Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Bicikli küllőre led
Témaindító: tatubalint, idő: Okt 2, 2006
Témakörök:
Csak homogénen szeretnéd, hogy világítson, vay villogkon is? Hány ledet szeretnél rárakni, és milyen elemről üzemeltetnéd?
Csak azt akaorm hogy homogénem először csak így az elem egy 9v elem lenne
max 10 db ledet akarok
Itt egy program, ami segít. Bővebben: Link
segítsetek szeretnék a bringámra a kerékre ledet rakni.
ja és 3.6 v tot hogy lehet úgy elosztani hogy 8 db micro leddel sokáig birja köszi Idézet: „segítsetek szeretnék a bringámra a kerékre ledet rakni.” Konkrétabban? Tartsam a kereket, te meg addig ragaszutos fel a ledet? Idézet: „ja és 3.6 v tot hogy lehet úgy elosztani hogy 8 db micro leddel sokáig birja” 3,6 / 0,45 = 8. Amúgy meg párhuzamosan kapcsolod a ledeket, és egy soros ellenállással adsz nekik feszültséget. Az ellenállás méretezése attól függ mekkora a ledjeid nyitófeszültsége. (és hogy mi adja a 3,6V-ot)
Bocs de nem vagyok benne a témában hogy néz ki egy ellenállás bocsi, aha értem de olvastam itt hogy tekercsel lehet feszültésget létrehozni igaz ez és hogy lehet? Ja már tudom köszi a segitséget ekkold
sziasztok ezt szeretném meg csinálni valaki segítsen HELP!!!
Egészen érdekes dolgot találtam. Nem új dolog, csak nem igazán ismert: biciklire szerelhető elem és dinamó nélküli lámpák. Ha egy tekercsben vagy mellette változik a mágneses mező, akkor abban áram indukálódik. Ezt az egyszerű dolgot fejlesztette tovább a Reelight úgy, hogy a mágneseket kilapította és a rácsavarozhatóvá tette a bringa kerekére. A tekercset maga a lámpa tartalmazza, úgyhogy semmiféle vezeték nem kell az egészhez, ami persze lehet, hogy nem szerencsés, hiszen így a lámpa a kerékagynál világít. de ez hogy lehet hiszen a test a - és a + hol van?
A lámpán belül. A küllőn állandó mágnes forog. A lámpában lévő tekercsben feszültséget indukál. Talán még van benne egy kondenzátor is a villogás csökkentésére kis fordulaton. Ezt csak gondolom, mert még sosem láttam ilyet közelről.
Természetese, hiszen ott van. Néhány erős mágnes a küllőkre. Egy lámpa a megfelelő tekerccsel. Körülbelül ennyi.
és fordítva kivitelezhető mert a küllőn ledek vanakk szóval érted hogy mit akarok
Ennek a vevő része jó lehet, Csak kísérletezni kell a tekerccsel. http://www.hobbielektronika.hu/forum/files/f3/f383e51584ef0f423d315...7d.gif Szerintem több menet és lehet, hogy vasmag is kell.
Légy szíves, és tartsd szem előtt az alábbiakat:
- a mondatokat és a tulajdonneveket nagy kezdőbetűvel írjuk - a kérdéseinket összeszedetten, megfontolva, és egy hozzászólásba írjuk, mert ez nem chat, hanem fórum - a magyar nyelv szabályait betartjuk Ajánlom elolvasásra!
Sziasztok!
Új vagyok ezen az oldalon, de van egy ötletem nem tudom hogy kivitelezhető- e bár szerintem igen . Az lenne a lényeg hogy 4 küllőre mondjuk 2-2 egymással szenben lévőre ledzsinórt (Bővebben: Link) erősítek, a kerék agyra ráerősítek egy elemaljzatot + rá egy kapcsolót és DÁDÁÁM! Kész a küllő LED, kis sebességgel kis összemosódik és jól látható. A LINK gomb használata célszerű... Frankye
Üdv! Nem tudom, él-e még a topic, de engem is foglalkoztat a téma. Sajnos nagy hátrány, hogy bizony kezdő vagyok az elektronikában és csak a legalapabb fogalmakkal vagyok tisztában. Ami érdekelne, az topi hozzászólásának megvalósítása:
"Én induktív ill. mágneses módon oldanám meg. Kell egy váltóáramú tekercs. ill egy egyenáramú de szaggatott feszültségű. Ez rá van erősítve az első villára. A küllön az előbb felszerelt tekercsel szemben van egy másik tekercs. Ezen áram fog indukálódni, ezt egyenirányítani kell és máris mehet a LED-re." Konkrétan az, hogy hogyan csinálhatnék válóáramú-; illetve egyenáramú tekercset. |
Bejelentkezés
Hirdetés |