkuk, csak nem tudom, hpogy az jó-e bele. nehéz eset vagyok, de ez tényleg kellene, mert ha ezt megcsináltatom egy szerelővel, elkér 20 e-t.
Háát lehet, de az idő is pénz... ha nagyon erős kihívásokkal küzdesz ezen a téren :awink: akkor nehéz lesz a pénzspórolás útjára lépni
A sziréna, amit veszel, az szól is(mármint van benne erősítő és hangkeltő áramkör?), vagy csak egy hangszóró?
Azzal a kulcsos kapcsolóval egyszerűen csak ki-be akarjátok kapcsolni a szirénát? Kültéri és akkuban godnolkodsz, akkor biztosan hordozható kéne ugye?
Tisztelt Urak!
Írtam egy levelet a H&M Trafónak Watt-féle kapcsolásban szereplő toroid ügyben... kíváncsian várom a válaszukat. Ha esetleg mást is érdekel, szóljon és beszámolok róla. Ha összefognánk, tuti ki lehetne alkudni valami kedvező árat, meg a postaköltség szétaprózását.
A technikai adatokat még nem mondta meg. a vatera.hu-n nyertem meg a szirénát, még nem íret vissza. Kültéri kell, állandó helyen. A legjobb az lenne, ha lenne külön egy gomb, amivel azonnal működésbe lehet hozni + két nyitás érzékelő. Csak ez utóbbiban szinte biztos vagyok, hogy nem tudom megcsinálni. De ha még is, akkor azoknak meg valami kulcsos kapcsoló kéne. De ami biztos, hogy kell minimum 1 olyan gomb, amivel működésbe lehet hozni azonnal (egyszóval vészjelző). De ha megoldható, hogy két nyitásérzékelőt is be lehessen iktatni, melyeket akár egy akár két kapcsolóval lehet be és ki kapcsolni, akkor vevő vagyok erre is. Na... Most már lassan én is belekeveredek. Ha megírták a műszaki adatokat, szólok. De szerintem ez kompletten egyben van.
Engem érdekel a toroid! Ha jó az ár nem is egy kellene...
Amint válaszoltak, megírom! Valszeg nekem is több kell, mert a baráti kör tuti ráindul a horn hangra, aztán elkezdik rágni a fülemet
Egy olyan toroidra én is vevő lennék, ha jó az árajánlat!
Tényleg Watt, megkérdezhetem, hogy ez a kürtös kapcsolás totál saját fejlesztés? Vagy esetleg egy létező szirénamárka végfokának a feltuningolása?
Csak kíváncsiságból
Nagyon egyszerű kapcsolás szerintem, kb. két perc alatt ötlöttem ki, miután kiderült, hogy a gyáriak is négyszögjellel hajtják meg a tölcsért.
Csak a trafó gyári, ami azért sokat segített. |
Bejelentkezés
Hirdetés |