Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   10 / 1273
(#) tacsy69 válasza Fery hozzászólására (») Jún 18, 2007 /
 
ok, persze van minden, kivév szkóp!
de akkor szerzek egy 2055öst!
msn-en nem látlak, vmiért nem jött össze a dolog, vagy csak le van halva!
(#) Fery válasza tizenket-vereb hozzászólására (») Jún 18, 2007 /
 
Valószinüleg semmi köze a zsirhoz a hibajelenségnek.
Fel van mágneseződve a csöved. Ki kell cserélned a Demagnetizáló PTK-ját és valszeg rendbejön.
(#) Szárnyas hozzászólása Júl 9, 2007 /
 
Sziasztok.
Úgy tünik ma megadta magát a TV. Valószínűleg hálózati feszültségingadozás miatt mehetett tönkre, azóta olyan tüneteket produkál, hogy a készenléti kapcsoló bekapcsolása után egy kattanás hallatszik majd utána egyre magasodó hangon sípolás, ezután a készenléti led elkezt villogni. Innetől semmi.
A készülék egy Panasonic TX-21S4TP.
Várom az ötleteket.
Előre is köszi.
(#) Collector hozzászólása Júl 9, 2007 /
 
A fesz ingadozástól nem megy tönkre a tv, van amelyik 120V-ról is beindul... persze régebbi darab A sorvégfokot kéne megnézni, ki kéne forrasztani a sorvégtranzisztort, és a helyébe egy égőt szvsz, aztán meglátjuk mi lesz. De lehet hogy táphiba.
(#) Fery válasza Collector hozzászólására (») Júl 9, 2007 /
 
Bocsi de nincs igazad. fesz ingadozástól rengeteg tv megy tönkre ugyanis sokszor nem csak lefele ingadozik.
Egyébként valószinüleg megszaladt a tápja ugy hogy kezd ugy, hogy a táp primer oldaláról dobáld ki a kis elkókat , és tegyél helyette ujat, ne is mérd csak cseréld.
A pana az egyetlen amelyik olyan agyatlan dolgot müvelt, hogy a hütőborda lemezei közé tette az egyik elkot ráadásul tett a bordára egy takaró lemezt, nézz alá és ha van ott elko cseréld ki azt is. Ha ezzel megvagy mérd ki a sorvég tranyót valószinüleg zárlatos azért nyüszit a táp.
ha ez nem jön be akkor akaszd le a sorkiménőt és tegyél a helyére egy izzót és inditsd el, de csak miután a tápkondikkal végeztél. ha az izzó ég akkor megy a táp ha nem akkor a táp a döglött.
(#) gtk válasza Fery hozzászólására (») Júl 9, 2007 /
 
Ez az izzos dolog jo
Milyen izzora gondoltal?
(#) Collector válasza Fery hozzászólására (») Júl 9, 2007 /
 
Hát amennyiben felmegy a fesz.. de én még ilyennel sosem találkoztam. A kondizás mondjuk mindenképp szükséges, még akkor is ha nincs baja a tv-nek, csak már pár éves.Izzónak ne 12V-osat rakjatok be ha lehet...
(#) Fery válasza Collector hozzászólására (») Júl 9, 2007 /
 
230volt 100 watt-os izzót kell használni.
Rengeteg ilyet javitottam az elmúlt kb 25-30 alatt.
pesten kevesebb de vidéken nagyon sok olyan volt amikor elment a fesz aztán ugy jött vissza, hogy felszaladt pár pillanatra 260-280-ra. Egyszer pont néztem a müszert fejre is ugrottam rögtön. Na ez a jelenség úgy lövöldözte szét az impulzustápokat mint a vadász a vadkacsákat.
Bár mondom szerintem ennek nem az a baja, hanem megszaladt a tápja.
(#) Szárnyas hozzászólása Júl 9, 2007 /
 
Köszi a gyors válaszokat. A fesz. ingadozással kapcsolatban pedig inkább tartós fesz csökkenésről beszélhetnék egy villanyszerelési hiba miatt. Ilyen esetben mi a helyzet?
(#) Fery válasza Szárnyas hozzászólására (») Júl 9, 2007 /
 
Kissebb fesztől baja nem lesz legfeljebb nem indul el 100 volt környékén. Elkezdted ? Kidobáltad a kondikat ?

(#) Fery válasza Fery hozzászólására (») Júl 9, 2007 /
 
Ha nem jön össze vegyél fel MSN-en: fery57@citromail.hu
(#) Szárnyas válasza Fery hozzászólására (») Júl 9, 2007 /
 
Még nem kezdtem hozzá, mert biztos nincs itthon alkatrész hozzá, meg amúgy is nem sok tv-t javítottam eddig (még egyet se ) Egy-két jó tanácsot adhatnál, hogy hova nem érdemes nyúlkálni, hogy nehogy megrázó élményben legyen részem. Gondolom az elkókat érdemes kisütni egy ellenálláson keresztül mielőtt hozzányúlkálok. Ha nem jutok eredményre lehet, hogy tényleg igénybe veszem a segítségedet.
(#) Fery válasza Szárnyas hozzászólására (») Júl 9, 2007 /
 
Ha még nem csináltál ilyet akkor csak MSN-en mert nem akarom telefirkálni a fórumot egy csomó dologgal ami senki mást nem érdekel.
(#) orizon hozzászólása Júl 15, 2007 /
 
Sziasztok! Tudna nekem valaki segíteni abban, hogy miért csíkos a kép a felíratoknál? Akkor van ez a jelenség mikor fehér szövegek jelennek meg, mint például a film végén a stáblista. A sor eleje és végén vízszintesen szükésfehér csík van minden egyes soron . Mi a fenétől van ez? Eddig azt hittem, hogy a rengeteg kábel miatt van ez a jelenség ami a televízió körül van, de nem . A készülék panasonic tx32ps12p.
(#) proli007 hozzászólása Júl 15, 2007 /
 
Hello Orizon!

Elviekben több probléma is okozhatja a jelenséget.
- A szinkron leválasztási szint hibás, a képtartalom belelóg a szinkronjelbe, erre a sorok eltolódnak, és a széleken hiba látható.
- A kapuzott AGC helytelenül van beállítva, így a kontrasztos fehér soroknál munkapont eltolódás van a sorban, megváltozik a sor árlagfényessége.
- A túlvezérelt video jel, túlzottan kinyitja a csövet, vagy a video végfokozat kapuzott munkapontbeállítását, ezért ezek a sorok átlagfényessége megváltozik. (vagy emisszióvesztes képcső)

ui. csak meg ne kérdezd tőlem, hogy mit tegyél, mert a készüléket nem ismerem.
(#) Dr.Megavolt hozzászólása Júl 16, 2007 /
 
Sziasztok!
Gondoltam,hogy ezért nem nyitok új topicot,de nekem van egy TVm,csak súlyosabb a brobléma,ami a következő:bekapcsolom,a kép zölden,vagy ha jó a kedve akkor halványan látszanak a színek is.Egy idő után eltüník a kép,és a hang megmarad,és fütyülő hangot ad ki.A TV jó régi,a súja nem kevés,és ezt írja raja:telecomander,SABA,ultracolor.
Én arra gondoltam,hogy az a baja,hogy régi a képcsove,és a képcső elektródjain lerakódás keletkezett,és elszigetelődnek egymástól.(ez lehet hülyeség,de erre gondoltam).
Ha valaki tudna segíteni mit csináljak vele(a kidobásán kivül) írjon .
Előre is koszönöm.
(#) zoly15 válasza orizon hozzászólására (») Júl 16, 2007 /
 
szia!
képet nem tudnál csinálni? mármint a képről ha ez nem megy akkor mondok 1 dolgot amit figyelj meg!
Nekünk volt má úgy hogy ha vmilyen képben fehér írás/csík stb volt akkor ami nem fért ki fent a képcsövön az felülről lefelé volt fejjel lefelé érthető ahogy leírtam ?
de kép nagyon sokat segítene!


üdv:
zoly5
(#) zoly15 válasza Dr.Megavolt hozzászólására (») Júl 16, 2007 /
 
ilyet csinál nekünk is egy régi sanyo tv de csak naon ritkán amikor kikapcsoljuk de ez eltünik 1 idő után ha a kapcsolóját kinyomom akkor 1 ből eltünik
és szentem ne dobd ki!
jó lessz alkatrésznek ha másra nem jó tv ből elég sok nagyfeszültségű kondit lehet kibányászni!
(#) masi1 válasza orizon hozzászólására (») Júl 16, 2007 /
 
Képből itélve szabályozatlan a tápod.
Primmer oldalt nézd meg a kicsi kondik értékét.
(#) orizon válasza masi1 hozzászólására (») Júl 16, 2007 /
 
A televízió kb fél éves, szóval új. Már akkor feltünt ez a jelenség mikor elsőre bekapcsoltam. Most rettenetes nagy felfordulás van itthon (házfelújítás) kb egy- két hónap mire rend lesz itthon, majd utána megpróbálok szerelőt keríteni (elvileg garanciális sőt gyakorlatilag is az). Szóval ha a helyén lesz a készülék és nam lesz ekkora káosz mint most van akkor megnézetem. Ja és még egy észervétel : mikor teljesen levan kapcsolva a készülék, még a főkapcsológomb is kikapcsolva,- --bekapcsolom a készüléket és akkorát kattan a készülékben valami (relé? ) hogy szinte megrettenek tőle. Olyan mintha erősen rákoppntanák a képcsőre egy műanyag pálcával. Jobb hasonlatot nem tudok mondani erre a jelenségre. Mindig JVC televízióim voltak , azokkal soha smmi problémám nem volt, hogy miért vettem panát gőzöm nincs , már bánom de nagyon..
(#) masi1 válasza orizon hozzászólására (») Júl 16, 2007 /
 
Hát igen a lemágnesezőnek néha elég fura hangja van.
De ez csak a készülék feszültség alá helyezésekor jelenkezik.
(#) orizon válasza masi1 hozzászólására (») Júl 16, 2007 /
 
Ez a nagy kattanás a lemágnesező hangja lenne? Hát van neki hangja az biztos. A FujitsuSiemens 21"monitoromnak is van lemegnesező funkciója és szép szolidan alig hallhatóan clickel.. A panáé ahhozképest atomrobbanással ér fel.
(#) Dr.Megavolt válasza zoly15 hozzászólására (») Júl 16, 2007 /
 
Néhány nagy fesz kondi?Én már szedtem szét egy ehez hasonlót,csak annak nem volt távirányítója,és abban annyi cucc volt,hogy megtöltöttem vele vagy 3 nagyobb dobozt(a képcső nincs beleszámítva).
Volt abban is pár IC,kondi,ellenálás,NYÁK és a legjobb egy fesz sokszorozó,csak eléggé fel van fújódva a két oldala

És a még egybe lévő TVvel mit tudok csinálni,hogy menjen?
(#) zoly15 válasza Dr.Megavolt hozzászólására (») Júl 16, 2007 /
 
én ebben sajna nem took segíteni
(#) Krisz03 hozzászólása Júl 16, 2007 /
 
Hali!
Nekem a 7 éves CRT Gaba monitorom képének felső része végig csíkos. Amikor még hideg a monitor, akkor ezek a vízszintes csíkok kb 1-1.5cm-t nyúlnak le a kép tetejétől, majd ahogy melegszik, úgy húzódnak vissza. Eddig el is tűntek egy kis idő után, de mostanra mindig megmarad a felső 0.5cm-es sávban.
Mitől lehet ez? Javítható?
(#) Peti_85 hozzászólása Júl 16, 2007 /
 
Én egyáltalán nem értek a tv-khez, de ha az egész képernyőn megjelennek a csíkok, akkor hátul a nagyfesz tercsnél kell állítani azokon a kis tekergetőkön (foggalmam nincs hogy hívják) de asszem három van! Mert a miénknek is az volt a baja, hogy az egyik ilyen gomb, amit lehetett volna tekerni, az ki volt lazulva, és mikor kicsit megpöcköltem, megnyomkodtam, akkor tökéletes lett a kép...

Persze nem akartam én ide kontárkodni, meg okoskodni csak gondoltam elmesélem, és ideszólok
(#) masi1 válasza orizon hozzászólására (») Júl 17, 2007 /
 
Különböző TV , különböző hiba.
Egyébként az uj PANASONIC-ok is hajlamosak tulvezérelni magukat gyárilag.
Elég nagy sugáráram ingadozást lehet mérni rajtuk.
Ilyenkor elég a kontraszból visszavenni.
(#) Parázs Gábor hozzászólása Júl 21, 2007 /
 
Sziasztok
Van egy VIDEOTON TS5451-tipusú tv-m a gond az hogy amikor bekapcsolom akkor a hangszorokból pattogo hang jön és amikor gondol egyet akkor hirtelen iszonyathangosan elkezd recsegni, patogni és normális hang nem jön belöle sehogy se.Egyébként más baja nincs.Ha valakinek van valami ötlete hogy, mi lehet a gond az legyen szives segítsen.kössz
(#) Fery válasza Parázs Gábor hozzászólására (») Júl 21, 2007 /
 
Szia. Vedd le a hátlapját amikor pattog és nézd meg sötétben a sorkimenő környékét. Valószinüleg a mellette levő kondi tetejére átüt a trafó.
(#) Parázs Gábor válasza Fery hozzászólására (») Júl 21, 2007 /
 
És az hogy nyilvánul meg hogy átüt.Gondolom szikrázik igaz?bocs a hülye kérdésekért.
Következő: »»   10 / 1273
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem