Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Bicikli küllőre led

Témaindító: tatubalint, idő: Okt 2, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   4 / 4
(#) lewi válasza gergoka18 hozzászólására (») Aug 2, 2011 /

Csak homogénen szeretnéd, hogy világítson, vay villogkon is? Hány ledet szeretnél rárakni, és milyen elemről üzemeltetnéd?
(#) gergoka18 hozzászólása Aug 2, 2011 / 1

Csak azt akaorm hogy homogénem először csak így az elem egy 9v elem lenne
max 10 db ledet akarok
(#) zolika60 válasza gergoka18 hozzászólására (») Aug 2, 2011 /

Itt egy program, ami segít. Bővebben: Link
(#) gergoka18 hozzászólása Aug 2, 2011 /

Köszönöm a segítségedet.
(#) taks20 hozzászólása Jan 7, 2012 /

segítsetek szeretnék a bringámra a kerékre ledet rakni.
ja és 3.6 v tot hogy lehet úgy elosztani hogy 8 db micro leddel sokáig birja
köszi
(#) ekkold válasza taks20 hozzászólására (») Jan 7, 2012 /

Idézet:
„segítsetek szeretnék a bringámra a kerékre ledet rakni.”

Konkrétabban? Tartsam a kereket, te meg addig ragaszutos fel a ledet?
Idézet:
„ja és 3.6 v tot hogy lehet úgy elosztani hogy 8 db micro leddel sokáig birja”

3,6 / 0,45 = 8.
Amúgy meg párhuzamosan kapcsolod a ledeket, és egy soros ellenállással adsz nekik feszültséget. Az ellenállás méretezése attól függ mekkora a ledjeid nyitófeszültsége. (és hogy mi adja a 3,6V-ot)
(#) taks20 hozzászólása Jan 7, 2012 /

Bocs de nem vagyok benne a témában hogy néz ki egy ellenállás bocsi, aha értem de olvastam itt hogy tekercsel lehet feszültésget létrehozni igaz ez és hogy lehet? Ja már tudom köszi a segitséget ekkold
(#) taks20 hozzászólása Jan 12, 2012 /

sziasztok ezt szeretném meg csinálni valaki segítsen HELP!!!

Egészen érdekes dolgot találtam. Nem új dolog, csak nem igazán ismert: biciklire szerelhető elem és dinamó nélküli lámpák.
Ha egy tekercsben vagy mellette változik a mágneses mező, akkor abban áram indukálódik. Ezt az egyszerű dolgot fejlesztette tovább a Reelight úgy, hogy a mágneseket kilapította és a rácsavarozhatóvá tette a bringa kerekére. A tekercset maga a lámpa tartalmazza, úgyhogy semmiféle vezeték nem kell az egészhez, ami persze lehet, hogy nem szerencsés, hiszen így a lámpa a kerékagynál világít. de ez hogy lehet hiszen a test a - és a + hol van?
(#) zolika60 válasza taks20 hozzászólására (») Jan 12, 2012 /

A lámpán belül. A küllőn állandó mágnes forog. A lámpában lévő tekercsben feszültséget indukál. Talán még van benne egy kondenzátor is a villogás csökkentésére kis fordulaton. Ezt csak gondolom, mert még sosem láttam ilyet közelről.

és meg lehet csinálni és ha meg mi kell hozzá?

Természetese, hiszen ott van. Néhány erős mágnes a küllőkre. Egy lámpa a megfelelő tekerccsel. Körülbelül ennyi.

tud valaki az előző kérdésemre választ?

és miből vagy hogy lehet tekercset készíteni

és fordítva kivitelezhető mert a küllőn ledek vanakk szóval érted hogy mit akarok

bekötési rajzot tudsz mutatni egy szerü is jó

Zománchuzalból.

Lehet fordítva is.

Ennek a vevő része jó lehet, Csak kísérletezni kell a tekerccsel. http://www.hobbielektronika.hu/forum/files/f3/f383e51584ef0f423d315...7d.gif Szerintem több menet és lehet, hogy vasmag is kell.
(#) Moderátor hozzászólása taks20 hozzászólására (») Jan 12, 2012

Légy szíves, és tartsd szem előtt az alábbiakat:
- a mondatokat és a tulajdonneveket nagy kezdőbetűvel írjuk
- a kérdéseinket összeszedetten, megfontolva, és egy hozzászólásba írjuk, mert ez nem chat, hanem fórum
- a magyar nyelv szabályait betartjuk
Ajánlom elolvasásra!
(#) mikolasekandras hozzászólása Márc 6, 2012 /

Sziasztok!

Új vagyok ezen az oldalon, de van egy ötletem nem tudom hogy kivitelezhető- e bár szerintem igen .
Az lenne a lényeg hogy 4 küllőre mondjuk 2-2 egymással szenben lévőre ledzsinórt (Bővebben: Link) erősítek, a kerék agyra ráerősítek egy elemaljzatot + rá egy kapcsolót és DÁDÁÁM! Kész a küllő LED, kis sebességgel kis összemosódik és jól látható.
A LINK gomb használata célszerű...
Frankye
(#) Aang hozzászólása Márc 4, 2014 /

Üdv! Nem tudom, él-e még a topic, de engem is foglalkoztat a téma. Sajnos nagy hátrány, hogy bizony kezdő vagyok az elektronikában és csak a legalapabb fogalmakkal vagyok tisztában. Ami érdekelne, az topi hozzászólásának megvalósítása:

"Én induktív ill. mágneses módon oldanám meg. Kell egy váltóáramú tekercs. ill egy egyenáramú de szaggatott feszültségű. Ez rá van erősítve az első villára. A küllön az előbb felszerelt tekercsel szemben van egy másik tekercs. Ezen áram fog indukálódni, ezt egyenirányítani kell és máris mehet a LED-re."

Konkrétan az, hogy hogyan csinálhatnék válóáramú-; illetve egyenáramú tekercset.
Következő: »»   4 / 4
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem